Jump to content

Progression

Super Senior
 • Content Count

  166
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Rotterdam
 1. Hoe essentieel is de franchisegever? Heeft hij bepaalde kennis, patenten, etc. die jij niet hebt of niet aan kunt komen? Concepten zijn juridisch nauwelijks te beschermen. Waarom kopieer je niet gewoon zijn idee?
 2. Dit is wel erg karig. Om een voorbeeld te noemen. Je schrijft het voor de bank, je financiele verhaal is voor hen essentieel. Laat dit duidelijk terugkomen in je document. Overigens vind ik 30K veel geld voor zo'n onderneming. Bootstrapping is the word.
 3. Zoek de samenwerking met bejaardentehuizen. De budgetten van deze organisaties staan onder druk (lees: moeten flink bezuinigen). De bewoners zullen het dus moeten doen met steeds minder personeel cq. aandacht. De bewoners die het kunnen betalen vinden jou diensten misschien interessant. Zie het dan meer als een taxi plus: dagje weg, begeleiding naar ziekenhuis, etc. Succes!
 4. Je indentificeert een terecht probleem (het verloren gaan van kennis door de vergrijzing). De oplossing hiervoor zoek je, mijns inziens, in de verkeerde hoek. Hoeveel mensen tussen de 55 en 65 kunnen nou echt niet met Word omgaan? Ik denk dat dit tegenwoordig maar een heel klein percentage is. Ik ben ze in mijn werkzame leven in iedergeval nog niet tegengekomen. De echte oplossing is een meer procesmatige oplossing, zie bijvoorbeeld het Rock programma van Shell.
 5. Victor, Deze werkbalk lijkt aangemaakt te worden door VBA code. Je zal dan ook de code moeten zoeken die de werkbalk aanmaakt. Helaas kan ik de VBA code niet inzien omdat deze is beveiligd met een wachtwoord. Als je wil kan ik dit voor je doen, heb ik alleen wel het wachtwoord nodig.
 6. Is je kostenoverzicht compleet? Ik mis bv. de hostingkosten.
 7. Dat soort dingen zijn denk ik altijd wel gewenst... Bij deze. Het stelt niet veel voor, maar voor degene die er wat aan heeft... Dragons_Den.xls
 8. Toevallig heb ik daar in het verleden een onderzoekje naar gedaan. Per procent aandeel werd gemiddeld ruim 11.000 euro gevraagd. Indien gewenst kan ik het bestand op HL zetten.
 9. UnitedConsumers is nog een goed voorbeeld. Zij bieden consumenten korting op oa (zorg)verzekeringen, energie en gsm-abonnementen. Ik heb de indruk dat het vrij aardig loopt. Hun aanbod laat volgens mij ook de kracht van dergelijke initiatieven zien. Ik denk dat het tegen korting aanbieden van bv. zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen en gsm-abonnementen beter aanslaat dan het tegen korting verkopen van bv. computerapparatuur.
 10. Met honderden tabellen wordt het inderdaad lastig om de locatie van de gewenste informatie te vinden. Wat je nog zou kunnen overwegen is de import in Excel en de verwerking van de gegevens te automatiseren met VBA (macro's). Overigens vind ik de houding van de leverancier twijfelachtig. De leveranciers waarmee ik te maken heb gehad hebben allemaal inzage gegeven in het ontwerp van de database. In sommige gevallen hebben ze zelfs kant en klare query's aangeleverd. Maar hou dit juridisch precies zit, geen idee.
 11. Op je vraag kan ik geen antwoord geven, maar waarom heb je hun hulp nodig? Je kan toch zien welke informatie er in een tabel staat? Natuurlijk wordt dit lastig als de database bestaat uit honderden tabellen. Je hebt het over velden, bedoel je ook echt velden of juist tabellen? Je kunt hier het beste Access voor gebruiken. Maak een database aan en koppel vervolgens de tabellen van het softwarepakket (File > Get data > Link tables). Query vervolgens de informatie die je nodig hebt.
 12. Een mooi logo hoeft niks te kosten. Download een trial versie van Photoshop of Fireworks. Google een goede logo tutorial en je bent klaar.
 13. Of dit stuk uit de algemene voorwaarden voor de recht stand houd durf ik niet te zeggen. Maar hoe afhankelijk ben je van deze leverancier? Ook al heb je juridisch gezien misschien gelijk, de leverancier kan besluiten in de toekomst geen zaken meer met je te doen. Denk daar goed over na.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept