Jump to content

tuukie

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Ivan
 • Last name
  van der Tuuk
 • Company or organization name
  WD Nederland / Ivan IT
 • Website address
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Sprout

Company info

 1. Aldo, Ik bekijk het vanuit een MKB'er / starter, jij bekijkt het vanuit een enterprise perspectief. Voor iemand die net begint is 150 euro per maand snel veel, voor iemand die al een handel heeft valt dit echt wel te betalen. Jij bent een pionier, je begint met iets nieuws en probeert er iets van te maken. Ikzelf kijk liever eerst de kat uit de boom, als er een iDEAL betaalmogelijkheid is (klopt het dat deze er nog niet is?), een goede Nederlandse vertaling dan ga ik pas echt kijken naar Magento. Als je de mogelijkheden hebt dat anderen die ontwikkelingskosten voor je betalen, dan doe je het goed, maar over welke ondernemer hebben we het nu? De eigenaar van de webshop of diegene die de software aanbied? Maar dit onderwerp is begonnen dat iemand dit zelf wilt gaan ontwikkelen en daar geef ik een negatief advies over omdat er genoeg andere mogelijkheden zijn zoals Magento en Oscommerce. De punten die ik aanhaal is dat er meer mogelijkheden zijn met naast je webshop, voor de hosting, betaalproviders, administratie, verzending en het online houden. Als je de prijzen van Buckaroo vergelijkt met de prijzen van bijvoorbeeld Multisafepay dan scheelt dat toch heel wat euro's per maand en je krijgt er precies hetzelfde voor. Hetzelfde voor verzending, administratie en hosting en wat nog meer.Als ondernemer moet je toch ook echt op de kleintjes letten, want je praat over je eigen geld. Magento heeft absoluut toekomst en bij Oscommerce is er op het moment weinig ontwikkeling, maar dit is niet waar dit onderwerp over gaat. Aldo, ik stel voor over een half jaar weer contact en kijken wat dan jouw en mijn visie is. Ik denk zelf dat jij als pionier alle problemen al hebt meegemaakt met Magento en als ik dan instap dan werkt alles al stabiel. Wens je wel welgemeend succes met je pionierschap toe. Anders moet je mij maar eens mondeling overtuigen, misschien dat jouw boodschap bij mij dan beter overkomt.
 2. Bij mij staat de lees en ontvangstbevestiging standaard uit. Ik word er gek van dat iedereen daar maar om vraagt. Als een mail belangrijk is, vraag ik altijd om een bevestiging of een reactie. Ik kwam ook dit tegen op het internet: http://www.spypig.com/ Alleen als je dan leest wat er bij Outlook staat, dan zie je dat dit ook niet 100% werkt. Dus als het belangrijk is: vraag om een bevestiging of bel eens na!
 3. Wat zegt Exact hiervan? Heb je dit bij hun voorgelegd? Exporteren zou makkelijk moeten zijn. Komt dit er niet aan? Er zijn momenteel 3 spelers wat online boekhouden betreft: Reeleezee Twinfield Exact online Reeleezee in combinatie met de Bizner bank biedt ook mogelijkheden voor integratie bankboek. Volgens mij kan je bij alle 3 wel een demo account aanvragen.
 4. Je werkt met Exact? Exact Globe 2003? Waarom dan niet meteen E-Synergy erbij? Kijk anders hier eens: http://www.businessmadeeasy.nl. Mijn ervaring daarin is erg positief. Je hebt je relatiebeheer in dezelfde database als je administratie, dus als de accountmanager iets aanpast aan de n.a.w. gegevens dan heeft de administratie dit ook. Ik ga niet roepen dat dit goedkoop is, maar de kans op fouten wordt enorm kleiner en hoeveel tijd scheelt dat je? Hoeveel bespaar je daarmee? Ligt natuurlijk aan je onderneming of dit de beste oplossing is. Hoop dat je er iets aan hebt.
 5. @actusmedia: Link foutje op je site: http://www.actusmedia.nl/magento.php onderaan verwijst de link naar http://www.actusmedia.n/ ipv http://www.actusmedia.nl
 6. Nog niet in gebruik, pas versie 1, eerst even wachten tot er meer draagkracht is. Ziet er fantastisch uit hoor, vind het een mooi systeem heeft zeker potentie. Ook nog even wachten tot de iDEAL koppeling beschikbaar is die direct aan je bank gekoppeld kan worden.
 7. Ik begrijp de vraag niet helemaal. Ogone en multisafepay bieden betaalmogelijkheden aan (zoals iDEAL, creditcards enz.) Wat wil je? Je hebt nu iDEAL en je wilt creditcards erbij? Ik heb ervaring met Ogone, maar Ogone is behoorlijk prijzig. Multisafepay heb ik net de website bekeken en de tarieven zien er niet slecht uit. Paypal rekent: 3,4% + €0,35 EUR Multisafepay: 3.2 %+ € 0,15 Alleen wat wil je bereiken? Minder kosten? Of meer betaalmogelijkheden? Hoe zit het met de beveiliging van je website? Heb je een SSL verbinding nodig? En wat kost dat?
 8. Nagedacht over Exact compact Wincar? Zie [urlhttp://www.bogaarts.nl/][/url] Of Exact Compact Handel? Misschien een import/export module erbij?
 9. @Aldo Magento is niet duur en alles wat je schrijft wil ik mij best aan toevoegen. Behalve het op de rails houden, dat is nog niet aan de orde, het werkt al een geruime tijd en het werkt stabiel, in 2 jaar tijd 1 verplichte update. (ik heb zelfs collega's die met Oscommerce werken hiervan per e-mail bericht) Het gaat alleen om de overige kosten en op basis van jouw test site het volgende: Magento:Gratis Bizner: 49,90 maand Buckaroo: 60 maand Parcelware 2,75 per fles (voor wijn en TNT aparte dozen nodig) Hosting Bhosted.nl 25,46 maand Statistieken (Get clicky) 10 maand Transactiekosten 0,25 per bestelling Korte rekensom: 145,36 kosten per maand wanneer er niets wordt verkocht. Zet daar tegenover je winstbedrag per product neer dan moet je 6 euro per product toevoegen dan maak je bij 50 producten 10 euro winst. Verkoop je minder of doe je minder dan 4 euro winstbedrag per product, dan maak je alleen verlies. Voor startende ondernemers is dit een dure oplossing, als je al reeds een bedrijf hebt dan verkoop je die flessen wel. Waar ik heen wil met mijn verhaal is dat de maandelijkse kosten te hoog zijn voor een startende ondernemer of een ondernemer die een webshop naast zijn/haar gewone baan heeft. TNT is te duur, er zijn veel meer spelers in de markt, betaalproviders kunnen ook veel goedkoper (bijvoorbeeld geen maandelijkse kosten, alleen een X bedrag per transactie), administratie voeren kan ook goedkoper, kan je ook uitbesteden voor een X bedrag (genoeg dames die thuis een administratie kantoor hebben), hosting kan véél goedkoper en Magento is erg mooi (ja het is nog in ontwikkeling), maar daar zal ook eerst de layout nog door een externe aangepast moeten worden (zeg even 500 euro). Nogmaals: oplossing van Aldo is wel een technisch mooie oplossing. Overigens neemt dit gesprek wel een andere wending dan hoe het begonnen is, dus ik laat het voor nu hierbij. Als je meer wilt weten neem gerust contact met mij op Aldo.
 10. Mijn eerste reactie in dit forum. Ben enorme fan van Oscommerce, heb ook een webshop met Oscommerce (Wil geen reclame maken, maar kijk eens op www.wdnederland.nl ziet dat eruit als Oscommerce?) Hierboven staan een aantal punten beschreven: * klanten mailen als ze het mandje hebben laten staan zonder af te rekenen * Plaatjes gemakkelijk invoeren * los plaatsbare producten, evt als widget voor hyves * RSS feeds van producten * Zorg voor verregaande doorvoer van SEO, denk hier goed over na! * Maak het uitcheckproces zo kort en bondig mogelijk * Biedt plenty (in, heel veel) opties om de verzendkosten in te richten. Brieven, pakketjes, alles moet mogelijk zijn, en over de hele wereld verstuurd worden * Integratie met boekhoudpakketten * TNT Post software voor aanmaken verzenddocumenten (ook andere shippers), idd alle mogelijke payment service providers, etc... * Cross indexing van artikelen * Makkelijk uitbreidbare eigenschappen per artikel * Klantgroepen (retail, groothandel) met gesplitste prijzen en produktgroepen. * Multi store ondersteuning: één admin zijde, meerdere fysiek gescheiden webwinkels met eigen url's, eigen inrichting én eigen artikelen. * Niewsbrief module met integratie naar de webwinkel, zodat je per nieuwsbrief een aparte landing page kunt maken zodat klanten direct de artikelen uit de nieuwsbrief kunnen bestellen zonder lang te hoeven zoeken * Aankondiging van artikelen die nog niet binnen zijn Van alle punten die hierboven staan heb ik alleen geen Widgets, de rest zit erin. Dus waarom iets nieuws bouwen? Kijk ook eens naar http://www.magentocommerce.com/ is nog niet af, maar gaat er wel aankomen en is open source ;) Hier http://www.realvine.nl/2008/02/27/ingredienten-voor-succesvol-online-ondernemen/ een andere wijnhandelaar die op basis van Magento alles realiseert, in mijn opzicht een zéér dure oplossing, waar er weinig te verdienen valt, maar technisch wel een goede oplossing.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept