Bart van den Belt

Senior
  • Aantal berichten

    63
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Bart van den Belt

  1. Het probleem is nu juist dat ik niet nog een jaar aan een contract vast wil zitten waar ik geen gebruik meer van maak omdat ik het bedrijf niet meer heb. Kan ik het opzeggen juridisch hard maken?
  2. Beste collega-ondernemers, Afgelopen jaar heb ik de activa uit mijn BV verkocht en ik zit nu in de laatste fase van het afsluiten van de BV. Nu heb ik een 2-jarig contract lopen bij ZakelijkeNummers.nl. Dit contract is gesloten met mijn BV en omdat ik stop met mijn bv wil ik ook stoppen met het contract: dat is niet meer mogelijk. Volgens de mensen van de klantenservice (laat dat service maar achterwege) is het niet mogelijk om het contract eerder te ontbinden, ook niet bij het uitschrijven van de BV. Vervolgens heb ik gevraagd of het mogelijk is een eindnota op te maken: ook dit is niet mogelijk, het komende jaar krijg ik gewoon nog maandelijks een factuur. Lastig, want ook de rekeningnummers van de BV worden opgeheven en zo wordt het een ingewikkeld gedoe met de boekhouding. Concrete vraag: - Het contract is gesloten met de BV. Is het mogelijk om het contract eerder te beeindigen wanneer de BV wordt uitgeschreven? - Mocht dit niet lukken: kan ik ze verplichten om een eindnota op te maken om in een keer alles te voldoen? Hoop dat iemand me kan helpen.
  3. Wij willen met ons bedrijf Kiva.org op vaste basis gaan steunen, en bij iedere boeking een lening aangaan voor ondernemers. Maar hoe zit dit fiscaal? Het is een lening wat je weer terug krijgt dus het is officieel geen gift? Kan iemand me ondernemerstechnisch hierbij helpen?
  4. Vanaf vandaag werk ik met een persoonlijke assistente die drie dagen per week bereikbaar zal zijn om klanten te beantwoorden. Nu ben ik erover na aan het denken om voor haar een mobiele telefoon aan te schaffen zodat ik de telefoon drie dagen per week naar haar kan doorschakelen en twee dagen per week naar mezelf. Mijn vaste lijn kan ik dan dus opzeggen. Weet iemand of het mogelijk is om een vast nummer te nemen en deze 2 dagen per week naar mezelf en 3 dagen per week naar mijn p.a. door te schakelen?
  5. Vijf jaar geleden ben ik begonnen met mijn bedrijf. Inmiddels is deze uitgegroeid tot een zeer goed lopend bedrijf met een zeer goede omzet. Omdat je niet alles alleen kunt doen, en geinspireerd door het boek 'the four hours workweek' heb ik vorig jaar een flink bedrag geïnvesteerd in een maatwerk boekingsapplicatie welke een groot deel van mijn backoffice werkzaamheden overneemt, terwijl ik toch de klant optimaal van dienst kan blijven zijn. Omdat ik ook nog partner ben van een ander bedrijf en zelf trainingen verzorg heb ik te veel werkzaamheden en te weinig tijd, waardoor ik veel zakelijke kansen voor mijn boekingsbureau laat liggen. Behalve acquisitiekansen is mijn bedrijf een internationaal geregistreerd merk en heb ik wereldwijd alle domeinnamen in bezit voor mijn bedrijf. Een mogelijkheid zou dan ook zijn om er een internationale franchiseorganisatie van te maken. Kennis en kunde over de branche heb ik, de tijd niet. Nu ben ik druk op zoek naar partner (of desnoods accountmanager) welke 2 dagen per week de werkzaamheden wil overnemen, vanuit huis wil werken en die commercieel inzicht heeft & communicatief vaardig is. Hoe vind je zo'n partner of accountmanager? Omdat ik geen vaste extra kosten wil maken (heb een tijd lang parttime personeel gehad en een groot kantoor, is me niet bevallen) denk ik dat een partner het beste zou werken: iemand die zelf betrokken is bij het bedrijf zal er immers harder voor rennen... Kan iemand me advies geven?
  6. Misschien dan toch nuttig om even te vermelden wat er in hun algemene voorwaarden staat: 1. Alle rechten van intellectuele eigendom op apparatuur en programmatuur ontwikkeld in het kader van deze overeenkomst berusten bij XX. 2. XX vrijwaart de opdrachtgever tegen aanspraken van derden uit hoofde van octrooirechten of intellectuele eigendomsrechten. De opdrachtgever is verplicht bij deze vrijwaring in als buiten rechte te ondersteunen. 3. XX is niet gehouden aan vrijwaring indien: a) de (beweerde) inbreuk het geval is van het verschaffen van onjuiste of onvolledige informatie door de opdrachtgever aan XX; b) de opdrachtgever de door XX geleverde zaken op een andere wijze of voor een ander doel gebruikt zijn dan waarvoor deze (voor zover aan XX waren bekend) waren bestemd, geleverd of ontwikkeld; c) in door XX geleverde zaken door anderen dan XX wijzigingen zijn aangebracht of deze anderszins zijn bewerkt Ik kan er geen soep van koken...
  7. Daar ben ik ook benieuwd naar. Ik heb overigens zelf het hele bronbestand en kan redelijk overweg met Filemaker, kleine aanpassingen kan en mag ik dus zelf maken. Wat zou er gebeuren als ik er gewoon zelf mee aan de slag ga? Aanklagen doen ze waarschijnlijk niet omdat ze een kleine club zijn en de kans dat ze winnen erg klein is. Doe ik ze bovendien hiermee niet erg te kort? Ze hebben wel altijd hun best gedaan voor me...
  8. Omschrijving van je concept: Een training waarbij men in één of twee dagen alle middelen aangereikt krijgt waarmee ze van hun onderneming een (nog groter) succes kunnen maken: - succes ervaring - buiten hun eigen kaders denken - marketing - communicatie - gebruik van social media - acquisitie - PR - en bovenal: vertrouwen in eigen kunnen Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Mijn passie is om mensen te helpen meer te bereiken dan ze dachten dat ze konden. Hiervoor heb ik inmiddels een aardige toolbox opgebouwd: kennis van zaken, 10 jaar ondernemerservaring, NLP, jongleren en goochelen. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Ondernemers laten geloven in hun eigen kracht en activeren om meer te bereiken dan ze dachten te kunnen. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Dit is een training waarbij ondernemers een all-in pakket krijgen om meer opdrachten / omzet te kunnen genereren. Niet één specifieke discipline, maar een complete toolbox van dingen die men nodig heeft. Wat voor feedback hoop je te krijgen: - Wat zou je aan bod willen zien in een dergelijke training? - Wat is voor jou het belangrijkste waarbij je hulp zou kunnen gebruiken? - Waar loop je tegenaan in je dagelijkse werk... - Hoe lang zou een training moeten duren? (dagdeel, dag of twee dagen) - Wat zou je voor een training willen uitgeven? (en hoe lang is die training dan?) - Zou je überhaupt gebruik maken van een dergelijke training?
  9. Dank je wel... Hier kan ik wat mee... Mochten mensen aanvullingen hebben dan zijn die welkom!
  10. Nog iets wat erg belangrijk is: of je student bent of niet maakt absoluut niet uit! Je zou denk ik zelfs voor je gevoel aan de hoge kant kunnen gaan zitten omdat je dan: 1. Onderhandelingsruimte hebt 2. Serieuzer wordt genomen. Ik ben zelf op mijn 20e begonnen met een boekingsbureau. Door veel collegabureaus werd ik niet serieus genomen omdat ze dachten dat ik binnen een jaar weer zou stoppen. Inmiddels ben ik bijna zes jaar verder, heb ik er een goede boterham aan en ben ik een aantal van mijn collega's voorbij gestreeft. "Je bent wat je denkt dat je bent" - Napoleon Hill -
  11. Voor een ondernemer is het hebben van een hefboomwerking naar mijn mening van groot belang. Een hefboomwerking is iets wat ervoor zorgt dat je meer omzet kan halen met minder tijd. Aangezien ik een boekingsbureau heb en zelf optredens / trainingen verzorg heb ik vorig jaar de keuze gemaakt om een uitgebreid boekingssysteem te laten ontwikkelen in Filemaker. Aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht, goede jongens met verstand van zaken; een prettige zakenrelatie. Langzaamaan beginnen er echter wat scheurtjes te komen in deze relatie omdat we het niet helemaal met elkaar eens zijn. Toen ik vorig jaar het systeem wilde laten ontwikkelen had ik zelf al een klein opzetje laten maken van hoe het systeem eruit zou moeten zien. Vervolgens heb ik het hele verhaal op papier uitgewerkt en ben ik er een aantal middagen naartoe geweest om samen met de programmeur exact uit te werken hoe e.e.a. moest gaan werken en hoe dit technisch gerealiseerd kan worden. Inmiddels ben ik zo'n 300 programmeeruren a 85,- euro (26.000,- euro!) verder en werkt het systeem zeer goed, maar zijn er nog steeds dingetjes die niet zijn zoals ze moeten zijn. Omdat de entertainmentbranche behoorlijk is ingestort het afgelopen jaar (vier van de grootste bureaus in Nederland zijn failliet of samen gegaan) zit ik qua liquiditeit niet heel ruim. Toch wordt er voor iedere minuscule aanpassing een forse factuur gestuurd voor het bedrijf. Zo waren er onlangs een aantal functies die wel geprogrammeerd waren maar die gewoon nog niet helemaal werkten (script was niet gekoppeld) en ook hiervoor krijg ik weer vrolijk een factuur van 400,- euro. Zelf denk ik overigens dat dit nog geen twee uur werk was geweest, maar goed. Ik weet dat het bij dat bedrijf erg rustig is; ik krijg echter steeds meer het gevoel meer een cashcow te zijn dan een klant. Nu zou ik graag mijn systeem verder laten ontwikkelen door een andere partij; probleem is echter dat het huidige bedrijf zegt het intellectueel eigendom te hebben. Gek, want ik heb ze exact verteld wat ze moesten programmeren om een werkbaar boekingssysteem te maken. Ze gaan zelfs een stap verder en hebben hardop uitgesproken dat zij hetzelfde programma mogen aanbieden aan andere bureaus voor een veel lager bedrag (5000,- euro) dan wat ik heb moeten betalen; terwijl ik alles verzonnen heb en zij hebben gewerkt met een basis als voorbeeld die ik heb aangeleverd! Volgens hen moet ik voor een flink bedrag (zo'n 30.000 tot 50.000,- euro) het intellectueel eigendom afkopen als ik naar een andere programmeur wil of het systeem wil doorverkopen. Wat nu? Voor een kleine ondernemer als ik was het al een megastap om een dergelijk systeem te laten maken (ik heb al mijn spaargeld ervoor van de bank gehaald); inmiddels heb ik het gevoel met mijn rug tegen de muur te staan. Mag ik juridisch naar een ander bedrijf overstappen? Ik heb de database (compleet!) in eigen beheer... Mag ik het doorverkopen aan een collega-bureau? Wat zijn mijn rechten? Ik hoop dat iemand me kan helpen!
  12. Die had ik gevonden... had al even gegoogled maar kwam er niet helemaal uit. (hoe schrijf je eigenlijk gegoogled?)
  13. Wat is een citaat? Tot hoeveel regels mag je gaan? Is dit ergens vastgelegd?
  14. Wat ik wil doen is de kern van een aantal boeken samenvatten. Het lijkt een beetje op wat Ben Tiggelaar heeft gedaan met de marketing- en managementdenkers. Zou dit wel mogen denk je?
  15. Goedemorgen collega-ondernemers, Op dit moment ben ik bezig met het onderzoeken of ik een aantal (internationale) publicaties kan vertalen en/of herschrijven naar het Nederlands en mag uitgeven. Heeft iemand enig idee wat hiervoor de mogelijkheden zijn? Mag je zomaar een publicatie herschrijven en uitbrengen? (in dit geval is de auteur zo'n 40 jaar overleden en staat zijn publicatie als pdf te downloaden op diverse websites op internet) De publicatie is net iets voor 1930 gemaakt... Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen...
  16. Hoi Ricardo, Wat wil je exact bereiken? Met je website hoger in google komen? Meer klanten krijgen? Sociale media inzetten? Een goede online marketingstrategie kan heel krachtig zijn om je producten snel en goedkoop aan de man te brengen. Dit is echter wel afhankelijk van het product wat je hebt. Ben erg benieuwd: met plezier geef ik je advies!
  17. @ Jeroen Bakker Hoe vind je een goede partner? Da's ook een moeilijke!
  18. SEO vs Branding Een zoekmachinevriendelijke naam of een naam om een merk in de markt te zetten? Lastige keuze. In principe kun je van iedere naam (welke dan ook) een merk maken, mits je maar de juiste marketingstrategie gebruikt. Als je een webshop wilt maken dan is het praktisch om een zoekmachinevriendelijke naam te hebben maar ook hierbij; als je de juiste online marketingstrategie hebt wordt je toch wel gevonden! Mijns inziens moet een naam en een huisstijl voor een bedrijf, dienst of product geïntegreerd zijn; op elkaar aansluiten. Bij voorkeur moet deze combinatie direct zeggen wat het product doet en iets over de kernwaarde of kracht van het bedrijf. Multitainment Mijn bedrijf heet Multitainment. Het zegt niet direct wat het bedrijf doet, maar iedereen kan wel raden dat het over entertainment gaat. Combineer dat met het woord "multi" (veelzijdig) en het is eigenlijk vrij snel duidelijk wat we doen. In mijn logo staat een kroontje, waarmee ik wil aangeven dat de service die wij bieden koninklijk is. Mijn bedrijfsnaam is niet zoekmachinevriendelijk maar ik denk wel dat mijn conversie mede verhoogd wordt doordat mijn bedrijfsnaam direct iets zegt over de diensten die ik aanbied. Bovendien is het een naam die blijft hangen. Creativiteit op gang brengen... Als je een goede bedrijfsnaam wilt verzinnen is het handig om creatief te worden! Ga eens met wat vrienden of collega's te gaan zitten met een lekker drankje erbij en te gaan brainstormen. Creativiteit op gang brengen is veel makkelijker met meerdere mensen. Stel eerst voor jezelf een lijstje vast met diensten die je aanbied en een lijstje met datgene waarin je bedrijf zich onderscheid. Probeer daarna met z'n allen zo veel mogelijk namen te verzinnen die een zo groot mogelijk gedeelte van je diensten (en/of kernwaarden) van je bedrijf beslaan. Schrijf alles op, niets is fout of slecht. Gedaan? Goed bezig! Probeer nu de vijf of tien beste namen eruit te halen en ga die eens op leuke manieren met elkaar combineren. Probeer een naam te krijgen die allitereert of in ieder geval goed klinkt en makkelijk uit te spreken is. Hoe korter de naam hoe krachtiger vaak... Succes!
  19. Hoi John, Heel hartelijk dank voor je uitgebreide feedback... hier kan ik wat mee. Ik ga je punten direct aanpassen; naar aanleiding van je feedback zal ik ook de navigatie aanpassen; ik had al eerder begrepen dat deze nogal verwarrend is. Het "d" en "t" verhaal is een punt van me waar ik echt op moet gaan letten; staat zo slordig. Hartelijk dank! Meer opmerkingen (anyone?) zijn welkom!
  20. Omschrijving van je concept: Na jarenlang diverse websites te hebben gehad voor de diverse mogelijkheden van mijn optredens heb ik besloten om me alleen nog maar te richten op optredens voor de zakelijke markt. Veel experimenteren, photoshoppen en tekstenschrijven later is mijn website nu zo goed als klaar. Op de nieuwe website vertel ik wat ik doe, voor wie en waarom men mij moet inhuren. Ben erg benieuwd wat jullie hiervan vinden... Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Feedback gevraagd aan mensen uit mijn omgeving, teksten geschreven, foto's laten maken en 18 (!) kg afgevallen... Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Uniek zakelijk entertainment vanuit een persoonlijke invalshoek. De eerste stap richting motivatiespreker worden. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Er zijn bijna geen goochelaars / jongleurs die zich specifiek op de zakelijke markt richten. Na ruim 1200 optredens op informele feesten en partijen én het winnen van de "Magic Effects Supercup 2010" kan ik uniek entertainment neerzetten voor ieder evenement. Nu nog de vraag of mijn website dit ook overbrengt. Na diverse ontwikkelingsprojecten te hebben gedaan in o.a. thailand, roemenie en oeganda, 18kg te zijn afgevallen én zelf een bedrijf te hebben opgezet (en gedeeltelijk weer te hebben afgestoten) kan ik ook op een ander niveau de zaken belichten en snap ik beter wat opdrachtgevers willen overbrengen. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Wat vinden jullie van: - navigatie van de website (duidelijk) - foto's / teksten (past dit bij wat er staat?) Wat zijn de redenen dat jullie me wel of niet zouden boeken, uitgaande van de website? Zijn er dingen die je anders zou willen zien? Welke dingen zijn duidelijk / onduidelijk? http://www.bartvandenbelt.nl http://www.bartvandenbelt.nl/goochelaar
  21. Waarom worden we in de westerse maatschappij enkel afgerekend op dat wat we presteren? Waarom hechten we vaak meer waarde aan prestatie dan aan relatie? Dit weekeind raakte ik in gesprek met iemand die zich tekort voelt schieten, simpelweg omdat hij zich niet prettig voelt bij het hebben van een vaste baan. In plaats hiervan heeft hij gedeeltelijk een WW en werkt hij enkele uren freelance in de psychogeriatrie. Daarnaast doet hij vrijwilligerswerk in de zorg. Ik vroeg aan hem of hij hier tevreden over was; of hij niet liever fulltime aan het werk zou zijn. Zijn reactie hierop was dat hij heel erg de druk voelt om fulltime te werken, terwijl hij eigenlijk altijd het gevoel heeft gehad niet te kunnen aarden in een vaste baan. Hij voelt zich hierdoor regelmatig afgewezen; hij voldoet niet aan wat men van hem verwacht. Waarom voelt iemand hierover zoveel druk? Mijn eerste reactie is doorgaans “als je kan werken, dan moet je ook aan de slag!” Maar waarom denk ik dat? Is iemand die leeft van een uitkering en daarnaast tijd maakt voor mensen niet juist heel belangrijk werk aan het doen? Waarom moeten mensen presteren om volledig geaccepteerd te worden? Relatie is toch immers de basis van ieders leven? Zonder relatie geen geluk. We zijn met z’n allen zo druk met presteren dat we te weinig tijd maken voor relaties. Vaders moeten voor ze thuis komen even op een briefje moeten kijken hoe hun kinderen heten. Moeders brengen hun kinderen vier of vijf dagen per week naar de opvang omdat ze moeten werken om diezelfde opvang te kunnen betalen. Managers handelen vanuit het pak wat ze dragen en niet vanuit relatie met de collega’s of medewerkers. Zou het niet veel beter zijn als we weer eens leren wat het is om echt relatie te hebben? Laten we eens proberen om tijd te maken voor elkaar en niet iedere minuut bezig te zijn met de waan van de dag. Proberen om eens een kaartje te schrijven, een smsje te sturen of gewoon even langs te gaan zonder van tevoren te bellen. Stuur een zakenrelatie eens een bloemetje om ze te bedanken in plaats van een standaardmailtje; toon oprechte interesse in hoe het met iemand gaat. Als we dat nu eens met z’n allen zouden doen zouden we veel minder stress hebben en wordt het leven een stuk zonniger. Bovendien zouden we veel meer presteren.
  22. Al enkele jaren ben ik eigenaar van een artiestenbureau onder de naam Multitainment ®. Multitainment is een in de BeNeLux geregistreerd handelsmerk. Nadat ik de nederlandse, belgische en engelse domeinnamen voor multitainment had vastgelegd heb ik de .com-variant weten over te nemen van een spaans bedrijf. Inmiddels heb ik wereldwijd alle hoofd- en generieke extensies van dit domeinnaam vast weten te leggen. Mijn doelstelling is om met enkele jaren mijn bedrijf te verkopen. Doordat alle boekingsactiviteiten nu vanaf de domeinnamen artiestboeken.nl, kindervermaak.nl en goochelaars.nl verlopen vraag ik mij af of het niet veel verstandiger is om mijn handelsnaam los te koppelen van de activiteiten, om op termijn de merknaam met domeinnamen te kunnen verkopen. Heeft iemand een idee wat zoiets waard kan zijn? De naam Multitainment is zeer breed inzetbaar: van social network site tot het verkopen van apparatuur of een gamesite... Ik hoop dat iemand me hierbij kan helpen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.