Jump to content

Armande

Senior
 • Content Count

  64
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Address
  Eststraat 5, Tiel, 4006BL, Netherlands
 • First name
  Armande
 • Company or organization name
  De Blije Ekster
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Location
  Goch
 • Branch
  29
 1. Duitsland is inderdaad een interessante markt, maar wel taai om een poot aan de grond te krijgen. Ik heb inmiddels ook een duitse shop en die doet het aardig, maar wij wonen nu ook in Duitsland. Ik ben het met bovenstaande eens, je hebt beslist een duits adres, rekeningnummer en ook telefoonnummer nodig. En die laatste moet dus ook duitstalig worden opgenomen (lachen als je iemand uit Beieren aan de lijn krijgt.. :P). Duitsers grijpen vaker de telefoon dan Nederlanders heb ik gemerkt. En dan vragen ze ook nog vaak om een papieren catalogus... Jammer dan, maar dat gaat dus niet. Via Voip en telefoondiensten kun je wel iets bedenken om duitse telefoon te hebben Je moet je verzendkosten ook heel strak houden, want verzending binnen Duitsland is voordeliger dan in Nederland en dus hebben klanten daar een bepaald idee van. Wij verzenden aangetekende en verzekerde pakketjes (tot 500 euro) tot 2 kilo (kralen zijn niet zo zwaar) voor 3,70 ex btw. (oh oud topic, zie ik nu pas)
 2. Bedankt! Precies de info die ik zocht! En higherlevel weer gebookmarked. ;)
 3. Ik kan de transacties ook wel zien maar de status is nietszeggend. Er staat dan ook geen naam van de betaler bij.
 4. Ja klopt, ik moet dan inloggen in het dashboard van iDeal om het te bekijken maar daar is dan eerste tijd ook nog niks te zien. De volgende ochtend krijg je dan een mailtje met welke er wel en welke er niet zijn gelukt. Het zou leuk zijn als ze ook eens wat zouden terug koppelen over storingen oid.
 5. Ik heb ook de advanced versie. Maar ik denk dat iDeal een slechte dag had vrijdag. Uiteindelijk had ik 14 iDeal bestellingen afgelopen vrijdag waarvan er maar 3 correct werden doorgevoerd. >:( In het weekend ging alles goed. Maar goed, wel veel extra werk, al die klanten mailen enzo.
 6. Ja klopt, dat kan, maar X-cart werkt iets anders. Als iemand de bestelling bevestigt na keuze voor iDeal, dan krijg ik een zg. "unfinished" bestelling. Daar krijgt de klant zelf ook direct bericht van, met de mededeling dat hun bestelling is aangemaakt, in afwachting van betaling met iDeal. Als ze vervolgens betaling met iDeal niet afronden, dan blijft het op unfinished staan. Daar stuur ik na een tijdje dan een mailtje achteraan. Maar soms lijkt de fout bij iDeal te zitten. Misschien duurt het te lang ofzo, of de klant krijgt geen verbinding met iDeal. Heel irritant.
 7. Ik heb nu enige tijd iDeal via ING (was het goedkoopste he), maar het systeem van de ING lijkt geregeld last te hebben van een "hikje" en dan blijft de terugkoppeling van de betaling achter. Ik had vandaag 5 bestellingen die met iDeal werden betaald en daarvan gingen er 4 mis. In de meeste gevallen blijkt dan achteraf dat de betaling toch geaccordeerd is door de bank. Maar daar krijg je dan de volgende ochtend pas bericht. Ik kan ook in de logging kijken maar daar is dan ook nog niks te zien. Zijn er hier mensen met iDeal accounts bij een andere bank en hebben die wel eens soortgelijk gedoe? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat X-cart te weinig tijd geeft voor terugkoppeling maar dan zou ik in het systeem moeten kunnen zien dat de betaling correct is afgerond. Wist trouwens niet waar dit topic moest staan.
 8. Ik neem mijn foto's nog altijd buiten, in daglicht dus. Niet in het volle licht, en op een matglas plaat die op 2 stenen rust. Daardoor krijg je geen slagschaduw. Ik vind de kleurstelling, het plaatje en logo ook amateuristisch. Zeker het logo is te groot, die informatie is niet nuttig zo loeigroot. Ik zou daar een bannertje maken met de meest populaire producten zodat gelijk te zien is wat je in de aanbieding hebt. Wat tekst op de frontpage lijkt me juist handig i.v.m. google ranking. Maar dan zou je er meer key woorden in kunnen stoppen. Het woord "juweel" is erg vlaams trouwens, in Nederland wordt "sieraden" veel meer gebruikt. Ik zou dat woord zeker ook gebruiken in de tekst. Nog een kleine opmerking, misschien beter "home" in plaats van "start" gebruiken, ik zat even te zoeken... ;) Kan aan mij liggen he.
 9. Heb je ook geprobeerd via Ebay te verkopen? Ebay is in Duitsland erg populair en op die manier kan je ook meer naamsbekendheid krijgen. Voor de rest ben ik ook erg benieuwd naar Duitse marketing-tactieken.
 10. Als je ervaring wilt opdoen met bestellen in het buitenland, dan zou ik zo zeggen: bestel in het buitenland en je komt erachter. Het valt niet te zeggen wat de kosten zijn, hoe het met invoeren gaat etc. en al helemaal niet zonder te weten om wat voor artikelen het gaat. Bovendien verschilt het per leverancier, per land. Uitproberen is de enige manier. Ja dat kost geld en heeft risico's maar dat hoort allemaal bij de joys van het ondernemerschap. ;)
 11. Ik krijg dit soort stralende mededelingen wel vaker maar ik ben altijd wat terug houdend met toehappen, tot ik weet wat de bedoeling is. Het gebeurt mij geregeld dat mensen een totaal verkeerde inschatting hebben van wat ik doe en dan denken ze dat ik blij word van het repareren van tig oude kapotte kettingen.
 12. Eerlijk gezegd heb ik het marketing-nut ervan nog niet mogen meemaken maar vooral dankzij de leuke twitters van Stephen Fry kijk ik nu wel een paar keer per dag... 8)
 13. Heel helder verhaal, en herkenbaar ook. Mensen denken dat het vanzelf verkoopt als je een webwinkel hebt. Nog een punt waar ik me vaak aan erger bij onbesuisde beginners: geen NAW gegevens vermeld in hun webwinkel. "Ja maar da's eng want dan staan mijn gegevens online." Ja inderdaad, dan weten de mensen waarvan jij verwacht dat ze zo geld naar je overmaken voor ze iets hebben ontvangen tenminste waar ze je kunnen vinden.
 14. Ik heb ook een account (http://twitter.com/marande), al enige tijd. Eerst zag ik het nut er helemaal niet van in maar ik begin nu toch enigszins de charme ervan te ontdekken. Echt veel heb ik er nog niet mee gedaan, maar het duurt altijd even voor je erin komt volgens mij. Ik kan me niet voorstellen dat het emailen zal vervangen want meestal heb ik wel meer te vertellen dan 160 karakters. @ Christine: ik zit toch ook echt altijd in hetzelfde dorp...
 15. Dit is ook een bekende, met gekrompen kindjes...
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept