Ga naar inhoud

Reclame en realiteit

Aanbevolen berichten

Komisch concept, ook wel bekend van sterren met en zonder make-up. Ik ben het eens met Ben dat er genoeg helemaal niet slecht uitzien of niet verschillen met wat er gepresenteerd wordt op de verpakking. Behalve qua witbalans en presentatie dan. Ze doen hun best om de producten in de "realiteit" er (ietwat subtiel) slecht uit te laten zien. Vooral iets morsen met inschenken,.. lelijk afsnijden.. en lekker met flits fotograferen voor een naar effect.

Link naar reactie
Gast Verwijderd account

maar ja de verpakking is het eerste dat je aantrekt, en dan pas ga je het proberen, wanneer de verpakking er al waardeloos en of onaantrekkelijk eruit ziet dan neem je die gok niet eens.. :P

Link naar reactie

Bij dit verhaal mag natuurlijk deze briljante video "Dove Evolution" niet ontbreken. Heb je kinderen (vooral meiden zoals ik) in de puberteit, laat zit dit verplicht zien (1 x per week bijv.) :

 

Het laat mooi het verschil zien tussen de foto van het mooie fotomodel op een abri en de realiteit

 

Link naar reactie

Bij dit verhaal mag natuurlijk deze briljante video "Dove Evolution" niet ontbreken. Heb je kinderen (vooral meiden zoals ik) in de puberteit, laat zit dit verplicht zien (1 x per week bijv.) :

 

En wat zeg je er dan bij? Geen Dove gebruiken, helpt toch niet?

 

Ik vind het goede reclames (het zijn er een aantal), maar ik begrijp de insteek van Dove niet helemaal. Een cosemetica bedrijf (Dove / Unilever) wat uitlegd dat de advertenties van cosmetica bedrijven niet helemaal eerlijk zijn en dat je gewoon tevreden moet zijn met hoe je er nu uit ziet.

Link naar reactie

Het is inderdaad een wat kromme commercial, maar het heeft ze zeker een vracht naamsbekendheid opgeleverd - ik denk dat je het nut (voor dove) daarin moet zoeken.

 

Ik geloof trouwens dat er qua plaatjes van voedingsmiddelen (in nederland) wel een regel is die stelt dat je het plaatje moet kunnen maken met wat er in de verpakking zit... maar daarbij mag je bijv wel de champignons eruit vissen en bovenop de soep leggen om vervolgens de foto te maken. Voeg je er wat aan toe dan moet er 'serveertip' of iets dergelijks bij staan.

Link naar reactie

Ach Photoshop en aanverwante programma's is mooi spul om de werkelijkheid te verdraaien. Vroeger koste dat vermogens om te doen en tegenwoordig gaat dat heel wat makkelijker en goedkoper. Ondanks dat ik me ook regelmatig bezig hou met photoshop om afbeeldingen te bewerken, heeft video toch mijn voorkeur. Ook daar valt nog wel wat te verdraaien maar lang niet zoveel als met foto's. Althans niet voor normale prijzen. Dan komt er naar mijn mening meer aan op de echte vakman. Overigens bestaan er ook nog genoeg proffesionals in de fotowereld, alleen de lijn word steeds dunner.

www.bezembinderproducties.nl

Link naar reactie

Ikzelf vind de weg die de marketingmensen van Dove hebben ingeslagen briljant. Een van de weinige campagnes waarbij doelgroep, boodschap en product duidelijk gedefinieerd is. En zij hebben een manier gevonden om de doelgroep aan te spreken welke parallel loopt met een huidige sociaal culturele omslag. Waar voorheen de trend was doorgeslagen naar "fantasy can be reality". Ook jij kan/moet grotere borsten, perfecte heupen, vlak buikje en een egaal gezichtje hebben, welke de modellen/idolen zogenaamd van nature hebben. De norm was gemanipuleerd. Zoals dit natuurlijk altijd wel het geval is, maar de laatste tijd was deze wel erg ongezond.... naar mijn mening.

 

Maar nu zie je dat een realistische gezonde instelling de norm aan het worden is. De tijd van heftige dieeten/chirurgische ingrepen is voorbij, maar de trend is nadenken over normaal gebalanceerd eten. Normaal sporten / actief leven. De definitie van normaal wordt natuurlijk wel gecreeerd door de media, maar deze is wel een stuk reeeler als voorheen. En deze omslag pakt Dove heel goed op om de grootste doelgroep met een realistische boodschap aan te spreken. Mensen met een buikje, sinasappelhuid, kleine borsten en grove huid kunnen zich prettig voelen met de producten van Dove. Prachtig aangezien deze groep al heel lang is vergeten. Want het idee dat iedereen toch hetzelfde luchtje, scrub, lotion wil als nicole kidman, want dan kan je ook er zo uitzien is toch l wel lang overdatum. Dit terwijl iedereen ook wel weet dat zij ook dik volgespoten is met botox en het haar rode haar niet langer als 5 minuten in de zon kan liggen ;)

 

Maar dit is mijn mening

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie

moet toch even hieraan denken : de verpakking alles eromheen.. we denken dat het lekker is... maar wat we eigenlijk eten.. ;D

 

 

matrix - 1999

"You know, I know this steak doesn't exist. I know that when I put it in my mouth, the Matrix is telling my brain that it is juicy and delicious. After nine years, you know what I realize? "

 

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  11 leden, 145 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...