Ewout Wolff

Retired Mod
 • Aantal berichten

  3204
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Ewout Wolff

 1. Hi Mikky, Weer terug op HL. En niet voor t eerst door en voor jou. Je was het immer aanwezige centrum van die mooie, vreemde en verbazingwekkende speeltuin die HigherLevel heet. altijd enthousiast, altijd ontvangen met open armen, vaak gevolgd door telefoongesprekken van tenminste een uur lang. Want we hadden altijd tijd. Om met je te lachen, de toekomst voor te bereiden en tussendoor Higherlevel te bezoeken. Want dat bleef altijd bestaan, hoe lang we ook wegbleven. En dan was jij er ook. Maar nu niet meer. Dank voor alles Mikky. Het was mooi.
 2. Tja, als er zoveel reclame wordt gemaakt voor HL dan kom ik natuurlijk ook weer kijken. Gefeliciteerd Mikky en iedereen die hier heeft en blijft bijdragen. Leuk om deze bekende hoek van het internet te zien bloeien!
 3. Damn. Ook nu weer: geen woorden voor. Veel sterkte familie, vrienden en HL-ers.
 4. Europa gaat de strijd met Silicon Valley aan! (?) HL-lid Christine gaf mij een por op Linkedin, om dit bericht ook hier te zetten. Mooi artikel, mooie voornemens: De EU-Commissie wil het ondernemers veel makkelijker maken om te starten in heel de EU, ipv eerst hun eigen landje en dan moeizaam tot de rest van de EU doordringen. Kortom: klinkt als prima mogelijkheden voor HL-ers. Of vergis ik mij hierin? En als dit positief is: waar verwacht je voor je eigen bedrijf de grootste voordelen van dit plan?
 5. Eindelijk, EINDELIJK krijg ik dan ook de gevreesde email van "AllebedrijveninNederland". Ik dacht al: zou mijn bedrijf niet bestaan? Even Allebedrijven gegoogled en op nummer 2 kwam deze discussie (die alweer loopt vanaf 2006!!) naar boven. Ach, nostalgie. Maar goed dat er gewaarschuwd wordt.
 6. En weer een nieuwe, nu gemaakt/bedacht door een Indiase design club: http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-24204668
 7. Doe jezelf een plezier en check op de site en de mensen van leaseloket.nl. Zijn onderdeel van De Lage Landen (en dus Rabo). Ik heb hier een jaar gewerkt als interim en mij viel op dat veel ondernemers veel aannemen over hoge kosten en dergelijke, maar niet zelf checken. Idem voor startende ondernemers. Als het alsnog duur is: jammer, maar kostte je maar 1 telefoontje. (Disclaimer: ik werk niet meer voor het bedrijf)
 8. @Iwan - yup, met je eens, goed voorstel (goed om je weer te zien, by the way) ;) @wansink - je begrijpt mijn voorstel niet goed, vrees ik (dat kwam al eerder voor) Wat ik bedoel is niet: Of...Of, maar: En....En. Het makkelijkst is een metafoor: je hebt een kroeg, waar iedereen komt. Je vindt het niet raar als daar bijv op vrijdagmiddag een bedrijfsborrel is, of dat er op donderdagavond een pokerevent is: het voorkomt niet dat iedereen binnen kan komen. Zelfs niet als er achterin zaaltjes te huur zijn, waar mensen wat dan ook kunnen organiseren. Is hun event afgelopen, dan komen ze gewoon weer in de kroeg staan. Mijn voorstel is dus niet om iets kapot te maken, maar om erbij te bouwen. Waardoor de leden des te meer genieten van HL en het niet verlaten na een aantal jaar, zoals nu het geval is.
 9. Goed idee. Het is een fundamentele discussie, waarover voor- en achter de schermen al jaren gesproken is. Tot nu toe kwamen we er niet uit. En dat vind ik jammer: HigherLevel blijft daarmee steken in haar potentiele groei. Het komt hier op neer: wat voor online gemeenschap wil HigherLevel zijn? 1. Een Vraag & Antwoord website van ondernemers 2. Een plek waar je met gelijkgestemden kennis en ervaring deelt 3. Een gemeenschap, waar je lief en leed als ondernemer deelt Kies 1) dan vind ik dat daar beperkt ruimte is voor afgescheiden discussies. Kies 2) dan wil je dat mensen kan vinden en spreken, die relevante informatie voor jou hebben. En dat betekent vorming van subgroepen, zoals: voor ervaren ondernemers, ondernemers met personeel, ondernemers in de transport, etc. Kies 3) dan zijn subgroepen, en afgesloten bijeenkomsten met maar een paar deelnemers mogelijk. je deelt niet alleen maar informatie, je gaat ook als een echte gemeenschap werken. Die dingen gezamenlijk oppakt, projecten doet, zaken doet met elkaar. Voor je antwoord geeft: bedenk goed wat je wilt. De keuze heeft namelijk gevolgen. Verwarrend genoeg zie je op dit moment de zaken uit deze 3 keuzen al terugkomen in Higherlevel. Waarom zou je dan nog verandering nodig hebben? Antwoord: omdat mensen altijd een weg vinden om met elkaar te spreken en te handelen. Zo ook bij HL: rond het openbare deel van het forum wordt enorm veel ge PM d, offline ontmoet, ge emaild, getwitterd, Skyped en gemessengerd. Dat doen mensen dus buiten Higherlevel om. De vraag is dus: wil je dat deze situatie blijft bestaan, of wil je dat HL ondernemers hierbij gaat helpen en de barrieres gaat verkleinen? Als je mijn antwoord wilt weten: ik denk dat HL tot nu toe een fase 1 gemeenschap is. En dat blijf ik jammer vinden – het potentieel is zoveel groter. Een mogelijkheid om met gelijkgestemden in een subgroep te zitten of met een kleine groep afgesloten, zal de gemeenschap alleen maar versterken en verdiepen. Dit is overigens geen gemakkelijke keuze – we hebben er als admins jaren over gediscussieerd – vandaar dat ik hem vrij fundamenteel heb ingestoken. Ik ben benieuwd wat jullie vinden: hoe ver willen jullie gaan met HigherLevel?
 10. ties, hoe was deze dag? Kwamen er bijzondere zaken uit, mede gezien de kredietcrisis? Groet, ewout.
 11. Waarom de mods? als ex-mod kan ik je verzekeren dat het pretty lastig is dat altijd naar de mods wordt gekeken als er iets substantieels moet worden opgepakt. Bij Kiva.org kan iedereen zelfstandig investeren. Daarna kan je met elkaar een groep vormen. Waarbij je bijv besluit (na discussie op HL bijv) om meer/minder te investeren in een bepaalde groep ondernemers, bijv. Dus: waarom pak je het zelf niet op? Ik zit een jaar of 5 bij Kiva en ben nog geen lid van een groep. Count me in voor HigherLevel groep ;-)
 12. Mmm...61 ondernemers al. Heeft die andere tekst geholpen? ;) Nog 139 to go guys..
 13. Ik merk het alweer: het is party time, maar de ondenemers moeten allemaal nog wakker worden. Misschien de tekst op de "advertentie" iets wervender maken? Nu : "Higherlevel gaat off line Meld je aan!" (mijn vrouw waarschuwde mij hiervoor: Higherlevel gaat op zwart !?) Daarom: "Vier mee : Higherlevel viert groots 10 jaar bestaan! (Iedereen komt) " - Meld je hier aan" 5 jaar geleden kreeg ik nog mensen door in een Kilt te komen. Als er nu meer dan 200 mensen komen (en dat moet toch wel, mensen, kom op.) dan kom ik in een speciale outfit.
 14. Disclaimer : ik werk op dit moment (interim) voor een bedrijf, dat zaken doet in financial lease en (full) operational lease. Daarnaast ga ik vandaag mijn nieuwe auto (nieuw als in tweedehands) ophalen, dus ik herken iets van je zoektocht. Wat ik kan vertellen zonder al te veel bias hoop ik is dit : inderdaad zijn er erg veel opties in leaseland. De meeste mensen kennen full operation lease (een vorm van huur - je wordt nooit eigenaar), daarnaast gaan ook bedrijfsauto's en zakelijke personenauto's via financial lease (je onderhoudt de auto zelf, na betaling van de laatste termijn ben je eigenaar). Naast de eerder genoemde sites van o.a. Wilbert Philippo heb je nog een stuk of 10 online die de moeite waard zijn om te bekijken. Daarnaast heb je veel meer vormen dan de standaard lease: je hebt short lease (letterlijk een erg korte tijd een auto leasen), occasion lease (leasen van een tweedehands auto) en diverse leasemaatschappijen hebben iets andere vormen, denk bijv aan groene lease. Check die sites om echt een goed idee te hebben wat allemaal mogelijk is. Veel succes!
 15. Hey Joost, geweldig gedaan ! Briljant dat iemand met zulke goede ervaring & nuttige kennis zich inzet & blijft inzetten, zoals jij. Bedankt!
 16. Hai Christine, Ik heb in de zomer wat afstand genomen van Higherlevel. Daarom ben ik toevallig vandaag hier en ik lees deze draad. Het doet erg zeer wat je schrijft te lezen. Ik ben natuurlijk enorm blij, dat schrijven en lezen hier je goed doet. Het lijkt erop, dat je even tijd hebt gehad om weer wat adem te halen, dat is goed. Dat je hulp accepteert is ook goed, hoe moeilijk misschien ook. In stressvolle situaties heb ik geleerd en ervaren: one step at a time. Doe je meer dan dat, dan wordt het chaos van alle mogelijkheden en consequenties. Terug naar: one step at a time. Doe alleen wat je als eerste moet doen. De volgende stap komt daarna wel.
 17. Groei is wat anders dan gestaag ontwikkelen. Concreet: omzet groeit per jaar meer dan 20%. Dit geeft speciale uitdagingen: hoe manage je de groei? Dit in contrast met bescheiden, rustige groei. Zoals mijn bedrijf bijvoorbeeld . Ik heb max aantal uren te verkopen en ik verwacht niet dat mijn bedrijf daarom exploderen gaat. Ben benieuwd of we ondernemers met deze prettige uitdaging hier hebben.
 18. Als er nog steeds een credit crunch is, die vooral het MKB raakt, dan is het op zijn minst bijzonder als er een beurs start, die tot doel heeft: check: https://www.kapitaalplaza.nl/Nieuws/Nieuwe-bron-van-financiering-voor-ondernemers.aspx Het lijkt mij bij uitstek dat de Higherlevelaars met een kapitaalbehoefte hier interesse in zouden hebben, of zie ik dat verkeerd?
 19. Okay, bedankt dames en heren (en niet schrikken hoor) en zeker : tot ziens. (gaan we nog een BBQ doen, al dan niet spontaan?)
 20. Hai, Gisteren 6 jaar geleden ben ik lid geworden hier. Ik kwam hier toevallig langs, op zoek naar management- of marketing termen, vermoed ik. En bovendien was ik al langer op zoek naar een plek waar men discussieerde over marketing/management zaken.Ik zat midden in een van de zwartste periodes van mijn leven. Een paar maanden later ben ik mod geworden. Er is sindsdien waanzinnig veel gebeurd: Innosquad, geen enkele keer bij mods uitjes ;-) , bijeenkomsten bij Nils in NeBib, borrels in Utrecht, aanwezig zijn in kilt, strand BBQ, vergaderingen, mods meetings, beginnen met bloggen, heftige discussies onder mods, discussie online over normen en waarden van HL, beginnen/stoppen met Marketingforum.nl vanuit HL.nl, denken met Nils en Edward over het overnemen van Higherlevel (via mijn mobiel vanaf een heuvel in Toscane - de roaming kosten waren fenomenaal), Golf met Edward, lunches bij Paragin, Twitter bij HL introduceren, de vereniging Higherlevel, stoppen met bloggen, nachtelijke Skype-gesprekken met Jeroen en Edward. De vele, vele ondernemers, waarvan ik nu sommigen tot mijn vrienden reken. 6 jaar lang: never a dull moment. Prachtige hoogtepunten en gebeurtenissen. Het afgelopen jaar was ik eigenlijk geen mod meer : Fred, Frans en Joost waren iedere keer zo razendsnel, dat ik mijn mods schap minder hoefde te vervullen. Het overlijden van Fred en Kees zorgden voor een denkpauze. Ik kon even niet meer bloggen. Juist in deze dramatische tijd zou je het gevoel moeten hebben van een HL-community. En toen merkte ik dat ik die niet zag buiten de mods en oude gedienden. Ik was, kortweg, het contact met de gewone leden kwijtgeraakt. Het zorgde dat ik versneld ging nadenken over mijn toekomst binnen HL: hoe kan je spreken namens een community, als je die bent kwijtgeraakt ? Al vanaf 2007 was ik bezig met andere plannen en visies voor verandering van HL. Toen ik met Jeroen en Edward vorige maand "klaar" was met onze opdracht, merkte ik dat ik het niet meer kon opbrengen: verder gaan met veel energie stoppen in Higherlevel. Dat vind ik jammer: ik was de opdracht begonnen met het idee om HL echt een stap verder te brengen. Maar wat was het mod diner een mooie manier om afscheid te nemen ! En nu doorpakken !! Nu het moment er is om afscheid te nemen, besef ik pas hoe ik vergroeid was met Higherlevel: iedere dag inloggen, wieden, zaaien, checken van de stats. Ongemerkt werd Higherlevel een onderdeel van mijn arsenaal aan online marketing tools en inzichten. Het heeft mijn zakelijke en persoonlijke leven verrijkt. Ik hoop dat jullie de recente buitenkans gaan aangrijpen om meer ondernemers dan ooit de rijkdom en het plezier van HigherLevel te laten genieten. Durf die verandering aan: want stilstand is achteruitgang. Nederland verdient meer Higherlevel. Groet, succes en tot ziens, Ewout.
 21. HIC of HLIC ;-) Check: www.ichoosr.com Heeft al leuk werk gedaan voor de Vereniging Eigen Huis met energie ( http://eigenhuis.ichoosr.com/Energie/index.rails?actionId=118 ). Zij zijn geïnteresseerd. Zou een van de mogelijkheden kunnen zijn.
 22. Een column naar mijn hart. Zie alleen al de Viking/Wehkamp en andere direct seller-gidsen, die gericht zijn op het MKB voor allerlei kantoorspullen. Les : koop in als ondernemer, want dan krijg je bijna altijd goedkoper spullen dan als particulier. En dan je column: yup, herkenbaar. Heb een tijdje mogen meeluisteren met een groep inkopers voor de zorg en de bouw. En dan hoor je wat de voordelen zijn van een leverancier die tegelijkertijd aan een hele hoop omzet tegelijk (bij 1 of meerdere klanten tegelijkertijd) een prijs en bepaalde condities kan leveren. Dan begrijp je ineens waarom grotere bedrijven inkopers in dienst nemen. Dat roept dus op tot actie voor het MKB. Of voor Higherlevel. Waarom niet bepaalde behoeftes van leden gebundeld en zo inkoopvoordeel regelen ? ;-)
 23. Holy moly, Pawelotti: mooi resultaat, gefeliciteerd ! Iedereen die hier de afgelopen maanden zonder mijn reactie heeft moeten staan: Gaaf ! Mooi ! Ga zo door ! Er is niets zo mooi dan een ondernemer denkbeeldig de vuist in de lucht te zien pompen. Het "Yessss !" uit de keelgaten te horen komen, de samengeknepen ogen, de blije grijns van voldoening op de mond en de armen hoog, blij en extatisch in de lucht. Tuurlijk, alle andere dagen zijn ook niet gek. Zet er wat zon bij, wat leuke klanten, vrienden die langskomen, een goede lunch, een prettige borrel - allemaal prachtig. Maar als ondernemer - geniet van je Yessss - momenten en onthou ze heel lang en heel diep. Gefeliciteerd !
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.