Bezembinder

Senior
  • Aantal berichten

    48
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Bezembinder

  1. Zo nu en dan neem ik weer eens een kijkje op HL. Je verhaal gelezen en het is een mooi verhaal en een leuk product. Veel succes!
  2. Het is zoals met veel producten elk waar voor zijn geld. En de software of die nou Android of iOS is die blijven ze updaten met uitgangspunt het nieuwste model. Dus op den duur ga je merken dat je tablet trager gaat worden omdat het besturingssysteem andere systeemeisen vergt. Ik denk ook dat de truc is van de fabrikanten en ontwikkelaars want op den duur ga je toch weer mee en koop je het nieuwste. Dit terwijl vaak het apparaat ansich nog prima is. De budget tablets maken gebruik van mindere specs en daardoor ook de oudere besturingssystemen om ze goed te laten werken. In het filmpje van kassa geeft men dit als nadeel maar dat gaat naar mijn mening nergens over. Het moet uit de lengte of uit de breedte.
  3. Verstandigst is om eerst na te denken wat je wilt uitstralen. Kijk eens rustig rond bij de concurrenten. Zorg ervoor dat het professioneel oogt en dat het er niet uitziet als een clipart of dergelijke. Laat het ook doen door een professional of in ieder geval iemand die weet wat hij aan het doen is. Denk er ook aan hoe je het gaat toepassen op drukwerk. Dan gaat het erom dat je logo op den duur herkenbaar wordt.
  4. Elke ondernemer kan op zijn snufferd gaan, dit kan komen door foute beslissingen maar ook door omstandigheden. Daarom is het ook triest dat je dan gezien word als zijnde een "crimineel" Want laten we eerlijk wezen op het moment dat een werknemer werkloos raakt dan krijgt hij ww en mogelijkheden van het uwv tot omscholingen e.d. Sterker nog mocht hij dan problemen krijgen met betalen dan krijgt hij ook daar ineens hulp bij en word er veel milder mee omgesprongen dan bij ondernemers. Daarbij wil ik wel aantekenen dat er dan wel een onderscheid gemaakt moet worden tussen pech, fout en moedwiliigheid zoals hier al genoemd is tot betrekking tot oplichters e.d. Maar het onderscheidt hierin maken kost veel tijd en mankracht dus geld. Ik denk ook dat daarom hier eenlijnig mee omgesprongen word. Wat mij betreft wil ik best wat meer betalen aan de KvK zodat zij die taak op zich kunnen nemen. Maar dit zal hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren, jammer. Ondernemers zijn wel de mensen die het verschil maken in de economie.
  5. Ongevraagde reclameboodschappen (video) op websites zie je steeds vaker. En de meeste mensen vinden dat zwaar irritant, maar gek genoeg blijkt het wel te werken zolang je het maar vaak genoeg herhaalt. Reclame maken met video kan wel interessant zijn maar dan moet het of heel grappig zijn of heel informatief. Maar het meest blijkt het toch te werken wanneer mensen een keus kunnen maken om het wel of niet te kijken. Een reclame van een deodorant dat die het beste is dat werkt op internet niet bijster goed. Daarentegen een uniek soort vaatwasser waar een uitgebreide uitleg gegeven word hoe het werkt en wat het resultaat is werkt wel weer vaak erg effectief. Dus of het wel al dan niet werkt is denk ik heel erg afhankelijk hoe je het inzet en waarover het gaat.
  6. Het is tevens de kunst om een korte bondige video te maken waarin je alles op de juiste manier overbrengt. Laat dit dan ook over aan mensen die weten wat ze aan het doen zijn. Het valt me op dat nu de technische middelen steeds meer voor handen liggen dat er veel amateurs zijn die dit wel even denken te doen. Maar het blijft een vak om de boodschap over te brengen en mooie shots te maken. Ik heb vaak genoeg video's opnieuw moeten monteren, en 9 van de 10 keer moet dan alles opnieuw dus ook de opnames. Dit is niet bijster efficient.
  7. We zitten tot een bepaalde hoogte in dezelfde markt. Het verkrijgen van videoproducties is een kwestie van naamsbekendheid opbouwen en mond op mond reclame. Naamsbekendheid doe je door inderdaad folders, kaartjes, websites te maken die er goed en strak uit zien. Mijn huidige website moet je nu zeker niet als voorbeeld nemen maar de nieuwe die binnenkort de lucht in gaat zal een mooi voorbeeld zijn. Als je wil kan ik voorbeelden sturen hoe de nieuwe straks eruit gaat zien? Maar folders kan je bijvoorbeeld mooie neerleggen bij muziekscholen, oefenruimtes van bandjes, muziekwinkels e.d. Probeer eens uit te zoeken binnen het muziekcircuit of er een veelbelovende artiest of bandje is. Deze biedt je dan in eerste instantie aan om een gratis demo te maken bij je. Willen ze meer en het bevalt ze, heb je ze binnen. Daarbij zullen ze er over spreken met anderen. Zorg binnen je huidige vrienden en kennissenkring dat men weet wat je doet en dat je dat ook goed doet. Sluit je aan bij forums binnen je vakgebied en wees daar ook actief. Verder zoals men hier al zei, social media, Facebook, twitter etc. Succes! en op videogebied wil ik best helpen als je wil.
  8. Ik snap dat het niet geheel je vraag is maar wilde wel wat tips geven op het filmpje zelf. Om heel eerlijk te zijn vind ik het namelijk niet bijster goed gemaakt. Punt 1 is er niet gedraaid vanaf een statief wat heel onrustig beeld geeft. Daarbij zoomen tijdens een interview kan wel maar dan heel langzaam en dan moet de camera sowieso wel steady staan. Het filmpje oogt ook saai waardoor je enigszins verveelt raakt. Dit is heel goed op te lossen door tussenshots te gebruiken, dus laat shots zien die over het onderwerp gaan. Dus je krijgt spreker in beeld en dan een aantal tussenshots en dan ga je weer over naar de spreker in beeld. (Audio van de spreker laat je continu door lopen) Dus geef meer info over het onderwerp doormiddel van andere beelden dan alleen een spreker in beeld. Het is maar een tip ;)
  9. Over nadenken en informeren is prima uiteraard, maar voordat er van alles in touw gezet word met wellicht de daarbij behorende kosten lijkt me dit de beste stap. Je kan ook beren op de weg zien die er wellicht niet zijn.
  10. Dit is een hele vervelende kwestie. Aangifte doen heeft wel zin, niet dat de politie dan direct wat gaat doen maar mocht het ooit escaleren dan is er al een notie van gemaakt. De optie die je wel nu hebt is een goede juridisch onderbouwde brief aangetekend versturen naar die partij. Daarin duidelijk makend dat je ze eenmaal de kans geeft om hiermee te stoppen en wanneer ze dit niet doen je verdere juridische stappen zult ondernemen. Dan is het een kwestie van afwachten. Gaan zij dan door kan je altijd nog kijken wat je vervolg stappen zijn. Wellicht verstandig om je klanten iets van een nieuwsbrief te sturen waarin je de situatie uitlegt. Dan ben je in ieder geval elke vorm van zwart maken een stap voor.
  11. Kwaliteit is het belangrijkste. Hier in de omgeving zitten een paar hele goed ijssalons. En op mooie dagen staan daar soms wel rijen van 30 meter voor de deur voor een ijsje. Dit zijn dan wel ondernemers die snappen wat kwaliteit is. Er zitten er ook een paar die standaard ijs hebben van standaard kwaliteit en die hebben het lang niet zo druk. En als je goed bent weten ze je later weer te vinden en is de mond op mond reclame meer waard dan welke advertentie en zelfs locatie dan ook. Succes!
  12. Ik roep hier ook niet dat Flash "dood" is maar het rommelt wel aan die zijde en dan is het wel iets om rekening mee te houden. En ja ik weet waarom Apple geen flash toestaat. En ook weet ik dat adobe bezig is om dit op te lossen, wat tot heden nog niet volledig gelukt is. Dus het kan zeker nog alle kanten op, echter ben ik van mening dat html5 heel veel terrein gaat winnen de aankomende jaren.
  13. Als je het goed wil laten doen verdiep je ook even in het hele flash en html5 verhaal. En wat ik daarmee bedoel is dat flash enigszins onder druk staat en dan met name voor het mobiele internet verhaal. Zo levert apple hun machines en telefoons niet meer af met standaard flash erop. Hoe dit zich verder gaat ontwikkelen is nog onduidelijk maar wel iets om rekening mee te houden. Als je veel investeerd in een goede site dan wil je ook dat hij overal op werkt.
  14. Even een reactie van mijn zijde als video man. Quicktime word wel steeds meer gebruikt maar is nog steeds niet de overheersende speler in de markt. Ga voor een flashplayer of zoals hier al eerder gezegd is doe het via You Tube (daar ben ik overigens zelf ook mee bezig, de voormalig website bouwer heeft dit laten liggen) En het filmpje zou wat groter mogen zijn en gezien de resolutie hoeft dat niet veel problemen te geven. Hij word dan wel iets minder scherp maar is dan wel beter te zien, zeker voor de wat oudere onder ons. Het filmpje op zich vind ik er gelikt uit zien maar ik zou het ook even opnieuw laten inspreken door een goede nederlandse voice over. Verder ziet de site er goed uit. Ik lees hier ook goede tips en ik ga daarvan een aantal meenemen met mijn eigen nieuwe site die binnenkort ook de lucht in gaat. Succes
  15. Ondanks dat ik hier nog niet zo heel lang rond loop lijkt me een meeting leuk. Het hangt wel even af waar het zich plaatsvindt dus zodra dat bekend is laat ik weten of ik ook van de partij ben. :)
  16. Vandaag heb ik een kerstkaart zijnde een DVD op de bus gedaan naar mijn klanten. Op de bovenkant van de DVD staat een kerstgroet gedrukt en als men hem dan gaat bekijken dan vinden ze daar een mooie showreel van hetgeen ik de afgelopen tijd gedaan hebt. Dus zij zien hun bedrijf dan ook terug in die video. Het is overigens mooi geworden zeker omdat de klanten zo divers zijn en dat heb ik proberen te persen in 4 minuten dus je raakt ook niet verveelt omdat je continu iets nieuws ziet. Leek me wel origineel. En eerste kerstdag ga ik denk ik tot 15.30 uur een beetje alleen rommelen thuis (eindigt vaak in werken) mijn vrouw moet namelijk werken van 7.30 tot 15.30 En daarna vertrek ik naar mijn ouders en overnacht dan ook daar. Tweede kerstdag komt dan daar een deel van de familie en dan gewoon gezellig samen zijn en volproppen ;) Tussen kerst en oud & nieuw wat zaken opruimen en administratie en dat soort rommelwerk. Oudejaarsdag traditioneel oliebollen bakken met familie en 's avonds een feestje. Ja ik kom de feestdagen wel door denk ik. ;D
  17. Lees het gehele artikel eens die in onderstaande link staat, zowel deel 1 als het tweede deel. Ik denk dat je het dan beter snapt. http://www.kovandijkvertelt.nl/?p=947
  18. Ook daar zitten een heleboel haken en ogen aan en vooral heel veel valkuilen. Vandaar dat ik zei dat het een harde wereld is. Zei hebben namelijk ook een doel en dat is geld verdienen. Dus wat je zegt is zeker een goede optie alleen daar moet je heel voorzichtig mee om gaan.
  19. Een nieuw idee is altijd welkom in de wereld van de TV. Alleen het komen tot realisatie is een stukje moeilijker. Om hier verder wat over te kunnen zeggen moet ik eerst wat meer weten van jullie ideeen. Gezien mijn achtergrond en huidige onderneming heb ik wel het een en ander aan contacten. Wel waarschuw ik je dat het een harde wereld is, want er zijn veel mensen die denken de kip met de gouden eieren te hebben. Op het forum hier is wel het een en ander te vinden, vooral over vastleggen van een format. Maar ook dit laatste is niet heel makkelijk, het advies van mijn leraar toen ik nog studeerde was dan ook altijd.....gewoon er vol mee aan de slag te gaan en niet teveel tijd steken in het vastleggen e.d. Hij zei dit vooral omdat wanneer je wat vastlegt en een ander neemt het over maar wijzigt een klein deel, het al gezien word als een nieuw idee. Dit dichtbouwen kan wel maar dan gaat het een heleboel kosten. Dus ga hier lekker het een en ander lezen en ook via google is er veel te vinden. Mochten jullie verder nog wat willen weten of serieus hiermee verder willen ,dan mogen jullie altijd contact opnemen met me misschien kan ik wat betekenen. Succes!
  20. Verhuizen en het overzetten van internet en telefonie verloopt meestal problematisch. Zo ben ik een aantal maanden geleden verhuisd en kwam mijn telefonie en internet weg bij een bekend kabelbedrijf. En na 3 uur aan de lijn te hangen bij het bedrijf concludeerde men dat er toch maar een monteur moest komen. Deze werd gelukkig redelijk vlot ingepland en deze kwam ook nog eens keurig op tijd. Hij heeft het probleem kosteloos opgelost. Alllemaal mooi lief en aardig maar toen kwam het. Ik kreeg de eerst factuur met het nieuwe tariefplan (actie tarief) Maar men had een fout gemaakt dus ik kreeg een gigantische rekening, maar die moest ik eerst maar betalen en zou de maand erop gecrediteerd worden. Volgende maand weer een hoge rekening en weer niet gecrediteerd. Ondertussen had ik mijn telefoonrekening (mobiel) binnen en bleek dat bellen met de servicelijn mij zo'n 50 euro gekost te hebben. Al met al was ik behoorlijk pissig en heb me net zolang door laten verbinden tot ik iemand aan de lijn kreeg die echt het probleem wilde oplossen. Dit is ook uiteindelijk gebeurt en ook de gemaakte telefoonkosten zijn keurig netjes betaald door hun. Wat ik met dit verhaal wil vertellen is zorg ervoor dat je niet ophoudt met bellen of mailen of weet ik wat dan ook, tot men een passende oplossing biedt. Zorg er van mij part voor dat ze helemaal gek van je worden. Het kost je wel tijd inderdaad maar meestal komt er dan toch een goede oplossing. Meer dan dat kan je denk ik niet doen, of je moet het juridisch zoeken maar of dat veel brengt weet ik niet. Succes
  21. Hoe vervelend ik het ook vind om nu te zeggen maar ga nooit ergens zomaar van uit. Voor de volgende ronde zorg dat je continu vinger aan de pols houdt. Nu kan je inderdaad niet veel meer doen dan kijken en pushen om de rechtsbijstand voor je aan het werk te krijgen. Zo niet heb je maar twee opties en die zijn of je verdiept je zelf in de materie of anders toch naar een advocaat te stappen. Alleen met het laatste moet je wel rekening houden met een niet zuinige factuur. Ik hoop dat het allemaal goed afloopt voor je, dit gun ik niemand en zeker niet in de december maand. Succes!!
  22. Naar mijn idee is het handiger om zo'n vraag te stellen op een autogerelateerd forum zoals "autoweek" Maar momenteel word er veel gestunt, ik zag v/d week een actie van renault. Als je een Espace koopt krijg je er een gratis Twingo bij of 7000 euro korting. Dat zegt natuurlijk veel over hoe het toe gaat momenteel in de autobranche.
  23. Is ook wel heel nederlands om op de vraag hoe gaat het, altijd "JA GOED!" te antwoorden. Ook zo'n leuke opmerking is "Ja gaat zijn gangetje" ik vertaal dat tegenwoordig automatisch in "kan beter" Tegen onbekenden antwoord ik ook meestal met "ja goed" puur omdat je niet direct met de deur binnenvalt dat het slecht of juist heel goed gaat. Tegen bekenden daarintegen die me langer kennen dan vandaag word ik wel steeds eerlijker. En tot heden word dat gewaardeerd. Het geven van een goed antwoord op een vreemde vraag in zijn algemeenheid is het denk ik ook van belang hoe mondig je zelf bent en hoe snel je kunt reageren. Tot heden gaat dat me goed af, wel zit ik later weleens in de auto op de terugreis vanaf een klant dat ik denk van....hmmm....had ik dat niet beter anders kunnen zeggen. Maar goed, ik gok zo dat ik daar niet de enige in ben.
  24. Ach Photoshop en aanverwante programma's is mooi spul om de werkelijkheid te verdraaien. Vroeger koste dat vermogens om te doen en tegenwoordig gaat dat heel wat makkelijker en goedkoper. Ondanks dat ik me ook regelmatig bezig hou met photoshop om afbeeldingen te bewerken, heeft video toch mijn voorkeur. Ook daar valt nog wel wat te verdraaien maar lang niet zoveel als met foto's. Althans niet voor normale prijzen. Dan komt er naar mijn mening meer aan op de echte vakman. Overigens bestaan er ook nog genoeg proffesionals in de fotowereld, alleen de lijn word steeds dunner.
  25. Het is me niet echt duidelijk wat je precies wil. Ik denk namelijk dat het daar sterk van afhankelijk is, en zoals al gezegd is zal men niet moeilijk doen als je een website noemt in je MSN naam. Maar ik denk ook dat je vast niet de eerste bent die hier mee aan de slag is gegaan. En ik verwacht dan ook dat Microsoft hierin heel terughoudend is, en terecht overigens. Want zodra MSN die toch al aan populariteit aan het verliezen is alles zou vol gooien met reclame en dergelijke dat ze nog meer terein gaat verliezen. Zo stoor ik mij ook aan bepaalde publiekelijke site/blogs die vol staan met reclame. Sterker nog het zorgt ervoor dat ik die sites ga mijden. Ik vraag me dan ook af of hier nog veel terein valt te behalen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.