r.i.p. Ruben van den Oord

Retired Mod
 • Aantal berichten

  1558
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door r.i.p. Ruben van den Oord

 1. Dat je gaat juichen van extra omzet... OK Dat je blij wordt van een goeie deal... OK Dat je gelukkig wordt van een paar euro besparing... Mwoa, ieder zijn meug Maar dat je nu ook al een harde leuning krijgt omdat je hebt voorkomen dat je misschien een paar tientjes voor niets uitgegeven had kunnen hebben gaat zelfs Ingvar Kamprad te ver...
 2. Wat leuk dat je die vraag krijgt! Je zult voor jezelf goed moeten vaststellen waarom deze samenwerking voor HEM gunstig is, en op welke manier JIJ er beter van wordt. Wat verwacht hij van jou (marketing, organisatie, administratie) en wat verwacht jij daarvoor terug (vaste fee per maand, percentage van de omzet)? Als je dat in kaart hebt gebracht, zul je 'spelregels' moeten vaststellen. Is er een bepaalde manier van klantbenadering die jij van hem verwacht (chauffeur altijd in pak en stropdas, bewijs van goed gedrag, rijvaardigheidstrainingen) en op welke manier kun jij hem daarin ondersteunen (bedrijfskleding, training sociale vaardigheden, voorschriften)? Ook zul je moeten bedenken wat de spelregels zijn als de 'franchisenemer' die regels overtreedt. Als je alle denkbare scenario's hebt doorgewerkt, maak je daar een 'franchise handboek' van en laat je daar een jurist naar kijken. Diezelfde jurist kan dan ook de overeenkomsten voor je opstellen. Als je dit goed wilt aanpakken, vergt het een aantal maanden voorbereiding en een bepaalde investering in tijd en geld. Om de kosten te drukken zou je dit als een eindexamenproject voor HBO Small Business studenten kunnen optuigen. Je kunt ook een kortere route nemen en vertrouwen op de blauwe ogen van de andere partij. Maar de ervaring leert dat àls er stront aan de knikker is, de schade vele malen groter is dan de investering van het goed op de rit (jaja... flauw) krijgen van zo'n samenwerking.
 3. Leuk idee, al ben ik erg benieuwd hoe je kostentechnisch uitkomt. Ook overdag zal het bedrijf bemand moeten worden om klanten te woord te kunnen staan. Daarnaast kunnen de nachtelijke loonkosten zwaar op je begroting drukken. Tenzij je dat verrekent in je werkplaatstarief. Maar of bedrijven dat op dit moment willen betalen is iets wat je moet onderzoeken. Voor wat betreft je vraaag: Onderzoek hoe groot de markt in elk gebied is en deel dat door het aantal concurrenten. Vervolgens onderzoek je van de top 3 vestigingsplaatsen waar er de grootste behoefte is aan jouw concept.
 4. Het zijn nogal grote woorden die je gebruikt: "goed", "visionair" en "geniaal"(!). Concentreer je nu eerst maar eens op het idee zelf. Pas achteraf, nadat het idee is uitgevoerd zal blijken of het idee leuk / goed / visionair dan wel geniaal was. Veel van de op dit moment succesvolle bedrijven zijn een voortvloeisel van een eerste idee. Dat eerste idee was helemaal niet leuk / goed / visionair of geniaal. Maar door dat eerste idee uit te voeren, te luisteren naar de gebruikers / klanten en daar vervolgens het idee mee te verfijnen zijn ze succesvol geworden. BedrijfIdeeNu FacebookOnline "Lekkerste wijf van de campus" verkiezingSocial network TwitterSMS gatewayMicroblogging McDonaldsMilkshake venterHamburgerboer WordpressBlogging platformContent Management Systeem Het is een woordgrapje en blijft een woordgrapje. Een concept behelst veel meer dan een korte uitleg van dat woordgrapje en is een wezenlijk onderdeel van je marketingstrategie. Zolang je het concept niet kunt toelichten in termen van cognitie, affectie & conatie (ofwel het beïnvloeden van consumentengedrag) blijven het nietszeggende fantasieën. Dat is een waarheid als een koe! Maar ga met je ideeën terug te gaan naar de basis! Dan kun je een gefundeerde beslissing maken welk idee je verder gaat uitwerken en is de kans dat een idee ook succesvol wordt vele malen groter! Ik wil je ideeën helemaal niet afzeiken, maar ik denk wel dat het goed is om met je hoofd uit de wolken te komen. Schrijf alle ideeën die je hebt op en kijk er na een paar maanden nog eens naar. Grote kans dat je dan heel anders kijkt naar het "geniale" idee van toen.
 5. Ik zou wel een kleine aanpassing in de CSS willen zien voor de in-post tabellen. Dan zal de tabel zelf ook nog wel een class (b.v. "user-table") moeten krijgen, anders loopt de layout op andere plaatsen stuk. table.user-table td { padding-right: 20px; } Dat maakt een tabel in je post net even beter leesbaar (waardoor het misschien ook meer gebruikt gaat worden?)
 6. Yup! Dit is een leuke dagdroom. Iemand met een zak geld maar zonder ideeën heeft over het algemeen dat geld verdiend met hele concrete business, zoals de bouw, industrie of handel. Het hele denkpatroon is compleet tegenovergesteld aan het denkpatroon van een 'visionair'. De één verkoopt stenen, de ander 'gebakken lucht' en die twee werelden gaan zelden goed samen. Iemand die zijn zuurverdiende munten wil aanwenden voor het ten gelde maken van andermans ideeën noem je 'investeerder'. Maar dat is een hele andere rol dan "samen de wereld veroveren". De business van die investeerder is namelijk nog steeds heel concreet. In plaats van stenen handelt hij nu in geld. Met geld maakt hij geld. Verwacht dan niet dat hij helemaal meegaat in jouw idee, maar stomweg rendement verwacht op het door hem geïnvesteerde vermogen. Als dat rendement te laag blijkt, gaat de stekker er uit. Goed idee of niet. Bijna goed, maar je mist hier een belangrijk punt. Ik snap wel waar dit (soort) idee vandaan komt. Aan de overkant van de grote sloot barst het van 'originele' concepten. Gaytering zou er zo één kunnen zijn. Maar zo'n concept begint in 9 van de 10 bij hartstochtelijke vakmensen die het allerbeste cateringbedrijf ter wereld willen zijn. Met al hun vakkennis en toewijding bouwen ze aan een gastronomische ervaring om nooit te vergeten. En daarmee hebben ze dan succes. Dat het flamboyante nichten zijn is bijzaak. Daar draait de business namelijk niet om. Het blijkt gaandeweg wel het 'haakje' te zijn waardoor klanten dit cateringbedrijf blijven herinneren. In de loop van de tijd wordt dit 'haakje' onderdeel van de identiteit van het bedrijf. En niet andersom. Edit: foutje hersteld.
 7. Het ziet er goed uit, mooie beelden en goede combinatie met de muziek. Chapeau! Maar mij zegt een showreel nooit zoveel. Voor mij zijn het alleen maar de mooiste plaatjes uit een geheel. Als ik een bedrijfsfilm wil laten maken ben ik juist op zoek naar iemand die mijn verhaal goed kan weergeven. Dan is de opbouw van zo'n film veel belangrijker. Wat me niet zo handig lijkt is dat je jouw showreel bij YouTube hebt gehost. Aan het einde krijg ik namelijk een mooi overzicht van andere producenten van bedrijfsfilms en daarmee laat je dan je concurrentie toe op jouw eigen site. Kun je die optie niet uitzetten? Kijk anders eens naar andere videohosters (Vimeo?) of je daar wel alleen die ene video kunt tonen. De showreel zelf ziet er goed uit!
 8. Vraag jezelf goed af wat je nu eigenlijk wil. Iedere keuze heeft zo zijn voor- en nadelen. Een gehuurde webshop heeft als voordeel dat je zonder grote investeringen snel voor aan de slag kunt, je geen programmeur hoeft te instrueren wat je voor ogen hebt en zelf geen enkele programmeerervaring hoeft te hebben. Het nadeel is dat je beperkt bent in je mogelijkheden de shop aan te passen aan je eigen wensen. Als je jouw 'ideale' webshop wilt laten maken, zul je moeten investeren in een programmeur die dat voor je bouwt. Kost een paar centen, maar dan heb je wel wat.
 9. Dat ligt er maar aan. Voor een heel nieuw menu op een nieuwe plaats in je site zal je inderdaad moeten weten wat je doet. De term 'programmeren' vind ik iets overdreven, het is meer het op de juiste plaats neerzetten van een standaard code. Het uitbreiden van een bestaand menu kun je in de meeste gevallen gewoon vanuit het CMS (Magento, WordPress, Drupal e.d.) regelen.
 10. Bedrijfswaardering... Een onderwerp wat ons allen al tijden bezig houdt... ;D
 11. Onkel X meldt zich op het hoofdbureau! :-) Het is wel erg roze allemaal! Maar misschien hoor ik ook helemaal niet tot jouw doelgroep ( zou zo maar kunnen... ) De lay-out is te breed. Op mijn 23" scherm is dat geen probleem, maar op mijn tweede scherm (1280 x 1024) krijg ik een scroll bar onderin het scherm. Als je geen boeken hebt in een bepaalde categorie, laat dan de categorieën ook weg ( Doktersroman Divers -> Extra en Doktersroman Divers -> Extra bijvoorbeeld ) Het gebruik van tabellen in de lay-out en in-line CSS is niet helemaal meer van deze tijd. De afbeeldingen van PostNL en iDeal zijn van te lage resolutie. Dat ziet er al niet uit op 'normale' beeldschermen, laat staan op de nieuwe Retina schermen van Apple. De header en menubalk zijn aan de rechterkant niet uitgelijnd.
 12. Lijkt mij wel een goed idee! Door ondernemers, voor ondernemers. Elkaar helpen door tips te geven en vragen te bantwoorden vanuit de praktijk en niet uit een boekje. Volgens mij bestaat zoiets nog helemaal niet. Oh.... nee... wacht... :D Beetje flauw natuurlijk, maar als het je vooral gaat voor het leereffect, zeg ik: DOEN! Als de eerste opzet eenmaal draait is het vooral een kwestie van goed luisteren naar je bezoekers. Op basis van die feedback je concept net zo lang slijpen en finetunen totdat je werkelijk iets toevoegt aan het huidige aanbod. Dan komt je verdienmodel vanzelf.
 13. Ben ik nou de enige die dit een rare zin vindt? ;D
 14. Google is your friend. Waarschijnlijk kan Koninklijke Horeca Nederland je ook wel verder helpen.
 15. Mwoa... beetje ongenuanceerde reactie... Iedere leverancier van standaard softwareoplossingen zal je dankbaar zijn met suggesties voor verbeteringen. De enthousiaste gebruiker zal blij zijn om zijn suggesties in een update terug te zien komen. Dat heet samenwerken. Dat ben ik helemaal met je eens. Maar zo'n suggestie voor een verbetering is een vrijblijvend dingetje. Als tien klanten ongeveer dezelfde suggestie doen, is de kans groot dat de leverancier die suggestie overneemt in een volgende versie. Dat wil zeggen, de gemeenschappelijke deler van de suggestie. De kans bestaat natuurlijk dat de verbetering net niet helemaal uitgevoerd wordt zoals jij bedacht hebt of dat je er een paar maanden op moet wachten. En als je de enige bent met een bepaalde suggestie voor verbetering, heb je waarschijnlijk gewoon pech. Als je de software wilt laten aanpassen aan de specifieke situatie voor jouw bedrijf, zul je daar gewoon voor moeten betalen. Het voordeel is dat de aanpassing helemaal naar jouw wens wordt uitgevoerd op het moment dat jij het nodig hebt. Jij blij omdat je verder kunt met je bedrijf, de leverancier blij omdat hij wat extra omzet genereert. Een enkele keer breng je met je suggestie de leverancier op een idee. Het idee wordt verder uitgewerkt, voorgelegd aan andere klanten en na een paar maanden zie je (elementen van) jouw maatwerkaanpassing verwerkt in een update. Is dat zuur? Ik denk het niet. Het is in feite niet anders dan een stratenmaker die voor een klant een bepaald motiefje in een terras verwerkt, of een mode-ontwerper die een suggestie van een opdrachtgever in een jurk verwerkt. Het is niet uitgesloten dat de stratenmaker of mode-ontwerper een succesvol bedrijf opbouwt op basis van de input van zijn klanten. Dat noemen we 'ervaring'. Al je projecten die je in het verleden hebt uitgevoerd vormen de basis van je huidige kennisniveau. Hoe meer ervaring je hebt, hoe succesvoller je bedrijf. Zo werkt het nu eenmaal, daar moet je ook niet al te veel over zeuren. In veel bedrijven bestaat er een 'ideeënbus'. Personeel kan suggesties doen voor verbeteringen binnen de onderneming en als een idee wordt overgenomen staat daar soms een beloning tegenover. Als een maatwerkaanpassing voor jouw ouders 1-op-1 wordt overgenomen in een update, zou het de softwareleverancier sieren als ze daar een beloning tegenover zouden zetten. Als een blijk van waardering. Dat kan een bos bloemen zijn, een fles champagne of door een (deel van) de factuur te crediteren. De softwareleverancier zou daarmee wel heel veel commitment creëren bij zijn klanten, maar is daar natuurlijk niet toe verplicht. Je hebt tenslotte gekregen waar je voor betaald hebt: Een verbetering van de software, toegesneden op de situatie van jouw bedrijf en op het moment dat jij het nodig hebt.
 16. Het probleem met ruilen is dat er altijd één partij moet beginnen met leveren. Daarna is het maar de vraag of de andere partij de wederdienst nakomt. Om dat ruilen in goede banen te leiden is er al een tijdje een goede garantieregeling uitgevonden. Dat werkt als volgt: Ik doe iets voor jou, jij parkeert de waarde van mijn dienst als geld op mijn bankrekening. Zodra ik jou nodig heb, stort ik dat geld weer terug voor de waarde van jouw dienst ;D Maar alle gekheid op een stokje: Barteren is niet zo eenvoudig als het lijkt. Ik moet maar net nodig hebben wat jij levert, in de kwaliteit die ik verlang. "Van ruilen komt huilen" blijkt maar al te vaak van toepassing. Vooral als de diensten niet helemaal vergelijkbaar zijn. Als jij voor jouw dienst jou €50,- per uur rekent en de andere partij vraagt €250,- per uur kan dat voor scheve gezichten zorgen (Ik moet 5x zo hard werken voor mijn wederdienst). Bij het barteren van diensten tegen producten heb je dat ook. Degene die producten levert, moet toch geld uitgeven voor zijn inkoop. Als je dan een marge van 30% maakt, heb je toch 70% voor de wederdienst 'betaald'. Het kán werken, maar vaker werkt het net niet (maar da's mijn ervaring).
 17. Ik heb me toch ook maar aangemeld, ondanks dat ik niet meer zo HEUL HEUL HEUL erg actief ben op HL. Leuk om iedereen weer eens te zien/spreken. Tot 1 september!
 18. Hard werken en niet al te veel pech hebben.
 19. ***EXTRA WORKSHOPSERIE*** Veel geïnteresseerden blijken liever overdag een workshop te volgen. Daarom is er een tweede serie gepland op dinsdagmiddag 12, 19, 26 juni en 3 juli van 13:00 uur tot 17:00 uur. Meer informatie kun je lezen op de site
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.