Jump to content

burgerspeech.nl

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Tilburg
 1. @odeon Ik bedoel speeches in het algemeen. Die worden op sommige scholen zelfs in de USA op school in het lesprogramma opgenomen. Ik denk dat ik qua deze discussie maar even bij laat. Zoals ik al zei is misschien iedereen kennelijk blij met twitter, ingezonden brieven, mailtje naar een kamerlid e.d. En voelt iedereen zich prima hoe het nu gaat. Dat kan en mag uiteraard. Ik denk er anders over en wil voor ons allemaal iets opzetten waardoor we als burger meer invloed krijgen dan we nu hebben en die ook nog door meer mensen gehoord kan worden. Ik denk dat ik mijn standpunt genoeg uitgelegd heb en verklaard heb waarom ik denk dat dit er moet komen. Je kan de petitie tekenen als je het met me eens bent of je kunt het laten. Als je alles gelezen hebt wat er geschreven is door zowel door mij als door anderen dan heb je denk ik genoeg informatie om je menig te vormen. Ik wil iedereen bedanken voor de input en het meedenken. Ik wacht het verder af.
 2. Tips zijn genoteerd. @brood: Ik weet ook niet hoe dit er precies uit gaat zien. Wie het interessant vind, of er mensen inderdaad komen met een goed verhaal. Dat moet allemaal nog blijken. Als mensen nu masaal de petitie gaan tekenen en met de intentie van de Burgerspeech kunnen instemmen dan zal daar uit blijken dat er behoefte is. Maar het zou ook kunnen dat we het allemaal wel prima vinden zoals het gaat. Dat we ons prima vertegenwoordigd voelen door de politici in Den Haag. Dat onze belangen goed verdedigd worden en er keurig met ons geld wordt omgegaan. Als dat zo is dan denk ik dat de Burgerspeech inderdaad overbodig is. Dan zullen er maar heel weinig zijn die de petitie tekenen. Teller staat "As we speek" op 63. Een aardig begin. Maar nog lang niet genoeg. @John Bouwmans: Natuurlijk is het nog vaag. We hebben er nog geen gezien. Het is er nog niet. Daar ben ik nu dan ook mee bezig. Een Synopsis op de website zetten zou hoe dan ook een bepaalde politieke kleur uitstralen. Dat wil ik voorkomen omdat de burgerspeech geen links of rechts initiatief moet worden. Iedereen moet daar kunnen gaan staan met een goed verhaal/boodschap. Dus geen synopsis maar iedereen heeft toch wel eens een inspirerende speech gehoord? Er zijn er ook zat op internet te vinden. Door bekende en minder bekende mensen. Soms zelfs totaal onbekenden die door zo'n speech bekend werden. Maar vooral ook de boodschap die ze hadden. Nederland heeft misschien niet de cultuur van dit soort speeches maar zou het niet mooi zijn als we daar eens mee gaan beginnen? Elkaar eens gaan inspireren, informeren, aan ideeën en inzichten helpen ? In plaats van elkaar in de put te praten en beren op de weg blijven zoeken ? Modedit: link verwijderd, deze kan indien gewenst in de signature geplaatst worden
 3. Ik bedoel "geniaal" e.d. ook spottend maar dat komt niet helemaal over denk ik. Ik ben het ook met je eens dat een idee nog geen winstgevend bedrijf is. Dat snap ik ook wel. Maar alles begint wel met een idee. Wat betreft de markeringstrategie: Natuurlijk is het belangrijk dat je nadenkt over hoe je klanten gaat bereiken. Maar ik heb ook wel eens het gevoel dat je alles tot in de puntjes voor kan bereiden en falen. Of het allemaal op de "op zijn janboerenfluitjes" manier doen en helemaal kan binnenlopen. En uiteraard alles wat er tussen zit.
 4. Voor welk van bovenstaande voorbeelden is dat daadwerkelijk zo? Of kun jij een ander onderwerp noemen waar de Tweede Kamer na een burgerspeech van een uur "niet meer omheen kan"? En als er inderdaad zo'n onderwerp is, wat is dan de toegevoegde waarde van dat uur in de Tweede Kamer boven bijvoorbeeld een pagina-groot artikel in de landelijke dagbladen? Dankjewel voor je reactie. Ik denk inderdaad dat er genoeg te zeggen is. Alleen denk ik niet in onderwerpen. Al maken die natuurlijk deel uit van de speech. Maar een eenduidig samenhangend verhaal. Van een ondernemer bijvoorbeeld die tegen beperkingen aanloopt. (og agent, docent enz) Dus meer vanuit de persoon dan losse onderwerpen. Zo'n persoonlijk verhaal zal dan een meerwaarde zijn in mijn ogen. Dankjewel voor je reactie. Ik denk dat de politieke arena niet alleen de plek is die je dan raakt met de burgerspeech. Door media en het uitzenden van de burgerspeech ook de hele maatschappij. Daarom denk ik ook dat door een docent, politieagent, ambulance broeder aan het woord te laten er meer begrip kan komen voor deze mensen vanuit de samenleving. Dankjewel voorje reactie. Dit is een andere manier om de burger de politiek te laten aanspreken. Maar daar is dan een hele hoop moeite voor één onderwerp. Ik wil de mensen aan het woord laten met een goed verhaal in plaats van één onderwerp.
 5. Dankjewel voor je reactie. Ik ben dan benieuwd naar de "andere betere idee-en" Dankjewel voor je reactie.Een partij is een idee maar is misschien wat omslachtig en te "groot" voor het doel. Maar ik houdt het in beraad.
 6. Ik realiseer me steeds meer dat alleen een leuk/goed/visionair/geniaal idee niet genoeg is. Ik probeer het dan ook steeds meer concreet te maken. Een van de ideeën is dus burgerspeech.nl waar ik dus uit idealisme handel. Maar ik heb nog een paar ideeën die ik dus nu aan het uitwerken ben. Ik heb zoals gezegd vaak ideeën en die variëren in haalbaarheid en schaal. De meeste ideeën kan ik pas realiseren als ik kapitaal heb dus ben ik nu bezig met de ideeën die ik wel zelf met beperkte middelen kan opzetten. Ik ben dan ook druk aan het programmeren (dit is wat ik leuk vindt en redelijk goed kan al zeg ik het zelf ). Uiteindelijk moeten er twee websites uit voortkomen. Die hebben niks met elkaar te maken maar ik vindt het wel prettig om mijn werkzaamheden af te wisselen en meerdere dingen tegelijk te doen. Dit voorkomt dat ik gaar wordt. Het is soms lastig om van een idee, een droom iets tastbaars te maken en om overzicht te krijgen wat de concrete stappen moeten zijn om het te realiseren. Ik wordt daar wel steeds beter in. Ik heb dus zoals ik al aankondigde gisteravond dus een pitch gehouden en dat is goed gegaan ! We gaan het nu samen verder onderzoeken en als het verder er goed uit blijft zien dan gaan we het ook ontwikkelen. We zitten dus in de RenD fase maar wel leuk dat iemand die al een goed lopend bedrijf heeft zijn tijd,moeite en medewerking heeft toegezegd. Het had ook kunnen zijn dat hij er voor bedankte. Wat betreft de Gaytering. Dat is een woordgrapje waar dan weer een concept uit voortkomt. Ik heb niks met horeca en ben er zeker niet geschikt voor. Dus ik zie het mezelf dan ook niet ten uitvoer brengen. Al zag ik het wel al helemaal voor me. Travo's en andere tot kerstboom omgeschminkte vrouwelijke mannen die dan het lekkere eten serveren. Ik heb dus één van mijn ideeën gedeeld met jullie. Maar het is inderdaad niet mijn beste. Maar ik denk nog steeds als ik er nog een paar levens bij krijg en tijd,ruimte en geld dat er een leuk success van te maken is die ook nog op veel free publicity kan rekenen. Als iemand hier plannen mee heeft dan heb ik nog meer ideeën hoe dit op te zetten. Die mensen kunnen me mailen. Maar het is verder niet te voorspellen wat er werkt en wat niet.
 7. Ik weet niet of dit al een keer geplaatst is maar ik had er wel wat aan. Beginnershandleiding voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) van Google
 8. Wat betreft triviaal: Enige jaren geleden was er een student die een website maakte met foto's en profielen van studenten. Niemand geloofde erin. Kleine ideeën kunnen enorm groeien. Het is vaak ook niet te voorspellen wat succesvol zal worden en wat niet. Doe talent, creativiteit, geluk, wijsheid, doorzettingsvermogen en bloed, zweet en tranen in een blender en misschien komt er iets moois uit voort.
 9. Ik gebruik zelf een NAS waarbij er 2 schijven zijn die exact dezelfde gegevens hebben. (Mirror) Als 1 schijf kapot gaat staat het nog op de andere. De NAS zorgt hiervoor. Ik koppel hier eens in de zoveel tijd een externe schijf aan en leg die in een kluis op een andere locatie. Ik denk dat ik zo 99% van alle risico's heb afgedekt. En dat is genoeg voor mij. Mijn foto's staan verder nog een keertje bij Google Picassa/Gmail en dat kost 10 dollar per jaar.
 10. Wij sturen een paar keer per jaar wat hulpgoederen naar Rusland en Armenië per DHL Duitsland. Dat is inderdaad ontzettend goedkoop. Dat we daar dan een Nederlands adres opzetten doet niemand moeilijk over. De laatste keer per internet alle pakketzegels e.d. betaald en geprint. Ging het ook een stuk sneller bij de Deutsche post. http://www.dhl.de/en.html Misschien als je de hele boel voorbereid dan is er niemand meer die je kan stoppen denk ik?
 11. Het gaat me niet zo zeer om het beschermen aangezien dit of duur is of erg lastig te bewijzen is. Het gaat mij meer om het van de grond krijgen van een idee. Als je ideeën zat hebt en niet altijd bij machte bent om ze van de grond te krijgen. Omdat de ideeën te groot zijn, of te veel investering vragen enz. Ik probeer nu met de kleinere door mij zelf te ontwikkelen ideeën geld te genereren om de grotere mogelijk te maken. Even voor de duidelijkheid: dat is niet het initiatief waar mijn bijnaam op dit forum uit bestaat. ! Dit is puur voor de idealen en kost alleen geld en moeite. Is ook niet erg.
 12. mmm Weggeven dat is ook een idee. Okay: een van de ideeën: Gaytering Catering met een roze twist! Catering die geserveerd wordt door een stel ontzettend overdreven nichten. Over the top en dan nog wat verder. Leuk voor trouwerijen en andere feesten. De bediening zal de gasten zo veel mogelijk leuk "beledigen" in de trant van : "Nieuwe jurk of heb je de gordijnen maar aangetrokken?" De bediening zorgt dus ook voor entertainment. Eten is natuurlijk lekker maar over de bediening wordt nog jaren gesproken. Het domein Gaytering (NL en COM) was heel lang vrij maar is nu van iemand maar wel te koop denk ik. [OFF_TOPIC] Ik heb ze af en toe gechecked of het er al was. Dit deed ik door te kijken of het domein al bezet was. Ik heb wel eens het idee dat er iemand zit op te letter als er domeinen worden gechecked en als er wat bij zit dat ze dan gelijk geclaimed worden. Of ben ik paranoia? [ON_TOPIC] Zal ik gelijk mijn bankrekeningnummer geven of nog even wachten ? :)
 13. Inderdaad verwacht ik niet dat mijn ideeën gelijk als geniale openbaringen zullen dienen. De ideeën die voor mij haalbaar zijn om te verwezenlijken ben ik al aan het ontwikkelen. Meestal komt dit neer op het maken van een website. Één ervan zit in mijn bijnaam op dit forum al is dat niet voor de centen maar voor de idealen. Maar dit was er dus één van die ik bij machte ben en met een kleine investering kan realiseren. Twee anderen ben ik nog aan het programmeren. In mijn ideale wereld heb ik een idee en een ander een zak geld en samen gaan we de wereld veroveren. Maar ik denk dat dit misschien een leuke dagdroom is. [OFF_TOPIC] Ik heb onlangs een seminar gedaan bij de KvK. Hoe je je ideeën kan beschermen. Daar heb ik ook dat I-depot vandaan. En wat ik daarvan meegenomen is: er is auteursrecht, copyright en octrooien. Ook kan je een merk registreren. Voor ideeën kan je alleen "bewijslast" van te voren opbouwen om bij een mogelijke rechtzaak te kunnen bewijzen dat je dat idee al had. Een brief aangetekend naar jezelf sturen, geheimhoudingsverklaring enz zijn daar onderdelen van. [ON_TOPIC] Ik denk inderdaad dat er niet zo veel anders is dan wat ik al aan het doen ben. Kennelijk hebben we als geheel te veel ideeën en te weinig levens om ze uit te voeren. Er zijn er maar weinig gegeven zoals Richard Branson die veel ideeën kunnen uitvoeren. Ik bedoel trouwens meer de ideeën die anderen hebben om ideeën uit te (laten) voeren. Of samenwerking zoeken met mensen die dit kunnen uitvoeren. Hoe vindt je die en werkt dat een beetje.
 14. Ik heb een wat algemene vraag over ideeën en creativiteit. Ik heb veel ideeën over van alles en nog wat. Mijn hoofd staat eigenlijk nooit stil en er borrelen altijd wel ideeën boven. Er komen dan slogans en andere woordspellingen bij me boven. Maar ook concepten voor bedrijven, websites en televisie programma’s. Ook als ik met mede ondernemers praat begint het bij mij te borrelen en zie ik vaak allerlei mogelijkheden. Dat is soms lastig als ik wil slapen maar meestal is het wel leuk. Alleen met veel ideeën kan ik niet zo veel. Er is maar een beperkt aantal ideeën waar ik bij machten ben om die zelf uit te voeren. Een aantal hiervan kan ik wel zelf ontplooien en dat ben ik dan ook aan het doen op het moment. Ik heb al eens bij een grote televisie producent een paar gesprekken gehad dus ik heb ook wat vertrouwen in de kwaliteit van mijn ideeën. Ook merk ik dat er meestal goed op gereageerd wordt. (Ook door mensen die niet mijn vrienden zijn.) Ik doe zelf mijn best door mensen waarvan ik denk dat ze iets kunnen met een idee van mij en ze te vragen om een geheimhoudingsverklaring te tekenen. Dat laatste heb ik door schade en schande moeten leren en ik doe ook niks zonder zo’n verklaring. By the way goede tip: I-Depot Ik laat dan meestal een geheimhoudingsverklaring ondertekenen en ik stuur de uitwerking aangetekend naar mezelf in een verzegelde envelop om mijn ideeën te beschermen tegen diefstal. (Is al een paar keer gebeurd >:( ) . Ik heb vanavond bijvoorbeeld een gesprek met de CEO van een bedrijf waarbij ik een idee kan pitchen. Dus ik doe mijn best wel om mijn ideeën/uitvindingen aan de man te brengen. De groter bedrijven willen ze niet eens inzien vanwege mogelijke claims. (Google, Microsoft) Ik zoek dus naar manieren hoe ik mijn ideeën ten gelde kan maken. Hebben jullie ideeën hoe ik dit het beste aan kan pakken? Ik zou als copy writer ergens kunnen gaan werken maar ik zoek meer een algemene plek waar je ideeën veilig gedeeld kunnen worden en waar anderen dan aan deel kunnen nemen. (Of is dit een leuk idee voor een website? Als die er is heb ik hem nog niet gevonden). Mijn vrouw noemt mij een ideeëngenerator maar ik geloof niet dat dit een beroep is. ;D Of zijn er andere mogelijkheden waarbij je met je creativiteit terecht kan? Hebben jullie ideeën ?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept