Jump to content

RML

Senior
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  adviseur
 • Address
  Zuiddijk 12A, De Rijp, 1483MA, Netherlands
 • First name
  Robbert
 • Last name
  Louman
 • Company or organization name
  Panavia BV
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Je geeft het zelf al aan in je overzicht wat de shipper moet aanleveren, de leverancier (shipper) wil blijkbaar belastingen terug ontvangen op jouw goederen, dan moeten ze op een speciale manier (volgens bepaalde regels in een bepaalde regio) verzonden worden. Vraag eventueel na bij je leverancier wat de onderdelen kosten zonder korting van zijn duty return, dan kun je het met DHL/UPS/TNT of lucht/zee vracht veel makkelijker en sneller exporteren. Vaak als je een paar euro meer betaald voor de producten is het veel sneller in Nederland omdat je dan niet door die molen van regeltjes gaat.
 2. Om wat voor soort goederen gaat het? China is een land van regeltjes, verschillende deel provincies hebben verschillende regels. HKG is een geval apart, vanaf HKG gaan producten het land uit die je in een andere provincie kopzorgen geven. BJS kan makkelijk gaan omdat wellicht de goederen hun oorsprong daar hebben? In China krijgen sommige leveranciers ook tax returns, dat is ook weer alleen in hun provincie. Als ze dan via een andere provincie exporteren krijgen ze dat niet terug, terwijl ze het wel in de verkoopprijs aan hun klanten doorberekenen. Dus soms kan ook een leverancier de zending ophouden.
 3. Dit zijn bekende methodes, altijd in het achterhoofd houden dat een domein registratie tegenwoordig in enkele secondes kan gebeuren via Nederlandse websites (een .nl kost slechts een minuut volgens mij). Dus kunnen ze in de tussentijd helemaal geen invloed uitoefenen ;)
 4. Voor goederen die je koopt in de EU hoef je geen invoerrechten te betalen (dus douane is geen partij wat betreft belastingen etc), hoe het exact met de BTW zit kan een ander weer beantwoorden denk ik. Weet niet of je VAT betaald in Engeland kunt terugvorderen in Nederland namelijk.
 5. Ik zag toevallig ook dSLR camera's staan daar, ze leveren Canon, Olympus, Sony, kortom grote kans dat het fake is. Er is een agent van ons langs de deur gegaan om te controleren, het telefoonnummer werkt niet meer en de deur van het bedrijf zit op slot, geen reactie bij kloppen of aanbellen.
 6. 1. Na aankomst krijgt expediteur X je goederen (indien per luchtvracht, per koerier werkt het anders, dan regelt TNT/DHL/Fedex het af) en belt je. Je geeft informatie over de goederen, eventueel BTW nummer en tekent een directe vertegenwoordiging (tenzij je particulier importeert, dan is de machtiging niet nodig). Je ontvangt meestal vooraf een factuur voor afhandeling, invoerrechten en BTW. De goederen worden bij je afgeleverd of je haalt ze zelf af op Schiphol. 2. Invoerrechten, zijn het heren of dames overhemden, van welke stof zijn ze gemaakt etc (zie http://gebruikstarief.douane.nl, kleding is heel makkelijk te vinden)
 7. Als de goederen via UPS/Fedex/DHL/TNT het land in komen is er meestal weinig communiceren, men klaar het in en geeft de kosten door (invoerrechten & BTW). Als je het via luchtvracht laat komen zul je gebeld worden door een bedrijf die jouw zending gaat behandelen. Daarmee kun je wel communiceren en vragen stellen, die doen namelijk niets zonder eerst contact met jou op te nemen.
 8. Klopt, 19% BTW en 2% invoerrechten (beiden gaan over de aanschaf van de spelers + transportkosten). Als code 8519 3000 00 hierbij inderdaad klopt natuurlijk.
 9. De beste website is: http://gebruikstarief.douane.nl Wat een leverancier opgeeft hoeft niet altijd de juiste code te zijn, ze veranderen weleens of worden aangepast. Kortom, wellicht is de code die hij geeft helemaal niet meer zichtbaar in het boek. 8471 Automatische gegevensverwerkende machines en eenheden daarvoor; magnetische en optische lezers, machines voor het in gecodeerde vorm op dragers overzetten van gegevens en machines voor het verwerken van die gegevens, elders genoemd noch elders onder begrepen - 8471 70 geheugeneenheden - - 8471 7030 andere - - - 8471 7098 andere - - - - 8471 7098 90 andere Bovenstaande is mijn beste gok gezien de beschrijving, maar een declarant kan je hierover beter informeren. Bel eventueel het bedrijf die de inklaring gaat verzorgen, die kunnen je wel verder helpen. Op bovenstaande code zit in ieder geval een 0% invoertarief vanuit China. Scheelt weer.
 10. Vergeet dan ook niet je website daar te hosten, want providers zijn niet dol op spam advertised websites. Dan sluiten ze je alsnog af >;(
 11. Beste Jan Willem, Wij hebben een prachtige loods in De Rijp staan (in de driehoek Purmerend/Alkmaar/Zaandam). De Rijp is niet het logistieke hart van Nederland, maar juist daarom wel een stuk goedkoper dan de grote steden. Verneem graag hoe groot de voorraad is (hebben we het hier om een doosje, pallet of meerdere pallets) en welke werkzaamheden verricht moeten worden. Dan kan ik bekijken of wij iets voor je kunnen betekenen, en of dit verzoek aansluit bij onze huidige werkzaamheden. Zie mijn profiel voor contact informatie, ik weet niet of ik mijn gegevens hier zo mag promoten namelijk. Mvg, Robbert, Panavia BV Mod-edit: Acquisitie in topics wordt niet op prijs gesteld. Volgende keer graag even de forumregels (beter) lezen!
 12. Taric code is het beste altijd bij de leverancier op te vragen, die zou het moeten kunnen aangeven omdat hij ook exporteerd en daar is de Taric code ook voor nodig. Anders is het even zoeken in het overzicht: http://gebruikstarief.douane.nl/ Zoals eerder gemeld, je inkoop + vrachtkosten = waarde producten. Hou daar svp rekening mee met je berekening.
 13. RML

  bon

  Ik bedoelde met de invoice overigens "For Custom Purposes only" ;)
 14. RML

  bon

  En let even op dat niet ieder land staat te springen om tweedehands kleding, hoe vreemd dat wellicht ook klinkt. Dus controleer dat ook even bij de KvK ivm invoerrechten aldaar. Een 'pro-forma' factuur is overigens geen geldige factuur voor uitvoer omdat hij slechts 'pro-forma' is. Over het algemeen worden ze wel gebruikt, maar het mag niet. Een invoice 'for commercial purposes only' is beter.
 15. Ik denk dat Nike redelijk beschermt is, even uit een zaak over airjordan.nl: "Voorts verkocht het bedrijf ook nog eens schoenen die bleken te zijn bestemd voor de VS en enkele Aziatische landen. Nike eiste daarom voor de rechtbank Haarlem een boete van 30.000 euro vanwege de niet nakoming van de schikkingsovereenkomst, en een dwangsom voor de illegale import. Ook wil Nike weten hoe JD aan de partijen schoenen is gekomen" Dus mijn beste gok is dat Nike ook echt via Nike Nederland / Benelux gekocht moet worden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept