ensermo

Junior
  • Aantal berichten

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door ensermo

  1. Beste, Op ispgids.com kun je een uitgebreide lijst vinden van hosters met ervaringen van andere gebruikers. Voor statische websites zul je bij honderden hosters kunnen gaan. Dus om te vergelijken en een geschikte te kiezen moet je long term denken. Wat wil je in de toekomst gaan doen? Wil je een shop hebben? Fora? etc. (Daarbij moet je vaak zowel php/asp hebben als database mogelijkheden) Verder als je afhankelijk bent van mail e.d. een hoster zoeken die ook wat aan spamfiltering doet en redundante mailservers. Een telefoonnummer is vaak ook handig als je iemand wil spreken ipv mail. (Veel goedkopere hosters die goed zijn hebben om de kosten te beperken geen telefoonlijn voor support.) Alles op een rij zetten van wat je nu en in de toekomst nodig zult hebben en dan op zoek gaan. Op webhostingtalk.nl kun je dan een aanvraag doen op de juiste gedeelte en dan kun je daar specifieke aanbiedingen krijgen op je wensen. Hoe meer detail je geeft hoe beter je kunt kiezen en de hosters hun aanbiedingen kunnen aanpassen. Success...
  2. Ik bestel vaak dingen uit Azie maar dan of via Ebay of Alibaba maar betaal ook altijd met Paypal, Visa of Amex. Nooit met overboeking. Af en toe krijg ik te horen van de leverancier dat je moet bijdragen aan de kosten van de creditcard. Voordeel ervan is dat je altijd mocht je een doos krijgen met een Nippon camera ipv Nikkon of iets dergelijks je een klacht kan indienen en je je geld terugkrijgt. (en bij Visa is het ook nog verzekerd tegen diefstal/etc) Misschien handig om een mailtje te sturen (in niet te complex Engels) of je met Paypal/Creditcard kan betalen. Trouwens kijk ook of je niet een minimum heb die je moet bestellen om aan de gunstige prijs te komen. (vooral bij Alibaba is dat vak het geval.)
  3. De tip om je persoonlijk voor te stellen en duidelijk contact informatie te plaatsen (vooral een vaste telefoonnummer) vind ik persoonlijk zeer goed en geeft je bezoekers meer vertrouwen dan een shop waar men moet zoeken naar "wie wat etc". Zelf vind ik het belangrijk dat ik iemand kan "vinden" als ik met een online winkel te maken heb. (Dus via google, linkedin etc). Al is het om te weten dat het een bestaande persoon is. Aan de technische kant kun je denken aan een SSL (httpS) verbinding. Dit is een "Beveiligingscertificaat" die je kunt kopen en laten installeren op je site(server) om te laten zien dat communicatie tussen jou en de bezoeker "veilig" is. Prijzen variëren van €40 tot €1200 per jaar voor zo'n certificaat. Voor een site waar je "offsite" geldtransacties uitvoert (zoals iDEAL, Paypal en overboekingen) zou een simpele SSL certificaat al voldoen.
  4. Als je een "script" fotoalbum gebruik voor je website als Gallery(2) of 4Images dan zit er meestal een module in die je fotos watermerkt. Het voordeel hiervan bij bijvoorbeeld "Menalto Gallery" is dat het de fotos "niet overwrite" maar watermerkt met een laag. De originele blijft intact en je kunt ze weer downloaden zonder watermerk. Je heb ook een offline watermark software pakket. Zelf gebruik ik Picture Shark af en toe.
  5. Wat je zoekt heet IVR (Interactive Voice Response) Er zijn een aantal oplossingen hiervoor. Afhankelijk van hoe technisch je bent, hoeveel tijd je heb en zin kun je verschillende oplossingen zoeken. - Uitbesteden aan een extern bedrijf (De bedrijven die 0900 nummers leveren hebben vaak zo'n systeem. Je kunt ze benaderen en vragen hoeveel het zou kosten om ALLEEN IVR te gebruiken). Als je hiernaar googled kom je een aantal tegen in Nederland. - Kant en klare software aanschaffen (deze kun je vaak direct op Windows installeren maar j emoet wel een goede modem hebben anders is de kwaliteit slecht. Microsoft heeft ook hiervan oplossingen maar vrij duur. Afhankelijk van de complexiteit van de software heb je al "vanaf" $395 van andere bedrijven. ) - Zelf Asterisk installeren en configureren als telefooncentrale (of een asterisk bedrijf inschakelen). Dit is open source (gratis) telefooncentrale maar heeft wel een leercurve om te installeren en configureren. Voordeel is wel dat je maximale controle heb. Het draait "al" op een simpele machine dus heb je geen dure hardware voor nodig.
  6. Ik zou juist denken dat je als bedrijf 'tijdens de crisis' niet vast wilt zitten aan een vaste medewerker (die volgens NL wetgeving relatief moeilijk te ontslaan is) en je juist iemand die je 'per maand' kunt bedanken zou willen. Het ging trouwens om een onderwijsinstelling. (die groot is en genoeg geld heeft ;) ) Apart is dat ik mensen ken die daar werken en deze vertellen me dat de werkdruk hoog is omdat ze extreem onderbezet zijn. Toch willen ze niemand (om tijdelijk) de functies in te vullen. En juist in mijn branche (Systeem en Netwerkbeheer) is overdracht namelijk wat makkelijker (indien documentatie, netwerkdiagrammen, standaardisatie e.d. goed zijn geregeld) denk ik dan andere freelance werkzaamheden. Dit heb ik ze ook als argument gegeven. Dat ik juist voor de tijdelijke functie perfect zou passen. Is er trouwens al op HigherLevel een discussie van Freelancers/ZZP vs Vaste Medewerkers?
  7. Nou. ik heb de methode van Rikkert niet precies toegepast maar wel een dergelijke ;) Hun aandacht was gewekt, Ik ben uitgenodigd, Ik ben perfect voor de functie, De functie past pefect bij mijn kennis en wensen, Ze willen dat ik direct start... MAAR... ECHTER.... Absoluut, Resoluut, Definitief, Onbespreekbaar, NIET als "externe" of "freelancer". Dus of ik kom in vaste dienst of het houdt op... Geen discussie mogelijk ??? Beetje jammer want geen enkel argument vinden ze belangrijk. Ze hebben besloten dat alle externen weg moeten en dat is vanaf 1 jan hun beleid. (toevallig weet ik dat er twee externen daar zitten die ruim 150% duurder zijn als ik). Een beetje jammer aangezien ik vanaf begin aangaf dat ik een Freelancer was en ook duidelijk was in mijn motivatiebrief. Toevallig heb ik binnenkort bij een ander bedrijf ook een gesprek waar ze ook een vaste kandidaat zoeken bij een ander bedrijf. Misschien dat mensen nog tips hebben om bedrijven te overtuigen om een Freelancer vs Vaste Medewerker te nemen? Zijn we dan ECHT zo duur?! :) (Dat is waarschijnlijk reden #1)
  8. Beste Dave, Waarom probeer je niet ten eerste een bedrag als 9.95 of 8.95 i.p.v. 10.00. Dit geeft altijd nog het idee dat het minder kost voor de klant. Ik weet verder ook niet hoeveel verzendingen je heb per dag/week maar ik weet dat bedrijven als TNT vanaf bepaalde aantallen betere prijzen geven. DPD heeft ook zo'n constructie en heeft vaak locale partners die de pakketten afhalen. GLS gebruiken we ook vaak voor zwaardere pakketten. Misschien een beetje shoppen naar een andere verzendpartij om de verzendkosten te verlagen. Je kunt ook zoals WaltervL zei zorgen voor "Gratis verzending vanaf X bedrag". Dit zorgt ervoor dat klanten vaak "net iets extras" bestellen om de verzending gratis te krijgen.
  9. Beste mandy, Ik heb (als techneut) een aantal kleine projecten ge-outsourced in India (met o.a ODesk). Hoewel ik zelf de kennis heb en de opdracht kon uitvoeren had ik weinig tijd. Mijn ervaring met de programmeurs was dat ik veel te veel tijd kwijt was in het "precies uitleggen" wat ik nodig had. Eingelijk was ik bezig hem te vertellen "welke functies" in nodig had en ging hij letterlijk functies programmeren. (lees. functie "maak verbinding met server x, lees data van server x, etc etc) Dus de programmeur kon goed programmeren (syntax) maar ik moest echt inhoudelijk bijspringen om "functies" aan hun uit te leggen. Ik kreeg het gevoel dat ze helemaal niet zelfstandig een oplossing wouden zoeken maar telkens afwachten op "hoe IK het geprogrammeerd wou". Terwijl ik meer gewend ben om een doel voor ogen te hebben en het "hoe we deze moeten bereiken" aan de programmeur te laten. (dus dat hij met eigen inzicht een oplossing vind). Uiteindelijk heb ik zelf de modules geschreven aangezien dit minder management tijd in beslag nam :) Bij een bedrijf hier in NL waar ik regelmatig systeembeheer doe hebben ze onlangs programmeurs uit Polen laten komen. Deze spreekt vloeiend Engles, schijnt veel goedkoper te zijn (inclusief vlucht en verblijf) dan NL werknemers en tot zo ver ik weet zijn ze zeer tevreden met de kwaliteit. Misschien is dit ook een idee. Freelance.nl kan natuurlijk ook altijd. Er zijn heel veel (beginnende) bedrijven die hun klantenportefeuille kunnen uitbreiden door het aannemen van opdrachten tegen wat lagere tarieven dan een senior.
  10. Hoi Marloes, Even voor de duidelijkheid. Je wilt WordPress gaan gebruiken op het Internet toch? Ik ga ervan uit dat je dit op Internet wilt gebruiken zodat anderen je blog kunnen lezen. Klopt dat? In dit geval moet je 1. een webhoster zoeken. 2. een domein aanschafffen om je blog bereikbaar te maken vanuit het Internet 3. ruimte (hosting) zoeken voor je domein waar je de WordPress installatie/bestanden en je blogs kunt plaatsen. Aangezien je zelf aangeeft dat je minder ervaring hiermee heb kun je deze topic lezen voor het zoeken van een webhoster. Wat is kwaliteitshosting? https://www.higherlevel.nl/extra/columns/view/151 De meeste hosters (ook in NL) zullen een "automatische installer" hebben die WordPress voor jou installeert. Dit kan binnen een paar minuten. Als WordPress geinstalleerd is kun je dan je gekochte template "installeren". Deze plaats je dan (staat in de readme van je template) in een folder op de server en 'activeer' je het. Hoewel het voor velen misschien hocus pocus is, kan een ITer dit voor je binnen een uurtje realiseren. Dan kun je zelf inloggen en beginnen met "bloggen". Vraag dus bij de nieuwe hoster of je even hulp kunt krijgen bij de installatie. Geef DUIDELIJK aan dat je niet veel IT kennis heb en graag zo simpel mogelijk je doel wilt bereiken (Dus namelijk een WordPress site starten). Let op dat velen deze (installatie) voor je zullen doen (als gratis service in het begin) maar echt onderhoud e.d. zullen ze niet plegen op je WordPress site (tenminste niet gratis). De meeste hosters onderscheiden "hosten" en "website/applicatie" beheer. De laatste word dan apart gefactureerd. In het geval dat je WordPress wilt draaien "Op je PC" (dus dat ALLEEN JIJ het kunt bereiken) dan wordt het wat technischer. Maar ik ga ervan uit dat dit niet het geval is toch?
  11. Beste Egbert, Mijn eerste (echt eerste eerste) indruk toen ik op de link klikte (zonder te weten wat je verkoop of tekst te hebben gelezen) was dat de lettertype te "grof" en "standaard computerachtig" overkwam. Mijn advies is om een andere letterype te gebruiken die wat "zachter" overkomt en ook nog goed uitziet. Als je het zelf heb gedaan kun je met een "CSS" zorgen dat je Verdana of Tahoma gebruikt voor je t. Met CSS kun je ook zorgen dat de links er wat netter uitzien (in plaats van blauw onderlined dat het bijvoorbeeld "zacht grijs" eruitziet). Wat simpele aanpassingen aan de tekst en lettertype en de site zal er wat professioneler uitzien. Verder kun je een header aanmaken die wat rustiger is. En nog een tip. Bij contact probeer je e-mail adres NIET in gewone tekst te plaatsen op de site anders zul je zeer veel gespammed worden. Met vriendelijke groeten, Michael Ensermo MIDENS
  12. Beste Mede Collega's, Als ZZP'er/Freelancer krijg ik vaak te maken met headhunters werving-en-selectiebureaus die mij ergens proberen te plaatsen. Nu zit ik zelf af en toe te kijken naar verschillende vacatures (ICT gericht) bij bedrijven die ik interessant vind en waar ik wellicht opdrachten zou willen uitvoeren. Bij vrijwel alle vacatures staat er: "Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld." Ik begrijp dat dit er staat om niet benaderd te worden door duizenden bureaus. Maar ik vroeg me af hoe het (uit ervaring) zit met ZZP'ers/Freelancers die op deze vacatures reageren? Worden wij ook gezien als "tussenburaeus" ? Wordt überhaupt wel (positief) gereageerd ? Ik zit namelijk te kijken naar een vacature voor een zeer interessante opdracht maar ze zoeken iemand "vast". Sowieso ga ik erop reageren maar was benieuwd hoe ervaringen van anderen hiermee zijn?
  13. Misschien handig om een soort checklist op te stellen voor de "minder technische" mensen onder ons waarmee men dan een beter beeld kan krijgen van de hoster die hij/zij gaat kiezen. Als ik als leek zou beginnen met een zoektocht dan zou ik het zo aanpakken. (graag aanvullen) Voordat je begint met een hoster zoeken is het belangrijk om jezelf te vragen "Wat wil ik hosten?" [*] Wil je een bedrijfssite hosten met informatie? (informatieve site) (niet cruciaal voor het dagelijks functioneren en omzet maken) [*] Wil je een bedrijssite hosten waar producten worden verkocht. (cruciaal voor omzet) [*] Wil je een bedrijfssite hosten waar communicatie cruciaal is? (forum/email/voip?) [*] Andere Speciale SIte? (flash video, e.d.) In het eerste geval kan de kwaliteit/prijs verhouding lager liggen. In de andere gevallen moet je op zoek gaan naar de professionele partijen. Zet je behoeftes op papier. Ben je niet technisch dan is het handig om te vragen aan de maker van je site wat de technische behoeftes zijn. Hij/Zij zal dan dingen noemen als [*] Ruimte voor je site in MB of GB [*] Datatransfer (hoeveel data je per maand mag gebruiken om de uploaden en downloaden) [*] Systeem (linux of windows?) [*] Programmeertaal (php, asp, java, tomcat e.d.) [*] Databases (mssql, mysql) [*] Beheerpaneel (cPanel, DirectAdmin, Plesk) Als je dit weet van je programmeur kun je (samen) gaan zoeken naar bedrijven die dit leveren. Zoeken naar potentiele hosters Doe dit via sites als ISPgids(tip), internetten.nl, webhosters.nl Zet ook een aanvraag met de duidelijke behoeftes en zo uitgebreid mogelijk bij webhostingtalk.nl (in het juiste gedeelte). Uit deze "preonderzoek" zul je meestal tientallen potentiele hosters vinden. Onderzoek de potentiele hosters [*] Ga alvast kijken naar hun site. Zijn er veel taalfouten, Lijkt het snel in elkaar gezet te zijn? Krijg je een goed gevoel bij? [*] Zoek een KVK nummer en kijk op kvk.nl hoe lang ze bestaan, hoeveel medewerkes e.d. [*] Google hun naam met woorden als "Provider storing", "Provider klacht", "Provider Problemen" en kijk wat eruit komt. [*] Kijk of ze een telefoonnummer hebben (geen 06). Bel dit nummer. Nemen ze op? Neemt "iemand" die U terug belt? Bellen ze echt terug? [*] Zijn de NAW gegevens van dat bedrijf te vinden? [*] Stuur een mail (of laat een techneut een mail sturen) met vragen. Kijk of het antwoord duidelijk (en correct is), hoe lang het duurt e.d. [*] Kijk of ze lid zijn van SIDN.nl. Dus dat ze hun eigen .nl domeinnamen registeren. (*dit geeft aan dat ze in ieder geval handelen in .nl domeinnamen. Echter zijn er bedrijven die dit ook netjes regelen via "tussenpartijen". Als ze een tussenpartij hebben vraag welke. Van tussenpartijen die registraties doen zijn een aantal bekend die zeer professioneel zijn. Kort googlen naar de naam hiervan en je vind informatie of ze goed zijn of niet) Bellen met de potentiele hoster [*] Bij het bellen geef aan dat je interesse heb in hun als partij maar extra informatie zou willen [*] Hoeveel mensen werken er? Parttime, Fulltime? [*] Hoeveel jaar bestaan jullie? [*] Is jullie apparatuur in eigen beheer? Eigen servers? Eigen Netwerk? [*] Wat gebeurt er bij storingen? Kan ik iemand bellen buiten kantooruren? [*] Mag ik referenties hebben van andere klanten? [*] Technische Vragen die mogelijk zijn. [*] Wordt mijn site gebackkupped? Of moet ik dat zelf doen? [*] Als jullie server uitvalt. Krijg ik nog mail? (Komt mijn mail aan op een andere locatie en kan ik het lezen?) [*] Hoeveel geheugen heeft de server waar ik gehost word? Welk merk servers gebruiken jullie? (*** Het gaat erom dat je een goed gevoel krijgt van hun antwoorden. Dit is niet 123 te controleren en de ene merk is niet perse beter dan de andere) [*] In welke datacenter zitten jullie? (Dit is handig om te weten omdat je op sites als webhostingtalk.nl kunt kijken hoe vaak een datacenter storingen heeft. Er zijn een aantal datacentra waar stroom een aantal keer uitvalt. Of airco. Of ... etc... dit kan ook gevolgen hebben voor je hoster en dan weer voor je eigen site.) Kies een bepaalde pakket en stel vragen erover Ik heb interesse in pakket x met zoveel ruimte en bandbreedte. Echter [*] is mijn pakket inclusief extra's als mail, database, statiestieken, backup, ? [*] moet ik extra betalen voor e-mail? [*] moet ik extra betalen als ik een database wil? [*] als mijn site per ongeluk gehacked wordt of verwijderd word. zorgen jullie voor het terugzetten van een backup? [*] hoe lang kan mijn site offline zijn ? dus wat is de hersteltijd bij een storing bij jullie? (je kunt vragen naar statiestieken van derde partijen om dit te controleren in het verleden. Sommige hebben bijvoorbeeld hyperspin, een bedrijf dat dit controleert elke x minuten) [*] Is de prijs per jaar/maand? [*] Mag ik upgraden naar een groter pakket als mijn site groeit? Wat zijn de extra kosten? [*] LEES DE KLEINE LETTERS! Zit je een jaar aan vast? Twee jaar? Of mag je verhuizen wanneer je wilt? [*] Vraag duidelijk wat de beperkingen zijn. Mag je een forum draaien of andere software? [*] Mag je een testperiode hebben voor een bepaalde pakket? (altijd handig om de functionaliteit en techniek te testen voordat je besteld) Gouden Tip. Wees realistisch!!!! Als je je hamsters of cavia site gaat hosten dan maakt het niet uit of je 1 euro per maand betaald of 50. Je zult niet wakker liggen als deze het niet goed doet (meeste mensen dan!) Echter is Internet tegenwoordig even belangrijk (of soms belangrijker) dan telefoon, stroom, water e.d. om je bedrijf te laten draaien! Dus ga niet onnodig BESPAREN op een paar euros per jaar! Als iemand VEEL aanbied voor weinig dan moet je jezelf vragen of dit een gezonde bedrijfsvoering is? Zou jij jou product voor de helft van de prijs verkopen als andere aanbieders en nog kunnen overleven? Waarom kan hoster X dan dat wel doen? Heeft hij "the magic trick" gevonden? Nou .... Prijzen van alle hostingproducten zijn openbaar. (.nl registraties, .com registraties, servers, datacentra e.d.) MEERPRIJS is meestal Kennis, Ervaring, Professionaliteit, Motivatie, Goodwill, Stabiliteit, Opzet van bedrijf, Gebruikte Software etc Dit zul je vaak merken alleen als dingen fout gaan. (en als het goed geregeld is zul je het nieteens merken!) Dus als je je keuze gaat maken vraag jezelf af. Hoeveel "verlies" ik als mijn hostingprovider zijn beloftes niet nakomt? Had ik maar meer dan 5 euro per jaar betaald! ::) Uiteindelijk zul je een keuze moeten maken en ik denk dat je met deze "checklist" de kansen vergroot dat je kiest voor een juiste professionele bedrijf die kwalitetishosting aanbied!. Zoals bij elke keuze geld hier. "In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst!" ;)
  14. Beste jobojobo, U zult verbaasd zijn hoe vaak informatie doorverkocht wordt op het internet. Misschien heeft U inderdaad al x aantal jaar niets over hypotheken aangevraagd maar heeft U onlangs ergens informatie over een nieuwe auto aangevraagd of een enquete over uitvaartverzekering e.d. Diezelfde informatie wordt vaak gebruikt om allerij diensten door te verkopen. (Nieuwe energiemaatschapij toevallig?),. Met zeer kleine letters worden bij die enquetes en "win een gratis iets" sites gezegd dat de ingevulde informatie voor promotionele doeleinden gebruikt kunnen worden. U kunt gewoon rustig beginnen en de mensen/bedrijf aanspreken en vragen of ze Uw NAW gegevens kunnen verwijderen van hun database. Meestal gebeurt dit door een link in de mail. Als het een legietiem bedrijf is zullen ze dit netjes doen. Mocht dat niet lukken dan kunt U altijd een mail sturen naar de hoster van dat bedrijf. (even opzoeken in een whois of bij sidn). Meestal kunt U een mail sturen naar abuse@naamvandeprovider met U melding. Ook kunt U een melding maken bij spamklacht.nl Hou rekening in ieder geval dat U misschien ongewild ergens U naam heeft ingevuld. Dus probeer deze via normale contact te verwijderen en wen er maar aan dat zowel "legietieme" bedrijven als echte spammers altijd truukjes zullen vinden om informatie te sturen via Internet. :)
  15. Beste Qnexus, Om je webshop te promoten in de branche waar je wilt gaan zitten zul je (zoals vaak) tijd en geld gaan investeren op deze goed te promoten. Begin alvast zoals al gemeld te kijken naar de mogelijkheden bij tweakers.net om in ieder geval in de prijswatch te komen. (i meen dat je daarvan een betaalversie heb). Ook andere vergelijkingssites voor PC markt. Denk vanuit een "klant" perspectief. Waar zou JIJ zoeken als je een "normale" persoon zou zijn zonder toeleveranciers. Ook kun je op bepaalde sites als marktplaats en speurders speciale aanbiedingen plaatsen (let op deze moeten dan echt goed geprijsd zijn) zodat je mensen trekt naar je site die wellicht ook andere standaard geprijsde producten kopen. Google Adwords is ook een manier om bezoekers te trekken. Echter al deze opties zullen alleen werken als je je kunt onderscheiden van de andere honderden webshops. Google Adwords is een specialiteit op zich. Ik weet niet de website ontwerper hiervan kennis heeft maar om goede resultaten te boeken dien je wel iemand in te huren die eraving en kennis heeft hiermee. Zorg ervoor dat iedereen in je vriendenkring weet dat je deze shop heb. (Echt IEDEREEN. Van de bakker om de hoek tot...) Mond tot mond reclame is vaak beter en brengt mensen met vertrouwen op. Die ene oom van die ene vriend die een nieuwe PC nodig heeft kan daarna ook aan zijn collega vertellen hoe snel/goed/gunstig je shop was. Success!!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.