Jump to content

janhoekstra

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ook ik sluit me helemaal aan bij voorgaande reacties. Stuur je business plan even in bij SenterNovem, en binnen een paar dagen heb je al iemand aan de lijn hangen. Hij of zij kan al snel beoordelen of je plannen een mogelijke financiele injectie rechtvaardigen. Daarnaast kun je het proberen bij regionale partijen als PPM Oost, Liof of BOM. Voor een goed, rendabel idee is altijd geld aanwezig!
 2. Ca. twee jaar terug heb ik die discussie ook gehad met mijn toenmalige werkgever. Wel of geen 084/088 nummer. Bij het zien van één van deze nummers op mijn scherm, ben ik altijd nog wat terughoudend. Waarom? Enerzijds omdat er behoorlijk wat 'beun de hazen' tussenzitten, anderzijds omdat het voor veel mensen nog relatief onbekend is. Gewoon een regionaal nummer nemen. Via Belcentrale.nl (geen reclame) kun je dat gewoon regelen. Eventueel doorschakelen naar mobiel of SIP-softphone / hardphone is geen enkel probleem.
 3. Is hij volgens bijvoorbeeld het uittreksel Kvk tekeningsbevoegd dan? Ja.
 4. De directeur in kwestie bezit een minderheidsaandeel.
 5. Gewoon even een vraag tussendoor. Wie tekent de arbeidsovereenkomst van de directeur? Zijn dat alle aandeelhouders of mag de directeur (en tevens aandeelhouder) dat zelf ook doen?
 6. Inderdaad, binnen een jaar failliet. Ik kan echter aantonen dat we qua werk gewoon naar eer en weten hebben gehandeld. Gewoon heel veel pech gehad.
 7. Op 27 december heb ik per post een melding van betalingsonmacht gedaan. Al op 5 januari had ik een reactie binnen. Zo hier en daar heb ik gelezen dat de Belastingdienst binnen twee maanden reageert. Dat je nu nog niks hebt ontvangen lijkt me dan ook vreemd, maar waar mensen werken... Heb je het per aangetekende post verstuurd? -- Intussen ben ik ook nog onderstaande tekst tegengekomen: "Niet de Belastingdienst, maar u in privé moet bij te late melding aantonen dat u geen enkel verwijt treft dat de belasting niet meer wordt betaald." Kan iemand bevestigen dat dit zo werkt?
 8. Goedenavond Andre, Prive omstandigheden hebben mij ertoe genoodzaakt om ook verder te kijken dan mijn neus lang is. Zodoende was ik recentelijk al aan het kijken of de domeinnaam www.werkgevergezocht.nl al in gebruik was. En ja dus... Door jou. Ik zie dat je serieuze plannen hebt, maar wellicht dat mijn input daarbij kan helpen. Neem even contact op, en dan kunnen we al snel verder kijken hoe en wat. Ik beschik over een uitgebreid netwerk en heb zelf ook al de nodige zaken verder uitgewerkt. Gr. Jan
 9. Gelukkig heb ik niet prive meegetekend en sta ik ook niet borg of iets dergelijks. Bij de Belastingdienst heb ik in december een melding van betalingsonmacht gedaan. De problemen ontstonden in de loop van november, maar achteraf gezien bleek dat onze investeerder al in oktober de verschuldigde belastingen en dergelijke niet meer betaald had. Ik kwam hier pas achter toen ik in december ineens een blauwe envelop op de mat zag liggen. Nou wil ik graag weten of dit per definitie meteen betekent dat ik van onbehoorlijk bestuur beticht kan worden (en dus moet betalen), of dat de Belastingdienst nu van mij verwacht dat ik aantoon dat het faillissement niet te wijten is aan mijn persoonlijk handelen. Elders lees ik het volgende: "Sanctie op niet melden. Als de bestuurder niet voldoet aan de meldingsplicht wordt de bestuurder na het faillissement van de vennootschap aansprakelijk gesteld voor de niet-betaling van de niet tijdig gemelde belastingen en premies." Wordt dan het saldo op de aanwezige G-rekening hierop in mindering gebracht? Ten aanzien van de overige schuldeisers, kan ik met een gerust hart zeggen dat we alles op alles hebben gezet om een mogelijk faillissement te voorkomen. Voor februari stonden diverse projecten op stapel, heb ik zelfs mensen aangenomen, maar uiteindelijk is het allemaal afgeblazen. Geen projecten, geld op, mensen weg. Over en uit binnen een jaar.
 10. Door een samenloop van omstandigheden (annulering van orders, bijna faillissement van investeerder) zijn er binnen mijn bedrijf de nodige schulden ontstaan. Op dit moment is er door diverse partijen helaas al een verzoek tot faillissement ingediend. Alhoewel ik overtuigd ben dat een eventuele bestuurdersaansprakelijkheid op niets zal uitlopen (we hebben gewoon vette pech gehad), wil ik toch een aantal dingen veilig stellen. Ik heb een eenvoudig appartement met een bescheiden inboedel. Ik heb het een paar jaar terug alleen gekocht, dus geen overwaarde. Al mijn spaargeld is in de BV gaan zitten, en wat rest zijn schulden. Mijn vriendin en ik wonen samen, dus er is geen sprake van geregistreerd partnerschap, een samenlevingsovereenkomst of getrouwd zijn. Op welke manieren kan ik mijn privé zaken veilig stellen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept