Jump to content

Phazon

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Marc
 • Last name
  van Barneveld
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Gooi
 1. Hi "Droomstart", Gezien ik ook in nauw aan MBI verwant traject zit vroeg ik me af welke adviseurs je bij je MBI traject hebt betrokken. Geen idee van de omvang van je geplande transactie. - MenA, fiscalist, jurist, partijen als BuyInside, Dutchdream etc. Misschien kun je mij ook wat op weg helpen. Gr Marc
 2. Beetje late reactie... Ben wel benieuwd wat ze je bij de verschillende banken verteld hebben... :) gr M.
 3. Verhuur je zelf als free-lance onafhankelijk vermogensbeheerder en spreek een winstdeling regeling af. Als jij 10% rendement kan garanderen dan staat iedereen in de rij...
 4. Tja.... naast een paar procent punten meer rente op de lening dan ik van de staat krijg is het rendement natuurlijk onzeker. Zie altijd excel sheets van start-ups met scenarios tot 3 jaar voorruit. Loopt vrijwel altijd anders... erop blijven zitten en op bijsturen of de stop eruit trekken.
 5. Nee... dat zou wel erg mooi worden. Dan loopt hij geen risico en krijgt nog aandelen ook :) Ik financier de BV waarvoor hij in prive mee tekent en/of een hypotheekrecht op zijn woning geeft bijv. Daarmee loopt hij dus volledig risico loopt over de hele financiering. Hij keert een minimum benodigd loon uit (hij zal toch ergens van moeten leven). Gaat het mis heb ik een vordering op hem in prive. Niet echt lekkere positie, en dan maar hopen dat het geen kale kip is. Gaat het goed wordt de financiering terug betaald en heb ik een pakketje aandelen. gr M.
 6. Johan, Dank wederom voor de suggesties! In prive mee tekenen voor de gehele schuld aan de BV wellicht de beste oplossing. In combinatie met vestiging van een hypotheek / verpanding van roerende goederen (eigen auto) van een deel van de schuld. Risico ligt er niet in dat het geld verkeerd besteed wordt, maar meer dat het concept toch niet zo succesvol is als gedacht en de ondernemer vrolijk met een volgende 'start-up' aan de gang gaat en ik mijn investering kan afschrijven. gr Marc
 7. Phazon

  Inkopen in BV?

  Hi... Hoewel niet helemaal zou je je plannen kunnen betitelen als een MBI (Management Buy In). Misschien heb je wat aan dit soort partijen.. maar pas op met betalen voor non-advies. http://www.buyinside.nl/home.html http://www.dutch-dream.nl/ Succes! M.
 8. Hi Johan, Ik financier vanuit een van mijn BV's de start-up BV (vrijwel) volledig. Omdat de ondernemer alleen in staat is tijd / uren in te brengen wil ik graag meer zekerheden voor mijn financiering aangezien ik onevenredig (in verhouding tot belang) financier. Ik zie te vaak 'ondernemers' met een liquiditeitsbehoefte die voor het overgrote deel bestaat uit het eigen management fee. Heb dan wel mijn twijfels bij de intenties van deze 'ondernemers'. M.
 9. Dank alvast voor de reacties. Rechtsvorm : BV Is eigenlijk zo vanzelfsprekend dat ik zelden naar andere vormen kijk. Ik investeer altijd vanuit mijn holding structuur (bv's). Wat zou uberhaupt een reden zijn om een andere rechtsvorm in overweging te nemen? M.
 10. Sta op het punt een start-up te financieren. Ik wil alleen van de ondernemer meer 'risico inbreng' dan hij nu aanbiedt. Stel hij zou zijn eigen woning (waarop zeker een bank het eerste recht van hypotheek heeft) aan mij verpanden; is dat uberhaupt zinvol? Stel; start-up valt om, ondernemer gaat gewoon weer in loondienst en betaalt zijn hypoheekrente vrolijk door. Bank tevreden. Kan ik dan uberhaupt wat met die verpanding als ik de bank niet achter me heb? Mss handiger een auto te verpanden? Het gaat om een paar 10'tallen k's. gr M.
 11. Heb je al eens aan de SGR en ANVR gedacht? Is de touroperator waarvan je gaat wederverkopen ANVR en SGR deelnemer? Dan heeft dat ook weer implicaties voor jou. ANVR touroperators hebben ANVR reisvoorwaarden. Heb je al aan je aansprakelijkheid gedacht? Als reisorganisator haal je veel meer verantwoordelijkheden naar je toe dan in een affiliate model. Heb je al een idee van de hoogte van je commissie die de touroperator je bereid is te geven? Al enig idee welk % van je omzet je aan marketing kwijt zal zijn. Denk nog een lange weg te gaan... een hoop sites die op internet reisburo's lijken zijn dat feitelijk helemaal niet. Denk aan 'lastminute' sites met boekings-engines, of sites die aanbiedingen van touroperators bundelen middels bijv XML feeds en dus allemaal strikt genomen affiliate zijn. Ik zou me goed bedenken voor je echt als reisorganisator verder belist te gaan. Succes..
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept