joop de kock

Legend
  • Aantal berichten

    346
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door joop de kock

  1. ooh thanks , ik ga het direct veranderen. hier intussen een paar plaatjes
  2. Hallo, daar ben ik weer! Beste forum gebruikers sommige oude rotten zullen mij nog wel kennen maar ik kan me voorstellen dat er ook een aantal nieuwe leden zijn en daarom even het volgende. Ik ben Joop , uitvinder van beroep en met niet al teveel graafwerk vindt je mij wel terug op o.a.dit platform. Ik ga een 5 tal nieuwe topics starten waarvoor ik hulp kan gebruiken van experts in het desbetreffende veld. Ik wil mijn lijntjes graag ,schoon' houden om het interessant en leesbaar te houden voor geïnteresseerde. Dit betekent dus dat het niet mijn bedoeling is om een record aan berichten te halen maar informatieve duidelijk topic's te creëren. Laat ik maar direct van wal steken met mijn eerste ,project' van 5. Steadydock telefoonhouder Ik zou het fantastisch vinden om samen met een echte marketeer dit product op de markt te brengen. Het is een handige simple telefoonhouder voor in de auto voor telefoons in een (landscape) hoesje. Ik zal even een youtube linkje bij voegen onder het motto een plaatje zegt meer dan 1000 woorden. Ik waardeer tips van spuitgieters en andere experts op dit gebied ! Groet joop
  3. Gister wezen praten met de twee partijen waar we het over hadden. MMID is een bedrijf dat kan helpen om in het kort gezegd van je idee een product te maken en alles wat daar ongeveer bij komt kijken en P&O heeft een adviserende rol in het financier gedeelte en pluist uit of en zo ja welke subsidie er op het project kan worden los gelaten. In principe staan beide partijen klaar om ons te helpen want aan het idee ligt het niet volgens mij. Het eeuwenoude bekende probleem is ook hier weer het aller eerste kapitaaltje om de boel in gang te zetten. Eerst R&D en octrooieren en dan een product maken van je idee dat is de moeilijkste stap. In deze face is het onmogelijk om een investeerder te vinden omdat deze kijken naar rendement Wij hebben een goed idee en daar kun je geen rendement uit halen voordat het idee omgezet is in een verkoopbaar product. Het is in deze belangrijke face dat veel goede ideeen sneuvelen door gebrek aan lef! Lef tonen in de vorm van een investering maken op je gevoel en hiermee jezelf inkopen in iets wat nog gebeuren moet, maar je het voordeel is dan wel dat je voor een prikkie veel aandelen in handen krijgt voor het geval het idee zich ontspruit tot een goede business. Jawel, zoals ik al eerder op dit forum riep, het earley mover advantage’ Zoek niet naar een subsidie voor R&D want dat bestaat niet, we zullen zelf in de buidel moeten tasten om de eerste werkende modellen te kunnen maken. De bedoeling is om hiermee in beeld te krijgen wat het voordeel is ten opzichte van conservatieve systemen en hieruit een business case te maken. Zodra er een business case te maken is betekend dit dat we de getalletjes weten en dan is het weer mogelijk om de weg vrij te maken voor regulieren bank gang, we hebben dan immers geen goed idee meer maar een nieuw product met een wereldwijd alleenrecht! Knutselen en bedelen zal de komende tijd centraal staan ben ik bang maar qua techniek is dit wel de leukste face voor mij als techniek lief hebber en niet zo zeer zakenman. We houden jullie op de hoogte, groet Joop http://www.mmid.nl/ http://www.pnoconsultants.com/countries/NL/EN/Pages/default.aspx
  4. Nou Brood, ik denk niet dat Rogier zijn vinding betrekking heeft op wat jij bedoeld. En sorry dat we er voor nu even niet meer over kwijt kunnen dan te zeggen dat het een vrij eenvoudige ,low tech’ vinding betreft wat mij dan ook (jan doedel) zorgen baart tijdens het nieuwheid onderzoek. Ik heb al veel gekeken via google uiteraard maar ook op espacenet maar gelukkig niet moordends kunnen vinden. De komende weken zullen spannend worden omdat we achter de schermen druk bezig zijn met strategie. Wat op het ogenblik belangrijk is ,is het kiezen van de juiste partijen die op ons pad komen, hier komen wij later uiteraard op terug omdat dit een belangrijke en leerzame face is van ons avontuur! Bedankt voor jullie reactie en inbreng, fijn weekend nog allemaal. 8)
  5. Als ik het zo is lees klinkt het inderdaad een beetje kinderachtig om te brullen dat je een e-mail adres van iemand hebt, bijna net zo kinderachtig om erop te reageren door te zeggen dat je daar zelf ook drie van hebt. :-\ Rogier is helemaal nieuw wat betreft het schrijven van een blog en daarom wil ik jullie wel vragen een beetje aardig voor hem te zijn, het is een hele aardige kerel namelijk. Ik moet je wel gelijk geven in het advies wat je achterlaat en daar gaat het tenslotte om ,die leermomentjes he!’ Wat hij heeft bedacht is heus geen spiegeltje of zo iets ,het is echt de moeite waard om uit te zoeken. Hij weet er al aardig wat vanaf en al helemaal genoeg om te weten dat koeling een grote rol speelt. Het nieuwheid onderzoek loopt inmiddels mede dankzei Peter Odems en hopelijk kunnen we snel dieper ingaan op de techniek, dat leest ook makkelijker en maakt het draadje misschien wat duidelijker en daarmee interessanter. In alle gevallen bedankt voor het lezen en je reactie natuurlijk! :) Ps ik denk ook niet dat het zijn ambitie is om zelf de fabricage en het hele verhaal zelf te doen. Ik denk dat hij tot een punt wil komen van een proof of concept en een werkend model om de boel te kunnen verkopen. ;)
  6. Tsja, dit is misschien wel de moeite waard om een leermomentje uit te halen! Daarom hebben Rogier en ik besloten om ons traject naar succes te verslaan op higherlevel. Met het geweldige idee van Rogier, mijn ervaring van hoe het niet moet en ondersteuning van peter en wie zich geroepen voelt natuurlijk denk ik op deze manier een meerwaarde voor het forum te bieden. De contacten zijn geboren door higher level ,dus hier hoort het thuis! Snel meer op het blog gedeelte dus! ;D
  7. Het event is echt op z’n zachtst gezegd enorm succesvol geweest. Ik heb voor m’n neus mooie zakelijke contacten zien ontstaan , sterker nog ik heb zelf ook weer een extra slimmerik leren kennen met wie ik nu al goed samenwerk in mijn missie om duurzaam zaken te doen. Van stuiterende koffiepad producenten tot snotterende tv programma makers. Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we ook vreselijk gelachen hebben en dat is zelfs voor niet ondernemers pure winst! Mikky, Linda en alle sprekers bedankt, Maar ook onze voorzitter (die lange) bedankt voor zijn professionele aanpak. Volgens mij kan ik beter iedereen bedanken want hoewel ik jammer genoeg niet iedereen heb kunnen spreken hebben de mensen die ik gesproken heb mij met een goed gevoel achter gelaten. Naar het volgende event ga ik zeker weer, misschien niet erg professioneel om te zeggen maar al is het maar voor de lol en de goede sfeer! Tot dan, of tot morgen op de energiebeurs in de Brabant hallen natuurlijk! PS wil je morgen ook naar de beurs? Pm me maar even voor een gratis kaartje! Nu ga ik snel naar bed want mij REST even geen NRG meer! ;)
  8. Heel leuk nieuws! Gister naar duurzame dinsdag geweest, ik was met mijn start up genomineerd voor de gasterra energieprijs. Heel veel praten over hoe alles beter kan en moet, voornamelijk zonder financiële steun van de overheid maar goed, na de hele dag wachten komt er een moment wat het allemaal toch waard maakt. AND THE WINNER IS????? Yes, rest NRG van Joop de kock! Foto’s ,bloemen, media aandacht en ondersteuning via gasterra is de gewonnen prijs! Sssssst, Eigenlijk vind ik de felicitaties en wensen op facebook nog leuker. ;)
  9. Yes, mijn nieuwe start up is genomineerd voor Duurzame dinsdag. Okay, ik heb nog wel niets gewonnen maar het is toch wel leuk om als 1 van de 10 uitgekozen te worden van de 350 initiatieven. Leuk hoor ,weer is wat rondneuzen op het binnenhof ;D Persbericht_genomineerden_duurzame_dinsdag_zijn_bekend.pdf
  10. Even tussendoor voor de geïnteresseerde meelezers, Inmiddels wordt er achter de schermen goed meegedacht door de zwaargewichten van higherlevel. Ik beloof jullie dat het binnenkort duidelijker voor jullie word hoor maar intussen wil ik mijn dank uitspreken voor de steun die ik ontvang, buiten dat ik de hulp zeer goed kan gebruiken vind ik het een fantastisch gevoel dat mensen zich met dit mooie weer inspannen voor mijn probleem! Reuzenregen hoor!
  11. hallo allemaal, leuk om direct allemaal nuttige tips en goede klanken te horen, na een jaar onzin dingen op fb te hebben gezet en gelezen is het wel schakelen hoor,om berichten met inhoud te lezen haha ps waar zit de like knop? (reusjuuuu) ;)
  12. Zelfs op deze vraag kan ik nu geen duidelijk antwoord geven, denk je dat het beter is dat ik ga posten zodra ik er meer over kwijt kan? Geen punt hoor .
  13. Hallo allemaal, Daar ben ik weer terug van weggeweest. Jullie kennen me misschien nog wel van mijn vliegende boot project wat jammer genoeg in het water is gevallen. Ik doe nu iets totaal anders en het ziet er naar uit dat dit wel de goede kant op gaat. Ik probeer altijd bedrijven te starten met een heel hoog innovatief gehalte en ik leg me hierbij de extra handicap op om dit ook nog eens zo duurzaam mogelijk te doen.(Daarom ben ik nu ook kaal) Tot nu toe heeft mijn gedachtegoed nog nooit is echt het levenslicht gezien in de vorm van een verkoopbaar product, hoewel dat dacht ik altijd. Vorige week dook er plotseling iets op wat inmiddels op de markt is en na een kort moment van schrik/ verbazing realiseerde ik me dat er iets behoorlijk vreemds aan de hand is. Het kan zijn dat de makers van dit product niet uitputtend genoeg hebben gezocht in de octrooi database en hebben gehandeld zonder te weten dat hier een octrooi op rust maar na enig nadenken kon ik niet anders dan concluderen dat er meer aan de hand moest zijn. Het is mij te toevallig dat een Nederlands bedrijf in samenwerking met TU (welke van mijn octrooi afweet) niet weet van mijn bestaan. Ik ben denk ik bestolen! Nu loop ik al een paar dagen te denken aan een strategie om dit probleem aan te pakken en ik heb al een plannetje. Experts die heb ik nodig en waar vindt je die, op higher level natuurlijk! Ik dacht misschien wel een interessant onderwerp voor de lezers en wat hulp voor mij, leuke deal toch? Helaas kan ik nog niet veel zeggen over de inhoud en hierdoor is de kans groot dat het voor de lezer een onbegrijpelijk verhaal wordt. Vandaar dat ik beloof na een korte periode via de telefoon en pm’s verslag ga uitbrengen van hoe dit verhaal gaat lopen. Je begrijpt dat ik er nu niets over kwijt kan omdat er wie weet meegelezen wordt door partijen die betrokken zijn. Ik hoop dat het een leerzaam draadje gaat worden en dat het me lukt om te claimen wat van mij is! Groet, Joop Mod edit: hoofdletter gebruik aangepast (=schreeuwen) en titel gewijzigd.
  14. Ja, er zijn altijd zogenaamde bedrijven die zich kandidaat stellen om je ,te helpen’ syntens heeft me hiervoor gewaarschuwd en ja natuurlijk trap je er in. Wat weet je? Elke uitvinding heeft een nieuw netwerk nodig en wat doe je dan? Pakken waar je hem pakken kan maar let op de valkuilen mensen! Ik ben er klaar mee ,ik ga niet met modder gooier maar als je iets bedacht heb, bel me dan! Ik ben de enige die je helpt zonder je te naaien omdat ik het inmiddels wel weet! Voordat dit draadje op slot gaat , allemaal bedankt! Ps ik hoop dat ik uitvinders geholpen heb, ze jagen de economie aan maar worden als ziekte behandeld! Volgende keer beter! Een buiging naar ieder die zich ermee bemoeid heeft ( behalve ……) Veel plezier op de meeting en wat mij betreft kan hij nu op slot, meerwaarde is er niet. Groet, joop Aai l bee bek! Ps 50.000 lezers had ik nooit verwacht, ik ben hier heel blij mee!
  15. ja ,natuurlijk! excuus. en dan nu toch als hekkensluiter een domme vraag. wat betekend TS eigenlijk? :-[
  16. Ja wouterz , hier moest ik even over nadenken maar nu zie ik het. In jou voorbeeld leg je uit hoe het ,ritje’van de BTW werkt maar je geeft hiermee direct aan dat er telkens BTW over het totaal wordt gerekend.(belasting totale waarde) Een mooie weergave van hoe je de BTW kunt volgen hoor,dat zeker! Als je dus uitgaat van wat ik bedoel zou het op het volgende neer komen: Mijn: Inkoop 0,- btw 0,- Verkoop 1,- btw 0,19 Verschil btw: 0,19 Hoogoven: Inkoop 1,- Verkoop: 3,- Verschil (meerwaarde aan het product) 2,- BTW over 2,- =0,38 Fabriek: Inkoop 3,- Verkoop 10,- Verschil (meerwaarde aan het product) 7,- BTW over 7,- = 1,33 Fietsenmaker Inkoop 10,- Verkoop 11,- verschil (meerwaarde aan het product) 1,- BTW over 1,- =0,19 Totaal BTW 2,09 (had ik niet verwacht trouwens) We verleggen de BTW tot aan de eindgebruiker en die rekent af. Nu hebben we inderdaad BTW betaald over wat het product meer waard is geworden. Als ik het goed begrijp en de fietsenmaker verdient 1,- is de BTW die hij in rekening brengt het bedrag van het gehele traject. Zouden we nu kunnen zeggen dat ,belasting toegevoegde waarde’ het zelfde is als ,belasting totale waarde’? In dat geval kan ik het wel een plekkie geven. Bedankt voor je uitleg! Wat vind je van mijn benadering? Ps John, ik ga nog eens goed nadenken over mijn gedachte aangaande box3, als ik er niet uitkom probeer ik het volgende week te vragen. Bedankt allemaal, ik snap het helemaal! :)
  17. Zo is het Dennis, een aardige zondag discussie is in ieder geval al winst! Volgende week ga ik proberen box3 omzeep te helpen maar daar zal ik komende week een lans op moeten breken! fijn weekend (allemaal) :)
  18. Beste marnix, Ik weet dat BTW een ,doorgeefluik’is maar in uw voorbeeld zet u uitstekend neer hoe het ,ritje’ werkt. Echter ik lees ook dat in uw voorbeeld de eindgebruiker te veel BTW betaald als nodig. Volgens mij is uw reactie te vergelijken met mijn 1e voorbeeld Beste Dennis omzetbelasting is toch BTW (belasting toegevoegde waarde?) Ik hoop dat het een gezellig en nuttig draadje word, het is in ieder geval niet mijn bedoeling om het te ingewikkeld te maken. Ps hou er rekening mee dat ik zoals ik schrijf een groentje ben ;)
  19. Eigenlijk had ik dit stukje moeten noemen ,koop geen fietsbellen’ haha Ik heb opzettelijk geen rekening gehouden met de BTW over de ingekochte waar om het duidelijk neer te zetten. Ik wil er aan toevoegen dat ik mijn voorbeeld nog niet heb zien sneuvelen door jullie commentaar. Ik weet ook niet of dat mijn bedoeling is geweest hoor maar als je het neemt zoals het omschreven is denk ik toch dat er minstens (hoe kan het zo zijn) een belletje af moet gaan ;D
  20. 13,09 veel te veel dus? maar ik denk dat u voorbij gaat aan de definitie
  21. dat komt volgens mij op het zelfde neer. we betalen over de toegevoegde waarde en dat is in mijn voorbeeld 1,- toch? tja het zal wel zo met een sisser aflopen natuurlijk maar ik vond het de moeite waard om eens met o.a. u over te discuseren. het zal toch gebeuren dat ze door mijn stukje de wet gaan aanpassen :)
  22. Sinds ik me niet meer in mijn uitvinding verdiep ben ik aan de slag gegaan om iets te verzinnen waar rendement uit te halen is. Een uitvinding kan een product worden, tot die tijd kun je ,het’ dus moeilijk verkopen en kun je er dus ook geen rendement aan hangen waardoor banken en investeerders zich er niet aan wagen. Rendement is dus de sleutel tot succes, zonder rendement is er geen sprake van enige vorm van handel namelijk! Ik ben gaan zoeken en denk ook wel iets moois te hebben gevonden om een prachtig rendement te kunnen maken en ik merk nu al dat er deuren open gaan die voor uitvinders gesloten blijven. Nu ik me hier in verdiep kom ik als totaal groentje in een wereld terecht waar ik voorheen met een boog omheen ben gegaan. Nu verdiep ik me in rente,omzet,belastingen,inkoop ,verkoop etc. Als financiële maagd zeg maar ben ik gaan zoeken wat alles zo;n beetje betekend, hoe het werkt zeg maar en omdat ik met een frisse blik alle zaken analyseer probeer ik goed in beeld te krijgen wat de betekenis van alles is. Omdat ik niet zomaar aanneem dat het klopt hoe we de dingen aanpakken en verwerken ben ik op een mogelijke fout in ons belasting stelsel gestuit. Natuurlijk weet ik als ondernemer wat BTW is en ook weet ik hoe het werkt maar hoe het werkt klopt niet en al weet ik niet wat ik met dit stukje zal bereiken vind ik het noodzakelijk om jullie mening hierover te weten, dit is namelijk higher level, hoger niveau toch? BTW, dat is dus de belasting over de toegevoegde waarde volgens wikipedia! Ik denk dat we met z’n alle vanaf het moment dat dit werd ingevoerd (28 juni 1968) Veel te veel aan BTW hebben betaald, hier waarom: Als we dit letterlijk nemen beteken het dat we belasting moet betalen over het bedrag wat je onderneming meer waard is geworden en we doen dit al die tijd alsvolgd. Voorbeeld: Als fietsenmaker koop ik een fietsbel in voor zeg eens even 10,- Deze verkoop ik voor 11,- exclusief BTW zodat de eindgebruiker dus 11,- plus 19% is 13,09 af moet rekenen. Het BTW bedrag is 2,09 en de zaak is gedaan. Dit klopt als je aanhoudt hoe we dit allemaal aangeleerd hebben maar eigenlijk klopt er geen ene moer van. Wat is er in het bovenste voorbeeld namelijk is gebeurd is dat de eindgebruiker geen 19% over de toegevoegde waarde heeft betaald maar 19% over het totale bedrag en dat is een groot verschil! Als je BTW letterlijk neemt zou het alsvolgt moeten zijn gegaan. Voorbeeld: De fietsenmaker koop een fietsbel in voor 10,- Hij verkoopt de bel voor 11,- en maakt 1,- winst. De toegevoegde waarde aan zijn onderneming is dus 1,- en de BTW zou dus moeten zijn: 19% over 1,- is 19 cent , we moeten immers BTW betalen over het bedrag wat de onderneming in waarde is gestegen. Nu kunnen we concluderen dat de eindgebruiker (consument) 2,09 min 19cent is 1,90 te veel aan BTW heeft betaald! Wat ik hiermee wil zeggen is dat we met z’n alle vanaf 28 juni 1968 voor elke transactie 100x teveel BTW hebben betaald! Mag ik even vangen a.u.b! Wat heeft dit tot gevolg? Krijgen we dit met terugwerkende kracht terug als ondernemers en zijn we plotseling allemaal miljonair in een failliet land? Of moeten we het maar gewoon zo houden en de betekenis van BTW veranderen in :belasting totale waarde! ??? [Titel aangepast]
  23. ik weet niet waar je interesse/kennis naar uitgaat, je kunt best elektronica gaan verkopen maar ik bedoelde te zeggen dat je niet 1000 i-pad's op voorraad moet nemen omdat er morgen ofzo wel weer een nieuwe uitvoering op de markt komt. misschien is het verstandig als je eerst onderzoekt waar je iets aan kunt verdienen en dan voorzichtig eens gaat proberen. neem hier wel goed de tijd voor hoor! ps ik heet gewoon joop hoor,mijn vader was u hihi
  24. Elektronica die je vandaag koopt is morgen achterhaald daar komt bij dat je het maar moet kunnen investeren. Ik heb nog nooit een 2 meter dikke boom de grond uit zien komen, het begint altijd met een klein stekkie! Ik zou dus kleine voorradjes houden en zo gaan groeien. Dan maar een paar keer nee verkopen en genoegen nemen met minder winst. Zorg ervoor dat alles wat je verkoopt kwaliteitspul is, je wilt niet de hele dag bezig zijn met garantie dingetjes. Dropshipping zou je kunnen overwegen als je bijvoorbeeld ineens veel van een dergelijk product moet gaan leveren, ik denk dat je dan meer moet kijken naar het bevredigen van de behoefte van je klant dan de winst, dropshipping dus gebruiken in tijd van nood. Op een gegeven moment kun je vast wel inschatten wat je voorraad moet zijn en dan ga je direct wat verdienen. Ik heb het vermoeden dat de dingen die ik je vertel voor jou geen nieuwtje is maar dat je meer zoekt naar een schop onder je kont om te beginnen. Nou bij deze, alsjeblieft! Gewoon lekker beginnen! Zet m’op! Succes! Ps als je geen domme dingen vraagt op higher-level vraagd is iedereen wel aardig voor je hoor. Laat je ons weten hoe het gaat?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.