Jump to content

Skinkie

Junior
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • Address
  Oude Trambaan 7, Leidschendam, 2265CA, Netherlands
 • First name
  Stefan
 • Last name
  de Konink
 • Company or organization name
  Kinkrsoftware
 • How did you find us:
  zoekmachine
 • Skype

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  slashdot.org, source

Company info

 1. Laatste brief kwam van de KvK Den Haag (ze hebben m'n adres dus). Als ik geen factuur in mijn brievenbus krijg kan ik hem ook niet betalen :) Natuurlijk kan ik mijn contributie alsnog betalen, maar daar heb ik formeel wel een factuur voor nodig. Stel je begint een malafide onderneming die noem je "Kantoor voor Klanten" en je gaat betalingsherinneringen sturen naar bedrijven, waar die bedrijven dan intrappen... is dan een zeer succesvol businessmodel (heb ik vernomen uit het verleden). Dus waarom komt post in November en April wel bij me aan, terwijl die van Februari (de belangrijkste) ontbreekt. Lijkt me allemaal niet logisch.
 2. Vandaag een betalingsherinnering binnen gehad van de KvK Den Haag. Dat ze me in februari een factuur hebben gestuurd. Gezien mijn laatste brief van de KvK uit november komt lijkt het mij onwaarschijnlijk dat deze is bezorgd. Ik vraag me af of meer mensen vandaag een herinnering hebben gehad, of nooit een factuur hebben gekregen.
 3. Kleine update ook hier. Ik heb de stap genomen om een RSS feed te maken met de nieuwe KVK nummers die ik toevoeg aan de openkvk database. Feed kun je met het icoontje bekijken, of direct naar toe gaan via: http://openkvk.nl/nieuweinschrijvingen.rss Daarnaast heeft een uitgever in Belgie gevraagd om de api ook csv uitvoer te geven, is ook gerealiseerd. Er zitten nu een aantal dingen aan te komen: - de mogelijkheid om zelf een update van een record te initieren (uiteraard binnen de openingstijden) ....en wat spannender. Ik wil eens gaan kijken of ik een compleet (gratis) alternatief kan bouwen voor de KvK op basis van opt-in.
 4. Inderdaad oplopend per regio. Met wat legacy nummers uit 'vervallen' regio's. Ach ;) Ze hebben m'n emailadres ;) En ik heb een aangepaste agent. Kunnen ze ook blokkeren :)
 5. Weer een reden voor een Linux LiveCD :) Gewoon altijd verder kunnen gaan als je computer (of beestje bij de naam noemen: Windows) het heeft opgegeven.
 6. Ik wil toch nog even een update doen :) Ik heb dus nu een algoritme dat alle aanvullingen van 1 dag kan toevoegen, en iets wat op basis van de resterende gaten in de dataset (wellicht door buitenlandse postcodes of door postcodes die we nog niet kenden) verder kan gaan waar we gebleven waren. Nu kom ik aan 1,2 miljoen mogelijk missende nummers. Waar naar alle waarschijnlijkheid een heleboel vervallen handelsnamen tussen zullen zitten. Dus ik ga eens beginnen met 'scannen' op basis van de meest recente kvk nummers: 14131554 17283092 27377360 30286378 32170866 34388845 37163705
 7. Snode plannetje heeft vruchten afgeworpen. Zo'n puike server staat toch leuke dingen toe ;) Ik heb nu een methode gevonden om nieuwe inschrijvingen 'op te pikken' op basis van de 'slimme methode'. Als eerste heb ik gezocht naar gaten in de korte kvk nummers. Daarmee kan ik dus dagelijks een update doen en nieuwe inschrijvingen meenemen. In principe hoef ik dan alleen maar over een paar honderd van die 'eind' nummers heen. Dus als voorbeeld: 41261004 - 41261631 41265005 - 41266241 We kunnen dan zeggen dat we geen data hebben van 41261631 tot 41265005. Een nieuwe inschrijving in een regiokantoor Centraal Gelderland zal dus in dat gat moeten vallen. Interessant is dan ook om te kijken naar de data die we nog niet hebben. Dat kan door 'omgekeerd' te zoeken. Alle data in openkvk is per postcode verkregen, laten we uitgaan dat de laatst ingeschrevene niet de volgende dag failliet is gegaan, dan kunnen we dus stellen dat ieder gat potentieel een postcode is die we niet wisten, en overflow van de resultaten of een uitschrijving. Dat doortrekken kunnen we dus door gaten te zoeken en te checken of we de postcode hebben doorzocht op betrekkelijk eenvoudige manier onze data aanvullen. En direct het 6pp project helpen. (Aangezien we dezelfde truck met gaten ook op postcodes uit kunnen voeren, ga ik dat misschien ook nog wel doen ;)
 8. BV oprichten vereist een notariële akte, een goedkeuring van de minister van justitie, een inschrijving bij de kamer van koophandel en zo'n 18k. Misschien is vraag een, kun je het bovenstaande betalen ;) dan komt vraag twee, stel het lukt; en je bent directeur-grootaandeelhouder van die BV. Zou iedere weldenkende curator niet als eerste je aandelen afpakken en die per opbod verkopen?
 9. Wel even de mededeling dat de database soms verouderd is en dat de resultaten soms niet verschijnen (laatste komt steeds minder voor). Maar als backup is het zeker handig. Laatste versie is nu van 4 april; dus laten we zeggen dat de database zelf nooit ouder dan 4 maanden is geweest. Er zijn een aantal snode plannetjes om in ieder geval nieuwe inschrijvingen per dag te achterhalen, dat is mits een keer goed uitgeprobeerd een te automatiseren taakje. Het grootste 'euvel' is dat in de database maar een handelsnaam per KvK nummer te vinden is, terwijl een bedrijf er wel meerdere kan voeren. Een geschikte manier om die gegeven te achterhalen heb ik nog niet gevonden. Daarnaast is er nog een 'bug' waardoor je nog geen handelsnamen met speciale tekens via de webinterface kunt zoeken, via de api wel. (Dat zit hem in: http://code.google.com/p/cherokee/issues/detail?id=797 ) Verder hebben we sinds vandaag de nieuwe gesponserde server in gebruikgenomen. Die sponsor is https://www.sslcertificaten.nl/ dedicated machine, zit ruim in geheugen, dus zou uptime iets beter moeten kunnen garanderen.
 10. Schijnt een Internet Explorer issue te zijn, ben er nog niet uit waarom dat is. Normaal gesproken krijg je adres: 'adres wat je hebt aangeklikt'; (Firefox/Chrome/etc.) ...fixed! .text => .innerHTML
 11. openkvk heeft dit weekend weer een update gehad :) waarschijnlijk de laatste, want zowaar ik heb begrepen is de nieuwe website van kvk.nl wel 24x7 open ;)
 12. Er zijn voldoende voorbeelden van producten waarbij de leverancier een verschil maakt tussen persoonlijk en zakelijk gebruik (bijvoorbeeld software) of waarmee je niet mag doen wat je wilt (bijvoorbeeld zaken die onder de Auteurswet vallen). Wrap licentie overeenkomsten zijn niet geldig in de EU. Dus met ieder legaal verkregen stukje software kun je alles doen wat je wilt. (Althans het gebruiken, ik heb het niet over vermenigvuldigen.) Ik ben eigenlijk wel benieuwd waar je de winst per nummer kunt bekijken. Is dat ergens te zien? Sinds jaar en dag is er een Hitlijst in Nederland. Heet die tegenwoordig nog de Mega Top 100? Die 'schijnt' gebaseerd te zijn op onder andere verkoopgegevens.
 13. Ik denk dat veel ondernemers hier op zullen zeggen dat ze ook maar een keer betaald krijgen. Als je iets aan iemand verkoopt dan mag je er bij ieder ander product mee doen wat je wilt. Waarom zou je dan voor 'cultuur' naheffing moeten betalen? Er is hier weinig keuze in, en nog onduidelijker is wat de overhead is. Ik denk dat de beste oplossing nogsteeds versimpeling van dit soort zaken zou zijn. De buma heeft ook zo'n rare instellingen "anders is er geen droog brood met muziek te verdienen". Niet om het een of ander, als je de winst per nummer bekijkt, dan is er alleen al aan de verkoop genoeg te verdienen. Waarom de rompeslomp van naheffing?
 14. Ja, ik ben bij een bijeenkomst geweest in Pakhuis de Zwijger. Het is vrijwel altijd een 3 weg relatie. Je bent bijvoorbeeld goed met techniek, maar je hebt een grafisch ontwerp nodig. Of je bent goed met een grafisch ontwerp (een kunstenaar) maar bedrijfskundig niet zo'n kei. Of je bent een bedrijfskundige of coach maar je weet niet hoe je een idee technisch moet uitvoeren en zoekt iemand die je een technisch ontwerp kan aanleveren. Ik zocht vooral grafisch ontwerpen, en heb wat geholpen met hoe computer programma's gebruikt kunnen worden. Stukje website, stukje brainstormen...
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept