Jump to content

Inputout

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Willem de Zwijgerlaan 208, Alkmaar, 1814KJ, Netherlands
 • First name
  Jaap
 • Company or organization name
  Input Out Administratie Kantoor Alkmaar
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Dezaak
  ZZP.nl

Company info

 1. Is inderdaad niet van belang eigenlijk, Met groet.
 2. Betaal je dat geld cash uit of breng je het in mindering op een volgende factuur bij desbetreffende aanbrenger?
 3. De accountant is m.i. kort door de bocht. Verdiep je eens in het 12 A-verzoek. Succes !
 4. Was je wel al BTW plichtig in 2008? Zo nee; enkel mogelijk met goed onderbouwd schriftelijk verzoek en in zeer uitzonderlijke gevallen.
 5. Ik sluit me volledig aan bij Joost hierboven. Je vrouw gaat werken voor een fooitje, gelukkig zijn jullie waarschijnlijk fiscaal partners dus wordt de pijn verdeeld tijdens de IB aangifte. Deze werkwijze is niet illegaal, maar zeker wel discutabel. En het heeft allemaal weinig meer met het concept van VAR te maken. Dit is namelijk gewoon verkapt dienstverband. Ik vind het trouwens wèl barmhartig dat ze "beloven" een contract aan te bieden over een jaar. Mag die belofte op papier, met handtekeningen eronder? Als ze volgend jaar een arbeidscontract kunnen aanbieden, dan kunnen ze nu ook een arbeidscontract aanbieden.
 6. Beste Robin, Het is misschien handig om je IB aangifte door een boekhouder in te laten vullen, kost je rond de honderd euro maar dan weet je zeker dat je niets laat liggen. Alleen maar de winst invullen in box 1 is een beetje kort door de bocht. Maken jullie nog kosten voor de ontwikkeling van de apps? (software, bedrijfslaptop, telefoongesprekken met klant, vervoerskosten voor een meeting, etcetera) Jullie kunnen nog flink wat kosten van de winst aftrekken. Met groet van Jaap
 7. Nee. Ik wil zo ook wel een bedrijf runnen met 1000 "medewerkers". Wel de lusten niet de lasten. Deze constructie zag je vaak bij Gastouderschap. Al die oppas-oma's konden hun zuurverdiende centjes een jaar later tijdens de IB aangifte weer compleet inleveren. Maar dat vertelt deze werkgever er niet bij. Ze moeten gewoon maar een arbeidscontract aanbieden en loonheffing inhouden. En anders niet in zee met deze club.
 8. Beste Robert, Uit je verhaal maak ik op dat je een flinke pot voorbelasting wil wegstrepen tot € 1345,-- verschuldigde OB door nog even wat facturen in 2011 eruit te sturen. Leuk bedacht maar volgens mij zitten er wettelijke eisen aan datum levering van de dienst en factuurdatum. (Het: - U verstuurt de factuur voor de 15e dag van de maand die volgt op de maand waarin u hebt geleverd. - verhaal...) Tevens vermoed ik dat het tijdens een boekencontrole kritische vragen oproept als je op 31 december 2011 nog een hele rits facturen eruit stuurt van rond de € 5000 omzet. Ik vind het een aparte handelswijze voor iemand met een accountantskantoor? Met vriendelijke groet, Jaap
 9. Beste, Val je nog onder de Startersregeling? Dan hoef je niet perse binnen 5 jaar af te schrijven: http://www.belastingdienst.nl/zakelijk/ondernemen_investeren/ondernemen_investeren-06.html#P65_7716 Schrijf willekeurig meer af en maak dan je privé-ontrekking lager? Met vriendelijke groet, Jaap
 10. @Erik, De Snelstart oplossing is in mijn optiek gewoon de techniek van 'afboeken'. Het is zeker niet gezegd dat het probleem hiermee opgelost wordt: "ieder kwartaal weer starten met een fris nulsaldo BTW betreffende dat kwartaal". Ga je dit memoriaal inboeken maak je een janboel van de kolommenbalans en is niet aan te raden. Mijn advies: houd de BTW berekening zo simpel & zuiver mogelijk; gebruik een apart excelsheet of wat mij betreft een Post-it note. Geen memoriaal gebruiken = minste kans op fouten in afdracht ! (heb zelf een administratiekantoor en zit dus de hele dag naar Snelstart te turen)
 11. Beste Erik, Volledig met je eens, maar de aangedragen memoriaal oplossing lijkt me onhandig in gebruik en foutgevoelig. Dus ik dacht met ander inzicht een simpeler houtje-touwtje oplossing aan te dragen voor deze ondernemer. Gaat z'n BTW afdracht tenminste niet de mist in... Snelstart is bepaald niet zaligmakend. (zie ook initiële reactie van hun helpdesk; lekker kort door de bocht)
 12. Hi, Het kan ook wat eenvoudiger. Aangezien je in Snelstart bij de kolommenbalans geen begindatum kunt kiezen telt het de BTW steeds cumulatief op. Je kunt dit memoriaal gaan tegenboeken maar dan wordt het een beetje ingewikkeld verhaal. Wat je ook kan doen is een apart excelsheetje bijhouden met: BTW af te dragen -/- BTW voorbelasting = BTW te betalen / ontvangen van dat kwartaal. In het volgend kwartaal krijg je de BTW cumulatief te zien en trek je de cijfers in excel van het voorgaande kwartaal vanaf. Zo trek je de boel weer recht en houd je mooi overzicht op de BTW's. Vorderen 1612 en afdragen 1602 BTW hebben geen koppeling met 1620 BTW afdracht. Deze laatste is enkel een interessant controlepunt voor de jaarcijfers. (aansluiting op de aanslagen) Snelstart is een prima programma maar af en toe een beetje onpraktisch in gebruik. Groet Jaap Input Out Administraties
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept