Jump to content

ujjain

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  nvt
 1. Is het toegestaan om familieleden in te huren voor 10 uur per week om je administratie te doen? Mijn broertje wil graag wat bijverdienen en het zou de last voor mij verlichten.
 2. Bedankt voor jullie reacties, ik merk dat het niveau hier hoog ligt. Ik heb telefonisch contact opgenomen met de Engelse belastingdienst (HMRC) en zij zeggen dat je het moet opgeven en uiteindelijk nog gewoon de 20% VAT zult moeten betalen. Van mijn accountant heb ik nog niets gehoord, maar het lijkt erop dat ik sowieso VAT zal moeten betalen.
 3. Er staat op deze site dat je maar 3 jaar in het buitenland hoeft te wonen en dan over 30% geen belasting hoeft te betalen. ZZP'ers hebben toch te maken met loonheffingen?
 4. Ik heb een onderneming in Engeland en kan vanwege de flat rate scheme geen BTW terug claimen. Ik vroeg me daarom af of ik bepaalde ICT-producten vanuit Nederland zou kunnen importeren, omdat me dat 20% (omzetbelasting) goedkoper uit zou komen. In België deed ik het wel vaker als Nederlandse onderneming. Belgische bedrijven konden gewoon btw-vrije facturen sturen naar mijn Nederlandse onderneming. Weet iemand of Nederlandse bedrijven btw-vrije facturen mogen sturen naar bedrijven in andere EU-landen? Mijn Engelse accountant heeft geen idee van de situatie in andere landen.
 5. Ik woon en werk nu al enige tijd in het buitenland en vroeg me af of deze 30%-regeling ook van mij op toepassing zou kunnen zijn als Nederlander die enige tijd niet meer in Nederland heeft gewoond. 30%-regeling: http://www.iamsterdam.com/en-GB/living/official-matters/thirty-percent-ruling/30-percent-ruling-indepth#conditions
 6. Dropbox lijkt me een goede oplossing. Alhoewel dit betekent dat ik Dropbox op een Truecrypt partitie moet zetten en elke keer Truecrypt en vervolgens Dropbox handmatig moet opstarten. Aangezien dit veel werk is, denk ik niet dat ik encryptie ga toepassen op mijn desktops.
 7. De bestelling is helaas online gegaan, dus ik heb ook geen account manager. De account manager die ik heb gebeld zegt dat hij niets voor mij kan betekenen. Ik heb via internet besteld, omdat de offertes die ik kreeg per e-mail steeds €150,00 boven de internet-prijs zaten.
 8. Begin vorige maand heb ik een bestelling bij Dell geplaatst. Deze heb ik later alsnog besloten te annuleren en dat bleek geen probleem te zijn. Ik heb alleen inmiddels al tientallen e-mails en telefoontjes moeten sturen/plegen, om mijn geld terug te kunnen ontvangen. Vorige week werd ik door de 3e afdeling waar ik inmiddels contact mee had gebeld dat mijn verzoek doorgespeeld moest worden naar een 4e afdeling. Deze zijn telefonisch en per e-mail niet bereikbaar en het duurt 2 maanden voordat ik mijn geld terug heb. Ik wacht inmiddels al 5 weken en het gaat om een redelijk hoog bedrag. Kan ik iets doen om mijn geld sneller terug te krijgen?
 9. Ik werk vaak op verschillende computers, waaronder een laptop. Ik zou graag overal de laatste versie van mijn bestanden: documenten, planning, notities, bij me hebben. De totale hoeveelheid hiervan is 150mb in 5000 bestanden (paar websites). Zijn er methodes om op verschillende computers de laatste versies van bestanden te hebben en toch veilig zijn tegen diefstal?
 10. Ik heb zelf ook een paar forumposts op internet staan, waarvan ik graag verwijdering wil aanvragen. Maar het forum en de moderators laten altijd uitdrukkelijk merken dat ze dit weigeren te doen en als ik hier een privé bericht over zou sturen, dan zou ook de volgende dag door moderators op hetzelfde forum gepost worden dat ik verwijdering heb aangevraagd voor welke posts. Maar het gaat dus om de registratievoorwaarden van een forum? Als hier in staat dat ze nooit berichten verwijderen op verzoek, dan heb ik dus pech?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept