Jump to content

thomaspot

Senior
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Pieterstraat 51, Geleen, 6166AP, Netherlands
 • First name
  Thomas
 • Last name
  Pot
 • Company or organization name
  T.Pot ICT Advies
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine
 • Skype

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.kvk.nl
  Bizz.nl

Company info

 1. Oké.. Misschien is dit een optie: http://www.cart2quote.com/magento-quotation-module-pricing.html Inclusief modules voor klantspecifieke prijzen: http://www.magentocommerce.com/magento-connect/customer-price-customerspecific-prices.html Zoals gezegd kun je een Magento webshop koppelen aan een backoffice. Dat kan altijd later ;-)
 2. Ik kan het niet helemaal goed inschatten of de behoefte nu ligt bij de backoffice, of aan een online bestel omgeving voor je klanten? Als je weet hoe klanten de orders gaan plaatsen kun je een beter advies geven... Als klanten orders plaatsen anders dan via een webshop dan is het zeker zinvol om te starten met een backoffice. Overigens hoeft het toevoegen van velden/informatie geen struikelblok te zijn. Dat kan tegenwoordig heel eenvoudig.. Het is maar waar je die informatie nodig hebt. Het doorzetten van informatie naar andere entiteiten, denk aan orders/facturen, maakt het soms complex. In de praktijk zien we vaak problemen met het omsluiten van een webshop/website naar de backoffice. Als je dit goed aanpakt zul je later deze problemen niet krijgen. Een deugdelijke order administratie, financiele administratie, warehouse enz. is belangrijk. Als je dit als basis gebruikt is het maken van een online bestelomgeving makkelijker. Daar hoef je dit soort zaken niet meer te organiseren.
 3. Flauw... :P kunnen anderen er ook iets van leren...
 4. Hallo Ondernemertje30, Ik zou je adviseren om met een goede basis te beginnen. Een handelsbedrijf heeft vooral baat bij een goede backoffice. Als deze goed georganiseerd is kun je de backoffice aan je webstore koppelen. Dus.. 1. Installeer een ERP systeem waar je je fin. admin, logistiek, rapportages, producten, klanten en CRM organiseert 2. Koppel je ERP systeem aan een webshop. (bij. Prestashop of Magento) Als je voor beiden kiest voor een Open Source oplossing dan heb je de mogelijkheid om extra functionaliteit toe te voegen. Als ik je vragen lees, dan moet er e.e.a. aan extra's worden toegevoegd. Wij gebruiken bijvoorbeeld OpenERP als backoffice voor een aantal klanten welke (ook) een webshop runnen. OpenERP kan eenvoudig gekoppeld worden aan Magento of Prestashop. OpenERP dient dan als basis; hier beheer je je producten, logistiek, prijslijsten etc. Dit is voor een ERP standaard functionaliteit. Deze software is normalerwijze ontworpen voor B2B Overigens kunnen de meeste Open Source webshops als B2B systeem ingericht worden. d.w.z. Klanten goedkeuren, op rekening betalen en prijzen pas zichtbaar na inloggen. Een voorbeeld voor Magento: http://www.magentocommerce.com/magento-connect/site-management/b2b/store-restriction.html Ik weet niet of alles mogelijk is met standaard modules of add-ons; met name specifieke prijzen voor klanten. Ik denk echter dat deze functionaliteit makkelijk toegevoegd kan worden. E.e.a. afhankelijk of je met kortingen of vaste prijsafspraken werkt. Ik weet in ieder geval zeker dat je alle gevraagde functionaliteit kunt vinden in een ERP systeem. Als dat goed georganiseerd is, kun je nog altijd een Webschil over je ERP bouwen, welke gebruik maakt van de functionaliteit. Altijd beter/sneller dan helemaal opnieuw beginnen. Als je meer vragen hebt, of eens van gedachte zou willen wisselen dan kun je me bellen/mailen.
 5. @iwan :) Jan... Ik vraag me af wat je zou willen bereiken met Magento. Alleen als je klanten zelf bestellingen gaan plaatsen zou dit interessant zijn. Ik heb geen pizzeria, maar verwacht dat je klanten je gewoon zullen bellen? Dan zou je je orders toch beter via de kassa kunnen boeken? Ik denk dat je jezelf eerst eens moet afvragen wat je zou willen bereiken? Stel een pakket van eisen op. Geef ze een een cijfer, waar je mee aangeeft of dat een eis of een wens is. Als je dat weet zou je deze bij de verschillende aanbieders kunnen toetsen. Als ik even voor eigen parochie mag praten, zou ik kiezen voor een open source oplossing. Is normaal gesproken goedkoper, eenvoudig aan te passen aan je eventuele eisen en je hebt geen vendor-lock (leveranciersafhankelijkheid)
 6. Waarom kiezen voor een koppeling tussen een POS en boekhoudsoftware. Er zijn ook software oplossingen welke beiden combineren. Point of Sale en administratie geintegreerd. Er zijn verschillende aanbieders Zoals Reeleezee of Exact zelf. Ook OpenERP heeft POS en Administratie geïntegreerd. Als je niet je kassa online zou willen zetten kun je ook voor een lokale oplossing kiezen. Als je kiest voor een Open Source kassa oplossing dan is het ontwikkelen van een koppeling ook mogelijk. Dat scheelt weer licentiekosten en bied je de mogelijkheid om zelf je administratieve software te kiezen. Er zullen vast ook wel aanbieders zijn welke hun POS kunnen koppelen aan een administratie. Of dit via de cloud kan vraag ik me af; vaak wel met een import functie. Hoe wil je de systemen koppelen. Automatisch, of via een export/import?
 7. Er zijn verschillende paketten welke CRM functionaliteit leveren voor jouw toepassing. Kijk eens naar: http://myitcrm.com/ of http://www.fengoffice.com Als je wat meer functionaliteit zoekt m.b.t. CRM en projecten/logistiek, dan zou ik je OpenERP (www.openerp.com) adviseren. Dit vergt meer inrichting en configuratie, maar is makkelijk uit te breiden met functionaliteit.. Wil je gewoon klanten, urenregistratie, facturen enz. registren dat zou je ook OsFinancials eens kunnen bekijken. Is meer gericht op financiele administratie, maar heeft meer mogelijkheden. Grote voordeel van de eerstgenoemde 3 pakketten is dat ze webbased zijn. Overal en altijd in te zien. OsFinacials draait op een server/Pc.
 8. Je kunt OpenERP overwegen. Magento koppeling bestaat hiervoor en logistieke functionaliteit is heel goed.
 9. Jan, Een eenvoudig Kassasysteem OpenBravoPOS OpenBravoPOS Eenvoudig, maar doeltreffend. Bovendien Open Source. Ook zijn er diverse online aanbieders. Wellicht even Googlen. Thomas.
 10. Typisch geval van Vendor-Lock! (leveranciersafhankelijkheid) Jammer, maar zo werkt het helaas met traditionele leveranciers. Is het niet mogelijk de software los te koppelen van de PIN. Hierdoor zou je wel de PIN los kunnen gebruiken. Maak dan een nieuwe betaalwijze aan in de software (Pin2 bijv) en doe de betaling handmatig met de pinautomaat.
 11. ZoHo ken ik wel, de andere niet.. Zoho vind ik zelf niet zo prettig. Met name de overeenkomst (SLA) zou ik je niet aanbevelen. Je doet zaken met een firma in verweggiestan... Het hangt er helemaal vanaf wat en hoe je wilt werken. Je wilt je software in het Frans gebruiken (en dan ook de factuur-layout) of wil je alleen een Factuur in het frans? Een andere optie zou zijn osFinancials. Deze software installeer je lokaal. Een boekhoud pakket, waar je makkelijk je factuur layout kunt aanpassen. Is gratis te downloaden, en te gebruiken. De software gebruik je dan in het NL, de factuur vertaal je in het Frans. Dat is niet zo complex, en bovendien kun je bij het afdrukken je layout kiezen... Voordeel: Je hebt gelijk een financiële administratie. Thomas.
 12. Laat ik het dan anders formuleren.. Met een beetje creativiteit en slim gebruik van vrije (open source) software moet dat lukken Een touchscreen PC: http://www.shuttle.eu/products/barebones/x50v2/overview/ ongeveer 400,- ex BTW Ubuntu 11.04 (met standaard touch functionaliteit): http://www.ubuntu.com/ OpenBravo POS: http://sourceforge.net/projects/openbravopos/ Een bonprinter: gebruikt ongeveer € 60-80 ex BTW http://kopen.marktplaats.nl/ Eventueel een standaard barcode scanner rond de 40,- ex BTW http://www.q24u.nl/ Investering ongeveer € 520,- ex BTW Dan ben je toch een heel eind; OpenBravo heeft overigens ook ondersteuning om voorraden te beheren, en rapporten te maken. Bovendien heb je een prima en bruikbaar systeem, wat in de praktijk echt goed functioneert. Alternatief (zonder touchscreen) Gebruik een bestaande PC met monitor en toetsenbord Software: http://www.osfinancials.nl Geen standaard touch functionaliteit. We een compleet systeem met financiële administratie. Eventueel i.c.m. barcode scanner ook prima te gebruiken voor Retail.. Suc6 Thomas. p.s. moderators beter zo ???
 13. Highio, ..Ik heb even mijn bericht doorgelezen, maar maak er niet uit op dat ik iets aan't verkopen ben. Ik deel mijn project (POS systeem) welke ik gebouwd heb voor een club. Mijn business is niet POS, dus ik zie de reclame niet :'(. Wel goed dat jullie het forum zo 'clean' mogelijk proberen te houden. Rechten van de muziek mp3 bestanden zijn voor rekening van de club.. die lever ik niet aan. Ik ga er vanuit dat ze alleen legale muziek gebruiken. Ik ben niet heel bekend met de materie, maar natuurlijk moet je altijd rechten betalen voor het publiek draaien van muziek/radio. Deze rechten worden apart berekend aan de ondernemer/organisatie. Ook als je een gewone analoge radio gebruikt.
 14. € 750,- Euries is karig voor een Touchscreen systeem met POS en voorraad. Maar alleen kijkend naar de hardware investering moet het wel mogelijk zijn. Dan zul je zelf de inrichting moeten doen. Ik heb deze maand ... Mod edit: acquirerende tekst is in strijd met de huisregels en verwijderd Thomas.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept