Jump to content

Rene73

Junior
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Rene
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  internationaal onder
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ze zijn al verkocht, ik breng ze naar de afnemer / wederverkoper.
 2. Indien ik mijn auto vol laad met te verkopen goederen en de boot naar Engeland neem, verwacht de engelse douane dan van mij dat ik bepaalde zaken heb geregeld ? Is een verkoopfactuur voldoende ? Oftewel, welke zaken dien ik te regelen als ik zelf een transport van mijn eigen artikelen rijd ?
 3. Wij hebben onze administratie voor t eerst maar eens uitbesteed. Nou schrok ik lichtelijk van de tijd die ze nodig vinden te hebben voor de jaarcijfers. Wij hebben nu dus in augustus een afspraak om deze door te nemen (cijfers 2011). Voordat ik nu gelijk in de aanval ga, vroeg ik mij af of dit overal zo is ? Dus : hoe lang duurt gemiddeld voordat je je jaarcijfers hebt (incl aangifte Vpb enz).
 4. Alle jaarstukken worden door een boekhoudkantoor opgesteld. Dus ik verwacht dat zij hier wel mee komen. Ik ben alleen graag van te voren op de hoogte, zodat als ze er niet mee komen, ik weet dat er wat mis gaat. Als je het inbrengt als lijfrente, is dit dan uitstel van IB ? Stel je dan ook de stakingsaftrek ook uit ? De inbreng was per 1-1-2011 Als de BV deze schuld niet uitkeert, hoeft de IB dan ook niet afgedragen te worden ?
 5. Er is door een ruisende overgang van VOF naar BV bij ons sprake van een stakingswinst. Waar ik niet uitkom : als er aan de ene zijde (vof) sprake is van een opbrengst (stakingswinst) zou er dan aan de andere zijde (BV) geen sprake moet zijn van kosten (stakingskosten :-\ ) m.a.w. : komt dit terug in de administratie van de BV ?
 6. Afgezien van het fraude verhaal ... vraag ik mij af of het veel oplevert ? Je btw is nul als het goed is (eerst betalen daarna in de vooraftrek, of bij een invoer vergunning alleen vermelde op de aangifte). Dus zou het alleen van invloed zijn op je invoerrechten. Dan zou het om een paar honderd euro gaan ... daar zou ik geen risico voor willen lopen. De invoer zou ik inderdaad door een derde partij laten regelen.
 7. wordt de vracht de 17e geladen of is dan de afvaart ? Ons schema vanuit Ningbo : 12 mrt af fabriek 15 maart op het schip 21 maart afvaart 18 april aankomst in Rotterdam
 8. Wat gebeurt er met bestaande contracten op het moment dat je van een vof bent overgegaan naar een BV ; Moet je elk bestaand contract (zoals bv een telefoonabonnement) opnieuw afsluiten, of oversluiten of gaat dat van rechtswege ?
 9. Het lijkt alsof jij die had met een voorraad die al verkocht was op papier? Gaat lastig worden via een bank waarschijnlijk. Ik bedoelde dat ik een voorraad in wilde kopen, die ik zelfs al had (door)verkocht. Nou heb ik sowiezo al geen hele goede ervaringen met de Rabo. Dus mocht het ergens anders wel lukken, ben ik beniewd waar.
 10. Ik heb dat een tijd geleden ook geprobeerd. Benodigd was 5k om te investeren in voorraad. De voorraad was op dat moment zelfs al verkocht en dat was aantoonbaar op papier. Volledig businessplan aanwezig, met prognoses balans enz. De Rabo ging niet akkoord, wel met een prive onderpand. Uiteindelijk bij Bizzner terecht gekomen, maar die bestaat nu niet meer. Dus, zorg dat je met een heel goede onderbouwing komt, anders kan t lastig worden. Succes.
 11. Rene73

  Kosten creeren

  Stel dat ik op 31 december voor een bedrag aan aandelen aankoop, en 2 januari deze besluit te verkopen. Is het dan zo dan ik dit als kosten mag opvoeren voor dit jaar waardoor de netto winst lager wordt waardoor ik de te betalen belasting doorschuif naar het volgende jaar ?
 12. ook wij werken al langere tijd met TNT. Nog nooit is er iets niet niet aangekomen. Enige nadelen zouden kunnen zijn : bij een rembours zending moet je enkele weken op je geld wachten of soms nabellen. Bij een pakket dat terugkomt wordt soms de barcode die er al op zat NOG een keer gescand waardoor je als verzender automatisch de retourkosten ook voor je kiezer krijgt. Maar dit is even opletten. Ik durf het niet aan om over te stappen naar een ander, dit kan alleen maar slechter uitpakken in mijn geval.
 13. Rene73

  BTW en huur

  Joost bedankt, Dus wel onderzoeksplicht zoals ik dacht. Ik hoop dat de belastingdienst dit makkelijk laat checken want volgens mij kun je niet zomaar gegevens opvragen met een BTW nummer. Maar ik ga aan de slag !
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept