Jump to content

manager26

Senior
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. optie 1 zou zijn om de eenmanszaak te staken. Bestaande klanten gaan factureren vanuit de nieuwe B.V. Personeel omzetten naar nieuwe B.V. , wat is hier het voor / nadeel van ? optie 2 zou zijn om de eenmanszaak in te brengen in de werkmaatschappij of holding , wat is hier het voor / nadeel van? Afrekenen wil ik niet perse wanneer niet nodig uiteraard. De meerwaarders in de eenmanszaak zouden de inboedel zijn, stukje goodwill etc. Een negatief iets zou kunnen zijn het doorlopend krediet waarvan wellicht op het moment van omzetten naar de B.V. 20K benut kan zijn.
 2. Hallo Allen, Even een verder toelichting op mijn vraagstuk. Ik heb reeds 8 jaar een eenmanszaak en in samenspraak met mijn accountant en een aantal personen die me advies hebben gegeven besloten om om te gaan naar de B.V. Dit om de prive aansprakelijkheid te beperken en activiteiten te kunnen scheiden. In de huidige eenmanszaak zijn 2 personen werkzaam fulltime. Het zal de volgende constructie worden Holding BV --- Werkmaatschap 1 ( Software ontwikkeling ) --- Werkmaatschap 2 ( Explotatie internetsites , apps etc. ) Het advies vanuit mijn accountant is om een aandelen kapitaal te plaatsen van € 100,00 in de B.Vs. Ik vind dit een raar idee omdat het eigenlijk zo staat als zijnde er is geen vermogen. Voorheen met 18 K stond dit natuurlijk heel anders, ook bij het opvragen van KVK uittreksel geeft € 100,00 nou niet echt het vertrouwen van een solide onderneming. Zowel accountant als notaris stellen echter dat het wat betreft aansprakelijkheid, niet uitmaakt of ik nu € 100,00 stort of € 20.000,00 stort. Vandaar mijn vraag. Verder, maar dat is eigenlijk een andere vraag, wat is het voordeel en / of nadeel van het opnieuw beginnen vanuit de B.V. en het dood laten bloeien van de EMZ of het inbrengen van de EMZ in de nieuwe B.V. Er is een doorlopend krediet aanwezig van +- 45K wat soms wel wordt gebruikt , soms niet. EMZ heeft over de afgelopen 4 jaar een winst varieerend tussen de 25 - 65K en de toekomst ziet er positief uit.
 3. Hoi Ron, Inderdaad, topic titel verbeterd. Wat zijn de voor en / of nadelen van toch meer storten behalve de verdeling? Stel een B.V. gaat failliet heeft het dan nog gevolgen voor de aansprakelijkheid. Hoe zit het met bijvoorbeeld betrouwbaarheid?
 4. Hallo allemaal, Begin 2014 wil ik graag een nieuwe B.V. gaan oprichten. Zoals jullie wellicht bekend is het storing kapitaal niet meer verplicht van 18K . Ik ben dus vrij te bepalen wat voor bedrag ik stort in de nieuwe B.V. Helaas heb ik nog nergens een duidelijk antwoord kunnen vinden wat nu raadzaam is om in een nieuwe B.V. te storten. Je zit B.V.s van € 100,00 oprichtingskapitaal maar ik zie ook nog steeds B.V. die toch 18K storten. Het zou ik dit geval gaan om een bedrijf wat software ontwikkeling doet, met 2 werknemers full time. Graag hoor ik jullie mening. Bedankt.
 5. Het risico van de bank zit 'm in dan ook juist in het feit dat die executiewaarde bij lange na de hypotheeklast niet dekt, en dat de getaxeerde executiewaarde (80% van verkoopwaarde ) hedentendage ook al niet klopt. Voorbeeld: Woning van 250K, executiewaarde 200K. Benodigde hypotheeksom incl KK, kosten notaris, taxatie adviseur etc, 260K. Hier loopt de bank dus al minimaal 60K risico. in de huidige praktijk levert de woning bij executieverkoop niet 200K maar 150K op, totale niet in te vorderen restschuld bank 110K. En NHG (vooral interesant voor bank) kun je als ondernemer in deze situatie wel vergeten.... Dag Norbert, Dank voor de toelichting.
 6. Nee, als je zelf de eigenaar bent van die BV wordt je gewoon als ondernemer gezien. Er zit ook een bepaalde logica achter: wordt de werknemer ziek, dan is er loondoorbetalingplicht werkgever en daarna WIA. (en gaat de werkgever failliet tijdens de loondoorbetaling tijdens ziekte, dan is er nog Ziektewet vangnet). Wordt de werknemer ontslagen dan is er WW. (even geheel los van hoe beperkte rechten iemand heeft, toekomstige drastische versobering sociaal vangnet et cetera). Wordt daarentegen de ondernemer ziek, dan is er hopelijk een arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar in de helft van de situaties is die er niet ( of is de premie niet betaald). Gaat de ondernemer failliet, dan is er geen enkel sociaal vangnet behoudens de voor iedere hypotheekschuld zwaar ontoereikende bijstand. Kortom: voor hypotheekbanken vormen werknemers op het eerste gezicht en op de korte termijn een gunstiger risico dan ondernemers. Hiermee ben ik het opzich eens , natuurlijk wil een bank risico's zo veel mogelijkheid vermijden. Ik heb overigens wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Echter een huis heeft toch ook een restwaarde wat het huis bij eventuele problemen en een gedwongen verkoop nog oplevert. Weinig hypotheekbanken durven naar de wat langere termijn te kijken, waarin ondernemers wellicht een gunstiger risico vormen dan werknemers! Tja , we blijven ondernemers he... Dan maar zoeken naar andere oplossingen. Het fiscale verschil is bij aanvang nihil, omdat er de eerste paar jaar in de annuïteit nauwelijks wordt afgelost, maar dit neemt wel toe, waardoor de netto lasten toenemen ivm verminderde hypotheekrente aftrek/toename netto aflossing. Het is daarom wel van invloed op de maximale hypotheeklast: met het zelfde inkomen zul je na 01-01-2013 daarom een lagere hypotheek kunnen krijgen Ok duidelijk
 7. Dankjewel voor jullie reacties allemaal. Wat ik persoonlijk jammer vind is dat ik nu maandelijks iets betaal waarvan ik eigenlijk niets opbouw / overhoud. Bij kopen zou ik in ieder geval privé ook iets kunnen opbouwen. Goedkoper huren en daarnaast sparen is ook niet echt een optie omdat de wachtlijsten voor een woning via een cooperatie hier minimaal 3 a 4 jaar bedragen. Elders particulier huren is ook niet goedkoper te realiseren dan de €700,00 per maand die ik nu betaal. Ik ben ervan op de hoogte dat de B.V fiscaal pas bij > 100 K interessant is, toch overweeg ik dit omdat ik dan de privé aansprakelijkheid kwijt ben (mits er geen mismanagement plaatsvindt). In geval van claims door bijvoorbeeld een fout van ons kunnen ze me dan zoals ik heb begrepen privé niet aan. Dit lijkt me wel een stuk rustiger slapen.... Is het niet zo dat de bank in het geval van een B.V. een loonstrook genoeg vind en niet kijkt naar het achterliggende bedrijf ?Mijn medewerker heeft met zijn loonstrook , vastcontract redelijk eenvoudig een hypotheek kunnen sluiten. Wat betreft de huizenmarkt, blijft het afwachten natuurlijk. Het fiscaal voordeel is zoals ik heb begrepen door dit jaar een hypotheek te sluiten nog maximaal, na 31-12-2012 zou dit anders zijn?
 8. Hallo allemaal, Ik zit met de volgende situatie, ik heb ruim 5 jaar een eigen zaak in de Automatisering branche. We hebben 2 werknemers in dienst. We hebben een gezonde omzet , gespreide klantenkring en de winst van de laatste drie jaren is als volgt. 30 K 35 K Lopend jaar naar verwachting 50K Persoonlijk zit ik met een negatief eigen vermogen van +-30K vanwege prive opnames in het verleden. De opnames zijn destijds besteed aan inrichting huis. Ik betaal al ruim 2,5 jaar aantoonbaar netjes een huur van €700,00 per maand. Dit negatief eigen vermogen ben ik volop aan het wegpoetsen. Op dit moment is de debiteuren / crediteuren verhouding (35K - 16K). Belasting etc. is allemaal netjes bij. Rabobank & opvion willen geen hypotheek verstrekken ivm het eigen vermogen. Toch zou ik graag kopen. Hebben mensen hier ervaring met een soortgelijke situatie, en kan iemand me tips geven wat te doen? Als ik mijn eenmanszaak omzet naar een B.V. en vervolgens in loondienst ben van mijn eigen B.V. wordt er dan wellicht makkelijker een hypotheek verstrekt?
 9. Hallo, Ik heb een aantal vragen over geldopnames via de pinautomaat. Het gaat hier om opnames van contant geld om marktplaats aankopen te betalen. Regelmatig koop ik via marktplaats spullen in die we gebruiken binnen ons bedrijf. Een voorbeeld bijvoorbeeld computer onderdelen of een opslag kast. Mag ik deze vanaf de bank direct op de juiste grootboekrekening boeken of ben ik verplicht om dit eerst naar de kas te boeken en vandaaruit een uitgave te boeken? Daar het allemaal particuliere aankopen zijn mag ik hier sowieso geen BTW uithalen. In hoeverre is een bon van deze aankoop verplicht? Een particulier kan namelijk meestal geen bon uitschrijven.
 10. Dat zou wel heel erg krom zijn. Je kan dan dus in principe los van of een vordering juist of onjuist is een geheel bedrijf lam leggen? Het lijkt me dat er een soort van "basis eisen" zijn waar een rechter iets op toetst. Als er bijvoorbeeld geen overeenkomst is voor het bedrag waarop ze beslag op willen leggen dan moet dat toch niet zondermeer kunnen?
 11. Nee dat is uiteindelijk in goed overleg netjes opgelost. Het bleek een dreigement te zijn.
 12. En wanneer dit onterecht is kan het dus ook weer snel ongedaan gemaakt worden neem ik aan ? Welke overwegingen neemt een rechter normaliter mee bij een zaak als deze? Ik kan ook zeggen Pietje moet mij nog 5.000 euro betalen maar als dat nergens op gebaseerd is neem ik aan dat beslag niet mogelijk is?
 13. Hallo, Ik zit met het volgende. Ik heb een geschil met een partij waarmee ik al enige tijd zaken doe uit India. het gaat om de ontwikkeling van software. Ze claimen een bedrag van 13.000 USD. Ik ben echter van mening dat het leveren van de software niet volgens afspraak is gegaan en het werk ver onder de maat is. Ik heb dit al meerdere malen aangegeven per e-mail. Er was een schatting gemaakt voor de ontwikkel tijd waar ze ruim overheen zijn gegaan. Ze dreigen nu via een USA advocaat een rechtzaak aan te spannen en beslag te laten leggen op een bankrekening van ons. Kunnen ze dit zomaar ? Hoor graag van jullie. Groet Paul
 14. Beste debby, Mod edit, geen acquisitie op het forum, lees de huisregels. Mvg paul
 15. Stuurme even een PM ik denk dat we wel iets voor elkaar kunnen betekenen. We hebben ervaring met het ontwikkelen van apps.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept