tdj123

Junior
  • Aantal berichten

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer
  • Geslacht
    Male

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Utrecht

tdj123's trofeeën

  1. Ik denk dat je wel wat kort door de bocht gaat. Wij hebben c.a. 1500 kiyoh reviews en ongeveer 1200 trustpilot reviews. Ik kan voor 99.5% van de reviews een order en verzending laten zien (corresponderend ordernummer in backend en klantnaam). Onze gemiddelde score is 9.2 - 9.6 (meerdere accounts), we hebben wel zo'n 1% negatieve(re) reviews, waar we altijd op reageren. Wij krijgen wel eens reacties dat dit fake moet zijn, dit is vervelend omdat we er alles aan om de klant centraal te stellen. Terug naar trustpilot: de acquisitiemethoden van trustpilot zijn inderdaad soms wat bedenkelijk. Als ik het puur het review-systeem bekijk vind ik het handiger en beter werken als Kiyoh.
  2. Top, dank allen. Er staat niets over een gerechtelijke uitspraak in de brief. Alleen een verzoekt tot informatie Informeer de medewerker uiteraard wel over de zaak, stop de brief voorlopig alleen in het dossier.
  3. Beste, Een incassobureau/gerechtsduurwaarder heeft ons een brief gestuurd om meer informatie over een medewerker te vragen. Ze vragen om Specifieke informatie over het dienstverband, hoogte loon, een loonstrook (specifiek netto) en of er al beslag is gelegd. Zijn wij verplicht dit te verstrekken? Ik vind dit echt personeelsvertrouwelijk en kan zo even geen wettelijke grond vinden waarop ik dit moet verstrekken.
  4. Dat is maar goed ook omdat de verzendingen van aliexpress flink gesubsidieerd zijn. Wat ook een vorm van protectionisme is. Of ken jij een bedrijf dat een product van 80ct gratis van china naar NL kan verschepen? Back on topic: De regels veranderen maar een beetje, maar het principe is hetzelfde. Het nieuwe centrale loket is geweldig voor ondernemers in de EU. Mag ook wel eens gezegd worden. Ga gewoon eens de belasingtelefoon bellen denk ik!, of ons lokale kantoor.
  5. Zonder heel vervelend te willen overkomen: Heb je überhaubt de post gelezen? Als je binnen de EU aan consumenten levert moet je bij bepaalde grensbedragen (35k in FR, 100k in DE, 35K in BE) btw gaan afragen in het land waarin geleverd is. Zie ook link. Dus als je meer dan 100k naar nederland verkoopt draag je btw af in Nederland. Anders zou iedereen vanuit Luxemburg gaan verkopen, met 17% btw.
  6. Beste HL-ers, Wij hebben een internationale webshop waarbij we in vrijwel alle Europeese landen leveren. Als jong bedrijf zijn we snel gegroeid en concurreren we voornamelijk met middengrote duitse bedrijven. Marktleider is een duits familiebedrijf dat naar onze inschatting (obv informatie van leveranciers) c.a. 50 mjn omzet met haar webwinkel. Dit is vele malen meer dan wij. De online-concurrentie is internationaal flink. Marges zijn smal, bedragen zijn groot. Voor enkele landen doen we naar aanleiding van de BTW grensbedragen aangifte in verschillende EU landen. De grote concurrent richt zich niet specifiek op andere landen met een domein als Duitsland maar heeft wel een engelstalige website waarvan we weten dat veel klanten uit andere landen dan Duitsland bestellen. In de specifieke niche is deze shop heel bekend. In NL alleen is dit zeker meer dan het grensbedrag. Van kennissen uti verschillende landen weten we ook dat daar veel gekocht wordt. We hebben echter het vermoeden dat dit bedrijf geen BTW aangiften doet in de verschillende landen. Aangezien duitsland 19% btw heft en de rest van de (belanrijke) landen 20%-25%. Als je een NL consument 19% berekend heb je dus 2% extra marge. Hoe heb ik dit vermoeden getoetst? Als particulier heb ik een bestelling geplaatst en gevraagd om een factuur met nederlandse BTW. Dit konden ze me niet leveren, ze gaven aan dat ze als duitse winkel alleen een factuur met duitse btw konden leveren. Al met al geen 100% sluitend bewijs maar een sterk vermoeden. Mocht het zo zijn dan is dit een flink concurrentienadeel voor shops uit landen met een hoger BTW tarief. Is hier iets mee te doen? Kan je de nederlandse belastingdienst tippen om dit eens te onderzoeken?
  7. Bedankt voor de vele reacties! Daar kan ik wel wat mee. Wat achtergrond: het betreft een vrij jonge medewerker in een klein bedrijf (<10 ). In het kort wat antwoorden op vragen: - algehele verzorging is ok. - @Ron van der Kolk "De overlast is ook subjectief." : Dat stadium zijn we wel voorbij. Iedereen in het bedrijf heeft het hier richting mij in verschillende bewoordingen over gehad. We zijn hier altijd trouwens vertrouwelijk mee omgegaan. Ik ga snel met de betreffende medewerker om tafel zitten.
  8. Beste, Helaas zitten wij met het volgende probleem: De (vervelende) lichaamsgeur van één van onze medewerkers zorgt voor problemen met collega's en klanten. De betreffende medewerker ruikt dusdanig naar zweet dat andere collega's (en wij, vennoten) hier serieus last van ondervinden. We hebben hier de medewerker de afgelopen maanden hier tweemaal op aangesproken. Beide malen hebben we dit zo voorzichtig mogelijk gebracht en gevraagd wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn. De laatste keer is hierbij wel aangegeven dat dit wat betreft ons niet kan en consequenties heeft voor zijn dienstverband als dit niet veranderd. Zeker omdat klanten hier ook last van hebben. Helaas is er sindsdien niets veranderd. Omdat de medewerker niet direct bij ons een dienstverband heeft kunnen we vrij makkelijk afscheid van hem nemen. We 'huren' hem een aantal dagen per week bij een bedrijf dat geen werk voor hem heeft. Eigenlijk willen we dit niet omdat de medewerker goed zijn werk doet en omdat we het persoonlijk ook heel vervelend voor hem vinden. Zonder dit probleem hadden we hem op termijn waarschijnlijk zelf een contract aangeboden. Heeft iemand hier een soortgelijk probleem gehad? Ik kan nog contact opnemen met zijn werkgever en hem nog éénmaal persoonlijk hier op aanspreken.
  9. Juist omdat dat niet lukt was ik van plan om over te gaan naar plan B 'Google Ads'. Maar nu ik je reactie lees is dat ook geen goed optie, denk ik nu dan. SEO lijkt een heel goed optie maar snap de werking ervan niet. Wat is nog voor mij een ander optie ? Als webontwikkelaar moet tevreden klanten niet 'plan A' zijn maar het plan. Mijn ervaring is dat het in die branche toch vooral van je relaties en netwerk moet komen. Als jij goede dingen doet komen de klanten vanzelf. Met adwords en online adverteren op website ontwikkeling ga je waarschijnlijk veel geld uitgeven en geen conversies(klanten) halen. Een tip om te starten: Kijk eens rond voor kennissen en relaties in de buurt die toe zijn aan een nieuwe website (bijvoorbeeld een auto-handelaar). Bouw die website voor een scherpe prijs, je hoeft hier niets op te verdienen omdat je een referentie wil. Vertel dat ook tegen die klant. Zoek vervolgens vergelijkbare ondernemingen in de buurt en benader die met je referentie op zak. Je bent nu a) bekend met de problematiek en wensen rond dat type onderneming en b) kan je wellicht zaken hergebruiken waardoor de ontwikkeling de 2e keer efficiënter kan. Als je zo een aantal klanten hebt gehad komen die overige branches ook wel. Die autodealer heeft weer een accountant, een schoonmaker en nog meer relaties.
  10. Voor één van onze webshops hebben we het plan om een compleet op de UK gerichte versie op te zetten. Onze belangrijkste producten / merken zijn ook in de UK bekend en hebben daar aardig wat zoekvolume. De markt is ongeveer 3x zo groot. Ons aanbod is op het belangrijkste merk is vergelijkbaar met de grootste online dealer daar. Met ons huidige UPS contract kunnen we (relatief) goedkoop en snel naar een groot deel van de UK zenden. Voor retouren moeten we nog wat bedenken, we willen dit niet te moeilijk/ duur maken voor de consument. Wat praktische punten: - Afrekenen Al onze prijzen zijn in euro's. Aangezien ze bij ons als nederlandse shop afrekenen gaat dit altijd in euro's en dus een omrekening vanuit GBP. Ik wil de klant echter wel een GBP prijs laten zien. Hier komt weer het probleem van wisselkoersen om de hoek kijken.. Ten eerste krijg ik rare prijzen en ten tweede is de wisselkoers afhankelijk van de betaalmethode, paypal rekent weer wat anders dan de directe creditcard afhandeling. Dit brengt in onze magento omgeving ook wat utidagingen m et zich mee. Alternatief is een engelse payment provider en afrekenen in ponden. Iemand ervaringen met deze kwestie? - Retouren We hebben nu zo nu en dan klanten uit de uk op onze Nederlandse site. Als zijn een pakket voor eigen kosten retour sturen kost dit c.a. 17 euro. Wat ik een beetje veel vind en uiteindelijk de klanttevredenheid niet ten goede komt. In mijn ogen zijn er 2 mogelijkheden: * Retour api van UPS implementeren en klant zelf stickers laten printen. Kosten wil ik dan wel (gedeeltelijk) voor de klant laten. Het is echter lastig om een klant op de site ook voor zijn retour te laten betalen.. * Retouradres in UK nemen, klant daar naartoe laten zenden. - [Helpdesk / service/b] Er zal een engels telefoonnummer moeten komen. Nu maken we gebruik van een (viritueel) nederlands nummer dan doorgeschakeld staat naar onze gsm nummers. We willen dit echter professioneler op gaan lossen.
  11. Ik weet niet in welke branche je zit maar in mijn branche maken leveranciers er zich wel druk om. Zeker als er een nieuwe shop komt waarvan de eigenaar deze activiteit niet als primaire inkomstenbron heeft. Te lage prijzen kunnen op de lange termijn een merk/imago schaden. Althans, dat is de argumentatie van die merken. Voorbeelden van merken die de prijs van de detaillisten trouwens redelijk strak houden zijn Apple en Ugg. Het heeft dus wel zin om even met je leverancier te praten. Meestal zien zijn het nut van `gezonde` marges voor retailers ook wel in. Wettelijk kunnen zijn de afnemer niet dwingen zijn prijzen te veranderen maar ze kunnen stoppen met leveren óf de inkoopprijs voor die afnemer wat omhoog schroeven.
  12. Ja, ze gaan via icepay. Die heb ik gesproken en adviseren me de bestelling niet uit te leveren. Blijkbaar is 3d secure wel veiliger maar 100% bescherming heb je nooit. Het kan nog steeds een gestolen CC zijn. Met credit card betalingen loop je dus als ontvangende partij altijd risico op een chargeback.
  13. Beste, Recentelijk is onze onderneming slachtoffer geworden van credit-card fraude met een schade van 1700 euro over 3 bestellingen. Het recept was steeds hetzelfde: een gratis emailadres (bijv. @talktalk.net), een adres in/rond Londen, en engelse naam een een mooie bestelling. Na de eerste chargeback hebben we meteen 3d secure verplicht gesteld voor alle CC betalingen. Gisteren kreeg ik weer een zelfde soort bestelling binnen uit de UK. Bij de betaling stond nu echter: 3DS The operation was successfully processed.(Successful Attempts Transaction (Merchant Protected)) Ik heb de klant proberen te bellen, dit lukte niet (net als bij de andere bestellingen). Hierna heb ik hem gemailed met de vraag het juiste telefoonnummer te geven. Hierop antwoorde hij heel kort : "Hi i am working at the day time you cannot call me at day time , please tell me what you want i will answer in email. thanks" . Ik heb nog niet helemaal het vertrouwen dat dit niet weer een zelfde soort fraude/bestelling is. Mijn vraag: Ben ik met zo'n 3d secure transactie beschermd of kan ik nog steeds opgelicht worden? Wat kan ik nog meer doen om me te wapenen tegen dit soort praktijken? Aangezien we veel goede klanten uit de UK hebben wil ik enerzijds wel snel verzenden en goede service leveren. Aan de andere kant wil ik uiteraard niet weer opgelicht worden.
  14. Dat is 5% winst op fullprice. En dan bidden dat die retourpaartjes nog als nieuw verkocht kunnen worden. Nee, zalando heeft maar één paar verkocht. Die 1,2mjrd is volgens mij de som van alle verkoopfacturen en (verkoop) creditnota's, dus na aftrek van de retouren. En als een retourpaartje niet al nieuw is krijgt de klant zijn geld uiteraard terecht niet terug. uitleg: +€200 -42 (btw) -10 (fufilment) -10 (marketing: adwords ed) -80 (inkoopwaarde) Retour: -100 (terug naar klant) +40 (inkoopwaarde terug op balans) +21 (btw creditnota) --------------------------- 19 (is c.a. 19% van de omzet: 200-100=100)
  15. Grapjas. Volgens mij is het gros van die retouren klanten die 2 maten of kleuren bestellen en dan een deel terugsturen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.