Beste HLers,
Sinds 2009 werk ik voor een firma op freelance basis. Zij leveren taken, ik werk ze af, klaar. Nu komt het volgende: ze hebben altijd een "minimum" tasks per hour gehad. Aangezien mijn werktempo op ongeveer 300% van de limiet lag met goede kwaliteit, declareerde ik dus niet op basis van gewerkte uren maar op basis van afgewerkte tasks per hour. Kortom zo haalde ik afhankelijk van het tijdstip 150-350% van het voorbestemde "uurloon" binnen.
Nu hebben ze een "check-systeem" ingevoerd waardoor ze daadwerkelijk kunnen zien hoe lang je met elke taak bezig bent geweest, dus dit is mooi afgelopen.
Ze zeggen ijskoud dat je je uren moet declareren, niet je productie. Ik ben het hier pertinent mee oneens aangezien dit freelance en op serve-basis is, als ik meer werk gedaan krijg dan een ander verdien ik er meer voor.
Wat ik me dus afvraag, als ik declareer op basis van productie, maar niet op basis van gewerkte tijd, heb ik enig punt om op te staan? Natuurlijk staat in het contract dat betaling geschied op basis van uurloon, dus kort gezegd zou het daarmee gedaan kunnen zijn.
Ik kan natuurlijk gewoon minder productief worden en filmpje kijken tussen het werk door, maar ik zou toch liever gewoon hoog-productief veel verdienen..
Wat is jullie advies/ervaringen hierover/hiermee?