Jump to content

broekie24

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Absoluut uitgesloten. Als je dat voor elkaar krijgt zonder eigen vermogen. De medewerker van de abn zei dat dit niet nodig was als het van hen een 'go' heeft. Als het wel zo is hoeveel % van van de totaalsom moet ik dan aan denken?
 2. Als je dan flyert zou ik ze in de bus gooien. Adverteren in huis aan huis kranten werkt nog steeds prima, en is goedkoop.
 3. Denken jullie dat het helemaal uitgesloten is om zonder eigen geld een lening los te krijgen? Had gister de bank aan de lijn. Bouw, Horeca, Transport erg lastig op dit moment gaf hij aan. Zelf heb ik dit jaar een 100.000 nodig voor het starten van een onderneming in de retail ( kleding ) Zonder inbreng van eigen vermogen. Nu al uitgesloten?
 4. Je hebt gelijk. Kan beter een nieuwe naam gaan bedenken aangezien ik inderdaad nog i.o. ben. Het klopte alleen allemaal, dat is wel even wrang. Bedankt voor je reactie!
 5. van een merkenbureau die dit voor mij onderzocht heeft.
 6. Geen aanval. Ze zitten in Duitsland en verkopen (nog) niet in Nederland. Wil toch graag deze naam gaan gebruiken eigenlijk.
 7. Goedemiddag, Kreeg zojuist een e-mail waaruit bleek dat mijn gewenste merknaam al bezet is. Het bedrijf verkoopt o.a. dezelfde producten die ik in de toekomst onder dat merk wil gaan verkopen. ( kleding ) Afkappen? En andere naam gaan bedenken? Of toch doorgaan?
 8. Doe ik ook niet, heb er met controle ook nog nooit problemen mee gehad. Als je daar allemaal op moet gaan letten kun je beter bij de belastingdienst gaan werken ;D Althans voor de kleine bedrijven dan.
 9. Ik kan altijd een beter aanbod bedenken, dus nee. In de segmenten die ik graag koop. Geen voorbeelden geven. Je wilt kleren verkopen, en een mooie winkel starten. Dat zijn visuele dingen. Maak je enquete dus ook visueel: [*]Voor welke van deze kleren (laat foto's/videos zien) zou u 30 euro willen betalen, en voor welke 60 euro? (meerdere keuzemogelijkheden) [*]Welke kleren zou u niet eens bekijken? (meerdere keuzemogelijkheden) [*]Bij welke van deze winkels zou u het snelst binnenstappen (laat foto's/video's zien)? (meerdere keuzemogelijkheden) [*]Welke zou u niet eens bekijken? (meerdere keuzemogelijkheden) Herhaal deze vragen een tiental keer, en je hebt geen abstracte intenties meer, maar concrete voorbeelden van welk soort kleren en winkels mensen goed vinden. Voeg nog wat open vragen toe, misschien vooral over hoe je de service moet organiseren en hoeveel mensen nu al per maand aan kleren uitgeven. Je kunt natuurlijk ook, zoals elke kleerdesigner of architect ook doet: de kleren verkopen die jij mooi vindt, en de winkel inrichten zoals jij mooi vindt. Dan voldoet je winkel in ieder geval 100% aan de wensen van een mogelijke klant (jij), en is het hopen dat andere mensen genoeg op jou lijken om een goedlopend bedrijf te kunnen starten. Goede tips. Ik sluit deze enquete bij 400 personen af en ga dan een nieuwe starten met inderdaad voorbeelden van wat ik de consument wil aanbieden. Ben wel van mening dat het uiteindelijk ook qua enquete erg verschilt in wat je daadwerkelijk gaat verkopen. Moet er nu vandoor!
 10. Het gaat om een fysieke winkel. Met 'gaten' bedoel je wat er volgens de consument ontbreekt momenteel? Het huidige beeld ziet er als volgt uit: Saai aanbod, veel hetzelfde, oudbollige en onoverzichtelijke winkels. Wat ik wil doen is een beetje hetzelfde zoals de koffiebar nu vroeger een koffiehuis was. Ik blijf in het zelfde segment zitten, ga met frisse jonge ontwerpers aan de slag en wil de nadruk op het merk gaan leggen. De winkel moet inderdaad op een goede a en doorloop locatie zitten. Hoeveel waarde kan ik aan een enquete hechten John?
 11. Gaat niet specifiek over de vraag van TS. Wat jij moet weten is of er een grote correlatie bestaat tussen wat mensen zeggen, en wat ze doen. Ik dacht dat die correlatie (vaak) te laag is om van nut te zijn, dus kun je beter gedrag bestuderen (kun je enkele methoden hiervoor bedenken? De simpelste is misschien je product te verkopen). Kan iemand hier bronnen voor geven, of de juiste term geven van het effect dat ik beschrijf? Dat ben ik met je eens. Het is uiteindelijk beter om de consument voor het blok te zetten, en kijken of ze de portemonnee er voor open trekken. Ik zou dit met met samples eigenlijk moeten gaan doen die ik van de fabriek ontvang. Maar in combinatie met enquête, concurrentie onderzoek en straatinterview moet dat toch voldoende zijn?
 12. Die enquetes zijn ingevuld door... Dat was een representatieve steekproef? En zoals XiaoDi al zegt: "Mensen zeggen niet wat ze doen en ze doen niet wat ze zeggen." Is dit voor een stage? De enquete is ingevuld door mijn doelgroep aan wie ik mijn producten wil verkopen. Ik laat 1000 mensen over heel Nederland de enquete invullen. Nee dit is niet voor een stage, voor het serrieus opzetten van een nieuwe onderneming. Is dat 'gevaarlijk' dan om er waarde aan te hechten. Er is namelijk ook een laatste open vraag, en krijg daar heel veel respons van wat ik zelf ook al zag en de doelgroep die het nu bevestigd.
 13. Eens. Wat kan ik nog meer doen naast: cijfers branche in kaart brengen concurrentie in kaart brengen straatintervieuws consument afleggen ?
 14. Klopt. Daar zat ik zelf ook mee. Het zijn 10 korte simpele vragen inderdaad als: Voldoet het huidige aanbod aan u wensen? Indien u van mening bent dat er meer aanbod moet komen, in welk segment zal dit zijn? Wat ontbreekt er volgens u bij de huidige winkels? Voorbeeld: Advies,andere maten etc. Ik kan daar toch wel iets uit afleiden? Naast het analyseren van de concurrentie.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept