Jump to content

mattiepelzer

Senior
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-2

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • Last name
  Pelzer
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  financiering
  ondern
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Simpelveld
 1. Hallo deskundige, Een van de diensten die wij aanbieden is oppas. Mijn vraag is welk BTW tarief ik hiervoor dien te hanteren. Het gaat om oppas bij de klant thuis en dus niet om een opvangcentrum. Misschien een stomme vraag maar ik kan me goed voorstellen dat dit geen 19% is, op de site van de belastingdienst kan ik hier helaas geen duidelijk antwoord op vinden.
 2. Bedankt allemaal voor de waardevolle info. Volgens mij is en blijft het een beetje een vaag onderwerp. Toch zijn er bedrijven die op de een of andere manier personeel werven die puur op provisiebasis werken. Het is natuurlijk zo dat de vertegenwoordigers hun eigen tijd kunnen indelen en zelf bepalen of ze nu 1, 20 of 40 uur. Bovendien denk ik dat goede commerciele vertegenwoordigers zeer goede verdiensten kunnen behalen uit onze onderneming Nog meer mensen die tips hebben of er misschien ervaring mee hebben ?
 3. Opzich is het een leuk idee, ik begrijp dat je zeker als voetballiefhebber het Nederlandse voetbal wilt gaan steunen maar even een paar vragen: - Hoe denk je de eerste jaren door te komen? (wellicht verkoop jet het eerste jaar niemand en willen je "aandeelhouders" toch de beloofde 5% rente, je kunt dan wel 5% minder van het vermogen investeren en zo het rendement betalen maar dan kom je eigenlijk een beetje uit op een piramide spel) - Hoe ga je dit met clubs regelen? Is de speler jouw "eigendom" en ga je ze onderbrengen bij willekeurige clubs in Nederland of heb je vast 1 club waar een speler speelt en kan die van daaruit alleen worden verkocht? - Wat als een speler met verlies verkocht gaat worden? - Wat als het contract afloopt en de speler is niet optijd verkocht en loopt gratis weg? Leuk idee maar wel ook een groot risico denk ik
 4. Oke dat is dan in ieder geval duidelijk.. Maar wat raden jullie mij dan aan in de volgende situatie. De bedoeling is dat enkele vertegenwoordigers onze diensten gaan verkopen. De vergoeding is een percentage van de omzet maar omdat deze diensten voor langere tijd afgenomen zullen gaan worden kan 1 nieuwe klant je honderden tot duizenden euros opbrengen op termijn. (het gaat om zakelijke klanten) Hoe kan ik deze vergoeding het beste laten plaatsvinden? De reden waarom ik geen loondienst op basis van uren wil is vooral dat de vertegenwoordigers zelf hun uren kunnen bepalen zonder overleg en de vertegenwoordigers gaan zorgen dat ze ook voldoende aandacht schenken aan klanten die zij in het verleden hebben binnen gehaald.
 5. Ik zit ook met deze vraag maar volgens mij weten hiet niet veel mensen een antwoord op? Zou het ook mogelijk zijn om de vertegenwoordiger/verkoper te verlonen zonder dat deze zich moet inschrijven bij de kvk en dus een hoop administraieve verplichtingen aan gaat?
 6. Beste HL-ers, Ik ben de mogelijkheid aan het onderzoeken om enkele vertegenwoordigers in dienst te nemen die puur op provisie basis betaald krijgen. Mijn vraag is hoe dit belastingtechnisch in elkaar zit? Stel iemand heeft 2000€ aan provisie verdiend in een maand. Hoe moet ik hiervan de verloning regelen? Ik heb enkele uren zitten zoeken naar informatie maar tot mijn verbazing niks concreets gevonden hierover. Alvast bedankt voor de hulp.
 7. Oke dankje Norbert eindelijk eens iemand die hier gewoon duidelijk over is. Ik had wel al een beetje verwacht dat dat zo zou gaan. De reden dat het onduidelijk was geworden is dat de rabobank mij een zzp pakket heeft aangeraden omdat mijn personeel via payroll werkt en ik in dat opzicht zzp zou zijn leek mij al een raar verhaal. Ik heb dit dan ook laten omzetten naar een ondernemersgemak verzekering van de ABN amro
 8. Beste HL-ers, Recentelijk ben ik een nieuwe onderneming begonnen. Nu zit ik alleen met 2 vragen. Om even duidelijk te maken wat de werkzaamheden zijn even een korte omschrijving van de onderneming. Wij gaan bij vooral particuliere klanten thuis allerlei vormen van hulp bieden. Je kunt dan denken aan klushulp, tuinhulp, huishoudelijke hulp, verhuishulp enz. Onze payroll mederwerkers gaan deze klussen klaren. wij willen dat onze medewerkers via payroll bij ons werken. Nu is de vraag als een van de medewerkers iets per ongeluk kapot maakt. (dure vaas, schilderij valt, stoot met iets tegen een auto aan) wie is er dan verantwoordelijk? De bank zegt het payroll bedrijf en de payroll bedrijven zijn hier niet echt duidelijk in maar zeggen dat wij verantwoordelijk zijn. Weet iemand hier meer over? Wij willen zaken gaan doen met Payroll bedrijf Please heeft iemand hier negatieve of positieve ervaringen mee? Alvast super bedankt!
 9. Laten we het dan hebben over ludieke acties die in het verleden hebben plaats gevonden .. Of voor de ondernemers die nog twijfelen over zijn/haar idee kritiek vragen op de plannen :)
 10. Er zijn al vele topics over hoe je de marketing voor je onderneming kunt doen, wat de voor- en nadelen zijn van verschillende vormen van reclame en wat de kosten zijn. Ik ben echter van mening dat "standaard" reclame vormen in Nederland steeds minder effectief worden. De gemiddelde Nederlanders heeft genoeg van flyers, standaard advertenties, banners etc. Steeds vaker worden deze vormen van reclame genegeert door en potentiele klant. Wat moet je dan wel doen? De consument heeft behoefte aan persoonlijke benadering. Persoonlijke brieven, een praatje maken met potentiele klanten, infosessies allemaal voorbeelden van veel effectievere manieren om je potentiele klant te benaderen. Je moet de klant actief benaderen, jij moet de klant opzoeken niet de klant jou. (dit laatste werkt alleen met zeer grote en sterke ondernemingen) Maar ik kan onmogelijk met heel Nederland een persoonlijke praatje gaan houden? Daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in en daarom is er nog een mogelijkheid om veel aandacht te trekken onder potentiele klanten. Wees namelijk uniek in de marketingacties. Dit kan op grote maar ook op kleine schaal. Denk aan geweldige filmjes op youtube waar je "gratis" duizende bezoekers trekt die allemaal jou naam in het filmje zien langskomen. Dit laatste is waar ik het graag over willen hebben in dit topic. Iedereen heeft wel opvallende of alternatieve ideeën over marketing. Laten we deze ideeën uitwisselen onder HL-leden en allemaal profiteren van nieuwe opvallende vormen van marketing
 11. Wat een top idee van je!! Dit is nou een unieke manier om je ondermening onder de aandacht te brengen! Nog meer ideeen iemand?
 12. Het gaat puur om het leveren van arbeid niet om het afvoeren van puin etc. dit even voor de duidelijkheid Verloning gaat voorlopig lopen via een payroll bedrijf. Ik vind het super dat jullie zo met mij willen meedenken. Is er ook nog meer informatie over de start van dit topic namelijk meer naamsbekendheid krijgen en zorgen dat de eerste klanten binnen komen zodat het balletje gaat rollen. Ik heb al goede tips gekregen over de website en bepaalde vormen van reclame. Kan iemand misschien nog meer info geven over auto reclame (achteruit alleen logo en tekst) en de kosten hiervan ongeveer. Verder heb ik nog altijd de vraag openstaan werken met prijzen zoals die nu op de site staan of toch bij voorkeur werken met offertes zoals eerder in dit topic ook al gevaagd naar jullie mening.
 13. Minimum (jeugd)lonen zijn je bekend? Groet, Highio Minimum jeugdlonen zijn inderdaad bij mij bekend. Zoals ik al aangaf wij willen ons onderscheiden door goedkoop te zijn. Auto betellering heb ik zelf ook al aan gedacht. Ik wil eigenlijk achteruit reclame heeft alleen iemand enig idee waar ik dat vandaan kan halen en wat een website+ logo op de achteruit kost? Kan hier namelijk heel erg weinig over vinden op internet alleen volledig bedrukte auto’s.
 14. Eerst moet je zelf informatie hebben over de producten: - Wat is de doelgroep - Wat is de prijs/kwaliteit - Waarom moet iemand die deuren kopen? Wat is het unieke aan die deuren? - Hoe vinden de leveringen bij de dealers plaats? enz. Vervolgens ga je opzoek naar dealers van deuren in Nederland en België en ga je je product verkopen. Neem contact op met dealers maar reclame naar je doelgroep. (in vakbladen, persoonlijke brieven, telefoontje) en een Nederlandstalige website is misschien ook handig.. Als jij kunt overbrengen waarom jou product uniek is en waarom een dealer die deuren moet gaan verkopen zul je contracten kunnen gaan aflsuiten.. Succes en hou ons op de hoogte:)
 15. Ik lees en hoor dat er nogal wat verwarring en twijfels zijn over de uurtarieven die wij willen gaan hanteren. Wat raden jullie aan uurtarieven op de site plaatsen of werken offertes maken? Probleem met offertes vind ik dat de klant niet direct ziet dat de prijzen zeer goed zijn en dat de klant zich de moeite moet doen een offerte aan te vragen. Voordeel is minder verwarring en je kunt nog betere prijzen maken als een klant meer uren wilt gaan afnemen..
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept