mattiepelzer

Senior
  • Aantal berichten

    44
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door mattiepelzer

  1. Hallo deskundige, Een van de diensten die wij aanbieden is oppas. Mijn vraag is welk BTW tarief ik hiervoor dien te hanteren. Het gaat om oppas bij de klant thuis en dus niet om een opvangcentrum. Misschien een stomme vraag maar ik kan me goed voorstellen dat dit geen 19% is, op de site van de belastingdienst kan ik hier helaas geen duidelijk antwoord op vinden.
  2. Bedankt allemaal voor de waardevolle info. Volgens mij is en blijft het een beetje een vaag onderwerp. Toch zijn er bedrijven die op de een of andere manier personeel werven die puur op provisiebasis werken. Het is natuurlijk zo dat de vertegenwoordigers hun eigen tijd kunnen indelen en zelf bepalen of ze nu 1, 20 of 40 uur. Bovendien denk ik dat goede commerciele vertegenwoordigers zeer goede verdiensten kunnen behalen uit onze onderneming Nog meer mensen die tips hebben of er misschien ervaring mee hebben ?
  3. Opzich is het een leuk idee, ik begrijp dat je zeker als voetballiefhebber het Nederlandse voetbal wilt gaan steunen maar even een paar vragen: - Hoe denk je de eerste jaren door te komen? (wellicht verkoop jet het eerste jaar niemand en willen je "aandeelhouders" toch de beloofde 5% rente, je kunt dan wel 5% minder van het vermogen investeren en zo het rendement betalen maar dan kom je eigenlijk een beetje uit op een piramide spel) - Hoe ga je dit met clubs regelen? Is de speler jouw "eigendom" en ga je ze onderbrengen bij willekeurige clubs in Nederland of heb je vast 1 club waar een speler speelt en kan die van daaruit alleen worden verkocht? - Wat als een speler met verlies verkocht gaat worden? - Wat als het contract afloopt en de speler is niet optijd verkocht en loopt gratis weg? Leuk idee maar wel ook een groot risico denk ik
  4. Oke dat is dan in ieder geval duidelijk.. Maar wat raden jullie mij dan aan in de volgende situatie. De bedoeling is dat enkele vertegenwoordigers onze diensten gaan verkopen. De vergoeding is een percentage van de omzet maar omdat deze diensten voor langere tijd afgenomen zullen gaan worden kan 1 nieuwe klant je honderden tot duizenden euros opbrengen op termijn. (het gaat om zakelijke klanten) Hoe kan ik deze vergoeding het beste laten plaatsvinden? De reden waarom ik geen loondienst op basis van uren wil is vooral dat de vertegenwoordigers zelf hun uren kunnen bepalen zonder overleg en de vertegenwoordigers gaan zorgen dat ze ook voldoende aandacht schenken aan klanten die zij in het verleden hebben binnen gehaald.
  5. Ik zit ook met deze vraag maar volgens mij weten hiet niet veel mensen een antwoord op? Zou het ook mogelijk zijn om de vertegenwoordiger/verkoper te verlonen zonder dat deze zich moet inschrijven bij de kvk en dus een hoop administraieve verplichtingen aan gaat?
  6. Beste HL-ers, Ik ben de mogelijkheid aan het onderzoeken om enkele vertegenwoordigers in dienst te nemen die puur op provisie basis betaald krijgen. Mijn vraag is hoe dit belastingtechnisch in elkaar zit? Stel iemand heeft 2000€ aan provisie verdiend in een maand. Hoe moet ik hiervan de verloning regelen? Ik heb enkele uren zitten zoeken naar informatie maar tot mijn verbazing niks concreets gevonden hierover. Alvast bedankt voor de hulp.
  7. Oke dankje Norbert eindelijk eens iemand die hier gewoon duidelijk over is. Ik had wel al een beetje verwacht dat dat zo zou gaan. De reden dat het onduidelijk was geworden is dat de rabobank mij een zzp pakket heeft aangeraden omdat mijn personeel via payroll werkt en ik in dat opzicht zzp zou zijn leek mij al een raar verhaal. Ik heb dit dan ook laten omzetten naar een ondernemersgemak verzekering van de ABN amro
  8. Beste HL-ers, Recentelijk ben ik een nieuwe onderneming begonnen. Nu zit ik alleen met 2 vragen. Om even duidelijk te maken wat de werkzaamheden zijn even een korte omschrijving van de onderneming. Wij gaan bij vooral particuliere klanten thuis allerlei vormen van hulp bieden. Je kunt dan denken aan klushulp, tuinhulp, huishoudelijke hulp, verhuishulp enz. Onze payroll mederwerkers gaan deze klussen klaren. wij willen dat onze medewerkers via payroll bij ons werken. Nu is de vraag als een van de medewerkers iets per ongeluk kapot maakt. (dure vaas, schilderij valt, stoot met iets tegen een auto aan) wie is er dan verantwoordelijk? De bank zegt het payroll bedrijf en de payroll bedrijven zijn hier niet echt duidelijk in maar zeggen dat wij verantwoordelijk zijn. Weet iemand hier meer over? Wij willen zaken gaan doen met Payroll bedrijf Please heeft iemand hier negatieve of positieve ervaringen mee? Alvast super bedankt!
  9. Laten we het dan hebben over ludieke acties die in het verleden hebben plaats gevonden .. Of voor de ondernemers die nog twijfelen over zijn/haar idee kritiek vragen op de plannen :)
  10. Er zijn al vele topics over hoe je de marketing voor je onderneming kunt doen, wat de voor- en nadelen zijn van verschillende vormen van reclame en wat de kosten zijn. Ik ben echter van mening dat "standaard" reclame vormen in Nederland steeds minder effectief worden. De gemiddelde Nederlanders heeft genoeg van flyers, standaard advertenties, banners etc. Steeds vaker worden deze vormen van reclame genegeert door en potentiele klant. Wat moet je dan wel doen? De consument heeft behoefte aan persoonlijke benadering. Persoonlijke brieven, een praatje maken met potentiele klanten, infosessies allemaal voorbeelden van veel effectievere manieren om je potentiele klant te benaderen. Je moet de klant actief benaderen, jij moet de klant opzoeken niet de klant jou. (dit laatste werkt alleen met zeer grote en sterke ondernemingen) Maar ik kan onmogelijk met heel Nederland een persoonlijke praatje gaan houden? Daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in en daarom is er nog een mogelijkheid om veel aandacht te trekken onder potentiele klanten. Wees namelijk uniek in de marketingacties. Dit kan op grote maar ook op kleine schaal. Denk aan geweldige filmjes op youtube waar je "gratis" duizende bezoekers trekt die allemaal jou naam in het filmje zien langskomen. Dit laatste is waar ik het graag over willen hebben in dit topic. Iedereen heeft wel opvallende of alternatieve ideeën over marketing. Laten we deze ideeën uitwisselen onder HL-leden en allemaal profiteren van nieuwe opvallende vormen van marketing
  11. Wat een top idee van je!! Dit is nou een unieke manier om je ondermening onder de aandacht te brengen! Nog meer ideeen iemand?
  12. Het gaat puur om het leveren van arbeid niet om het afvoeren van puin etc. dit even voor de duidelijkheid Verloning gaat voorlopig lopen via een payroll bedrijf. Ik vind het super dat jullie zo met mij willen meedenken. Is er ook nog meer informatie over de start van dit topic namelijk meer naamsbekendheid krijgen en zorgen dat de eerste klanten binnen komen zodat het balletje gaat rollen. Ik heb al goede tips gekregen over de website en bepaalde vormen van reclame. Kan iemand misschien nog meer info geven over auto reclame (achteruit alleen logo en tekst) en de kosten hiervan ongeveer. Verder heb ik nog altijd de vraag openstaan werken met prijzen zoals die nu op de site staan of toch bij voorkeur werken met offertes zoals eerder in dit topic ook al gevaagd naar jullie mening.
  13. Minimum (jeugd)lonen zijn je bekend? Groet, Highio Minimum jeugdlonen zijn inderdaad bij mij bekend. Zoals ik al aangaf wij willen ons onderscheiden door goedkoop te zijn. Auto betellering heb ik zelf ook al aan gedacht. Ik wil eigenlijk achteruit reclame heeft alleen iemand enig idee waar ik dat vandaan kan halen en wat een website+ logo op de achteruit kost? Kan hier namelijk heel erg weinig over vinden op internet alleen volledig bedrukte auto’s.
  14. Eerst moet je zelf informatie hebben over de producten: - Wat is de doelgroep - Wat is de prijs/kwaliteit - Waarom moet iemand die deuren kopen? Wat is het unieke aan die deuren? - Hoe vinden de leveringen bij de dealers plaats? enz. Vervolgens ga je opzoek naar dealers van deuren in Nederland en België en ga je je product verkopen. Neem contact op met dealers maar reclame naar je doelgroep. (in vakbladen, persoonlijke brieven, telefoontje) en een Nederlandstalige website is misschien ook handig.. Als jij kunt overbrengen waarom jou product uniek is en waarom een dealer die deuren moet gaan verkopen zul je contracten kunnen gaan aflsuiten.. Succes en hou ons op de hoogte:)
  15. Ik lees en hoor dat er nogal wat verwarring en twijfels zijn over de uurtarieven die wij willen gaan hanteren. Wat raden jullie aan uurtarieven op de site plaatsen of werken offertes maken? Probleem met offertes vind ik dat de klant niet direct ziet dat de prijzen zeer goed zijn en dat de klant zich de moeite moet doen een offerte aan te vragen. Voordeel is minder verwarring en je kunt nog betere prijzen maken als een klant meer uren wilt gaan afnemen..
  16. Een onderneminsplan heb ik inderdaad uitgewerkt. Ik durf wel te zeggen dat ik 100% ondernemer ben ik zie overal kansen in en ben al jaren bezig om te zoeken naar goede ondernemerskansen. Echter heb ik het probleem dat ik nauwelijks kapitaal heb en in deze periode banken niet staan te springen om lage investeringen te doen waardoor ik moet zoeken naar een kans met lage investeringskosten. Hierdoor is mijn marketingbudget ook echt laag ik wil het voorlopig proberen te houden op 1000-1500 euro voor de komende maanden. Let op ik ga ondernemen om dat het een passie van mij is niet om snel geld te verdienen, winst laat ik dan ook in de onderneming zitten om te kunnen blijven doorgroeien! Hopelijk heb ik een beetje een beeld van mezelf kunnen schetsen waar jij wat aan hebt!
  17. in principe is dat gericht op wat ouder en wat jonger personeel iemand van 18 heeft in de meeste gevallen na wat blijkt uit de sollicitatie minder ervaring en is bovendien goedkoper. Iemand die puin wilt gaan opruimen heeft niemand met ervaring nodig en kan dus voor 9 euro per uur klaar zijn. Iemand die een tuinpoort wilt laten plaatsen en verven heeft wellicht behoefte aan wat meer ervaring. Of zou ik beter geen prijzen kunnen noemen en beter kunnen werken met offertes? Al gaat mijn voorkeur uit naar tarieven op een site.
  18. Bedankt voor het meedenken Ik zal even een reactie geven op je opmerkingen.. De kalender is vooral bedoeld voor het aanvragen van hulp als hulpmiddel. Wat betreft "indien nodig" bij contact heb je gelijk dat ga ik laten verwijderen van de site. Bedrijfsgegevens zullen spoedig volgen op de site zoals je misschien al hebt gezien gaan we 1 augustus pas officieel van start
  19. Als je het zo bekijkt moet ik je daar inderdaad gelijk in geven. Maar ik bedoelde met naamsbekendheid vooral het bedrijf/product onder de aandacht te brengen bij de consument. Als iemand namelijk niet van ons bestaan af weet kunnen ze ook geen klant van ons gaan worden. Dus ik weet niet hoe je dit wilt omschrijven is ook verder niet belangrijk maar hoe kun je dit het beste doen? Flyers bezorgen is trouwens ook een goed idee alleen verwacht ik dat dit al snel duur gaat worden..?!?
  20. Beste All, Onze jonge onderneming begint vorm te krijgen. Maar ik zit met een probleem en hoop dat jullie mij hierover kunnen adviseren! Ik sta helemaal achter ons product en geloof ook 100% in mond op mond reclame. Echter voordat mond op mond reclame op gang gaat komen en een product zichzelf kan verkopen dien je als jonge onderneming naamsbekendheid te krijgen. Ons afzetgebied is heel Nederland maar wij richten ons in eerste instantie op Limburg. Wij hebben geen leningen bij een bank lopen en een beperkt budget hoe kunnen wij het beste naamsbekendheid vergroten? Ik heb een aantal mogelijkheden uitgedacht en zou graag jullie ideeën hierover horen. Misschien heb jij nog wel een veel beter plan? Product: Het leveren van diensten in en om het huis bij voornamelijk particulieren thuis Waarom ons kiezen: Lage prijs, flexibel en grote flexpool waardoor wij binnen 48 uur opdrachten kunnen aannemen Doelgroep: ouderen vanaf 35 jaar Manieren om naamsbekendheid te vergroten: - Flyeren (bij winkelend publiek) - Posters (bij bouwmarkten en drogisterijen) - Reclame in regionale weekbladen - Reclame op regionale radio (evt prijsvraag om gratis uren te winnen) - Prijsvraag gericht op onze onderneming. Thx voor de tips en opmerkingen!!
  21. Super.. Dankjewel voor je reactie hier kan ik tenminste iets mee!
  22. Dit is helaas geen antwoord op wat ik vroeg.. Iemand die hier wel iets zinnigs over kan zeggen? Verzekeringsmaatschappijen zullen waarschijnlijk zoveel mogelijk willen verdienen aan nieuwe onwetende klanten dus het lijk mij juist een betere volgorde eerste info inwinnen en daarna pas gaan praten met aanbieders.. Maar daar heeft natuurlijk iedereen een andere manier van werken in
  23. Hi All, Voor een nieuw te straten onderneming ben ik benieuwd welke verzekeringen ik het beste kan afsluiten. Ik zal even kort een omschrijving van de onderneming geven. Het bedrijf gaat hulp bieden bij klanten (vooral praticulier en wellicht later ook zakelijk) thuis op het gebied van huishouden, klussen, tuinhulp, verhuizen, boodschappen doen enz. Hiervoor willen wij in de toekomst in heel Nederland deze diensten gaan aanbieden door voornamelijk jongeren vanaf 16 jaar maar we hebben ook ouderen ervaren flexpolers in ons bestand staan. De verloning laten wij doen via een uitzendbureau. Voorlopig werken wij vanuit thuis dus hebben wij geen bedrijfspand, inventarus of voorraad. Welke verzekeringen kan ik het beste allemaal afsluiten en aan welke kosten moet ik denken. Daarnaast nog de vraag stel iemand stoot een vaas om wie moet deze kosten dekken wij of het uitzendbureau? Waarschijnlijk zullen wij aansprakelijk zijn hoe kun je hier het beste de risico's beperken? Thx voor de hulp!
  24. Of ik ben niet duidelijk, of jij begrijpt mij niet. Ik heb het niet over een advertentie die jij plaatst, maar over een aanvraag van jouw klant. Daarin mag die volgens mij niet vragen om een leeftijd, net zo min als wanneer die klant een advertentie in de krant zou plaatsen voor diezelfde werkzaamheden. Daar mag ook geen leeftijd bij worden vermeld. Als je dan in plaats van de keuze 16-18 , 19-21 en ouder dan 22 op het aanvraag formulier de keuzes maakt scholier, student enz.. En dan zelf de opdrachten verdeelt in die leeftijdscatagorien zodat je geen verlies gaat maken?
  25. even voor de duidelijkheid de klant plaatst geen advertentie maar plaatst een aanvraag bij ons voor een klus. Wij zorgen dan voor een hulp op basis van zijn/haar wensen. Dus bij het aanvraag formulier kiest de klant wat hij wilt en wij zoeken er iemand bij we zullen nooit een advertentie plaatsen gezoch klusser van 16 jaar .
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.