T-5R

Senior
  • Aantal berichten

    40
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer
  • Geslacht
    Male

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Zonder vaste woon en verblijfplaats

T-5R's trofeeën

  1. GVD Ruben :'( Je hebt gestreden, je hebt gevochten, je was puur en ongezoet, RIP. We will miss you!
  2. Goed lezen Rene, Nee die schuldeisers heb ik nog steeds, alleen geen faillisement achter mijn naam! (dreiging afgewend!) WSNP, Nee ik betaal mijn schuldeisers zodra ik kan! het gaat om ondernemers en ondernemingen en als ik iemand geld schuldig ben, betaal ik en zoek ik niet de "makkelijke" uitweg van een WSNP! Andere ondernemers achterlaten met verlies op hun vordering noem jij schoonschip, wat voor een ondernemer ben je als je je medeondernemer zo benadeeld!! Waar ik van leef: Ik heb net voordat het conflict met de gemeente begon een nieuwe vriendin gevonden, die mij steunt, onderdak biedt en eten geeft daarnaast een loyale businesspartner die op zijn manier (bv carpolen) mij steunen! Door de ontstane situatie zal ik nu zeker gaan kiezen voor offshore constructies!! Ik ga en wil geen belasting (zo min mogelijk) meer betalen aan deze falende nederlandse overheid. Burgemeester die zulke uitspraken doen, boven de wet denken te staan! Daar gaat mijn topic om! Aanval, na aanval, Lijkt wel of ik op een (semi) ambtenarenforum terecht ben gekomen ipv een ondernemersforum Bahhh En alle tijd, dream on!! Als je wist waarover wij hebben, zou je beter weten!! Een groots plan, niets retail, maar massa, big data en kwaliteit kost geld en wij gaan voor hoogste kwaliteit, ... Om je een kleine indicatie te geven bouw website € 200+ k, CRM € 255K, implementatie CRM € 75k, lanceringsactie = sponsored actie! uiteindelijk € 0 maar noodzakelijk voorfinanciering € 400k tot 3.000k Bedrijfsplan is idd niet geschikt voor Bbz, maar gaat om de ondernemer erachter, ik heb alleen steun gevraagd om van 15 onberekenbare schuldeisers naar 1 controleerbare schuldeiser te gaan middels de Bbz, Bbz is een lening/borgstelling!! en niet zoals burgemeester aangeeft gemeenschapsgeld!!
  3. @RenA ik geeft niemand de schuld van mijn problemen, deze zijn ontstaan door een ondernemer die ik tijdens zijn ziekte heb geholpen en die heeft mijn rekening nooit betaald en daaruit volgende gemaakte advocaatkosten e.d.. hetgeen uit monde op een claim op een lege BV (zie dat als lesgeld). Een relatie die na 13 jaar stuk loopt door de burn-out vanuit hierboven beschreven zaak! Opnieuw burn-out! Gezamenlijke huis moeten verkopen en verhuist, uit regionale netwerk, geen opdrachten meer, erbij gewerkt als oproepkracht in fabrieken Maar dan vraag je bij de gemeente hulp en dan begint de ellende: In de Bbz inkomsten uit loondienst wordt 100% gekort! stoppen met werk oproepkracht! 1ste traject gaat fout in bezwaar gewonnen, alleen toenzelf de fout gemaakt door de faillisementsdreiging van deurwaarders te verhuizen en uit te schrijven uit GBA, De gemeente stond te juichen wat ze waren 1 client kwijt!! Daarna kom je in procedures terecht en wordt je beperkt in middelen en mogelijkheden en ben je niet meer aan het ondernemen, loop je ook nogeens bijna in de armen van business devils e.d. etc.. Begrijp ook heel goed dat mijn businessplan voor doorsnee ambtenaren en IMK'er te hoog gegrepen is: zeker als je van onze financiele man een Ing. drs meermaals "briljanticus magnificus" te horen krijgt En investeerders investeren niet een plan, maar in een team, alleen dit team lid is door de positie waarin hij terecht is gekomen nu een zwakke onzekere schakel! Uitspraak van een ander forumlid die wij over het legal gedeelte hebben is sproken: het is of procederen of produceren!
  4. @rene 30 september 2011 besluit; bedrijfs starter en niet levensvatbaar(ben gevestigd ondernemer (inschrijving 2002) en rapport geeft de levensvatbaarheid aan!) 17 oktober bezwaar ingediend 11-11-2011 wordt onderzoek, opgestart 1 dag na een orienterend gesprek met gemeente Geplande zitting bezwaarschriftencommissie op 12-12-2011 wordt 5 dagen voor datum door gemeente afgezegd. 12-01-2012 nieuw besluit schending 2x inlichtingenplicht = fraude 1 is woonstede en de andere is dat ik als bestuurder op enkele bv zou staan en die niet heb opgegeven op aanvraagformulier. hiermee laat de gemeente alle eerder besluiten vervallen (kan volgens AWB niet !) 20-02-2012 bezwaarcommissie alleen over schending inlichtingenplicht geen behandeling bezwaar oktober, woonstede gegrond en bestuurder ongegrond juni 2012 beroep, advocaat op basis van toevoeging, verzuim inspanningsverplichting(is door kantoor erkend!) Rechter stelt uitspraak 3x uit (duurt dus 18 weken voordat uitspaak komt, wettelijk gezien behoort dit max 12 weken te zijn) Uitspraak 25 oktober ongegrond. Burgemeester vorig jaar 9-2011 al gevraagd om gesprek (medition) om niet in de lang slepende procedure te komen Geen enkele reactie, zelfs geen afwijzingen Pas na klacht volgt er een gesprek met burgemeester! Nu hoger beroep, voordat uitspraak er is zijn we meer minimaal 6 maanden verder!! Intussen, geen inkomsten(zelfs niet bijstand!), dak/thuisloos, schuldeisers, .... Uitspraken burgemeester staan opschrift, wetgeving Bbz is anders! Wetgeving wwb is ook anders, deze burgemeester leeft in mijn geval de wet niet na! Ook heb ik nu zelf een regelmatig gebruikte hoge raad (uitspraak RON 2010/79) gevonden waarmee ik mijn beroep win! daarna moet mijn bezwaar oktober 2011 nog behandeld worden(nog eens minimaal 3 maanden) dus rond juli 2013 zal de uitspraak op mijn bezwaar van oktober 2011 plaatsvinden!! Close me case dus over een jaar kom ik op dit bericht terug!! @nico ipv auto, kon mijn businessplan wel al meerdere malen verkopen en daarmee had ik mijn problemen voor een grootste gedeelte kunnen oplossen, maar dan was mijn businessplan door andere uitgevoert en ik wil samen met mijn partners het plan uitvoeren. De man met een nieuw idee is een dwaas tot het idee een succes blijkt te zijn. (Mark Twain)
  5. Autoverkopen = oude ijzerprijs Het gaat toch om een unieke auto, zie nickname. Wij komen d'raan! Er is een werkmaatschappij, er is een brand manual, ... Wat ik aangeef is dat investeerders angstig zijn om in te stappen, Nu ik zit dus niet in werkmaatschappij. Al ben ik de founder maar ik ben ook buitenbeeld! Alleen IK ben aflopen jaren helemaal kapot gegaan aan deze Nederlandse overheid! Eerst ISD Schagen, nu BZF leeuwarden ism gemeente Heerenveen. Procedures waarbij je de overheid wordt uitgerookt! je staat met je rug tegen de muur en vanuit die positie ondernemen is erg lastig! Waarom omdat mijn plan groots is ! Ambtenaren overzien het niet ! Bbz is er niet voor ondernemers, Bbz is voor "pseudo"ondernemers, werklozen, bijstandtrekkers die iets wat op een onderneming lijkt willen beginnen, maar kom zal (echte) ondernemer niet aan bij de gemeente. @mods Dat zijn gewoon 2 verschillende personen op 1 adres, die andere onderneemster vangt mij op nadat ik dakloos ben geworden en die start nu haar eigen nieuwe onderneming die is ontstaan uit de behoefte van mijn startup.
  6. Door de houding van de gemeente worden zaken vertraagd, ook aan het plan gelieerde branche heeft het moeilijk. Maar overal in de pers wordt de noodzaak van mijn bedrijfsplan beschreven. Iedereen die het plan of delen van het plan horen zijn (razend) enthousiast alleen mijn persoonlijke situatie is een knelpunt. Potenciele partijen / investeerder zijn huiverig voor mijn schulden en problemen uit het verleden! Stelling: Investeerder stapt in en ik ga failliet (schuldeisers denken opeens dat er iets te halen is) dan krijgt de investeerder te maken met een curator die opeens aandeelhouder is ! Dit is eenvoudig op te lossen met een Bbz krediet, anders dan hetgeen de burgemeester beweert is het geen gemeenschapsgeld, maar een lening/borgstelling. Alleen als het fout gaat kost het de gemeenschap geld. daarom moet de levensvatbaarheid van het plan worden onderzocht! Citaten onderzoeker gemeente : "Het plan is omvangrijk, gedetailleerd voorbereid en in een vergevorderd stadium" "maximaal gebruik van de marketingmogelijkheden die internet biedt is een van de uitgangspunten. Ten opzicht van de huidige aanbieders is er sprake van een onderscheidend concept" ‘al met al is duidelijk dat na aanloopverliezen in het tweede jaar een positief resultaat wordt geprognosticeerd’ “Gelet op de hoge fee-vergoedingen die de MT-leden ontvangen ontstaat dan een redelijke aflossingscapaciteit “ “De voorbereiding worden bemoeilijkt door schulden die (in het verleden) zijn ontstaan.” dus niet levensvatbaar want ik word ten onrecht beoordeeld als starter (max 35k) en niet als gevestigd ondernemer (max 181k) gevraagd 124K daarmee kan ik van nu vele onberekenbare schuldeisers terugbrengen naar 1 controleerbare schuldeiser de gemeente en kan ik aankomende maanden mij levensonderhoud van betalen. Maar inhoudelijk bezwaar wil de gemeente niet behandelen en hebben een rookgordijn op basis van art 17 (schending inlichtingenplicht) opgeworpen! en heeft de gemeente eerdere besluiten laten vervallen (echt waar kan volgens Awb niet moet zijn herzien) en nu eerst het beroep voeren alleen tegen art 17 voordat ik in beroep kan gaan tegen het daadwerkelijk besluit. vertragen, vertragen en nog eens vertragen zodat je uitgerookt wordt en de handdoek in de ring MOET gooien. Deze burgemeester investeert wel miljoenen in een nieuwe schaatstempel en een stadion van een voetbalclub! Deze zo genoemde Sportstad = blijkens uitspraken zeker geen ondernemersstad! Status bedrijfsplan na enkele mensen die een freeride wilde, waarvan afscheid is genomen, zijn de financiele man (ook HL-Lid) en ondergetekende doorgegaan, inmiddels een zeer ervaren marketing man aangetrokken die ook investeert inmiddels heeft hij een internationaal georienteerde brand manual geschreven. Ook zijn wij door ontwikkelingen binnen ons netwerk nu startende met een kleinschalige voorloper! Uit onze startup(s) komt inmiddels nog een start-up voort. Alleen ik ! ik kan momenteel nergens op papier staan, ik zit "ondergedoken", thuisloos, zo kan bij een verkeerscontrole mee om te brommen, omdat ik boetes heb openstaan, auto is defect en staat al 1 jaar stil onverzekerd en geen APK. Bbz wordt idd niets, zal het op eigen kracht en met hulp van mijn netwerk moeten doen, ben hun ook zeer dankbaar, is zeer zwaar, maar doorzetten zal ik, ook hou ik geloof in de plannen.We komen d'raan! HenkH Jouw reactie is erg kort door de bocht! Ben je in het verleden ambtenaar geweest? :-\ Kneuzengevers dankt voor jullie terechte opmerkingen, voelt voor mij als een reus & steun!
  7. Deels off topic: Ik ben (doorstarten) ondernemer met schulden en vangbot! Dit kreeg ik te horen van de burgemeester T. van der Zwam in Heerenveen Alles is letterlijk uit hun gesprekverslag van mijn gesprek met de Burgemeester gekopieerd: "De burgemeester geeft aan dat er ook andere mogelijkheden zijn om een startende onderneming te financieren." "De burgemeester zegt dat het bij Bbz wel gaat om gemeenschapsgeld, terwijl andere financieringsmogelijkheden open staan. Als er geld verdiend kan worden zullen er toch ook particuliere investeerders zijn, waarbij dan ook de schuldenlast meegenomen zal moeten worden." "In zijn beleving gaan ondernemers zelf altijd de zaken regelen en gaan zij niet gauw in de slachtofferrol zitten. Zij zullen dan ook niet gauw bij de gemeente langs komen om hulp" ??? Volgens deze burgemeester heeft in Heerenveen niemand recht op Bbz!!
  8. Moet de auteur en nu initiatiefnemer succes wensen en een reus geven.. Zeker als je zelf e.e.a. hebt meegemaakt en andere wilt helpen getuigd dat van betrokkenheid en lef. Helaas heb ik ook de ervaring, dat ik er bijna er niet meer was door een depressie. mede veroorzaak door een lang onmenselijk BBZ traject. Mijn toenmalige vriendin heeft mij net op tijd gered door de strop door te snijden. Ik kwam bij bewustzijn met 3 ambulance medewerkers en 4 agenten om mij heen.. Wat vooral moeilijk is geweest de onbegrip uit mijn naaste omgeving. En naast dat de hulpverlening van de gemeente inzake Bbz traject, ook het hulpverleningstraject van de GGZ nooit opgang is gekomen. Na een uur in de politiecel (met riem en veters) kort gesprek gehad met 2 medewerksters van het crisisteam. 1x op kantoor van GGZ geweest,.meerdere malen gebeld maar zelf nooit teruggebeld door de "hulpverlener". Als (eigenwijze, koppige, ambitieuze en oplossinggerichte ) ondernemer moet het zelf maar oplossen. De overheids "steun" en de hulpverlening in Nederland ligt voor ondernemers op een zeeeeeer laag niveau..
  9. @mirjam eens met jongesaab schulden moet meegefinancierd kunnen worden in het starterskrediet. krediet is max. 33k. @Lila eenmaal in bezwaar of beroep zal de gemeente er alles aandoen om de zaak te frustreren of in de doofpot te krijgen. de Gemeente heeft de langste adem, niet de ondernemer die uit wil (door)starten met een Bbz. Spreek uit eigen ervaring en ervaring van enkele andere HL-leden. Tip; indien mogelijk ga door met je voorbereidingen, met ondernemen en laat je niet door de negatieve energie je leiden. de reflectie van deze energie is erger dan het niet krijgen van hulp van de Gemeente. Als ondernemer wordt je toch wel door de gemeentes gediscrimineerd; Bijvoorbeeld kwijtschelding gemeente belastingen voor mensen met een laag inkomen geldt niet voor ondernemers. Wens jullie bij succes met de Bbz, maar vooral met ondernemen.
  10. registers, registers, registers, ... stempels. ??? --- Hij die geld verliest, verliest veel. Hij die een vriend verliest, verliest veel meer. Hij die het vertrouwen verliest, verliest alles --- Ondernemers met schulden worden als crimineel gezien! Terwijl ondernemers eerst moeten investeren voordat je geld kunnen verdienen. --- Succes gaat van mislukking naar mislukking, zonder verlies van enthousiasme --- Als ondernemer loop je risico, maar wil je ook risico's kunnen afdekken/spreiden. --- Een pessimist is een optimist die slecht geïnformeerd is.--- Maar hoe crimineel zijn bank en verzekeraars met hun woekerpolissen, de huizen/hypotheekcrisis, met over-de-top aan bonussen! Die overheid zegt de ondernemers te steunen, bbz, administratiedruk, ... zij steunen wel de banken en verzekeraars! maar de kleine ondernemer! Ik vecht al vanaf april 2009 voor een bbz uitkering, maar krijg nu een treiter campagne met een onterecht fraude onderzoek, omdat ik verder leef!! -- Het meervoud van lef is leven -- @Christine: maakt van je boek een succes, Het leven is net ganzenborden. Je kunt steeds weer opnieuw beginnen, tenzij je in de put blijft zitten MijnBedrijf_van_De_Telegraaf_voor_ondernemers_in_het_mkb18-01-2012.pdf
  11. De beloofde update ! november heeft de zitting van het collega van beroep plaatsgevonden, Gisteren uitgehuild en uitgewaaid, mijn emoties werden mij te veel. In deze strijd van nu al 2,5 jaar heb ik inmiddels veel meegemaakt, veel verloren, een overlevingstocht! De dag na de zitting, de uitspraken van de rechters, deed mij veel herbelevend. Ik had een oproeping gehad en moest in persoon verschijnen. De rechter gaven vooraf aan dat zij het onderzoek gaan afronden of dat er een schikken bereikt moest gaan worden. Mijn advocaat hield het kort, had een sterk beroepschrift. Ons gevoel is dat het beroep tegen het “niet ontvankelijk” naar verwachten gegrond wordt verklaard. De gemeente werd stevig onder vuur genomen door de rechters met woorden als “onmenselijk” “gebeurt er iets raars” etc , De advocaat van de gemeente had een zwaar zitting Door de stugge houding van de gemeente had het college van beroep geen vertrouwen in een schikking. Omdat het ging over de ontvankelijkheid van mijn bezwaar en niet de inhoudelijk kwestie van het besluit, vroeg het Colleges van Beroep toestemming aan alle partij om ook zich over de inhoudelijke kant uit te spreken. Er is door de rechters kort overwogen om een deskundige in te schakelen. Na de schorsing is er verder korte gesproken over de stand van zaken en de huidige kredietvraag. De rechters begrepen dat investeerders niet het levensonderhoud + schulden van de ondernemer wensen te financieren. De gemeente is ondervraag over de deskundigheid van de adviseur, een ex imk’er met een eenmanszaak in het licht van de complexiteit van het bedrijfsplan. Een multichannel b2c community. Ook heeft de gemeente aangegeven geen steun niet wenste te verlenen aan een ex-inwoner. Omdat ik daar nu niet meer woon, geen steun. Hierop reageerde de rechtbank door betreffende de inhoudelijke vraag de situatie te bevriezen op besluitdatum. Dat houdt nu in dat zij op basis van oude rapport + mijn bezwaar, de toenmalige situatie gaan beslissen. Ik heb er alle vertrouwen in. Uitspraak wordt verwacht in de 2de week van december, fingerscrossed. In mijn huidige gemeente net ook afwijzing gehad. Opnieuw een tegenstrijdig rapport van ook opnieuw weer ex-imk’ers. Zitting van de Bezwaarcommissie is 1 dag voor uitspraak van College van beroep. Ook zijn afwijzing op basis van startend ondernemer, geen omzet, alleen kosten zijn gemaakt. Het urencriterium wordt niet eens genoemd. Niet levensvatbaar, ik moet maar bij de onderneming in loondienst, dan ontstaat er wel voldoende aflossingcapaciteit voor mijn schulden. Zij hebben daarom ook een eigen interpretatie van de wet `geen omzet` ipv art 1.lid b 2 bbz2004 het urencriterium bedoeld in art 3.6 van de wet inkomstenbelastingen 2001. Iemand starter noemen terwijl ik niet tot de kring van rechthebbende behoor: mensen een werkloosheidsuitkering of een inkomstenvoorziening ontvangen vanuit op grond van de WIJ. Besluit: 1. de kredietbehoefte uitstijgt boven wat mogelijk is in kader van het Bbz voor startende ondernemers. 2. Uw bedrijf niet levensvatbaar wordt geacht en dat na bijstandsverlening geen inkomen wordt verkregen, dat toereikend is voor de voortzetting van het bedrijf en voor de voorziening in het bestaan (art 1c. art 2 lid 1a en lid 2 bbz 2004. Enkele citaten: 3.1 Bbz-advies: Verder kan worden overwogen niet de persoonlijke besloten vennootschappen op te richten maar rechtstreeks in loondienst te gaan bij ….. (als daar mogelijkheden voor zijn). Punt 2.3 branche perspectief Of het plan en de uitvoering zodanig onderscheidend is dat het levensvatbaar is, is in het bestek van deze bbz aanvraag niet te beoordelen . dat zou een veel uitgebreider onderzoek vereisen dan in het kader van deze Bbz aanvraag mogelijk is. Punt 2.2 bedrijfsprofiel staat “Maximaal gebruik van de marketingmogelijkheden die het internet biedt is een van de uitgangspunten. Ten opzichte van de huidige aanbieder is er sprake van een onderscheid concept” Punt 2.5 expolitatiebegroting Met deze begrotingen is te zien welke omvang wordt nagestreefd. De opgenomen begrotingen waren bijgevoegd in het ondernemingsplan. Al met al is duidelijk dat na aanloopverliezen in het tweede jaar een positief resultaat wordt geprognosticeerd. Of de exploitatiebegrotingen van …. realistisch zijn is door ons niet te beoordelen. Een bedrijfsadviseur die een ` bedrijfseconomisch rapport` aangeeft dat hij een expoitatiebegroting niet kan beoordelen is geen bedrijfsadviseur. Ondeskundige !! Ex-imk´er die voor hun zelf beginnen en voor gemeentes deze rapporten opstellen zijn in mijn ogen niet te vertrouwen. Hun opdrachtgevers zijn gemeenten, hebben geen andere cliënten, hun broodwinning is adviezen schrijven VOOR gemeentes. Bedrijfsupdate Er wordt inmiddels samen met 4 ander ondernemer en diverse business partners een structuur opgezet met Holdings, BV’s, joint ventures en een stichting aandelenkantoor. Ik breng de plannen in ruil voor aandelen via mijn persoonlijke holding. Mijn bedrijfsplan is door de inbreng van de collega MT leden en businesspartners verfijnd, doorontwikkeld. Er is inmiddels zelf o.a. een TV format bijgekomen en ook de marktsituatie is ons gunstig, het gaat slecht in de markt, de huidige partijen zitten met de handen in het haar, het is actueel. lancering 1-2012 Door de rechtszaak, de houding van de huidige gemeente, de beperkte middelen en nieuwe (business) partners, onderzoeken naar onderdelen van het bedrijfsplan is de lancering vertraagd. Door mijn beperkte middelen kan/kon ik mij niet full blowen bezig houden met de plannen, de terugkeerde burn-out gevoelens, de schuldeisers stilhouden, kosten ongewenst veel tijd! Alle betrokkenen: 3 MT leden, 2 partijen die gezamenlijk de website bouwen, een jurist, marketingstrateeg zijn allemaal op basis van mede ondernemerschap ingestapt. Hierbij zitten 3 HL leden. Financiering van het plan is een kwestie van tijd, benodigde financiering is hoger geworden, verbeterde verdienmodellen, marketeers zijn erg enthousiast, vele adverteerders zijn zeer geïnteresseerd, alleen vooruitbetaling bij een no-proofen startup is voor hun een probleem, gezien de bedragen, hierdoor is `voorfinanciering dmv investeerders noodzakelijk maar inmiddels zijn ook banken geïnteresseerd. Volgende update half december uitspraak College van Beroep en zitting bezwaarcommissie ! Bij deze wil ik vrienden, (business) partners, adviseurs bedanken voor hun vertrouwen en steun.
  12. De update, was al een tijdje geleden. @ Ruben, bedankt voor je gratis :) tips, zeker je advies om het plan even in de koelkast (maar 14 dagen oke) zetten, het heeft geholpen.. Veel gebeurt afgelopen weken. Bezig met oude en nieuwe investeringsmogelijkheden, bedrijfsplan nogmaals goed onder de loep genomen, wordt nog steeds aangescherpt, en wordt steeds beter .(je leidt ook af en toe aan tunnelvisie en nieuw bloed, geeft nieuwe ideeën, inzichten en mogelijkheden) Het belangrijkste is er nu een goed team wordt gevormd, dat mistte dit plan. Een commerciële marketing strateeg die heeft een promotiekans bij huidige werkgever afgeslagen en wil daar nu gaan afbouwen en zich volledig wil gaan richten op het plan gaan . Een deal-maker, is zeer enthousiast over het plan, de mogelijkheden, de kansen en het commerciele traject Hij heeft een groot netwerk en veel contacten in o.a. bancaire en verzekeringsbranche en heeft ook banden en contacten met een strategische partner. Deze partij heeft al eerder interesse getoond om het bedrijfsplan te kopen, en zij kunnen de site ook bouwen, award winning, hebben een zeer goed gevulde agenda, eigenlijks geen tijd en hebben een goed netwerk welke nuttig is voor het bedrijfsplan, Nu dat mijn (ex-)compagnon weg is, is deze partij wel (weer) geïnteresseerd om o.a. extra tijd er in te steken. en de mogelijk optie te spreken. Ook een bank uit Belgie (ook geen last van mijn BKR) heeft interesse getoond, tipje van de sluier is dat mijn bedrijfsplan o.a. leads, marketing mogelijkheden voor o.a. banken oplevert. (In nederland sloot elke deur bij de bank op het moment dat zij mij door het systeem haalde, niet praten over een financiering maar ook niet als marketingtool voor de bank (bank als adverteerder), alleen op een `niets zeggende` zware bkr notering) Oplossing buitenlandse bank en stromannen ! Ik ben ook nog eens morgen jarig dan versie 4.1. Ohja Bbz, de rechter heeft mijn verzet tegen de "niet-ontvankelijk verklaring" ivm vermeende termijn overschrijding ongegrond verklaard en daarmee gaat de rechter o.a. in tegen 2 eerdere uitspraken van de andere rechters, mijn verzoek rechtstreekse behandeling 7.1a awb en ook de doorzend plicht wordt geschonden art 6.15 awb, daarom nog steeds geen inhoudelijke behandeling. Verschuilen achter procedures ! Advocaat ingeschakeld, die vind het onbegrijpelijk en dient nu hoger beroep in bij het centrale raad van beroep. kan nog wel even duren voordat er een zitting plaats vind. Tot nu toe alles zelf gedaan met hulp, nu is het tijd voor een echte specialist die het uitspraken onbegrijpelijk vindt. zal tzt een update geven
  13. @qudo Mijn topic"Bzz, een oplossing of een hel" en deze stelling staan ver uit elkaar. 8) TS heeft problemen met IMK In een andere topic wordt juist daarvoor ook andere gezocht. Via mail contact heb ik vernomen dat zijn problemen met het IMK opgelost en is de Bbz toegekend. Klachten IMK Ik heb met de gemeente over de uitvoering en inhoudelijk meningsverschil van de wet Bbz 2004. Mijn adviseur (ex-imk'er) had geen kennis had van mijn branche, het internet en de verdien modellen. Ik zal binnenkort (1 tot 2 maanden) een update van mijn situatie geven. Ik heb ook nu ook een positieve ervaring met de Bbz !! Mijn mening is dat de Bbz behandeling en benadering per gemeente zeer verschillend is. en dat ambtenaren en "in loondienst zijnde" (IMK) adviseurs anders denken en redeneren dan ondernemers. En dat kan nogal botsen !! Voor mij de belangrijkste les: Ik was niet meer aan het ondernemen, alleen bezig met het onrecht wat mij is aangedaan door de gemeente. Door persoonlijke gesprekken met o.a. met een lid van HL, maar ook door de opmerkingen van Danny Jansen CR en Henkh in mijn topic zijn mij ogen geopend. Ik ben nu weer aan het ondernemen en dat werp vruchten af. De lopende procedure zijn nu een bijzaak geworden en niet meer een hoofdzaak. En dat werkt ook voor je mentale drive zeer positief. "valsheid en leugens" zijn niet de juiste woorden, maar pure frustratie, maar het is een "verschil in inzicht"die het IMK zelf een (negatieve) invulling aangeven en niet op papier wil zetten hoe jij dat zou willen. Ik begrijp dat TS frustratie kwijt wil, maar je moet gewoon als je denkt ik je recht te staan de procedures volgen !! Maar belangrijker is "blijf ondernemen en wacht de procedures niet af of ga je daarop niet blindstaren." Als ondernemer weet je dat er meerdere wegen naar Rome leiden !! Ga op zoek naar die wegen met je ondernemers tom-tom !!
  14. Ik ga verder niet in over je beroep. Misschien is een boek schrijven zo gek nog niet? Maak er een bestseller van en je hebt geen BBZ meer nodig.... Mijn idee over jou mening : T-5r : En zoals in het zibb artikel staat : ‘Gemeenten weten vaak zelf niet hoe ze met de BBZ-regeling moeten omgaan. Veelal worden zelfstandigen die aankloppen om steun in eerste instantie afgewimpeld en afgewezen. - Er zijn inderdaad veel medewerkers van de gemeente die niet weten wat een BBZ is. Heeft onder andere te maken dat je vaak een call center belt die erg vaak naar de verkeerde afdeling doorverwijst zodat je uiteindelijk van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Er zijn gelukkig steeds meer gemeenten die wel een afdeling zelfstandigen hebben en die wel weten waar ze over praten. Bij de gemeenten waar wij contracten mee hebben zorgen wij voor kosteloze trainingen aan de personen die met deze vragen te maken krijgen om die kort en bondig te beantwoorden of ze in ieder geval naar de juiste afdeling door te verwijzen. Het afwimpelen heb ik niet meegemaakt tot nu toe. De kosten voor de aanvraag van de BBZ kan de gemeente bij het rijk declareren . Ook het eventuele krediet wordt voor 90 % door het rijk betaald en voor 10 % door de gemeente. T-5r : Als de zzp'er daarna toch volhardend is, moet een ambtenaar beoordelen of men in aanmerking komt voor bijstand. Deze beoordeling verschilt per gemeente en per ambtenaar. -De eisen om een BBZ aanvraag in te kunnen dienen zijn overal hetzelfde. Er zijn voorwaarden waaraan je moet voldoen voordat een ondernemer een BBZ kan indienen. Mocht een ondernemer aan de voorwaarden van de BBZ voldoen kan hij een aanvraag indienen bij de gemeente waar hij woonachtig is. De gemeente medewerker bekijkt dit streng aangezien een levensvatbaarheidsonderzoek 3K euros kost. Het zou zonde zijn als er een rapport komt waarin staat : voldoet niet aan de voorwaarde van de BBZ. En dan praat ik niet over levensvatbaarheid maar bijvoorbeeld een te hoog inkomen van de partner. T-5r : Vervolgens ontstaat een lange procedure (drie maanden is geen uitzondering) waarbij zoveel mogelijk obstakels in de weg worden gelegd om het onmogelijk te maken een uitkering te ontvangen. De gemeente MAG er 13 weken over doen vanaf het moment van aanvraag. Ze mogen zelfs de termijn verlengen met nog een keer 13 weken.Dus dat 3 maanden geen uitzondering is vind ik niet wat je de gemeente kan verwijten. Gemeenten zijn afhankelijk van externe kantoren voor het levensvatbaarheids onderzoek. Danny @danny: En zoals in het zibb artikel staat : ‘Gemeenten weten vaak zelf niet hoe ze met de BBZ-regeling moeten omgaan. Veelal worden zelfstandigen die aankloppen om steun in eerste instantie afgewimpeld en afgewezen. Ik heb 2x afgewimpeld en ook afwezen, het advies voor de Bbz regeling laat bij deze instantie niet te wensen over ! In begin direct verkeerde brochures, regelgeving niet kennen : art 17 vs art 10 en 11 bbz is waarop ik vorige zaak heb gewonnen !! maar ook startend ondernemer of gevestigd ondernemer is hun onduidelijk: Ik heb mijn ondernemingsdoel veranderd en wordt daarom mede gezien als starter terwijl de wet naar de historie van ondernemer. kijkt en niet in die vraag naar de onderneming !! ik kan niet over andere gemeente praten want tot aanstaande woensdag heb ik daar geen ervaring mee. Aanstaande woensdag kom ik bij een gemeente die het uithanden heeft gegeven aan een regionaal bureau voor zelfstandigen die het voor bijna de hele provincie werkt, heb er goede zaken over gehoord, dus benieuwd en wacht het af. @danny : Als de zzp'er daarna toch volhardend is, moet een ambtenaar beoordelen of men in aanmerking komt voor bijstand. Deze beoordeling verschilt per gemeente en per ambtenaar. * In mijn geval was het een consultancy die alle bbz aanvragen doet voor deze gemeente en niet een "specialist", In mijn geval, hij heeft geen kennis van de reclamebranche, internet verdienmodellen en termen (hij zelf heeft niet eens een site en werkt met een hotmail account) en heeft onderdelen van mijn plan niet meegenomen in de beoordeling. De overheid adviseert gemeente gebruikt te maken van het IMK ivm de diversiteit van ondernemingen. @danny: De gemeente MAG er 13 weken over doen vanaf het moment van aanvraag. Ze mogen zelfs de termijn verlengen met nog een keer 13 weken. Dus dat 3 maanden geen uitzondering is vind ik niet wat je de gemeente kan verwijten. Gemeenten zijn afhankelijk van externe kantoren voor het levensvatbaarheids onderzoek. Ja, bij mij heeft men in eerste instantie verzuim een onderzoek te starten, maar pas na afwijzing is men tracht men het te je zo moeilijk te maken zal maar mogelijk en ook dan probeert deze gemeente zoveel mogelijk obstakels en procedure in de weg te leggen. In een "normale" situatie zal het zeker meevallen, maar op het moment dat je in een "conflict" komt terecht of onterecht dan heeft men deze neiging. * Een ambtenaar en de gemeente zijn er niet van gediend als je hun op fouten betrapt en wijst door bezwaar te maken. Dus zolang je niet tegen de haren in strijkt is het goed, maar anders ...... Maar ik heb het over mijn ervaring met 1 gemeente en kan niet over andere gemeentes oordelen. las in een eerdere reactie dat Eindhoven binnen 3 weken een krediet van > 100.000 heeft verstrekt dus kan dus ook zeker wel (zeer) goed gaan !! Het zal geen algemene trend zijn, maar juist deze uitzonderingen en schijnende gevallen zul er zeker ook zijn, ik ben er 1 van !! Uit het jaarverslag van de ISD die voor meerdere gemeentes werkt, las in zeer weinig Bbz aanvragen zijn, dus onervaren en hebben deze taak ook pas sinds begin 2009. Wwb vanaf 2006. In een gebeid met hoofdzakelijk landbouw. Ik heb het niet getroffen bij de instantie/gemeente en daarom ook nu naar een andere gemeente, hopende op een positieve ervaring ! De beste seller is bijna klaar, maar ik moet de laatste hoofdstukken. 1 nieuwe gemeente 1 beroep en het slotstuk !! Een thriller met hopelijk een happy end !! Daar ga ik voor ! Dat laatste belangrijke hoofdstuk !!
  15. Ik zal nog even voor geïnteresseerden een langere uitleg geven In januari had ik beroep ingediend tegen een besluit van 3 december en een besluit op bezwaar 15 december. Uitkomst van het besluit op bezwaar dat er een bedrijfsmatig onderzoek had moeten plaatsvinden. Deze had ik al in werking gesteld en daaruit kwam op 3 december een negatief besluit. Dat wilde ik aanvecht maar omdat deze 2 zaken een gevolg was en een cruciaal verband hadden heb ik dat in 1 gecombineerde zaak ingediend. In een reactie op een verzoek van mij heeft de directeur en secretaris van het dagelijkse bestuur aan dat ik die zaak (besluit 3 december') maar bij de beroepzaak moet inbrengen. juli heeft de recht aangeven dat dit een bezwaarzaak is en terug verwezen naar een bezwaarprocedure. ongegrond wat betreft besluit op bezwaar 15 december (had ook nauwelijks punten tegen dat besluit) niet-ontvanklijk en terugverwijzing naar commissie (mijn pleitnota was gebaseerd op besluit 3 december) De bezwaarcommissie heeft op hun verzoek tijdens de zitting mij alleen gehoord over de inhoudelijke kant van mijn bezwaar op besluit 3 december.(is ook te lezen in hun verslag) In hun advies gaat men alleen in op het punt van termijn verzuim. Ik had in januari bezwaar moeten maken in plaats van inbrengen in de beroepzaak. daarom is hij nu niet-ontvankelijk verklaard. In mijn pleitnota had ik dat wel opgenomen, maar het vreemde is dat tijdens de zitting er met geen woord over gesproken is. Maar minachten ook daarmee de uitspraak van de rechter en ook de uitspraak van de voorzieningsrechter. Ik dien nu beroep tegen deze beslissing op bezwaar in, inhoudelijk tegen besluit 3 december en voor de termijn overschrijding kan ik 3 wetartikels vinden die mijn verschonen van de termijnoverschrijding. art 7.1a awb Brief directeur/dagelijks bestuur.)dit had de rechter op 22 juli al kunnen doen, maar die wilde meer mogelijkheid voor rechtsstappen, na beroep heb je alleen nog college van beroep, na bezwaar, heb beroep en dan nog eens college van beroep) art 6.15 awb uitspraak rechter 22 juli 2010 art 6.11 awb het standpunt van de ISD en de commissie heeft veel weg van verschuilen achter formaliteiten in plaats van het primair doel op een sociale manier bijstand verlenen aan mensen in nood. en daarvoor is de Bbz bedoeld ! en zoals in het zibb artikel staat : ‘Gemeenten weten vaak zelf niet hoe ze met de BBZ-regeling moeten omgaan. Veelal worden zelfstandigen die aankloppen om steun in eerste instantie afgewimpeld en afgewezen. Als de zzp'er daarna toch volhardend is, moet een ambtenaar beoordelen of men in aanmerking komt voor bijstand. Deze beoordeling verschilt per gemeente en per ambtenaar. Vervolgens ontstaat een lange procedure (drie maanden is geen uitzondering) waarbij zoveel mogelijk obstakels in de weg worden gelegd om het onmogelijk te maken een uitkering te ontvangen. In dit traject vallen veel slachtoffers die afhaken omdat een faillissement niet meer te vermijden valt', Dit kan ik helaas onderschrijven, mijn conclusie nu is : Bbz is een hel ! Ik kan er inmiddels een boek over schrijven maar de titel heeft Pim Fortuyn al gebruikt ."A hell of a job" Opgeven is voor amateurs, HL is voor professionals
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.