Jump to content

wpronk

Super Senior
 • Content Count

  143
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Wouter
 • Last name
  Pronk
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Pijnacker
 1. Koen Lijkt mij wel , Ja, ook zelfstandige ondernemers gebruiken eHerkenning om zakelijke diensten online af te nemen bij meer dan 400 (overheids)organisaties. De meeste van deze organisaties identificeren bedrijven, waaronder ook eenmanszaken,op basis van KvK-nummer. eHerkenning wordt daarom ook ingezet voor zelfstandige ondernemers die willen inloggen bij deze organisaties.
 2. Arjan, lukt het je wel de jaarcijfers op te maken Balans en Winst / verliesrekening ?
 3. @ Anoniem81 je hebt gelijk nu alleen nog ZZP'ers in 2014 was dat anders toen kon ik als BV nog een zakelijke rekening openen.
 4. KNAB werkt wel zeker met B.V's , ik was een van de eerste zakelijke klanten.
 5. Je kan in outlook ook de ontvangst - en lees bevestiging aanzetten.
 6. Pak je jaar cijfers en VPB aangifte van voorgaande jaren er bij en maak zelf de jaarcijfers (in excell) en doe zelf de VPB aangifte. Hoe moeilijk kan het zijn ? Ik doe het ook al jaren zelf.
 7. De Belastingdienst blijft vreemd doen: Op grond waarvan zijn bedrijven per 1 januari verplicht hun belastingzaken af te handelen met eHerkenning? Dat wil Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt van staatssecretaris Menno Snel van Financiën weten. Volgens Omtzigt ontbreekt een wettelijke basis voor deze verplichting. Dat schrijft het FD. Brief over eHerkenning De fiscus heeft sommige bedrijven per brief laten weten dat eHerkenning met ingang van volgend jaar het enige identificatiesysteem is, waarmee zij elektronisch toegang krijgen tot de dienst. Andere zakelijke inlogsystemen kunnen de bedrijven dan niet meer gebruiken. Introductie uniform verificatiesysteem De introductie van één verificatiesysteem is onderdeel van een project van het ministerie van Binnenlandse Zaken om elektronisch verkeer tussen overheid en burgers beter te beveiligen. De keus is op eHerkenning gevallen. Anders dan het gratis overheidssysteem DigiD, wordt eHerkenning aangeboden door zes commerciële partijen en moeten gebruikers ervoor betalen. Wettelijke basis? CDA-Kamerlid Omtzigt wil weten wat de wettelijke basis is om bedrijven te verplichten bij een van de zes commerciële partijen het herkenningssysteem aan te schaffen. De wet Digitale Overheid zou die basis kunnen zijn, maar de Tweede en Eerste Kamer moeten deze nog goedkeuren. Zonder wettelijke grondslag kunnen bedrijven die geen gebruikmaken van eHerkenning, niet worden beboet, stelt Omtzigt..
 8. Zolang je geen uitkering van een Stamrecht of lijfrente doet zou ik bij betaling: het "netto loon" plaatsen op de Winst en Verlies rekening als kosten op rekening " Salaris kosten" voor de "Sociale lasten" idem op de Winst en Verlies rekening als kosten op de "Rekening Sociale lasten en Loonheffing" Als de Sociale lasten en Loon Heffing niet direct worden betaald zou ik deze op de "balans" zetten als schuld onder "kortlopende schulden? en bij betaling als aflossing boeken.
 9. ISIS leden zijn in buitenlandse krijgsdienst en verliezen volgens de grondwet de Nederlandse nationaliteit. Dus shuttlel bus is overbodig.
 10. Het is zelfs zo dat je per behandelaar "aangifte Loonheffing of BTW" een account moet aanvragen.
 11. Eric, ik heb gekozen voor Reconi, die komt goed uit de bus, ook prijs technisch en de beheers module is gratis. Voor aangifte Loonheffing is ten minste klasse 3 nodig. Het account is persoonlijk dus iedereen die aangifte wil/moet doen heeft een account nodig. Een OTP token maakt dat dus alleen maar duurder. Mvgr
 12. Nieuw Eherkenning aangifte Loonheffing voor Rechtspersonen via Mijn Belastingdienst Zakelijk is per 2020 definitief. Welke bedrijven / leveranciers met ten minste niveau eH3 zijn het beste en welke zouden jullie adviseren en waarom ? W. Pronk
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept