Jump to content

wpronk

Super Senior
 • Content Count

  160
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by wpronk

 1. Roel ik maak me er niet druk om het is toch een "Nihil" aangifte. Volgens mij kan die Inspecteur zijn tijd beter besteden, dan zich druk maken om "niks" van een klein BV tje waar "Niks" te halen is .
 2. Highio, zoals ik schreef van uit "mijn Belastingdienst Zakelijk", ja zodra je een uitnodiging krijg kan je aangifte doen. Die uitnodiging komt overigens van uit de oude site. Daar kwam ik achter toen van uit "mijn Belastingdienst Zakelijk" ik nog geen aangifte kon doen.
 3. Wat mij opviel deze week dat ik geen ontvangst bevestiging Loonheffing en BTW juni 2020 heb ontvangen van uit mijn Belastingdienst Zakelijk . Klopt dit, hebben jullie ik ook ervaren ? Groet
 4. Normaal gesproken ontvang ik de definitieve aanslag VPB medio mei, zo was het dus afgelopen jaren en dan vind ik eind juni best wel laat. Maar goed we gaan wel zien wat de Inspecteur van de Nihil aangifte vindt. Verder zit ik nergens op te wachten.
 5. Joost, een probleem is het natuurlijk niet ik vind het alleen een rare gang van zake alleen om het feit dat je een Nihil aangifte doet dat je er uit wordt gehaald. Dat zal de komende jaren wel meer voor komen dan omdat ik met mijn vermindering van de post "Kosten Winstopslag" precies op nul uitkom.
 6. Nog steeds geen definitieve aanslag ontvangen dus maar even gaan bellen. Omdat de aangifte Nihil is is deze er uitgesprongen en wordt de aangifte door de Inspecteur "him self" bekeken. Raar hoor deze gang van zake. en de verklaring is toch zo simpel.
 7. Ach het is al meer dan 10 jaar geleden :-)
 8. De VPB neem je als kortlopende schuld op je W&V rekening op. De Notariskosten e.d.neem je op onder het kopje oprichtings kosten. Hiervoor heb ik van uit prive een factuur naar de BV gestuurd met de spceificaties als op de originele facturen en incl BTW en de BTW met de Belastingdienst verrekend.
 9. wpronk

  VPB 2019

  Probleem opgelost was een invoer fout saldo vermogen einde boekjaar en begin boekjaar was gelijk :-(
 10. wpronk

  VPB 2019

  Ik zou niet weten waar, jij wel ? De helpdesk heeft bij terug gebeld maar die wist niets inhoudelijk van VPB.
 11. wpronk

  VPB 2019

  2 heb ik aan kunnen passen 3 die staat als schuld op de balans de balans en W&V rekening in deze zan gifte klopt precies De € 4000,-- is van de winstreserve afgehaald. Deze controle check is echter met de W&V rekening die op 0,00 staat en daar door kom ik niet verder Er wordt door dedividend opgave een fiscale winst aan gemaakt waar over VPB wordt berekend Waarom dat is kan tot op heden niemand mij uitleggen. Ik zou vandaag door de helpdesk van de belastingdienst worden terug gebeld dan hoor ik meer waarom er een fiscalewinst wordt aangemaakt.
 12. wpronk

  VPB 2019

  Winstdeling (Dividend) is en uitgaven die staat als schuld op de Balans. Als ik die € 4000,-- dividend als kosten op de W&V rek. zet wordt het min € 4000,-- Terwijl de fiscale winst plus € 4000,-- is." Door de dividenduitkering ad 4.000 wordt een verschil van 8.000 gecreëerd.
 13. wpronk

  VPB 2019

  NIemand ? Waar het mij om gaat is dat ik het vreemd vind dat door het opnemen van een dividenduitkering uitkering een fiscale winst van € 4000,-- wordt gecreëerd waar over ik VPB moet betalend terwijl de winst verliesrekening op € 0,00 staat. Bij deze aangifte komt de Balans en W&V rekening precies overeen met mijn Jaarrekening Wie kan mij uitleggen waarom door het opnemen van een dividend uitkering er een fiscale winst van € 4000,-- ontstaat ? Als ik de dividend uitkering weg laat kan ik wel verder.
 14. wpronk

  VPB 2019

  Ik ben niet bij met VPB 2019 in mijn Belasting Dienst zakelijk : 1 Er kan geen verkorte aangifte worden gedaan 2 Bij de voorzieningen kan de Stamrecht/lijfrente en kosten winstopslag niet afzonderlijk vermeld worden. Deze moet en in het zelfde veld worden ingevoerd 3 Voorts is er een check van saldo fiscale winstberekening + € 4.000,-- Controle winstberekening Winstberekening volgens Winst-en-verliesrekening = € 0 Volgens de de controlecheck zijn de bedragen niet gelijk. Uit te keren Dividend staat toch als schuld op de Balans en niet op de Winst / Verlies rekening ? vpb2019_3.pdf.docx vpb2019_1.pdf
 15. Open Knab Zakelijk via de app tijdelijk alleen voor eenmanszaken). Dus GEEN B.V. , N.V of (web-) winkels
 16. Knab doet alleen nog particulier, bekijk de kosten van ABN/AMRO eens volgens mij kan je daar best wel mee uit de voeten.
 17. Koen Lijkt mij wel , Ja, ook zelfstandige ondernemers gebruiken eHerkenning om zakelijke diensten online af te nemen bij meer dan 400 (overheids)organisaties. De meeste van deze organisaties identificeren bedrijven, waaronder ook eenmanszaken,op basis van KvK-nummer. eHerkenning wordt daarom ook ingezet voor zelfstandige ondernemers die willen inloggen bij deze organisaties.
 18. Arjan, lukt het je wel de jaarcijfers op te maken Balans en Winst / verliesrekening ?
 19. @ Anoniem81 je hebt gelijk nu alleen nog ZZP'ers in 2014 was dat anders toen kon ik als BV nog een zakelijke rekening openen.
 20. KNAB werkt wel zeker met B.V's , ik was een van de eerste zakelijke klanten.
 21. Je kan in outlook ook de ontvangst - en lees bevestiging aanzetten.
 22. Pak je jaar cijfers en VPB aangifte van voorgaande jaren er bij en maak zelf de jaarcijfers (in excell) en doe zelf de VPB aangifte. Hoe moeilijk kan het zijn ? Ik doe het ook al jaren zelf.
 23. De Belastingdienst blijft vreemd doen: Op grond waarvan zijn bedrijven per 1 januari verplicht hun belastingzaken af te handelen met eHerkenning? Dat wil Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt van staatssecretaris Menno Snel van Financiën weten. Volgens Omtzigt ontbreekt een wettelijke basis voor deze verplichting. Dat schrijft het FD. Brief over eHerkenning De fiscus heeft sommige bedrijven per brief laten weten dat eHerkenning met ingang van volgend jaar het enige identificatiesysteem is, waarmee zij elektronisch toegang krijgen tot de dienst. Andere zakelijke inlogsystemen kunnen de bedrijven dan niet meer gebruiken. Introductie uniform verificatiesysteem De introductie van één verificatiesysteem is onderdeel van een project van het ministerie van Binnenlandse Zaken om elektronisch verkeer tussen overheid en burgers beter te beveiligen. De keus is op eHerkenning gevallen. Anders dan het gratis overheidssysteem DigiD, wordt eHerkenning aangeboden door zes commerciële partijen en moeten gebruikers ervoor betalen. Wettelijke basis? CDA-Kamerlid Omtzigt wil weten wat de wettelijke basis is om bedrijven te verplichten bij een van de zes commerciële partijen het herkenningssysteem aan te schaffen. De wet Digitale Overheid zou die basis kunnen zijn, maar de Tweede en Eerste Kamer moeten deze nog goedkeuren. Zonder wettelijke grondslag kunnen bedrijven die geen gebruikmaken van eHerkenning, niet worden beboet, stelt Omtzigt..
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept