Jump to content

Trevor

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  -
 1. Er zijn geen verschillen qua eisen tussen papieren en digitale facturen. Achterliggende bewijsstukken zijn ook onderdeel van de administratie en dragen bij aan de authenticiteit en integriteit. Hoe de belastingdienst controleert is haar zaak, maar het is in eerste instantie toch de verantwoordelijkheid vd onderneming om zorg te dragen dat de organisatie zodanig is ingericht dat de authenticiteit vd de inkoopfactuur is gewaarborgd. Het voorbeeld wat je overigens noemt klinkt overigens eenvoudiger dan het is. In de toekomst zal dit wellicht veranderen als facturen op grotere schaal in
 2. Ik zou het afstemmen bij de fiscus. In principe bekijken zij a.h.v. aantal activiteiten/ aantal afnemers/ omzet niveau/ urencriterium of je ondernemer bent voor IB en/ of BTW. Belangrijkste is dat je deelneemt aan het handelsverkeer en bijv. reclame maakt en concureert met andere partijen. Is denk ik een grijs gebied. Als het hobby-matig is kan je het ook als resultaat uit overige werkzaamheden opgeven, maar ik zou e.e.a. navragen/ afstemmen bij de fiscus als ik jou was.
 3. Als je een credit bedrag negatief debet verantwoord geeft dit een vertekend beeld, aangezien je als het ware dan de balans (totaal activa en passiva) verlaagd ('balansverkorting'). Dit heeft een (onterecht) effect op te berekenen ratio's.
 4. Dank voor alle info (voor zover hier wat nieuws voor mij tussen zat). Vind het wel bijzonder dat men allerlei waardeoordelen post, zonder verdere achtergrond te weten.
 5. 95 is neem ik aan het verlies van de werk BV Als dit het geval is wordt de deelneming 95 minder waard. Je boekt dan: Resultaat deelneming (resultatenrekening), @ FVA ad EUR 95. Balans wordt hierdoor: FVA 119.905 AK 18.000 Algemene reserve 102.000 Resultaat boekjaar -95
 6. Allereerst excuus voor onduidelijke tekst. E.e.a. is met ipad geschreven, dus vandaar soms onduidelijk. Hierbij een nadere toelichting. We hebben geen gezamelijke kapitaalrekening, maar ieder betalen we goederen/ lasten privé en boeken dit in een R/C privé. We zijn gezamenlijk bevoegd tot een bedrag van EUR 500,-. De vennoot is zelfstandig een verplichting aangegaan boven dit bedrag, zonder mij daarvan op de hoogte te stellen en zonder mijn voorafgaande goedkeuring. Uiteindelijk ben ik akkoord gegaan met de verplichting (niet expliciet schriftelijk) als hij de verplichting maar zelf betaa
 7. Hoe gaat een onmiddelijke ontbinding in zijn werk. Ik ben een vof gestart met een partner en deze partner is een verplichting aangegaan > dan bevoegd (maar ik had hier geen problemen mee, als hij het maar uit eigen middelen betaalde). Uiteindelijk is dit niet gebeurd en heb ik het bedrag 'voorgeschoten'. Echter wil ik nu stoppen. In onze overeenkomst is echter opgenomen dat dit alleen ultimo boekjaar kan, maar ik wil er zo snel mogelijk van af. Wat zijn de beste wegen om nu te bewandelen? Momenteel negeert hij echter mijn telefoontjes/ emails. 1) vennoot schriftelijk (aangetekend) op d
 8. Dank voor je reactie. Vanaf 1 april 2011 betaal ik de leasekosten maar ontvang ik EUR 0,30 per zakelijk gereden km van mijn opdrachtgever. Mag ik er dan nogsteeds voor kiezen om de auto prive te rijden en de leasekosten prive te betalen en zakelijk EUR 0,19 te declareren?
 9. Even een specifiek geval in mijn huidige situatie. Tot 1 maart 2011 was ik in dienst bij mijn werkgever en genoot ik van een leaseauto. Per 1 maart 2011 gestart als freelancer, waarbij ik tot op heden nogsteeds geniet van de leaseauto. De eerste maand waren de kosten volledig voor mijn voormalige werkgever. Nu de 2e maand krijg ik een factuur voor de leasekosten. Tot en met 1 maart 2011 betaal ik bijtelling via de payroll van mijn voormalige werkgever. Een aantal vragen: - Kan ik er überhaupt voor kiezen om vanaf 1 maart 2011 de auto privé te rijden en zakelijke km's op mijn e
 10. @Victor, eens voor de boekhouding zal je dan kiezen voor een extra grootboekrekening.
 11. 1 ) De computer van € 300,00 komt rechtstreks in de kosten over 2010 en hebben dus invloed op het resultaat. De computer van € 1.000,00 (stel aankoop 01-01) wordt geactiveerd en komt debet op de balans. Hierop 20% afschrijving, welke ook weer naar het resultaat gaan. Blijft een bedrag van € 800,00 op de Balans debet. (Dit is enkel interessant als je in de toekomst wel een positief resultaat verwacht. je kunt namelijk nog 4 jaar afschrijven en dus het toekomstige resultaat drukken.) 2.) Liquide middelen zijn altijd positief of -0-. ( Te vergelijken met een kas. Als die leeg is kan er
 12. Dit hoef je niet in je boekhouding te verwerken. In de jaarrekening kan je toelichting dat het betreffende bedrag niet tot je vrije beschikking staat. De garantie kan je daarnaast toelichting bij de niet uit de balans blijkende rechten en verplichtingen.
 13. Is er niet een makkelijkere ondernemingsvorm waarbij we als 2 zelfstandigen samenwerken, zonder dat één van ons alle risico's draagt en waarbij als de samenwerking niet slaagt één makkelijk kan uitstappen en de activiteiten kan voortzetten.
 14. Als ik op KvK en andere bronnen kijk en ook hier in het forum blijkt dat iedereen zegt dat je je ALTIJD moet inschrijven als zzp-er bij KvK een rechtsvorm moet kiezen. Echter lees ik in de folder van KvK (Freelance ondernemen) het volgende: Nu vraag ik me af of het inderdaad zo is of je je MOET inschrijven als freelancer en wanneer dit niet hoeft.
 15. Ok, dus er moet ALTIJD sprake zijn van een rechtsvorm (natuurlijk of rechtspersoon) alleen los daarvan wordt gekeken of je voor inkomstenbelasting ondernemer bent, zo nee dan is het resultaat uit overige werkzaamheden? Zijn hier ook uitzonderingen op? (v.w.b. verplicht rechtsvorm/ inschrijving KvK).
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept