Cat07

Junior
  • Aantal berichten

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Cat07

  1. Je hebt gelijk Sabra, ik stond nog in de chat-modus en had meer tijd moeten nemen op te antwoorden. Mijn excuus voor de korte reacties. Ik ben zeker blij met de gegeven reacties en ga deze later op de dag goed doornemen.
  2. Wat zou een reeel % van de omzet of winstmarge zijn?
  3. De persoon in kwestie heeft meerdere opdrachtgevers.
  4. Beste lezers, Wij zijn als bedrijf dusdanig aan het groeien dat wij aan personeelsuitbreiding denken. Nu heb ik iemand op het oog die graag voor ons aan de slag zou willen als vertegenwoordiger in de beautybranche op zelfstandige basis (het bezoeken van salons en winkels met als doel verkoop van schoonheidsproducten). Dit betekent voor ons geen contracten, personeelskosten, etc. Voor deze persoon betekent het zelfstandigheid, vrijheid en natuurlijk verdiensten. Tot zover de win-win situatie. Maar hoe ga je nu om met beloning? Hoe wordt een vertegenwoordiger tegenwoordig beloond? - vast basissalaris met provisie? - Aan welk % provisie zou ik moeten denken? - hoe lang blijf je provisie over een klant betalen? - Of is een vast salaris per dag een betere optie? - Of zou er een beloning per bezoek kunnen worden toegekend? Ik heb nog nooit met dit bijltje gehakt en het is mij onduidelijk wat realistisch is. Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.
  5. Bedankt voor jullie tips. Hier kan ik iets mee. In ieder geval bleek er een fout op de homepage te staan. Dit zal ongetwijfeld hebben meegespeeld. Ik zou zelf ook niet kopen op een site met fouten. Volgende stap is met jullie tips aan de slag gaan en mijn bezoekers op de voet volgen. Nogmaals bedankt! p.s. meer tips en trucs blijven uiteraard meer dan welkom
  6. Dat is zeker een goede tip, Job, om NL en FR sites van bedrijven te vergelijken. Mag ik je een PM sturen met mijn link, om de home page even te lezen of er een grote afschrikwekkende fout in staat, of ben ik nu te brutaal?
  7. Beste Highio, Ik begrijp je reactie, maar ik mag hier volgens mij geen reclame maken. Ik laat morgen mijn site sowieso door een ander vertaalbureau controleren. Ik kan namelijk niet geloven dat iemand een probleem heeft, op Google gaat zoeken, onze adertentie (en dus ons product) interessant vindt en vervolgens op onze website direct afhaakt. Ergens klopt iets niet. Ik heb mijn topic ook geopend om ervaringen van Nederlandse bedrijven in Frankrijk te lezen.
  8. Beste lezers, Op mijn Nederlandse website heb ik een bounce% van circa 38%. Op mijn franse website is dit bijna 70%. De website is exact hetzelfde, vertaald door een officieel bureau. Ik vraag me af waarom de Fransman afhaakt en de Nederlander niet. Natuurlijk heeft het er mee te maken dat het product nog geen naamsbekendheid heeft. Uit Adwords blijkt dat er vraag is, interesse is, nieuwsgierigheid wordt gewekt, wordt er gretig geklikt, maar men haakt toch direct af op de homepage. Er is duidelijk vraag naar het product, er is weinig concurrentie. Op de home page is niet te zien dat wij een Nederlands bedrijf zijn. Wat is het bij de Fransman, wat hem niet aanstaat en de Nederlander wel. Ik ben benieuwd naar alle reacties (ook zeker van niet-Frankrijk-specialisten)
  9. Dat zijn inderdaad ook goede punten om te overwegen, Ido.
  10. Dank je voor je reactie, Jeroen. Het gaat om distributeurs en groothandels van verzorgingsproducten. Het zullen terugkerende aankopen zijn. Grootte van bedragen of aantallen kunnen wij nog niet zeggen. Waarschijnlijk enkele duizenden per jaar per land. De klant brengt ons in contact met de potentiele klant en heeft ons product al voorgesteld. De interesse van de potentiele klant is er al.
  11. Beste forummers, Een klant van ons kan ons in contact brengen met potentiele klanten in verschillende landen in Europa. Wat zou een eerlijke vergoeding hiervoor zijn? Een % van de omzet? Gedurende welke tijd? Waar dien ik rekening mee te houden? Ik heb nog niet eerder met dit bijltje gehakt, dus alle op- en aanmerkingen zijn welkom. Alvast bedankt voor jullie input.
  12. Het probleem is inmiddels opgelost. Er scheen verkeerde info in hun systeem te staan. Vandaag is het openstaande bedrag zelfs al bijgeschreven op onze rekening. Iedereen hartelijk bedankt voor de reacties! Ik wilde zeker weten dat ik in mijn recht stond voordat ik contact met ze opnam.
  13. Beste Nynke, Ik weet inderdaad dat je rente mag berekenen. De klant heeft inmiddels toegezegd het nog openstaande bedrag te voldoen. Om de lieve vrede te bewaren, laat ik het hier bij. Gelukkig hebben wij erg weinig met niet betalende of slecht betalende klanten te maken, en zal ik deze keer met de hand over mijn hart strijken ;)
  14. Wat jammer, Yannick, ik heb net gebeld, maar deze tip neem ik zeker mee voor toekomstige akkefietjes Ze hebben toegeven dat er een fout in het systeem stond (8 dagen - 3%) en een betalingstermijn van 60 dagen. Het is nu recht gezet. Betaling vind in het vervolg plaats binnen 30 dagen netto. Bedankt voor jullie input. Ik moest zeker weten dat ik goed zat.
  15. Hartelijk dank voor jullie reacties! Wij berekenen geen 3% kredietbeperking en de levering was in orde. Zij hebben de 3% zich toegeeigend. Ik zal telefonisch contact met ze opnemen om duidelijk te maken dat dit niet de bedoeling is, aan de hand van jullie reacties. Ik ben benieuwd naar hun reactie. Gelukkig zijn wij niet al te afhankelijk van deze leverancier en is het ook (nog) geen grote jongen voor ons.
  16. Als bedrijf hanteren wij een betalingstermijn van 30 dagen netto. Een klant van ons betaalt echter pas na 60-70 dagen en houdt dan ook nog eens 3% van het netto factuurbedrag in. Is dit geoorloofd?
  17. @knuffelbeertje, Pakketjes naar het buitenland worden omgenummerd en krijgen een "RR"nummer. Deze zijn op te vragen bij TNT Post zakelijk. tel 076-5272727
  18. Beste Roosmarijn, Ik ben zeer benieuwd via welke partij je pakketten verstuurd en om welke aantallen het gaat. Helaas heb ik tot op heden nog geen goede aanbieding gekregen. Voorlopig zullen wij via DHL en Deutsche Post blijven versturen versturen.
  19. Het probleem is voor ons in feite opgelost door pakketten bestemd voor het buitenland vanuit Duitsland te verzenden. Kosten voor een aangetekend pakket tot 1kg binnen heel Europa, €5.50. Een pakket binnen Duitsland €5.70 Binnen Nederland versturen wij nu voorlopig met DHL4you, €4.95 per pakket. Levertijd is wel ca. 5 dagen binnen Nederland. Misschien is cheapcargo een goede tip voor ondernemers die niet aan de grens wonen. Deze website geeft heel duidelijk de kosten per vervoerder weer. Mocht ik nog interessante aanbiedingen binnen krijgen, dan zal ik ze posten. Helaas is er tot op heden nog geen goedkoop alternatief aangeboden via de bekende vervoerders.
  20. Hartelijk dank! Zou het mogelijk zijn dat mensen van alle aanbieders de prijzen voor lichte pakketjes kunnen doorgeven, dat bespaart een heleboel moeite ! Zodra ik meer info heb, waarschijnlijk begin volgende week, zal ik de prijzen posten.
  21. @ Vossie ;D Dat stond er bij mij niet in. Wel zijn de contractprijzen binnenland verhoogd. Bij pakketten boven 6kg is er geen enkel voordeel meer in vergelijking met een standaard pakket van €6.75. Sterker nog, boven de 6kg gaan we meer betalen dat een standaardzegel van €6.75 tot 10kg.... @vdhork: Zo herkenbaar...Ik heb eens uitgerekend hoe lang ik wekelijks aan de balie van AH stond; gemiddeld 1,5 uur per week. Na 4 maanden lang dagelijks de meisjes te moeten uitleggen hoe het werkt (ik heb zelfs de chef moeten uitleggen dat de aangetekende stickers om een speciale reden zo gefabriceerd zijn en het niet de bedoeling is dat de cijferreeksen ook op de doos worden geplakt, maar dat het folietje er op moet blijven zitten. Hij had het schaamrood op de kaken.....), heb ik de moed opgegeven en de pakketten in het vervolg naar een verder gelegen agentschap gebracht, waar een oudwerknemer van het postkantoor werkt. Wat een verademing :-)
  22. Ik moet eerlijk bekennen dat ik best tevreden was over TNT, tot het moment dat 17 jarige Albert Heijn meisjes het werk overnamen, stakingen aan de orde van de dag waren (pakketten bleven een WEEK in het sorteercentrum liggen) en absurde prijsverhogingen. Sindsdien is de maat vol en heeft TNT een klant verloren.
  23. De priorityzending zijn relatief goedkoop. Het nadeel hiervan is dat de pakketten tot 2kg niet gevolgd kunnen worden via Track & Trace. Dit risico kunnen wij ook niet lopen. Het voelt een beetje als flessenpost, hopen dat het ooit aankomt. Onze klanten zullen ook niet te spreken zijn over de tariefsverhoging van +100%, maar ook niet wanneer hun betaalde zending zoek raakt en niet meer te traceren is. Hoe dan ook, een enorme strop, waar TNT niet over heeft nagedacht. Zij zullen hierdoor een groot aantal klanten verliezen, omdat deze wijziging grote gevolgen heeft voor de ondernemer met buitenlandse klanten. Ik heb inmiddels offertes aangevraagd bij de GLS, DPD, Fedex, DHL, UPS, Post Select en Holland Post. Ik zal laten weten welke de voordeligste is. Helaas zal ik pas komende week uitsluitsel hebben. @vdhork: wat houdt een priority contract voor Belgie precies in?
  24. Inmiddels 3 jaar versturen wij ca 500 pakketten per jaar naar onze buurlanden. Dit doen wij aangetekend voor de prijs van €7.70 per pakket. Het gewicht per pakket is ca 200gr. Dit is de enige manier om een pakket van dit gewicht te volgen in het buitenland via Track & Trace. Daar er nogal eens pakjes zoek raken in het buitenland, is Track & Trace vereist. Bij toeval ben ik er vandaag achter gekomen dat de prijs voor deze dienst per 1 januari wordt verhoogd naar €14.30. Dit is een prijsverhoging van 85.7% Deze prijs is hoger dan onze productprijs, hetgeen betekent dat wij de net opkomende handel met onze buurlanden zeer waarschijnlijk op onze buik kunnen schrijven. Reactie van TNT? Tja, erg vervelend voor u, maar wij kunnen er niets aan veranderen..... Gelukkig heb ik nog een hele dag de tijd om een alternatief te zoeken. :-\ mod-edit:titel aangepast en duidelijker gemaakt voor meelezers
  25. Hoi Banker82, Je kan in de cosmetica business uitgaan van de volgende %, importeur -> groothandel ca. 20-30% groothandel -> winkelketen ca.20-30% winkel -> eindgebruiker ca. 40% Groeten, Cat
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.