DannyvdM

Senior
  • Aantal berichten

    52
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe
  • Geslacht
    Male
  • Adres
    A. Kemplaan 28, Gorinchem, 4205EC, Nederland
  • Voornaam
    Danny
  • Achternaam
    van der Mast
  • Bedrijfs- of organisatienaam
    VisionTweak
  • Skype

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Gorinchem
  • Branche
    Innovatie & concepten
  • Branche 2
    Industrie & bouw
  • Branche 3
    Personeel & opleidingen
  • Websiteadres

DannyvdM's trofeeën

  1. Vandaar de overweging. Ik verwacht dat we eerder een extra overboeking zullen doen. We zijn uiteraard op de herdenking geweest, Er is toch nog wel een familielid. Voor nu zal het afwachten zijn wie de nieuwe verhuurder wordt en wat er voor de rest gaat gebeuren. Het overlijden was vrij onverwachts ook. Hartelijk dank voor het meedenken! Het heeft zeker voor wat rust gezorgd. Voor nu gaan wij ons klaar maken door een hypotheek gesprek aan te gaan, gezien er sowieso bouwplannen zijn.
  2. Hartelijk dank voor alle antwoorden. Fijn om te horen dat de huur nog even doorloopt. Dit scheelt voor ons. Er staat inderdaad een familie op de kaart. Hoe dan ook: blijft het afwachten voor nu. Wat betreft de verplichtingen komen wij deze uiteraard na. De tip om 1 euro over te maken gaan wij zeker overwegen. Mochten er nog meer tips zijn hoe we dit het beste kunnen benaderen, hoor ik het graag!
  3. Dag allen, Wij zitten met ons bedrijf al 13 jaar gevestigd in een gedeeld bedrijfspand, welke wij huren van een particulier. Wij hebben vandaag een overlijdenskaart binnen gekregen over de verhuurder. De verhuurder heeft ons enkele jaren geleden verteld dat hij geen erfgenamen heeft. Destijds heeft de verhuurder het pand gekocht zonder hypotheek. Hij bezit meerdere panden. De verhuurder zelf heeft ook nog een eenmanszaak waar wij geen zaken mee doen. Wij zijn 1 van de 2 huurders in het pand en de verhuurder had zelf ook een deel van het pand in gebruik. Helaas krijgen wij vrij weinig informatie gevonden m.b.t. hoe het nu verder gaat met de huurders. Verleden jaar waren wij al naar de verhuurder gestapt of het mogelijk was om het gehele pand te kopen, gezien wij flink gegroeid zijn en wij uit het pand aan het groeien zijn. Verhuurder gaf aan geld genoeg te hebben en niet te willen verkopen. Hoe nu verder? Wij gaan in ieder geval heel snel met de bank zitten m.b.t. de mogelijkheden van een hypotheek. We willen proberen snel te reageren, gezien we het liefst voorlopig willen blijven zitten. Verhuizen is nooit ideaal, maar wij hadden gehoopt een nieuw bedrijfspand te laten bouwen op een nieuw industrieterrein in de buurt, welke over ongeveer 2 jaar vrij komt.
  4. Ik heb verleden week een klant aangesloten bij Voys met 7 toestellen. Deze zijn zeer tevreden over de functionaliteit en de statistieken die je kan inzien. In jouw geval is de Voys app ook erg handig. Vanuit deze app kan je bellen met het vaste nummer en kan je gebeld worden op de app, op je mobiele telefoon. Dan heb je geen doorschakel kosten. Mocht de app het onverwachts niet doen, kan je het zo instellen dat je gewoon op je mobiele nummer wordt gebeld in het belplan. Ze antwoorden snel op eventuele vragen.
  5. Is het zo gek dat een ondernemer op een ondernemersforum wilt weten hoe andere ondernemers met een casus als deze overweg gaan? Ik neem aan dat de ondernemers hier zijn om van elkaar te leren? Of zijn ondernemers hier om modder naar elkaar te gooien? Ik moet heel eerlijk toegeven dat het daar wel op lijkt. Ik ontken ook zeker niet ik het niet beter had kunnen regelen. De reden van mijn vraag hier is dat ik het in de toekomst beter wil gaan regelen namelijk. In overleg met mijn leverancier, meerdere contactpersonen. Ik ben een kleine klant met toevallig een grote opdracht. Niet alle spullen waren op voorraad, want het was redelijk veel. Echter is alles uiteindelijk wel in 1 keer verstuurd. 2 pallets met printers. (Verwachting was 1 pallet), 3 pallets met monitoren (Verwachting was 1 pallet) en 1 pallet met de accessoires en onderdelen. (Dit zou ik eerst ontvangen, zouden enkele pakketten zijn i.p.v. een pallet.) Uiteindelijk heb ik dan ook alles tegelijk ontvangen, op pallets. Naar verwachting had dit ook op 4 pallets (Misschien zelfs op 3) geladen kunnen worden bij elkaar. Maar de leverancier had gekozen om de printers en monitoren op eigen pallets te houden. Dit is de eerste keer dat ik echt pallets ontvang vanwege het hoge aantal van producten. Er is 3 keer eerder een kleine bakwagen langs geweest met 1 pallet, die amper geladen was met dozen. Een opgevouwen doos van 60x40x40cm is namelijk 100x80cm plat, dus dat gaat wat moeilijk als pakket. Geen en/of geen. Ik ben zeer dankbaar voor de suggesties. Het kan blijkbaar gewoon zo simpel zijn door gewoonweg te vragen of men er rekening mee wilt houden dat er geen heftruck aanwezig is. Nu weet ik ook dat ik bij het huren van een pand geen stapelaar of heftruck hoef aan te schaffen, die 3 tot 9 keer de prijs zou zijn van de maandelijkse huur.
  6. Het ging mij er dan ook voornamelijk om hoe andere ondernemers hier mee omgaan. Ik had zelf eigenlijk ook verwacht dat er standaard een vrachtwagen met palletwagen en laadklep zou komen. Je moet maar net doorhebben dat het handig is om aan te geven dat er geen heftruck aanwezig is op de locatie. Het huis stond zeker vol, denk aan 2 printers onder de salontafel, 8 beeldschermen onder de eettafel, hele stapel met PC's, toetsenborden, muizen, kabels etc. op en onder het logeerbed en de fietsen moesten inderdaad buiten de schuur logeren voor de overige beeldschermen en printers. Ik heb helaas geen foto's gemaakt bedenk ik mij nu, was wel erg mooi geweest op een borrel of om te gebruiken tijdens presentaties over 10 jaar. 😞
  7. Ik denk dat hetzelfde zou zijn gebeurd als in een bedrijfspand waar nog niet ale sloten waren gemonteerd. Er zou niet worden uitbetaald.
  8. Mijn verwachting was dan ook twee pallets, en een nazending via PostNL (Laatste was afgesproken) . Inderdaad had ik ook verwacht dat er een laadklep was en dat het zo gelost kon worden. Twee pallets zijn dan ook zo gelost. Als ik had geweten dat het er 6 waren, had ik het anders geregeld. Ik was hier eigenlijk ook al een beetje bang voor eigenlijk, dus vandaar ook mijn vraag hier. Ik heb wel een palletwagen staan die ik heb gekregen na faillissement van een klant, dus dat scheelde wel, ik was alleen benieuwd of er meer nodig was naarmate ik meer voorraad probeer in te kopen. Ja, dat had ik kunnen doen inderdaad, het betreft echter een nieuw pand, en ik vertrouwde de veiligheid nog niet helemaal. Daarnaast kon ik het grotendeels van tevoren instellen. Hoe het bij de klant is gekomen? Dag 1: Netwerkapparatuur en bekabeling Dag 2: Printers en monitoren en accessoires (2 ritten, +/- 15 minuten rijden) Dag 3: Computers en monitoren en accessoires Dag 4: Computers en monitoren en accessoires Dag 5 & 6 afronden.
  9. Excuses hoor, ik snap zeker dat een vrachtwagen in een woonwijk niet handig is. In de 7 jaar tijd dat mijn bedrijf bestaat heb ik, door een inschattingsfout, een keer een vrachtwagen op de stoep. Natuurlijk snap ik dat dit not done is, het gebeurd eens in de 7 jaar. Mijn vraag is dan ook een voorbereidende stap hoe de kleinere ondernemers dit doen in een bedrijfspand.
  10. Dag Jaap B, Bedankt voor je reactie. Ik snap je (felle) opmerking zeker, maar als je het bericht wat verder lees, dan zie je dat dit eenmalig was en ik had er niet helemaal bij nagedacht hoe het binnen zou komen. Een bedrijfspand zit in de planning, maar met een eenmalige grote opdracht, zit het huren van een bedrijfspand er gewoon niet in. Ik zal zeker in de toekomst aangeven dat de leverancier in ieder geval vrachtwagen moeten sturen met laadklep, maar uit mijn ervaring bij diverse werkgevers, heb ik ook gemerkt dat de vervoerders hier zich niet echt aan houden. Delen meerdere mensen deze ervaring, of houden de meeste vervoerders hier zich wel aan?
  11. Dag allen, Ik had afgelopen weken toevallig een grote opdracht om bij een klant de computers te vervangen met allerlei rand apparatuur. Zonder erbij na te denken, bestel ik alle spullen en laat dit bezorgen bij mijzelf, een rijtjeswoning in een woonwijk. Dit doe ik standaard namelijk. Echter had ik er geen rekening mee gehouden, dat het ongeveer een pallet of 6 aan spullen zou zijn. (Niet alles was voor mijn klant, ook voor eigen voorraad). Palletwagentje heb ik wel staan, echter had deze vrachtwagen dan weer geen laadklep. De chauffeur was not amused en stond op het punt om weer te vertrekken. Uiteindelijk toch nog kunnen lossen, met hulp van enkele buren. Hoe gaan de ondernemers er hier mee om? Ik verwacht eind dit jaar een kleine bedrijfspand te kunnen betrekken, om mijn spullen in op te kunnen slaan, maar de aanschaf van een stapelaar of heftruck is toch wel een grote aanschaf, om enkele keren per jaar enkele pallets te lossen uit een vrachtwagen lossen. Ik verwacht wel dat dit over een tijdje wekelijks zal zijn, maar dat duurt nog even. Nog even ter info:Ik krijg niet geregeld een vrachtwagen op de stoep, dit is toevallig eenmalig een keer gebeurd. Wel 3 keer een kleine bakwagen gehad met telkens 1 pallet met dozen over de afgelopen 2 jaar, en nooit klachten gehad van de buren eigenlijk
  12. Er komt een landelijk beleid voor milieuzones vanaf 2020. Dit vanwege de verschillende regelgevingen die op dit moment gaande zijn. In dit geval gaat het om een bestelauto, en kijkende naar de landelijke wetgeving die gaat komen, zal dit zeker geen probleem zijn als de bestelauto 5 jaar wordt gebruikt, zoals de TS heeft aangegeven.
  13. Er komt een landelijke regeling, i.p.v. de verschillende regelingen per gemeente. https://www.gemeente.nu/ruimte-milieu/milieuzone-invoeren-vanaf-2020-keuze-uit-twee-varianten/ Amsterdam wilt wel voorop lopen, dus ze zullen in 2022 wel alleen euro 6 vrachtwagens toelaten, dus misschien is het ook wel verstandig om alleen een diesel te kopen, als er een euro 6 motor in zit.
  14. Ik zie veel dat jouw klant het zal waarderen als je achteraf betalen aanbied. Echter zal de klant deze optie selecteren, meerdere maten bestellen, de maten die niet passen retour sturen en dan het verschil tussen die twee bedragen overmaken. Ik denk dat je retouren dus gaan toenemen. Echter heb je wettelijk een verplichting om een optie tot achteraf betalen aan te bieden in een webwinkel, heb je daar ook al over nagedacht?
  15. Na een kort overleg intern en met onze boekhouder, is er besloten om dit alleen toe te passen voor de machines die we vanaf 2018 hebben aangeschaft. 80% afschrijven in 8 jaar en met 20% restwaarde. Dit levert ons in dit jaar dus al een goede winst op. Dit o.a. omdat we anders de jaarrekeningen van afgelopen jaren moesten herzien met de nodige kosten ,zouden we de afgelopen 3 jaren ook winst maken met de bijbehorende belastingaanslagen. Daarnaast hebben we op de nieuwe manier al een mooie winst. Betreffende de commerciële balans was de boekhouder zou de boekhouder nog terugkomen in de gesprekken in het nieuwe jaar.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.