Jump to content

Frank Krepel

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Bizz, DeZaak

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  willen samenwerken en ideeën willen uitwisselen. Samen kan je meer!
 • My opinion about entrepeneurship
  Regie over je eigen succes en falen. Niets leukers dan dat. Ok, falen wat minder maar zonder dalen geen pieken.
 1. Inderdaad de zogenaamde "overeenkomst" betwisten via een aangetekende brief. Mondelinge overeenkomsten zijn echter wel rechtsgeldig, zeker als daar ook nog een bandopname van bestaat. Maar volgens mij zijn er genoeg redenen om bij een eventuele procedure te bestrijden dat er sprake is van een rechtsgeldige overeenkomst. Bijvoorbeeld door een beroep te doen op dwaling.
 2. Handig websites om op de hoogte te blijven van SEO, SEA en Social Media Marketing: https://marketingland.com https://www.searchenginejournal.com/
 3. Op sitedeals kan je ook je webshop of aps te koop aanbieden. Maar inderdaad, zonder omzet is een App of website niet veel waard.
 4. Het is wel mogelijk om contact op te nemen met Facebook. Via je advertentie account kan heb de de mogelijkheid om contact op te nemen: https://www.facebook.com/business/support/contact-us Ze bellen binnen een dag terug en als ze je niet kunnen bereiken, sturen ze een mail. Terugbellen kan niet, dan beëindigt een computer de verbinding
 5. Google heeft dit jaar een serie updates doorgevoerd: [*] januari: de venus update t.b.v. lokale zoekresultaten [*] mei: penguin update t.b.v. overoptimalisatie en spammy linkbuilding [*] nov: EMD update tbv exact keyword match met het domein [*] en daarnaast nog verschillende Panda updates tbv page layout en goede content Met name de 2e update maakt een compleet andere aanpak noodzakelijk dan voorheen. Je websites volproppen met zoektermen waarop jij je richt heeft geen enkele zin. Evenals linkjes verzamelen naar jouw website. Enkele tips: [*] zorg voor een gevarieerd linkprofiel met verschillende anchorteksten [*] zorg voor gevarieerde soorten links dus blogs, startpagina's, forums, etc [*] zorg voor links vanaf websites met verschillende PR, vermijd PR n/a [*] Zorg voor goede unieke content op je website en zet content met weinig toegevoegde waarde op no index [*] Schrijf blogberichten op relevante blogsites met in text links naar je website [*] Verspreid het aantal links over perioden [*] Zorg voor voor voldoende deeplinks naar andere pagina's van jouw website [*] Vermijd linkruil zeker van spammy pagina's [*] Maak goed gebruik van social media en vooral Google Plus [*] Pas op met links kopen, adverteren mag, maar plotsklaps veel links erbij is verdacht [*] Ruil zeker geen sidewide links oftwel footerlinks en zeker niet op blogsites [*] Verwijder slechte links, dat kan tegenwoordig met de disavow tool van webmastertools Wat je op je website zelf doet, telt maar voor 15% mee in je zoekresultaat. Wat je daarbuiten doet dus bloggen, linkbuilden, etc. voor de overige 85%. Wat je ook doet, zorg dat je profiel er natuurlijk uit ziet. Als jij 90% links naar je website hebt met 1 anchortekst dan is dat niet natuurlijk. Of als jij plots 500 links extra hebt, ook niet. Geduld, goede content en kwaliteit is dus het meest belangrijk. Hopelijk helpt dit.
 6. Dat is zeker geen toeval dan. Als je Google analytics heb gekoppelt kan je aan je verkeer zien waar de dip zit in je traffic. Als je dat weet kun je aan de hand van de data in het artikel zien door welke update je bent getroffen.
 7. Inderdaad dat is precies de bedoeling van de updates. Websites met goede inhoud en kwaliteitslinks worden beloond met een betere positie. Websites die erop gericht zijn met 1 woordje te scoren in Google en gebruikmaken van linkspam of anderszins worden lager gerankt. Onbedoeld kunnen echter ook websites worden geraakt die niet als zodanig zijn opgezet. Ik ben benieuwd of er nog meer ervaringen zijn.
 8. De afgelopen weken heeft Google weer flink wat veranderd in haar zoekmachine. Net als bij de eerste Penguin update eerder dit jaar, lijkt dit bewust gedaan om het de seoprofessionals lastig te maken. Achtereenvolgens bemerkten wij nu de volgende updates: [*] 27 september Panda Update [*] 28 september EMD Update [*] 29 september Image Update [*] 5 oktober Penguin Refresh [*] 9 oktober Page Layout Update Panda Update Vlak voor, tijdens en na de EMD update(zie hierna), heeft Google ook een update gedaan van het Panda Algoritme. Panda had en heeft als doel om lage kwaliteit websites lager te laten scoren. Bijvoorbeeld websites met gekopieerde inhoud, websites met veel advertenties. Deze Panda update wordt wel Panda 20 genoemd omdat sinds de eerste Panda versie dit nu nummer 20 is. EMD Update EMD staat voor Exact Match Domain. Deze EMD update zat er al een poosje aan te komen en is gericht op websites met een slechte kwaliteit die gericht zijn hoog te scoren op een zoekwoord(encombinatie)en waarvan de URL exact overeenkomt met die zoekterm. De EMD Update staat los van Panda of Penguin maar heeft wel een flinke invloed gehad. Matt Cutts geeft aan dat ongeveer 0,6% van de sites zijn beïnvloedt maar als je ze alle forums erop naslaat lijkt dat percentage eerder rond de 3% te liggen. Image Update Nauwelijks merkbaar tussen het update geweld vond er ook nog een image/afbeeldingen update plaats op 29 september. Vooral voor webshopeigenaren is deze update van belang omdat steeds meer webshoppers gebruikmaken van de zoekfunctie in Google naar afbeeldingen. Penguin Updates De eerste Penguin Update vond plaats op 24 april 2012. Op 24 mei vond de eerste refresh plaats. En op 5 oktober dus de derde. De verwachting was hoog gespannen rondom deze update omdat na de eerste implementatie van Penguin deze update rond de 2,6% van de zoekmachineresultaten zou beïnvloeden. Deze update is vooral van belang voor webshops. Steeds meer internetshoppers zoeken hun weg via afbeeldingen. Ook bij deze update gaat het Google om originele content. Page Lay-out update Als laatste in de rij werd op 9 oktober ook nog even de page layout update ingevoerd. Deze update werd begin van dit jaar aangekondigd en heeft betrekking op de hoeveelheid tekst die ‘above the fold’ (de tekst die de gebruiker ziet voordat hij moet scrollen) zichtbaar is en relevant is ten opzichte van wat de gebruiker als zoekresultaat heeft ingevoerd. Als daar bijvoorbeeld veel advertenties of foto’s staan en geen relevante inhoud, dan scoort je website minder goed. Ervaringen? Heb jij de afgelopen tijd ervaringen gehad met schommelingen van de positie van je website? Is je website gedaald of juist gestegen? Wat heb je ondernomen en heeft het geholpen? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen in Google!
 9. Beste mensen, Dank voor jullie reacties en meningen. Ik ben echter vooral op zoek naar reacties van website eigenaren of webmasters wiens websites zijn getroffen. Ik ben benieuwd!
 10. Penguin on the move Op 25 mei lanceerde Google de laatste uit een reeks van updates: de Penguin Update. Deze update had als doel het effect van spammy linkbuilding en overoptimalisatie terug te dringen. Alhoewel de SEO forums bol staan van negatieve reacties, lijkt Penguin niet teruggedraaid te worden zoals eerder bij Panda wel het geval was. Sterker nog afgelopen vrijdag voor Pinksteren lanceerde Google nog even Penguin 1.1, alhoewel dat meer lijkt op een index update dan op een aanpassing van het algoritme. Waarom websites dalen na Penguin Penguin heeft als doel gehad om overoptimalisatie op de website en spammy linkbuilding aan te pakken. Websites die de hun pagina's volproppen met de belangrijke zoekwoorden in tekst, titels en vetgedrukte teksten worden niet langer beloond met hogere posities. Net zo min als links met precies die zoekwoorden in de anchor teksten binnen de eigen website en van andere websites. Links afkomstig van linkruilpagina's of websites die bij Google bekend staan als spammy, scoren voortaan negatief. Google verlangt voortaan een natuurlijk linkprofile en goed leesbare teksten. Kan je website herstellen van de Penguin Update De belangrijke initiator van de update Matt Cutts geeft aan dat je kunt herstellen van de Penguin Update. Daarvoor moet je je site ontdoen van keyword stuffing en al je gekopieerde teksten verwijderen. Zorg voor goed leesbare, unieke teksten die echt wat toevoegen. Verwijder inhoud en links van websites die niet voldoen aan de richtlijnen van Google. Je website zou dan na enkele weken weer langzaam moeten gaan stijgen. Als dat niet gebeurt heeft Matt maar 1 advies: opnieuw beginnen..... Wat zijn de ervaringen tot nu toe? Omdat het zeker na een recente update van Google gissen is wat werkt en wat niet werkt, ben ik enorm benieuwd wat de ervaringen zijn van website eigenaren. Wie is er getroffen door de Penguin Update? Wat heb je vervolgens gedaan en belangrijker nog, heeft het geholpen? Ik ben benieuwd naar alle ervaringen!
 11. Niet lang geleden berichtte HenkJan Smits via Twitter over een onbetaalde factuur. In Amerika werd een bedrijf veroordeeld omdat het niet mocht stalken via Facebook. Maar wat is nu eigenlijk de wetgeving omtrent het gebruik van Twitter, Facebook, Hyves en Linkedin voor incasso. Wat nu mag wel, wat mag niet?
 12. Dat is nog niet eenvoudig om een vermelding op dmoz te krijgen. Je geduld wordt flink op de prijs gesteld. Is er een manier om dat de procedure daarvoor te versnellen?
 13. Ik gebruik graag http://www.seopowersuite.nl/ maar daarnaast vindt de mozbar ook wel erg gemakkelijk.
 14. Dat is juist. Je domeinnaam hoef je niet zomaar af te staan. Het is wel zo dat hij meer rechten heeft bij het voeren van de handelsnaam, dat wil zeggen als het gaat om soortgelijke producten of diensten en er bij potentiele afnemers verwarring wordt veroorzaakt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept