Jump to content

lvl

Senior
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Company or organization name
  lvl
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  lancelots.nl

Company info

 • Location
  Den Haag
 • Branch
  Industrie & bouw
 • Branch 2
  Innovatie & concepten
 • Branch 3
  Intellectueel eigendom
 1. Het is inderdaad onzin dat een internetprovider verplicht is om de inhoud van al het internetverkeer van haar klanten op te slaan, maar een Europese aanbieder van emaildiensten is wel degelijk verplicht om alle metadata van de klantemails op te slaan en elke dag te uploaden naar een centrale database waar in Nederland ongeveer 2,5 miljoen keer per jaar een kijkje in wordt genomen. Zie ook https://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_bewaarplicht_telecommunicatiegegevens#Te_bewaren_gegevens en http://archief.xs4all.nl/opinie/wat-er-bewaard-moet-worden-onder-de-bewaarplicht/ Dat is helemaal onzin, natuurlijk kan de Service Provider die jouw emails host als ze dat willen bij de inhoud van je mails. Of de verbinding naar de server encrypted is heeft daar niks mee te maken. Sowieso is bij email vaak het probleem dat wel de verbinding tussen client en server encrypted is, maar de verbinding tussen emailservers onderling niet. Zo gaat een emailtje tussen Gmail en de gemiddelde hosted Exchange alsnog onversleuteld het internet over. Email moet je beschouwen als een ansichtkaart. Het is heus niet zo dat de hele wereld je emails kan onderscheppen, maar de postbode, de student in het sorteercentrum en de overheid kunnen zonder al te veel obstakels meelezen. Wil je dat voorkomen, dan is de enige optie een vorm van end-to-end encryptie, de de facto standaard daarvoor in de emailwereld heet PGP. Het instellen daarvan is tegenwoordig niet bizar ingewikkeld meer (bijvoorbeeld: Enigmail), maar het werkt pas als zowel de zender als de ontvanger er gebruik van maken. Dat is de email zelf. Wil je er een backup van maken met de voordelen van de cloud, maar zonder dat de NSA & co meelezen, dan is de makkelijkste oplossing een product als Wuala of Spideroak. Alletwee een dienst zoals Dropbox, maar dan met "zero knowledge encryption": zelfs de beheerders van Wuala of Spideroak kunnen niet bij jouw bestanden, aangezien je bestanden automatisch op je eigen computer versleuteld worden nog voordat ze de cloud in gaan.
 2. Omdat dat is hoe het concept van SMTP werkt: je verstuurt via de STMP server die aangesloten is op het netwerk waar je je bevindt. Dat ging in het verleden wellicht op, maar dat zou ik tegenwoordig in principe niet aanraden: door SMTP servers te gebruiken die niet "bij je domein horen" kan het gebeuren dat je mails sneller in spamfilters blijven hangen, door het gebrek aan een DKIM signature. (Neemt niet weg dat het een prima backup is bij problemen bij je normale mailservers)
 3. Niet specifiek met gedeelde folders, wel in het algemeen: werkt super goed en snel, de webinterface is een verademing ten opzichte van het zooitje wat gmail is geworden, maar als je wil zit er op de achtergrond juist een stuk meer geavanceerde functionaliteit. En (helaas als een van de weinige emailproviders) al hun diensten ondersteunen SSL+FS.
 4. http://www.fastmail.fm doet dit volgens mij bij zowel de "Business" als de "Family" plans: https://www.fastmail.fm/help/overview_features.html
 5. Bij veel van de grotere open source projecten runnen de core developers naast de opensource werkzaamheden ook wel een commercieel bedrijf, voor betaalde consultancy & support op het project. Is dat hier niet het geval?
 6. Geheugen is dan wel dedicated voor jouw eigen VPS, maar dat is maar 1 van de vele factoren. Qua CPU, nic en storage zal je de capaciteit moeten delen met de andere guest systemen, dus dan ben je inderdaad afhankelijk van of de host hun capaciteit oversellt of niet, en welke virtualisatietechniek er wordt gebruikt. Bij een degelijke host kan het natuurlijk best goed gaan hoor, maar dat is dus - zeker als je er weinig verstand van hebt - van te voren lastig inschatten.
 7. Vooral als een van je grootste zorgen is dat je sites (op termijn) te langzaam gaan reageren, zou ik niet snel voor een VPS kiezen. Bij een VPS wordt de beschikbare capaciteit op 1 fysiek systeem verdeeld onder meerdere virtuele systemen die op diezelfde host draaien, dus qua capaciteit ben je afhankelijk van de 'overboeking' die de host hanteert en van de belasting van de andere VPS'en die op dezelfde host draaien. Zelfs als je nu een VPS uitgebreid test en de capaciteit in orde lijkt te zijn, kan het dus zijn dat dat over een aantal maanden niet meer zo is. Als je net iets meer betaalt voor een volwaardige dedicated server weet je 100% zeker dat je daar geen last van gaat krijgen. Als je het hebt over een budget van 10tjes per maand, kijk dan eens naar http://www.hetzner.de/en/hosting/produkte_rootserver/ex40 - voor 50 euro per maand heb je dan een capaciteit die tientallen keren hoger is dan de meeste VPS servers gelinked in deze thread, met 100% zekerheid dat de capaciteit niet na verloop van tijd achteruit gaat. Maar goed, dat is afgezien van het daadwerkelijk managen van een server. Zeker als je ook verwacht dat alle software op de server netjes uptodate gehouden wordt ga je dat simpelweg niet redden voor 30-40 euro per maand, ongeacht of je het managen neerlegt bij de hosting partij of bij een externe partij.
 8. Van een zakelijke rekening pinnen is ook prima hoor. Zolang je er maar voor zorgt dat de uitgaven aan privé wordt toegerekend (als privé opname of via een rekening-courant). Oh, dat kan natuurlijk ook, maar dan vind ik het stukken makkelijker om het meteen via privé te betalen. Ik bedoel maar dat mensen met "niet-zakelijke boodschappen" bij de Makro zien niet meteen betekent dat ze de uitgaven ook zakelijk boeken. :)
 9. Ik kom ook vaak genoeg bij de Makro e.d. voor niet-zakelijke boodschappen en pin dan gewoon vanaf de privé rekening..
 10. Bij een Ideal betaling zie je ook de naam die hoort bij de bankrekening, maar volgens mij kan Ideal betalingen ontvangen sowieso alleen maar met een zakelijke rekening. Maar dat geldt alleen als je zelf (direct) de Ideal betalingen ontvangt. Als er een payment processor tussenzit ziet de klant de naam van die processor en hebben ze met jouw rekeningnummer niks te maken.
 11. Wuala is veilig en betrouwbaar. 100GB storage kost je een 10tje per maand.
 12. Tja, je kan eens kijken naar de sheet hierboven die ik even heel snel in elkaar heb geknutseld, maar of het zo 100% correct is weet ik niet. Het is een (bewust?) enorm ingewikkeld voorstel, ik heb nog geen enkel artikel gezien dat het volledig weet uit te leggen. Hoe dan ook is het goed opletten voor ons ondernemers: voor werknemers (en ik denk dat de meeste getallen die je op het nieuws hoort daarvoor berekend zijn) worden de premies gedeeltelijk door de werkgever betaald, maar wij betalen het allemaal zelf. Wellicht kan iemand met meer verstand er iets zinnigs over zeggen? Joost? :D
 13. Vooral die inkomensafhankelijke zorgpremie komt flink binnen! Als ik het goed op een rijtje heb gezet kost je dat als ondernemer bij een inkomen van 2x modaal (66k) of hoger 414 euro extra per maand. >;(
 14. Je moet je trouwens niet helemaal kapot staren op de kosten van deze nieuwe Amazon dienst: de prijs is inderdaad lager dan bij bijvoorbeeld Wuala, maar er zijn dan wel allemaal bijkomende kosten: het dataverkeer kost geld, als je in een maand meer dan x% van je data binnen wil halen betaal je extra, wil je de meest basic support dan moet je bijbetalen, enzovoort. Er zijn ongetwijfeld usecases waarin Glacier de beste oplossing is, maar ik denk dat je dan wel echt behoorlijke hoeveelheden data weg moet zetten, grote hoeveelheden raw video data bijvoorbeeld. Hoeveel mensen hier zullen bijvoorbeeld aan de 1000GB komen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept