Jump to content

hansheem

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • First name
  Hans
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Nederland
 1. Ik meen mij te herrineren dat je aan 2 van de 3 moet voldoen om als bedrijf in een bepaalde catagorie te vallen. Klopt dit en is dit ook zo voor de micro bedrijven? Bijv., 1 medewerker 1000 euro omzet 40 miljoen balanstotaal. is micro ondernemning? ???
 2. Hallo Ik heb inmiddels 3 contracten bijna uitgediend, 2 x een half jaar en een jaarcontract. Op 1 augustus loopt mijn overeenkomst af maar ik heb nu nog niks gehoord over een eventuele vaste aanstelling. Is het nu zo dat mijn contract voor bepaalde tijd automatisch een vaste aanstelling is op 2 sepetember? (en ik gewoon mijn werk doe) Of ben ik dan aan het werk op eigen rekening als er geen nieuwe voorwaarden worden besproken? Daarbij, is het niet zo dat ze minimaal een maand op voorhand moeten laten weten wat er met mij gaat gebeuren? En tot slot, sorry voor de vele vragen, is het normaal dat bij een verlenging de voorwaarden (salarid e.d. opnieuw worden besproken? (helemaal als je van tijdelijk naar vast contract gaat?) BEDANKT voor de input!!!!
 3. Hoi, Ik had een vraagje, mijn vriendin is bezig met een medestudent om een bedrijf op te zetten. Het word een bedrijfje dat diensten gaat verlenen en er word ongeveer 10k aan materiaal ingebracht (apparatuur, notenbooks etc.) De afweging die ze "we" moeten gaan maken is of het een BV of VOF gaat worden. Aansprakelijkheid lijkt gezien de branche waar ze in actief zijn niet zo'n groot issue dus ik denk niet dat dat al teveel mee moet wegen. (Branche is media). Maar graag hoor ik hier jullie professionele mening over. Alvast bedankt! Ps, ze willen ook graag dat de naam (die nog niet bij KVK ingeschreven is) beschermd is, kan dat?
 4. zakelijk, het gaat namelijk om handelswaar waar ik in handel
 5. Hallo, ik heb met iemand via mail een overeenkomst gesloten een bepaald product voor een overeengekomen prijs te kopen. de overeenkomst zou morgen in praktijk komen als ik de producten zou ophalen. Nu krijg ik een mail, sorry de overeenkomst gaat niet door, ik heb voor meer kunnen verkopen. de overeenkomst is eergisteren gesloten, zwart op wit via mailcorrespondentie en vandaag eenzijdig dus geannuleerd door de verkoper, kan dit zomaar?
 6. Dank voor de reacties, er is nu een nieuw detail bijgekomen zojuist een mail gestuurd met daarin dat zij bewijslast hebben. nu een reactie terug met de bewering dat zij via internet toezegging hebben dat ze de dienst mogen leveren??!?!?! dit is natuurlijk onmogelijk daar ik niet op msn o.i.d. zit maar dit is toch ook niet rechtsgeldig? er is geen sprake van bekendheid van personen? geen officiele handtekening? geen officiele overeenkomst? iedereen kan "in mijn plaats" dit soort anonieme akkoorden gegeven hebben?
 7. Hallo, Ik kreeg onlangs een valse factuur in de brievenbus van een leverancier van diensten waar wij weliswaar informatie hebben ingewonnen, maar nooit mee in zee zijn gegaan. Wat nu? Wat is mijn beste actie? Ik heb nooit een overeenkomst getekend, er is nooit sprake geweest van een mondelinge overeenkomst, er is zelfs nooit iemand van het "bedrijf" langsgekomen bij ons? Toch sturen zij een email met daarin de mededeling van de factuur (niet op gereageerd) en nu krijg ik de factuur? Buiten het feit dat de factuur niet voldoet aan de wettelijke eisen en een verkeerd factuuradres heeft is er dus ook helemaal geen grond om deze factuur op te maken? Wat is nu mijn beste actie? Negeren? Er is immers toch niks getekend of andere acties? Gr Heem
 8. Hallo, Ik heb de volgende praktijk case voor een van mijn klanten: Klant komt bij mij en heeft heel veel schulden bij heel veel bedrijven. Ziggo, oxio etc. etc. Nu wil ik deze klant natuurlijk graag helpen maar wat is nu de logische stap, proberen af te kopen of kwijt te schelden?
 9. Alleen mondeling tussen neus en lippen door, maar niks officieels op papier oid
 10. Hey, Ik weet dat in NL een consumetnenkoop na 2 jaar niet meer betaald moet worden. (CJIB vorderingen en bijv. facturen van een dienstverlener) maar hoe zit dat in Belgie? Case: een dierenarts heeft een wanbetaler, de rekeningen zijn al bijna 4 jaar oud. Is er nog recht tot afdwingen van betaling of is dat net als in NL al vervallen? De klant is een Nederlandse
 11. In mijn reguliere inkoopproces krijg ik af en toe weleens een kopie over de fax of van een chauffeur o.i.d. De originele komt dan later. Wat ik doe is: ik stop de kopie na boeken in een map met kopieen, en als de originele factuur komt stop ik die in de normale map. Maar deze stap is toch eigenlijk best overbodig omdat kopieen ook volstaan?
 12. Sorry, had iets duidelijker mogen zijn. Ik bedoel voor de belastingdienst.
 13. Goedemiddag, Ik ben druk bezig met mijn BV op te zetten en in voorbereiding daarop kwam ik met deze vraag: zijn kopie facturen ook rechtsgeldig? Ik heb het antwoord ja al gevonden op internet, maar ik zou graag het bijbehorende wetsartikel (officiele onderbouwing) erbij hebben, kan iemand mij daarbij helpen? Gr, Hans
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept