Jump to content

Berto

Super Senior
 • Content Count

  167
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Zojuist vernomen dat een beurs eind april in Duitsland is verschoven naar oktober Deze beurs is altijd goed voor een redelijk deel van mijn omzet in het voorjaar echter dat loop ik nu mis terwijl de voorraden voor de beurs al wel zijn aangeschaft. Nadeel van verschuiving naar oktober is dat deze vrij kort volgt op een andere belangrijke beurs eind september en de klant op zo`n korte termijn niet 2x z`n geld uitgeeft, + het feit dat de beurs dan na het vliegseizoen plaatsvind waardoor er standaard al minder verkocht word dan voor het vliegseizoen.
 2. Weet niet of dat al aan de orde is geweest maar als al die eerste infomails in de spambox worden gezet dan moet er ergens in zo`n mail toch iets verstopt zitten wat het spamfilter oppikt? Als dat gevonden kan worden en dat zit niet in de factuur mail zou je hier dan niet iets mee kunnen? Kan dit dan aangevoerd worden dat dit bewust er in is gezet zodat de ontvanger deze mail 'mist' en 7 dagen later een factuur toegestuurd krijgt en dus vast zit aan een abonnement omdat hij niet binnen 7 dagen opgezegd heeft?
 3. Ik zit mezelf even af te vragen over het volgende. Is 'klopt' ook een rechtsgeldige bevestiging zoals 'ja'? Ik ben namelijk ook door hun gecontacteerd op 05-09-2019, was wezen surfen en onderweg werd ik door ze gebeld. Normaliter kap ik telefonische verkoop snel af kost me teveel tijd en gezeur en daar heb ik helemaal geen zin in, maar op 1 of andere manier (nog helemaal 'zen' van het surfen denk ik) heb ik dit gesprek laten begaan. Het was in elk geval een vrouw die ik aan de lijn had met een mooi verhaal waar ik verder in meeging dan ik normaal zou doen. Ik was me er wel van bewust dat ik geen 'ja' moest zeggen op de diverse vragen en heb daar dan ook 'klopt' op gereageerd. Ook zei wilde een mail sturen en hiervoor heb ik een mailadres die ik 'misbruik' voor spam, het verhaal liep op het einde ook wat vlugger dan in het begin en ik was gevat en vroeg uiteindelijk wat het mij zou gaan kosten. Toen kreeg ik een 'x' bedrag te horen en heb toen direct duidelijk gemaakt dat ik geen interesse had, geen mail wilde ontvangen en verder niet mee lastig gevallen wilde worden door hun. Heb nooit een mail van ze gekregen, ook niet in de spam en dus ook niet een factuur of iets dergelijks. Gelukkig maar als ik dit zo allemaal lees. Maar nu vraag ik me even af in deze, stel ze zouden gaan knippen en plakken, is een 'klopt' dan net zo rechtsgeldig als 'ja'? Sommige vragen zijn namelijk niet echt met 'klopt' te beantwoorden maar vaak willen ze je gegevens controleren en als je daar dan 'ja' op antwoord dan zouden ze dat zomaar ergens anders voor kunnen gebruiken. Met 'klopt' kunnen ze veel minder mijn inziens. Of is dit een verkeerde gedachtegang...
 4. Bedankt Hans. Maar die beperkte factuur/kwitantie is toch tot € 500,--, daarboven verlangt de belastingdienst toch een inkoopverklaring waar wel iets meer dan beperkte informatie op staat? Ter aanvulling, de margeregeling zou dan toegepast worden bij verkoop.
 5. Beste HL'ers, even voor mijn eigen beeldvorming, misschien gaat het helemaal niet door maar wil er toch goed op voor bereid zijn als ik eenmaal in de onderhandeling ga. Een gestopte collega heeft een deel van zijn voorraad aan mij aangeboden. Hij had een eenmanszaak en deze is volledig afgehandeld vertelde hij mij maar hij zit nog met een deel voorraad welke nadat de zaak is opgeheven is over gegaan naar privé. Is het correct dat ik met een inkoopverklaring deze voorraad van hem kan overnemen zodat mijn administratie sluitend is? En klopt het ook dat ondanks dat deze voorraad nieuw is ik hier ook de marge regeling op kan toepassen bij verkoop? Of een andere mogelijkheid, een 'in consignatie' regeling, is dit ook met particulieren gebruikelijk/mogelijk? Komt misschien wat meer papierwerk bij kijken en zal wat minder winst opleveren, maar daartegenover ook minder risico. Hoor het graag. Grt, Berto.
 6. 😂 Niet direct dus zou je ook kunnen zeggen........
 7. Misschien qua kilometers niet heel veel maar qua inbouw wel. De bestelbus is nu zo ingericht met 2 niveau`s dat ik modellen, dozen, voorraad etc. makkelijk kan meenemen, straks in buscamper uitvoering zal dat de helft minder zijn ivm de inbouw van het camper gedeelte. Maar begrijp het discussie punt. Om dus geen vreemde vragen te krijgen zou ik straks mijn zakelijk buscamper moeten verkopen en een buscamper privé moeten aanschaffen. (Denk dat jullie wel begrijpen waar ik heen stuur 😉 )
 8. Hoe eenvoudig (of lastig) is het om Heretikettering van zakelijk naar prive van de huidige bus te doen met als reden dat het prive gebruik is toegenomen EN hij omgebouwd word naar camper? Iemand daar ervaring mee of waar ik daar de juiste informatie over kan inwinnen?
 9. Hoi Roel, Even de exacte cijfers erbij gepakt en in 2018 was de verdeling zakelijk/privé : 47/53 Diezelfde verhouding ligt voor 2019 ook in de verwachting. Zou ik met die cijfers kijken naar een buscamper situatie met de prive vakantie kilometers (zeg zo'n 4000) erbij zou de verhouding zakelijk/prive uitkomen op 40/60 Bijtelling zal zeker veranderen door de hogere dagwaarde, zal dat ook mee nemen. Thanks voor het meedenken.
 10. @ Markilanosz, Klopt, qua camper eisen heb je niet heel veel nodig. Grootste ombouw bestaat uit, hefdak, goedgekeurde zit/slaapbank, oventje (1 gaspit of magentron is ook al goed), klein wastafeltje en minimaal 2 kastjes. Zo`n 'slee' zou niet zo`n probleem zijn (behalve dat je dat dan weer hier of daar dient te stallen). Een éénvoudige ombouw naar slaapgelegenheid ook niet, bed kan ik er zo in knutselen en de rest ook wel. Dat zou ik zelfs zo in kunnen bouwen dat ik dat kan laten zitten zonder dat het het zakelijk gebruik in de weg staat. Echter is dat dan alleen voor de beurzen en meetings bruikbaar met max 2 personen (3 als de derde in een tentje slaapt), zou ik met z`n 4èn (het gezin) op stap willen loop ik vast met de zitplaatsen in de bus. Vandaar eerder om het misschien direct maar goed te doen. Grt, Berto.
 11. Zojuist even contact gehad met een importeur en de BPM zou uitkomen op 0. - Herwaardering en investering/afschrijving is een hele goede, die had ik nog even niet meegenomen. 'Even' kijken/overleggen met de boekhouder hoe dat er uit zou komen te zien. Thanks, Berto.
 12. Hoi Cosara, Thanks voor je reacti. Klopt allemaal. - Omkeuren is niet zo`n issue. - BPM is mogelijk een dingetje, mhhh eens kijken wat daar uit komt. - MRB is met een camper kwarttarief, zou inhouden dat de MRB van € 33 naar €41 p/mnd gaat, dat is dus ook nog wel te overzien. Grt, Berto.
 13. Sinds half 2016 bezit ik zakelijk een VW T4 van 1999 In 2016 en 2017 werd de bus gebruikt zoals ook bedoeld was, alleen op de dagen dat ik hem zakelijk nodig had nam ik de bus mee en aantal gereden kilometers in 2017 was dan ook maar +/-15000. Echter door verandering van werk van m`n vrouw in begin 2018 konden we niet meer carpoolen en werd de zakelijke bus ook gebruikt voor de privé ritten naar m`n vaste werk. Bussie draait nu dan ook +/- 25000km per jaar waarvan de verdeling zakelijk/privé ongeveer 40/60 is. Naar de beurzen toe gaat de sleurhut erachter, echter ben ik aan het overwegen om de bus om te bouwen naar een buscamper. Dit omdat ik naar beuren en meetings vaker alleen (of hooguit met m`n zoon) op stap ben en de sleurhut uit de stalling halen, inruimen, en na een beurs weer uitruimen is best een gedoe. Daarnaast is 1 van m`n beurzen van locatie veranderd waardoor ik nu een 10 uur enkele reis onderweg ben met de sleurhut, terwijl ik er maar alleen in lig. Zonder caravan kan ik tenminste weer lekker doorrijden, en scheelt weer brandstof. Vandaar mijn overweging om de bus om te bouwen. Ik kan wel in de bus slapen als het moet wat ik ook wel eens doe op een meeting voor 1 nacht maar dat is zonder voorzieningen wat minder is als je 4 of 5 dagen op stap ben. Kan er wel een bed etc. inmaken maar als ik dan toch bezig ben waarom dan niet meteen goed doen en omzetten naar buscamper. Dan kan ik hem ook gebruiken voor gewone vakanties. Dan kan de sleurhut er helemaal uit. Ik kan natuurlijk een al camper uitgevoerde T4 aanschaffen maar gezien de aanschaf prijzen is dat best nog een investering (even daargelaten of die dan prive of zakelijk zou worden). En met m`n eigen bus weet ik hoe de staat is en ga ervan uit dat die nog wel even meedraait. Ombouwen zal ook nog redelijk bedrag kosten maar zal altijd nog minder zijn dan een T4 camper aanschaffen. Waar moet ik fiscaal op letten als ik dit door zou zetten? Of zijn er andere zaken waar ik rekening mee dien te houden of misschien beter anders kan doen. Alvast bedankt voor jullie reacties. Greetz, Berto.
 14. En heb je het al bij je eigen bank geprobeerd? Niet dat je daar wat krijgt zonder ondernemingsplan, maar als je die eenmaal opgesteld hebt zou ik ook daar zeker eens gaan informeren. Heb zelf ook toentertijd een ondernemingsplan voor mezelf geschreven en deze tig keer aangepast totdat ik dacht dat het goed was. Met de diverse voorbeelden op het internet en je eigen voorstelling van je bedrijf moet je hier heel ver in kunnen komen. Als je het dan ook nog eens door iemand laat 'nakijken' om de 'fouten en onjuistheden' eruit te halen dan ben je al heel ver. Heb de mijne toen ook als eerste ingediend bij Qcredits omdat ik ook dacht dat mijn eigen bank me niet wilde steunen. Deze (Qcredits) zijn toen bij mij thuis geweest en na alles nogmaals eens door genomen te hebben vonden zij dat het teveel in de hobby sfeer lag en dat zij geen financiering wilde doen. Daarna de stap gewaagde naar de eigen bank en daar met hetzelfde verhaal en cijfers een ondernemingskrediet 'gekregen' die daarna ook nog eens een keer verhoogd is zonder problemen maar met onderbouwing van de cijfers. Zit er nu weer een keer tegen aan te hikken dus ga binnenkort m`n ondernemersplan maar eens herschrijven en updaten. Succes.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept