Ga naar inhoud

Berto

Super Senior
 • Aantal berichten

  152
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

16

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer in spe
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  31-35
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  Geef hier svp een aa

Bedrijfsinfo

 1. Berto

  Ondernemingsplan schrijven

  En heb je het al bij je eigen bank geprobeerd? Niet dat je daar wat krijgt zonder ondernemingsplan, maar als je die eenmaal opgesteld hebt zou ik ook daar zeker eens gaan informeren. Heb zelf ook toentertijd een ondernemingsplan voor mezelf geschreven en deze tig keer aangepast totdat ik dacht dat het goed was. Met de diverse voorbeelden op het internet en je eigen voorstelling van je bedrijf moet je hier heel ver in kunnen komen. Als je het dan ook nog eens door iemand laat 'nakijken' om de 'fouten en onjuistheden' eruit te halen dan ben je al heel ver. Heb de mijne toen ook als eerste ingediend bij Qcredits omdat ik ook dacht dat mijn eigen bank me niet wilde steunen. Deze (Qcredits) zijn toen bij mij thuis geweest en na alles nogmaals eens door genomen te hebben vonden zij dat het teveel in de hobby sfeer lag en dat zij geen financiering wilde doen. Daarna de stap gewaagde naar de eigen bank en daar met hetzelfde verhaal en cijfers een ondernemingskrediet 'gekregen' die daarna ook nog eens een keer verhoogd is zonder problemen maar met onderbouwing van de cijfers. Zit er nu weer een keer tegen aan te hikken dus ga binnenkort m`n ondernemersplan maar eens herschrijven en updaten. Succes.
 2. Berto

  Webshop zonder voorraad?

  Hoi Danielle93, het ligt er denk ik ook aan in welk segment je zit en wat je concurrenten wel op voorraad hebben. Een enkel stuk bestellen in het oosten heeft namelijk ook weinig zin, mits de marge zeer goed is en/of je de enige bent die dat product kan leveren, echter als dan korting gaat geven vanwege de levertijd dan moeten de marges wel heel erg goed zijn. Ik zelf ben ook begonnen zonder voorraad, op de eerste beurs waar ik stond had ik 1 model bij me, verder helemaal niets, geen piefje, geen palletje, noppes. Maar toch kwamen ze langzaam steeds meer bij mij, dit dankzij een goede duidelijke website, dat ik toen geen voorraad had was niet zo`n probleem (echter de levertijden gingen in dagen en niet echt weken). Misschien ook een beetje door de niche markt waar ik in zit maar ik merkte wel dat het een probleem ging worden, dus een plan geschreven en daarmee naar m`n eigen bank gegaan voor een lening. En ik denk dat je dat voor je zelf ook moet gaan doen, ik ben er onderhand wel achter dat voorraad verkoopt, maar dat kost geld en zonder geld schiet dat niet op. Dus schrijf eerst een goed plan voor jezelf om te kijken of het wel zinvol is om überhaupt te starten. Succes, Berto.
 3. Berto

  Nationaal (W)EEE Register

  Toch nog even een kleine terugkoppeling. De hele registratie etc. is natuurlijk vorig jaar al volledig rond gemaakt en gecommuniceerd met het ILenT. Deze maand de jaartotalen opgeteld en doorgeven en ik moest het wereldschokkende bedrag van € 2,15 betalen incl. BTW!!!! Denk dat diegene die mij heeft 'aangegeven' dacht dat ik hier aan onder door zou gaan. Maar geloof dat ik met dit bedrag net uit kom voor 2017 :P Laat het over 2018 maar het tienvoudige worden dan hoor je mij helemaal niet meer klagen ;)
 4. Berto

  2018, het jaar waarin...?

  2017 was iets minder dan 2016, maar 2016 was dan ook wel weer ineens een hele stap hoger dan 2015. Dus op zich zit ik nog steeds boven m`n target van toen ik begon maar met zo`n goed jaar er tussen hoop je dat het jaar erop nog weer beter word. Dus voor 2018 gaan we dit doel ook weer zien te bereiken. Daarnaast zal een 'samenwerking' verder uitgebreid worden waardoor ik hoop daar weer meer omzet uit te halen. Naast het feit dat nieuwe modellen op de markt brengen en deze bouwen, testen en voor vliegen op zich al en leuke extra bezigheid is voor 2018
 5. Weet niet wat jouw 'segment' is maar als jouw werkzaamheden afhangen van de 'perfectheid' van de bus dan zou ik bij de aanschaf hier al op hebben gelet. Een bus bestaande uit 2 kleuren waarbij de vorige bestickering van is verwijderd lijkt mij nou ook niet echt iets om mee voor de dag te komen (of je moet de verwijderde bestickering niet kunnen zien maar dat is vrijwel onmogelijk, vanuit een bepaalde hoek zie je dat jaren en jaren later nog duidelijk). Even terzijde, mijn eerste bus welke ik rond 2000 kocht was afkomstig van Egripment. De bus gekocht bij een handelaar met de logo`s er nog op. Ik heb toen een deel van de logo`s met naam verwijderd, het was dat ik daar windsurfing etc. op had geplakt maar de oude naam was 6 jaar later eronder nog herkenbaar. Maar je hebt nu weer een half jaar de tijd, denk je in dat half jaar wel de bus over te spuiten a 5000 euro? En zo niet, wat zijn dan de sancties? Iets anders wat ik me nu even afvraag, de schade wordt gedekt door de verzekering. Maar die gaan niet het overspuiten van je complete bus betalen. Die keren alleen hetgeen uit wat beschadigd is. Dus je zal nog steeds een 2/3 zelf moeten betalen als er 1 zijde wordt vergoed. Grt, Berto.
 6. Beste Ozric, blijkbaar zit je in een segment wat niet zo heel veel opbrengt, althans het overspuiten van de bus kost je teveel. Misschien moet jet het dan zelf doen? Met een rollertje en wat verf? Ik heb mijn bus, een VW T4, zelf gerold. Gewoon buiten op een lekkere dag met wat zon. Gewoon met hoogglanslak van Flexa ;D En het resultaat is verbluffend, velen geloven niet dat ik de bus heb gerold als ze op een meter of 2 a 3 afstand staan. Dan zeggen 'je hebt hem gespoten, dat kan nooti zo mooi met een roller!'. Kom je dichterbij dan zie je dat de laag niet 100% vlak is zoals met spuiten wel te bewerkstelligen is (met rollen kan dat ook wel maar dan moet de verf wat dunner zijn (meer kans op druipers) en zou je na het rollen en uitharden de verf moeten polijsten dan kan je hem superstrak en glad krijgen, vind ik de moeite niet). Qua kosten voor mijn bus was ik € 100,-- kwijt aan schuurpapier, schoonmaakmiddelen, rollers en verf. Meeste werk is het scuren van de bus maar als je dat hebt gedaan dan rol je er zo overheen. Misschien is dat een idee om met zeer weinig kosten een net uitziende bus te hebben. Zie hier hoe mijn bus was en nu is:
 7. Om het geld te retourneren kan je toch gewoon terug betaling aanklikken? Althans bij mijn bank, paypal en ideal kan ik in 1 klik het geld (of een deel ervan) terugstorten. Hoef ik niet het rekening nummer voor op te vragen. Maar als het zo moet dan gewoon niet terugstorten, dan heb jij iets minder verlies ;) En daar zou ik het gewoon bij laten, de tijd die je nu al kwijt bent aan deze zaak levert je niets meer op dan ergernis. Leer momentje zullen we maar zeggen. Succes. Grt, Berto.
 8. Dat was ook het eerste waar ik aan dacht toen ik het las. een kleur naast/op het verzendlabel en er is in 1 oogopslag te zien in welke postkar het moet komen.
 9. Berto

  Webshop vertalen?

  Lijkt mij dat je voor een ander BTW tarief toch echt gevestigd moet zijn in dat land. Dus binnen Europa zal je gewoon de 21% moeten berekenen. .de webadres kan eigenlijk ook alleen met een Duits adres, maar alle website aanbieders hebben daar zo hun wegen in dus dat blijkt uiteindelijk niet zo`n probleem te zijn. Dat Duitsers graag bij Duitsers kopen klopt wel, als je echter iets kan bieden wat ze daar niet hebben of goede service levert dan willen ook zij best wel shoppen. Wil mijn website ook altijd nog eens omzetten naar Duits, maar dan puur taal, niet een compleet andere website. Grt, Berto.
 10. Berto

  Uren registreren bij leren nieuwe taal?

  Bedankt voor alle info, ga mezelf dan ook maar abboneren op een Duits blad. Vang ik 2 vliegen in 1 klap
 11. Berto

  Uren registreren bij leren nieuwe taal?

  Tja, maar doortrekkend kan ik dat dan ook voor mezelf stellen. Nooit 1 les Duits gehad, maar nu als ondernemer zijnde beperkt mij dit in zekere mate en wil ik dus wel Duits leren voor de onderneming. Anders zou ik het niet doen. Je zou dan ook kunnen stellen dat een ICTèr ook die bepaalde computertaal niet kan opvoeren als kosten/uren. Maar ook hij doet het voor zijn onderneming. En uiteindelijk is het toch allemaal 'duurzame verbetering van de persoonlijke uitrusting', of doen we allemaal zonder 1 euro over te houden 8)
 12. Berto

  Uren registreren bij leren nieuwe taal?

  Ik zal dan plechtig beloven dat na staking van de onderneming ik direct al het Duits wat ik bijgeleerd heb direct weer te vergeten ;D ;D Is ook weer een lastige, wat valt onder 'duurzame verbetering van de persoonlijke uitrusting' ??? Ik vlieg veel met mijn demomodel, wat brandstof kost (en dat is het enige wat ik in rekening breng, de reistijd en de vluchten zelf registreer ik niet, mmmhhh, misschien toch maar wel doen ::) ). Hierdoor word ik beter en kan ik mijn klanten meer laten zien en vertellen hierover. Ik ontwikkel mezelf op deze manier naar een hoger niveau. Daar word ik persoonlijk beter van op meerdere vlakken, valt dat onder 'duurzame verbetering van de persoonlijke uitrusting'?!?!?
 13. Berto

  Uren registreren bij leren nieuwe taal?

  'Aantonen' is een ruim begrip. Ik kan aantonen dat ik op beurzen in Duitsland sta en om meer verkoop te creëren Duits heb geleerd. Tevens kan ik die mogelijkheid ook gebruiken om de website in Duits te vertalen ipv iemand daarvoor de opdracht te geven..... Vakbladen lezen telt ook mee, maar hoe toon ik dat aan als ik een vraag krijg over die uren in mijn urencriterium?!?
 14. Berto

  Uren registreren bij leren nieuwe taal?

  Tja, het zijn geeneens kosten, alleen maar tijd (0 Duits gehad op school ::) ).
 15. Goedemiddag, Ik kon niet zo snel vinden of deze vraag al behandeld is. Tevens weet ik niet of deze vraag hier wel heel juist staat maar een aantal draadjes over urenregistratie kwam ik hier tegen. Mocht deze vraag ergens anders beter staan dan zie ik hem wel verplaatst worden. Zo nu mijn vraag. Ik sta een aantal keren per jaar in Duitsland op een beurs. Deze beurzen worden altijd goed bezocht en natuurlijk voor 80 tot 90% door Duits sprekenden. Een aantal van de Duitse doelgroep kent Engels, een groot deel slecht, en de overigen helemaal niet. Er ontstaat dus nog wel eens een taal kloof waardoor de verkoop bemoeilijkt word. Ik heb nog niet het idee dat ik daardoor verkopen ben mis gelopen (ook niet omdat mijn business partner waar ik altijd samen mee sta vloeiend Duits spreek en mij altijd kan helpen 'redden') maar het zou voor de Duitse koper en voor mij het wel een stuk gemakkelijker maken als we elkaar goed kunnen verstaan. Dan kan ik ook zelf beter de producten aanbieden wat uiteindelijk de verkopen hopelijk weer zal verhogen. Maar mijn vraag is of ik de tijd die ik steek in het mij machtig maken van de Duitse taal deze op mag voeren in de uren registratie. Hoor graag jullie mening hierover. Grt, Berto.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké