Jump to content

JanBolt

Senior
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Nee, maar alleen omdat je voorbeeld wat ongelukkig gekozen is, als je minder als 500 km prive rijd dan is er sprake van verplicht zakelijk vermogen zie de link Keuzemogelijkheden auto Hmmz, dan ben ik benieuwd of ik het wel goed heb gedaan: In 2011 begonnen met onderneming, auto wordt als prive gezien, want heb meer dan 500 km prive gereden. Heb de auto dus als prive voor zowel de I.B. als de O.B. meegenomen. In 2012 het 1e half jaar alleen maar zakelijk gereden. Voor mijn klus moest ik elke keer naar Belgie heen en weer. Voor prive gebruikten we de auto van mijn vrouw. Op dit moment heb ik geen klus dus zit bij huis. Rij de auto nu overigens wel weer prive. Voor het 1e half jaar van 2012 heb ik wel de volledige BTW teruggevraagd. Heb namelijk ook een km registratie bijgehouden. Voor de I.B. doe ik aantal zakelijke km keer 0.19. Iemand een feed back??
 2. Hallo Joost, Bedankt voor je reactie. Nu mijn vraag; De belastingdienst geeft aan dat ik mijn vermogen bij kapitaal volgens contract moet invullen en jij bij overig kapitaalaandeel. Wat is het verschil? Ook geef je aan dat we Eigen Vermogen van A en B moeten invullen. Ik neem aan dat je hiermee bedoelt ieder apart op zijn eigen aangifte? Groet Jan
 3. Beste leden, Kan iemand mij het verschil uitleggen tussen Kapitaalaandeel en het Eigen Vermogen? Ik ben namelijk bezig met het invullen van de aangifte I.B. 2011 voor onze VOF. Eigen Vermogen Vennoot A op 31-12 is: 5222 Eigen Vermogen Vennoot B op 31-12 is: 8452 Op 01-01 was het van Vennoot A: 4588 Op 01-01 was het van Vennoot B: 8562 Op het Eigen Vermogen is geboekt: - Stortingen - Ontrekkingen - Verdeling winst De Winst was 6542. Ieder heeft een aandeel van 50% dus 3271. Wat moet ik nu invullen bij: - Kapitaalaandeel volgens contract? - Overig kapitaalaandeel? - Kapitaalaandeel begin boekjaar? Moet er ook nog apart de stortingen en ontrekkingen ingevuld worden? Bedankt!
 4. JanBolt

  ZZP in de zorg

  Het bemiddelingsbureau stuurt de facturen. Ze doet dit nu al een tijdje, en volgens haar moest ze zich apart inschrijven bij de kvk. Ook krijgt ze ieder jaar een VAR verklaring met Winst uit Onderneming. Ik hoop maar dat het allemaal goed zit dan :)
 5. JanBolt

  ZZP in de zorg

  Een vriendin van mij zit met de volgende vraag: Zij is zzp'er in de zorg en is vrijgesteld van de BTW. Ondernemers die niet vrijgesteld zijn van de BTW kunnen een bepaald % terugvragen van de tankbonnen en onderhoudsbonnen wanneer er gebruik wordt gemaakt van de prive auto. Hoe zit dat met ondernemers die zijn vrijgesteld voor de BTW, is hier nog een bepaalde regel voor? Ook is zij erg onzeker over het bijhouden van haar administratie. Ze had gelezen dat je verplicht bent de uitgaande facturen op volgorde van factuur te versturen/ archiveren. Nu is bij haar het probleem dat haar bemiddelingsbureau de facturen maakt en hun er dus een factuurnummer aangeven. Deze facturen krijgt ze dus van het bemiddelingsbureau naast de betaling. Ze doet ze netjes in een map op volgorde van datum. Meer dan dit kan ze toch niet doen lijkt me?
 6. JanBolt

  Restwaarde

  10 jaar geleden heb ik eens een machine aangeschaft voor mijn bedrijf. Deze kocht ik voor 1000 euro met een restwaarde van 100 Ik heb deze netjes afgeschreven in 5 jaar ( ieder jaar 1000-100/5= 180 euro) Na 5 jaar staat dit nog steeds op mijn balans ( 100 euro) Ook moet ik dit nog steeds invullen op mijn aangifte I.B. Mijn 1e vraag is of ik het wel goed indien op mijn aangifte I.B. Bij de vraag Kosten van aanschaf vul ik altijd 1000 in. Bij boekwaarde einde boekjaar vul ik nu dan 100 in. En bij restwaarde ook 100 Klopt dit? Mijn 2e vraag is klopt het wel dat deze machine nog steeds op mijn balans staat voor 100? Hoelang moet deze erop blijven staan? Groet Jan
 7. Sorry mensen, heb nog een vraag. Heb namelijk nog nooit vraag 1d ingevuld bij de aangifte. Stel dat het bedrag 165 euro is dan vul ik neem ik aan 165 euro in het rechtvakje. Welk bedrag moet ik invullen in het linkervakje? Deze moet je namelijk verplicht invullen.
 8. Ik had het 3e kw al ingevuld en uitgegaan van de 75% regeling. Eigenlijk moet ik nu dus een suppletie indienen over het 3e kwartaal, en de volledige BTW meenemen. Vervolgens over het 4e kwartaal weer de volledig BTW aftrekken en een prive correctie indienen over 6 maanden. Even voor mij duidelijkheid; Cataloguswaarde incl BTW: 22063,- Zit geen BPM op, is een bestelbus uit 2002 en volgens de BD moet er bij bestelbussen t/m 2004 uitgegaan worden cat.waarde zonder BPM. bijtelling: 1.5%* 22063 /2 = 165,- Maar wat als de BTW in totaal 160 euro is? Dan hoef ik toch geen BTW bijtelling op te geven? En wat als de BTW in totaal 170 euro is? krijg ik dan maar 5 euro terug?
 9. 2,7% regeling? Dat geldt toch alleen als er geen km registratie is bijgehouden en boven de 500 km is gereden? Vanaf wanneer moet er wanneer je onder de 500 km aan prive km zit dan een BTW correctie doen? Voorbeeld 2011: zakelijke km 20000 prive km 450 wat is dan bij btw correctie?
 10. Ik hoop dat ik jullie nog even een vraagje mag stellen namens een vriend van me. Hij geeft aan dat hij sinds het bestaan van zijn bedrijf gebruik maakt van een "black box" of wat dan ook :) Hij zit altijd onder de 500 km prive en hoeft dus geen bijtelling voor de inkomstenbelasting en omzetbelasting te betalen. Nu geeft zijn boekhouder aan dat deze regel is veranderd en dat hij een kleine bijtelling over de BTW moet betalen. Omdat ik zo goed en snel ben geholpen door jullie denk ik dat jullie hier ook vast wel een antwoord op hebben. Hij heeft zelf al gezocht op Google, maar kon hier niks over vinden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept