JanBolt

Senior
  • Aantal berichten

    32
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door JanBolt

  1. Nee, maar alleen omdat je voorbeeld wat ongelukkig gekozen is, als je minder als 500 km prive rijd dan is er sprake van verplicht zakelijk vermogen zie de link Keuzemogelijkheden auto Hmmz, dan ben ik benieuwd of ik het wel goed heb gedaan: In 2011 begonnen met onderneming, auto wordt als prive gezien, want heb meer dan 500 km prive gereden. Heb de auto dus als prive voor zowel de I.B. als de O.B. meegenomen. In 2012 het 1e half jaar alleen maar zakelijk gereden. Voor mijn klus moest ik elke keer naar Belgie heen en weer. Voor prive gebruikten we de auto van mijn vrouw. Op dit moment heb ik geen klus dus zit bij huis. Rij de auto nu overigens wel weer prive. Voor het 1e half jaar van 2012 heb ik wel de volledige BTW teruggevraagd. Heb namelijk ook een km registratie bijgehouden. Voor de I.B. doe ik aantal zakelijke km keer 0.19. Iemand een feed back??
  2. Hallo Joost, Bedankt voor je reactie. Nu mijn vraag; De belastingdienst geeft aan dat ik mijn vermogen bij kapitaal volgens contract moet invullen en jij bij overig kapitaalaandeel. Wat is het verschil? Ook geef je aan dat we Eigen Vermogen van A en B moeten invullen. Ik neem aan dat je hiermee bedoelt ieder apart op zijn eigen aangifte? Groet Jan
  3. Beste leden, Kan iemand mij het verschil uitleggen tussen Kapitaalaandeel en het Eigen Vermogen? Ik ben namelijk bezig met het invullen van de aangifte I.B. 2011 voor onze VOF. Eigen Vermogen Vennoot A op 31-12 is: 5222 Eigen Vermogen Vennoot B op 31-12 is: 8452 Op 01-01 was het van Vennoot A: 4588 Op 01-01 was het van Vennoot B: 8562 Op het Eigen Vermogen is geboekt: - Stortingen - Ontrekkingen - Verdeling winst De Winst was 6542. Ieder heeft een aandeel van 50% dus 3271. Wat moet ik nu invullen bij: - Kapitaalaandeel volgens contract? - Overig kapitaalaandeel? - Kapitaalaandeel begin boekjaar? Moet er ook nog apart de stortingen en ontrekkingen ingevuld worden? Bedankt!
  4. Het bemiddelingsbureau stuurt de facturen. Ze doet dit nu al een tijdje, en volgens haar moest ze zich apart inschrijven bij de kvk. Ook krijgt ze ieder jaar een VAR verklaring met Winst uit Onderneming. Ik hoop maar dat het allemaal goed zit dan :)
  5. JanBolt

    ZZP in de zorg

    Een vriendin van mij zit met de volgende vraag: Zij is zzp'er in de zorg en is vrijgesteld van de BTW. Ondernemers die niet vrijgesteld zijn van de BTW kunnen een bepaald % terugvragen van de tankbonnen en onderhoudsbonnen wanneer er gebruik wordt gemaakt van de prive auto. Hoe zit dat met ondernemers die zijn vrijgesteld voor de BTW, is hier nog een bepaalde regel voor? Ook is zij erg onzeker over het bijhouden van haar administratie. Ze had gelezen dat je verplicht bent de uitgaande facturen op volgorde van factuur te versturen/ archiveren. Nu is bij haar het probleem dat haar bemiddelingsbureau de facturen maakt en hun er dus een factuurnummer aangeven. Deze facturen krijgt ze dus van het bemiddelingsbureau naast de betaling. Ze doet ze netjes in een map op volgorde van datum. Meer dan dit kan ze toch niet doen lijkt me?
  6. JanBolt

    Restwaarde

    10 jaar geleden heb ik eens een machine aangeschaft voor mijn bedrijf. Deze kocht ik voor 1000 euro met een restwaarde van 100 Ik heb deze netjes afgeschreven in 5 jaar ( ieder jaar 1000-100/5= 180 euro) Na 5 jaar staat dit nog steeds op mijn balans ( 100 euro) Ook moet ik dit nog steeds invullen op mijn aangifte I.B. Mijn 1e vraag is of ik het wel goed indien op mijn aangifte I.B. Bij de vraag Kosten van aanschaf vul ik altijd 1000 in. Bij boekwaarde einde boekjaar vul ik nu dan 100 in. En bij restwaarde ook 100 Klopt dit? Mijn 2e vraag is klopt het wel dat deze machine nog steeds op mijn balans staat voor 100? Hoelang moet deze erop blijven staan? Groet Jan
  7. Sorry mensen, heb nog een vraag. Heb namelijk nog nooit vraag 1d ingevuld bij de aangifte. Stel dat het bedrag 165 euro is dan vul ik neem ik aan 165 euro in het rechtvakje. Welk bedrag moet ik invullen in het linkervakje? Deze moet je namelijk verplicht invullen.
  8. Ik had het 3e kw al ingevuld en uitgegaan van de 75% regeling. Eigenlijk moet ik nu dus een suppletie indienen over het 3e kwartaal, en de volledige BTW meenemen. Vervolgens over het 4e kwartaal weer de volledig BTW aftrekken en een prive correctie indienen over 6 maanden. Even voor mij duidelijkheid; Cataloguswaarde incl BTW: 22063,- Zit geen BPM op, is een bestelbus uit 2002 en volgens de BD moet er bij bestelbussen t/m 2004 uitgegaan worden cat.waarde zonder BPM. bijtelling: 1.5%* 22063 /2 = 165,- Maar wat als de BTW in totaal 160 euro is? Dan hoef ik toch geen BTW bijtelling op te geven? En wat als de BTW in totaal 170 euro is? krijg ik dan maar 5 euro terug?
  9. 2,7% regeling? Dat geldt toch alleen als er geen km registratie is bijgehouden en boven de 500 km is gereden? Vanaf wanneer moet er wanneer je onder de 500 km aan prive km zit dan een BTW correctie doen? Voorbeeld 2011: zakelijke km 20000 prive km 450 wat is dan bij btw correctie?
  10. Ik hoop dat ik jullie nog even een vraagje mag stellen namens een vriend van me. Hij geeft aan dat hij sinds het bestaan van zijn bedrijf gebruik maakt van een "black box" of wat dan ook :) Hij zit altijd onder de 500 km prive en hoeft dus geen bijtelling voor de inkomstenbelasting en omzetbelasting te betalen. Nu geeft zijn boekhouder aan dat deze regel is veranderd en dat hij een kleine bijtelling over de BTW moet betalen. Omdat ik zo goed en snel ben geholpen door jullie denk ik dat jullie hier ook vast wel een antwoord op hebben. Hij heeft zelf al gezocht op Google, maar kon hier niks over vinden.
  11. Dag Joost en alle andere boekhoud deskundigen :) Na het verwerken van de BTW voor het 4e kw op de autokosten heb ik de volgende JP gemaakt; Volledige BTW; Memoriaal Voorbelasting a/ prive Correctie bijtelling 1,5% catal.waarde /4: Memoriaal Af te dragen BTW a/ prive Kan iemand mij vertellen of dit helemaal goed gaat?
  12. Foutje:) Ga dan maar gebruik maken van de 1,5% regeling. Bedankt Joost
  13. Heb hun memo gelezen. Waarom zetten ze mensen bij de BD aan het werk die niet op de hoogte zijn van de wetgeving? Dit zeg jij eerder deze avond: Die verwijzing klopt niet, op grond van een ander besluit (Financiën 25 november 2011, BLKB2011/641M) is de 1,5% correctie toegestaan voor een privé gehouden auto die mede zakelijk gebruik wordt. Alle informatie van voor 20-12-2011 is in elk geval achterhaald. Beetje tegenstrijdig toch.......
  14. Joost, Ik geloof je graag hoor en zo te lezen weet jij ook ontzettend veel. Maar je moet het toch met me eens zijn dat het voor de kleine ondernemers onder ons erg verwarrig is. De belastingdienst zegt links en de fiscalisten onder jullie zeggen rechts. Onder kopje 15 zie je op dit forum dat o.a. een administratiekantoor hetzelfde aangeeft als de belastingdienst. http://www.lancelots.nl/forum/showthread.php?t=11240&page=2 Regeling is in zoverre geschrapt dat je nu de verhouding prive zakelijk als ondernemer zelf moet aantonen en niet standaard 75% mag gebruiken. Als uit een sluitende kilometerregistratie een verhouding van 60% zakelijk en 40% prive (incl WW Kilometers) gebruik blijkt, dan mag je nog steeds 60% van de BTW over al je autokosten terugvorderen. Je moet hier alleen iets meer werk voor doen. NL. (Begin kilometerstand (17-10-2011)- eind kilometerstand (31-12-2011) registeren-zakelijke kilometers -ww kilometers = prive kilometers. Hiermee kun je de verhouding bepalen. Hoeft niet heel veel meer werk te zijn aangezien je om de 19 cent te kunnen declareren toch al je zakelijke kilometers bijhoudt.
  15. Het is en blijft vreemd. Zouden BTW plaza en Van Driel & Ruiter het dan echt fout hebben?
  16. Mensen van dit forum, Net een heel gesprek gehad met de Belastingdienst. Deze wisten 100% zeker dat als je de auto prive rijdt met etikettering prive je uitsluitend gebruik mag maken van een sluitende kilometerregistratie mocht je BTW op tankbonnen en onderhoudsbonnen willen terugvragen. De 1,5% regeling mag absoluut niet. Deze mag alleen als je een prive auto rijdt die je met etikettering zakelijk. Heeft de Belastingdienst het fout of de mensen op dit forum? De belastingdienst wees mij op het artikel nr. BLKB 2011/2560M. Heb deze doorgelezen, maar werd er niet veel wijzer van.
  17. waarom dat gezeur allemaal en niet gewoon de 75% regeling doorvoeren...... wordt duizelig van al die regels man
  18. Thanks, met andere woorden; wanneer ik gebruik maak van kmregistratie moet dat vanaf oktober. Daarvoor gewoon de 75%. Wanneer ik gebruik maak van 1,5% bijtelling terugrekenen naar 1 juli en suppletie indienen 3e kwartaal ( daarin wel gebruik gemaakt van 75% regeling)
  19. Deze tekst vond ik op het Internet, wordt dit bedoeld met wat jullie bedoelen: " Btw-aftrek bij zakelijk gebruik privé-auto Vanaf 6 oktober 2011 moet u de btw-aftrek bij gebruik van een privé-auto voor de zaak baseren op de zakelijk gereden kilometers. Daarvoor heeft u een sluitende ritregistratie nodig. Privé-auto en btw Maakt u met een privé-auto kilometers voor de zaak? Dan gelden er sinds oktober 2011 andere regels voor de aftrek van btw op gebruik en onderhoud: die moet gebaseerd zijn op een sluitende ritregistratie. Hoewel dit besluit werd bekendgemaakt in de Staatscourant van 17 oktober 2011, gelden de nieuwe regels met terugwerkende kracht al per 6 oktober 2011, zo bevestigde de Belastingdienst. Nieuwe regels Voorheen kon u nog kiezen: u trok de btw af over het gebruik en onderhoud van de auto af op basis van een kilometeradministratie, of trok bij gebrek daaraan, 75% van de btw af. Dit laatste mag dus niet meer. U moet de btw-aftrek altijd baseren op een sluitende ritregistratie, waaruit u het zakelijk gebruik kunt afleiden." Als ik het goed begrijp mag ik dus ook de gehele BTW in aftrek nemen en daarvoor eind kw 4 een correctie doen van 1.5% op de cataloguswaarde van mijn prive auto.
  20. Jah, heb alleen 6% op de manuren toegepast. Heb ik de volgorde van creditnota's ( verder gegaan na mijn laatste factuurnr) wel goed gedaan? Ik ben van plan de belastingdienst maandag even te bellen om dit uit te leggen. Groet
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.