Jump to content

w4a

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  higherlevel.nl
 1. Nee neit in het bezit maar zou hier wel aan kunnen komen via de leverancier,
 2. Beste Higherlevel lezers, Ik ben van plan om een bepaald soort type snowboard (wintersport product) in te kopen uit China. Deze leverancier levert dit product zonder enig keurmerk zoals een CE of Tuff keurmerk. Ik lees op verschillende fora tegenstrijdige berichten. Is een CE keurmerk verplicht, of geeft dit alleen een bepaalde zekerheid voor de koper? En mocht ik het verkopen en kunnen invoeren zonder CE keurmerk valt dit dan alsnog onder mijn aansprakelijkheidsverzekering of vallen hier alleen CE gekeurde producten onder? Ik hoop dat jullie mij hier meer duidelijkheid over kunnen geven. Mocht ik nog meer dingen moeten weten hoor ik het natuurlijk ook graag!. Bedankt,
 3. Mond-tot-mond reclame blijft een goede promoter voor je website. Maak je klanten fan en maak ze ambassadeurs van jouw website zodat er meer mensen komen kijken. Het respons percentage van de "echt geïnteresseerde" bezoeker wordt dan hoger.
 4. Ik heb hier ook wel eens over nagedacht. Bij www.internetmarketinguniversiteit.nl wordt uitgelegd hoe het allemaal moet.
 5. Klopt, ligt eraan waar het vandaan komt en hoe je het laat verschepen. Als het om weinig artikelen gaat dan is het ook mogelijk aan een Chinese partij te vragen het op te sturen als "gift". Dan hoeft er geen belasting over betaald te worden maar dat kan niet als je grote hoeveelheden laat komen.
 6. Ik ga zeker even kijken op de webwinkel vakdagen. Zag dat er ook groothandel aanwezig is die dropshipping aanbied. Staan er meer dropship aanbieders zover jullie weten?
 7. w4a

  BTW Buitenland

  De eindconsument koopt de producten bij(via) w4a, het Nederlandse bedrijf. Zij rekenen ook af bij het Nederlandse bedrijf. Het Nederlandse bedrijf stuurt de order door naar Frankrijk en zij factureren het bedrijf in Nederland. Het Franse bedrijf stuurt het product op naar de Nederlandse eindconsument met een aangehecht factuur van het Nederlandse bedrijf, w4a. Ik draag dus in NL de belasting af. Ik lever dan de producten op eigen naam, vanuit w4a. w4a is eigenaar van het product en de directe contactpersoon voor de eindconsument. Zover ik weet is het op deze manier dan dropshipping en geen afstandsverkoop aangezien w4a in Nederland is gevestigd en w4a in NL belasting afdraagt. Geloof dat ik wel een duidelijk beeld heb gekregen van hoe of wat met de belasting, als bovenstaande natuurlijk klopt ;-)! Bedankt voor de info!
 8. w4a

  BTW Buitenland

  Ik maak de factuur deze email ik naar de Franse leverancier zij sturen dit op met mijn factuur op het pakket. En zij mailen mij de factuur van het product, Ik krijg dan van F een factuur. Klopt dus wat je zegt, dit is omdat ik de producten per stuk afneem en zo de transportkosten en levertijd zo laag mogelijk kan houden. Beetje ingewikkeld en niet een alledaagse manier zover ik weet. Heb je misschien een aanbeveling?
 9. w4a

  BTW Buitenland

  De klanten zijn particulieren in Nederland. De leverancier in Frankrijk factureert aan mij en stuurt het pakket op met een factuur die ik heb gestuurd naar deze leverancier. Zij verzorgen de verzending maar regelen de financiële zaken met mij. Eerlijk gezegd heb ik nog niet erover gehad hoe ik dit ga regelen qua commissie maar misschien kun je mij een tip geven hoe k dit het makkelijkst kan oplossen ook over welk bedrag zij in rekening brengen. En of mijn klant ex of incl. moet rekenen.. @ Wouter Hol, dit is een verduidelijking. En dan gewoon de 10% commissie gewoon van het over te maken bedrag afhalen? Incl. of ex btw dat maakt dan niet uit, lijkt mij de handigste optie? Bedankt!
 10. w4a

  BTW Buitenland

  Beste lezer, Ik ben van plan om voor mijn webshop de dropshipping methode te gaan gebruiken. Ik krijg 10% commissie over een product dat wordt verstuurd vanuit Frankrijk. Dit product kost €1340,- inclusief btw en verzendkosten (BTW Frankrijk) De klanten betalen op mijn website de 1340 euro en ik geef mijn order door aan de leverancier. Zij leveren het product aan mijn klant en ik krijg 10% commissie over dit bedrag, €134,- Maar ik vraag mij nu af hoe moet ik dit regelen qua belasting aangifte. Moet ik aan hun een Ex BTW prijs vragen, of moet ik de BTW uit Frankrijk terugvorderen (dit is 19,6%) en dit weer doorberekenen aan mijn klant? Ik heb al verschillende berichten doorgelezen en de belastingdienst geraadpleegd maar kom er niet helemaal uit... Bedankt voor de hulp!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept