Jump to content

ondernemerXYZ

Junior
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Bedankt, duidelijk. Welk rente percentage zou ik moeten rekenen voor deze "onzakelijke" lening?
 2. Bedankt voor je reactie, Inderdaad: is bedrijf van mij vriendin. Mijn partner is fiscale partner, maar we zijn niet getrouwd in geen gemeenschap van goederen. Ik heb ook gebeld met de belasting. Ik het nu zo gedaan in het IB programma: Winst/verliesrekening Herwaarderingen voorraad; -9000 Buitengewone baten: 17000 Winst: 8000 euro Daarnaast kan ik mijn partner nog 2000 euro schenken. Dat kan ze dan weer in het bedrijf storten en mij dan weer 'afbetalen'. Hierdoor, en door de stakingsaftrek en verliezen uit vorige jaren blijft
 3. Enige jaren terug had ik een vof met mijn vriendin. Op een gegeven moment ben ik eruit gestapt en is zij verder gegaan als eenmanszaak. Sinds dat moment staat er een lening open aan mij van ca. 17000 euro. Nu wil ze het bedrijf beeindigen. Ik ben bezig met het afsluiten van de boekhouding en de IB aangifte. De eindbalans 2018: Activa: voorraad 9000 euro (inkoopsprijs) in de praktijk niet zonder heel veel moeite te verkopen - dus niks waard. We hebben het aan de kringloopwinkel gegeven. Passiva: Eigen vermogen -8000 euro Schuld aan mij: 17000
 4. Het wordt al iets duidelijker. Ik herschrijf de vraag: Er vanuit gaande dat ik aan alle andere vereisten voor gebruik FOR voldoe: Een van de regels is dat de maximale FOR toename afhankelijk is van de winst. De vraag is nu: in de maatschap is winst, in de EMZ niet. Mag ik nu toch de FOR op de balans van de EMZ laten nemen? Of kan ik de FOR alleen op de balans van de maatschap laten toenemen?
 5. Beste allen, Ik zit in een maatschap van waaruit ik gedetacheerd word. Daarnaast heb ik een EMZ, waarin niets gebeurd. Dit jaar maar ik een mooie winst in de maatschap. Ik wil toevoegen aan de fiscale oudedagsreserve. 1. Kleven er risico's aan het opbouwen van FOR in een maatschap? De EMZ heeft geen winst maar wel eigen vermogen. 2. Kan ik de FOR ook laten toenemen op de balans van de eenmanszaak? 3. Is het eenvoudig om de FOR over te zetten van maatschap naar EMZ indien ik de maatschap ooit verlaat?
 6. Ik ben vennoot in een maatschap. Ik ben werkzaam in de ICT. Daarnaast heb ik een eenmanszaak waarin op dit moment niet zoveel gebeurt. Op dit moment huur ik een huis. Ik wil graag weer kopen. Met de winst die ik maak denk ik wel een lening te kunnen krijgen van ca. 3-4 ton. Op termijn denk ik dat de huizenprijzen weer gaan dalen. Ik heb echter geen zin om daarop nog 5-10 jaar te gaan wachten. Daarnaast zou ik best graag een wat groter huis kopen waar nog het een en ander aan verbouwd moet worden zodat de prijs wat lager ligt. Nu zat ik te denken aan het za
 7. Ik zit in een vergelijkbare situatie. Ik vroeg me nog af wie dan de bijtelling betaalt?
 8. Bedankt voor je reactie. In dit artikel worden wat verschillende bedragen genoemd als maximum voor de zakelijke liquide middelen. Voor een ICT dienstverlener eenmanszaak: wat zal zo ongeveer gezien worden als een maximale nog acceptabele zakelijke buffer aan liquide middelen? Hoe wordt dat vastgesteld, is dat omzet afhankelijk of winst afhankelijk, etc.? (dus zonder enige investeringsplannen).
 9. Ik ben kortgeleden als maat in een maatschap gestart (ik ben een dienstverlener in de ICT.). De constructie waarin ik deelneem staat niet toe dat ik mijn werkzaamheden via een BV doe. Ik houd jaarlijks geld over wat ik graag zou willen 'oppotten'. Nu heb ik de volgende plannen: 1. Mogelijke ontwikkeling van een product. Nog geen concrete plannen. 2. Aanschaf van vastgoed ter verhuur Beide zaken zouden pas over 5-10 jaar spelen. Tot die tijd wil ik 'sparen'. Dat betekent dat de EMZ een flink bedrag aan liquide middelen (mogelijk ook belegd) opbouwt. 1. Is het mogelijk om al
 10. Bedoeling is om opdrachten van ca 1 jaar voor verschillende opdrachtgevers te doen. ik ga voorstellen dat het detacheringsbureau een factuur voor bemiddeling rechtreeks naar opdrachtgever stuurt. Deze factuur is dan gebaseerd op mijn gemaakte uren. Totale kosten voor opdrachtgever blijven gelijk. Maar er is geen direkte link tussen de betaling en mij.
 11. Waar staat deze aanname? Ik verwacht niet hetzelfde tarief. In het tarief zal een marge voor het detacheringsbureau zitten waarmee ik relatiebeding afkoop.
 12. Dat zou niet worden gezien als verkapt dienstverband?
 13. Ik heb dit voorgesteld. Ik verleen het detacheringsbureau inzicht in de gemaakte uren en dan sturen zij mij een factuur. Mijn contact bij het detacheringsbureau geeft echter aan dat wanneer zij factureren dit altijd gekoppeld moet zijn aan een omschreven opdracht. Hoe zouden ze dit vorm moeten geven?
 14. Nee, ik neem ontslag bij het detacheringsbureau. In principe zou ik graag daarna als ZZP'er direkt voor de opdrachtgever gaan werken. Echter het detacheringsbureau wil een bepaalde fee vergoed krijgen (zij verliezen een inkomstenbron). Ik wil door wat meer risico te lopen meer gaan verdienen. Als ik vertrek bij de opdrachtgever loop het project schade op. Bovendien verwacht ik dat uit het netwerk in de toekomst nieuw opdrachten kunnen komen. Ik wil dit dus in een goede sfeer afhandelen.
 15. Beste allen, Ik ga starten als ondernemer. Ik ben lid geworden van een ZZP collectief. Op dit moment ben ik nog werkzaam bij een detacheringsbureau en werk ik voor een opdrachtgever voor dit detacheringsbureau. De opdracht duur nog ca. 1 jaar. Ik wil mijn huidige opdracht afmaken maar dan als ZZP'er. De opdrachtgever wil mij niet kwijt. Met het detacheringsbureau kan ik afspraken maken. Het detacheringsbureau blijft factureren aan de opdrachtgever. Ik als ZZP'er factureer weer aan het detacheringsbureau. Hierdoor kan het detacheringsbureau een marge maken op mijn uurtarief (als
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept