feddedejong

Senior
  • Aantal berichten

    43
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door feddedejong

  1. Daar vind ik allemaal voorbeeldbrieven voor normale huurders. Niet voor bedrijfsruimten.
  2. Wat moet er allemaal in aangetekende brief staan voor opzeggen bedrijfsruimte? Iemand een voorbeeldbrief?
  3. Heb huurcontract van 1 jaar waar nu al aantal maanden van verstreken zijn en opzegtermijn van 3 maanden uit mijn hoofd, maar zal dat even nakijken.
  4. Is het opzeggen via de mail van een huurcontract van bedrijfsruimte voldoende? Of kan ik beter het zekere voor het onzekere nemen en een aangetekende brief versturen?
  5. Wij willen een deel van containers gebruiken om goederen te verschepen naar israel. Zin om containers te delen? :)
  6. Israel is niet een land als Engeland waar dagelijks duizenden vrachtwagenchauffeurs naartoe rijden. Hoe vind ik een goedkope manier om een halve container, een container of een grote bestelbus voor weinig daarnaartoe te krijgen? Nederland importeert wel wat groente, fruit, wijn etc uit Israel. Dus je zou zeggen die containers gaan niet allemaal vol weer terug.
  7. Bedankt voor uw reactie! Het pand ligt bij een rijtje van ong 6 winkels (buurtsuper, slager, patatzaak, kledingwinkel) en vlakbij een school. Ik denk dat ik het met de winkel net wel of net niet redt, vandaar dat ik het zou willen combineren met een webwinkel. Met een webwinkel ben je bereikbaar voor heel Nederland en kan je volgens mij ook goed winst uit halen. Alleen een webwinkel is voor mij op dit moment niet mogelijk, omdat ik nog bij mijn ouders woon. Voor het huren van een winkel is dit juist ideaal, omdat ik naast kostgeld geen vaste lasten van een huis heb. Een webwinkel mag je gewoon beginnen zonder winkel. Dus ik zou zeggen begin eerst met een webwinkel en kijk hoe dat loopt en of je het ondernemerschap echt leuk vind. Ik heb ook een webwinkel met winkel gehad en de webwinkel liep goed, maar de winkel niet dus ik gooide goed geld naar kwaad geld.
  8. Je kan zeker korting en/of huurvrije maanden krijgen in deze tijd. Er staat gigantisch veel winkelruimte vrij en het is zogezegd een "kopersmarkt". Maar er staat niet voor niks veel vrij. Voordat je over gaat tot huren, ga na wat de doorloop er is in de straat waar het winkelpand is gelegen. Hoeveel van die klanten per week heb je nodig om goed te draaien? Is het realistisch dat die ook binnen komen en minimaal dat gemiddelde bedrag uitgeven dat jij nodig hebt om geld te verdienen? Wat als dat niet uitkomt? Wat zijn de plannen van de gemeente met die winkelstraat of het winkelgebied? Praat met winkeliers in die buurt en vraag hoe zij er tegenaan kijken. Ik zou ook geen 2-jarig contract, laat staan een 5-jarig contract tekenen. Veel winkeliers tekenen tegenwoordig een 1-jarig contract omdat de detailhandel het gewoon erg moeilijk heeft. Gas, water, licht was voor mijn winkel 90 m2 zo'n 150 euro per maand. Verzekeringen en kosten die er bij komen: ik had geloof ik wa-verzekering en inbraakverzekering. Daarnaast had ik ook nog een inbraaksysteem met daaraan gekoppeld een meldkamer die het systeem in de gaten hield. Voor een abonnement bij die meldkamer betaalde ik zo'n 100 euro per maand. Ik snap dat je erg positief bent over je eigen plannen en het gevoel hebt dat het niet fout kan gaan. Dat tekent een goede ondernemer; positiviteit. Maar ik zou wel een forse veiligheidsmarge inbouwen door erg goed een goede winkel locatie uit te onderhandelen voor een lage huurprijs. Als het dan minder loopt heb je die veiligheidsmarge. Veel vastgoedondernemers hebben het vastgoed in de gouden tijd gekocht en die winkelpanden staan nog voor forse bedragen in de boeken en de meesten blijven nog gewoon dezelfde bedragen vragen voor winkelruimtes als voor 2008. Concluderend: doe het, maar bouw een forse veiligheidsmarge in en bereken ook mindere scenario's in je businessplan.
  9. Vinden ze het gek dat de economie niet goed draait met al die regels?
  10. De hosting is bij een klein bedrijfje die ook mijn site hebben gemaakt. Ze zeiden we hosten ook sites, wil je gebruik maken van onze diensten? Ik zei ja host maar en stuur maar een factuurtje. Ik heb dus nooit ergens iets aan gevinkt. De website registratie is gedaan bij een ander bedrijf en is al opgezegd. Het bedrijf zegt dat ik een overeenkomst met ze ben aangegaan doordat ik ze betaald heb en dat ik als bedrijf hosting niet maandelijks op kan zeggen.
  11. Ik heb al twee jaar een website online staan dat gehost wordt door een klein bedrijfje. Ik heb nooit een contract of niks ondertekend ik ben gewoon begonnen met betalen voor het hosten na het ontvangen van een factuur. Nu wilde ik de hosting opzeggen, maar het bedrijfje zegt dat ik de hosting voor 21-03-2014 had moeten opzeggen en dat ik nu moet betalen voor het hosten van de website tot 21-03-2015. Kan ik hier iets tegen inbrengen?
  12. MKB Nederland heeft me nu wel netjes uit haar systeem gehaald en ik heb een bevestigingsmail gekregen waarin dat wordt bevestigd. Nog bedankt voor de reacties.
  13. Ik heb geen naam genoteerd. De man kwam oprecht over en zou het misverstand gelijk oplossen.
  14. Ik heb een tijdje in de clinch gelegen met de verhuurder van mijn bedrijfspand. Andere ondernemers kwamen toen met de suggestie om lid te worden van MKB Nederland omdat zij konden helpen met het opzeggen van het huurcontract. Ik heb toen gebeld met MKB Nederland met de vraag wat zij voor mij konden betekenen en heb een informatiemap aangevraagd. Ik heb nooit lidmaatschap aangevraagd. Maar nu krijg ik al een aantal maanden brieven van MKB Nederland waar ze mij dringend verzoeken om mijn lidmaatschap geld te betalen en als ik dat niet doe dat ze een incassobureau op me afsturen. Nou heb ik twee weken geleden gebeld met MKB Nederland en gezegd dat ik nooit om een lidmaatschap heb gevraagd en gevraagd of ze mij uit hun systeem willen halen. Dat zou gebeuren en ik zou geen brieven meer van ze krijgen. Maar nu krijg ik vanochtend een brief van een incassobureau dat ze hebben ingeschakeld. En nu moet ik 302,50 euro betalen voor het lidmaatschap en 100 euro voor incassokosten en als ik dat binnen 5 dagen niet betaal dan wordt ik gedagvaard door hun, zeggen ze. Kunnen ze mij dwingen om dit te betalen? Ik heb hier nooit om gevraagd en het is ook niet zo dat ik elke dag 402,50 over heb.
  15. Die klanten komen waarschijnlijk niet voor niks terug en blijven kopen ondanks een defect oud systeem. Dus dan moeten jullie toch iets hebben wat klanten aanspreekt; zij het een betere prijs, beter product, betere service of iets dergelijks. Weet jij waarom die klanten terugkomen, kun je met die informatie niet goed nieuwe klanten werven? Zou het de verkopen helpen als het defecte oude systeem zou worden vervangen door een nieuw systeem, of vergt dat een hele grote investering?
  16. Kan je er niet voor zorgen dat de inkomsten substantieel toenemen? Hoe kan het dat jouw compagnon voor 95% van de inkomsten zorgt terwijl jij daarvoor aangesteld was? Waarom was vooraf het idee dat jij voor de grootste inkomsten zou zorgen en waar ligt het aan dat dat niet uitkomt? Zouden jullie wel overleven als jij jouw deel doet en ervoor zorgt dat je 50% van de inkomsten binnenhaalt?
  17. Portugal staat bekend om een vakland wat betreft schoenen, de lonen liggen er ook een stuk lager dan in NL.
  18. Zij zullen wel 30% bovenop de oorspronkelijke Spaanse prijs doen.
  19. Ook hier in Spanje geldt de wet van locatie, locatie, locatie. Er is inderdaad heel veel rommel gebouwd op enorm slechte locaties. In de goede jaren werd dat allemaal wel gekocht door voornamelijk Engelsen. En die meuk is nu dan gewoon ook niets meer waard. Maar aan de kust, zeker met zeezicht is vastgoed gewoon een degelijk product. De rommel wordt inderdaad niet meer verkocht, maar goede producten (met een goede prijs) gaan nog steeds goed en snel van de hand. Een huis met een vrije tuin, uitzicht op zee, vrijwel het hele jaar lekker weer, en 2,5 uur vliegafstand van de rest van Europa is toch echt nog wel gewild. Het gaat nu inderdaad minder dan 6 jaar geleden, maar sommige huizen worden dan ook met een korting van 70% aangeboden. Zo verhuur ik zelf mijn oude redelijk ruim (3slk) appartement, gekocht voor hypotheek 560 euro per maand. Die verhuur ik gemiddeld voor 500 euro per week (toeristen) bij een bezetting van 50%. Daar gaan schoonmaakkosten, afschrijving op inrichting, en onderhoud vanaf, maar slecht is het niet 8), en dan doe ik nog niet eens veel aan marketing oid, veelal is de verhuur via via en mond tot mond. Ik zit hier al jaren, en weet inmiddels wel waar je wel en waar je niet moet kopen, als je geïnteresseerd bent in het kopen in de buurt van Marbella, dan kan ik je wel een paar betrouwbare adressen doorgeven. Geen spam, want ik doe zelf iets compleet anders ;) Kun je niet een hogere bezettingsgraad bereiken als je een beetje aan marketing doet of het op sites als belvilla ofzo zet? Heeft je appartement uitzicht op zee? Hoe is gesteld met de kwaliteit van de huizen rondom Marbella? Hoe zit het met belastingen e.d.? Hoelang duurt het om elektriciteit, internet e.d. te regelen? Geef maar wat betrouwbare adressen door. We zijn niet specifiek op zoek naar vastgoed rondom Marbella maar het is wel een interessante omgeving. Ik verwacht wel dat er nog een nieuwe forse economische crisis aan zit te komen en verwacht dat de huizenprijzen nog wel 2 tot 4 jaar kunnen dalen dus we hebben geen haast met kopen. Heeft iemand ervaring met sites als belvilla? Is het makkelijk om je vastgoed te verhuren via dit soort sites? Wat is hun verdienmodel, dus hoe verdienen ze aan jou?
  20. Netjes dat hij binnen vijf jaar zijn investering heeft terugverdiend. Ook goed dat je in de US huurders er gelijk uit kan zetten als ze niet betalen, in Nederland kan dat pas na vijf maanden.
  21. Mag ik vragen waar die vriend van jou het doet? En via wat voor kanalen verhuurt hij het? Airbnb, of sites als belvilla ofzo? Of verhuurt hij aan expats?
  22. Mijn schoonvader zit er aan te denken om een bv op te richten waarmee hij in de komende paar jaar villa's aan de kust in Spanje en Italie opkoopt om die vervolgens te verhuren. Mijn vraag is of er mensen bekend zijn hiermee en waarvoor op te letten. Is het moeilijk om je villa zes tot acht maanden van een jaar te verhuren via verschillende boekingsites? Of verhuur je de villa makkelijk het hele jaar? Vallen de rendementen tegen? Ik weet wel dat je in Italie moet oppassen met het aankopen van vastgoed dat je akkoord hebt van de hele familie omdat vastgoed meestal op naam staat van een hele familie.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.