Jump to content

Ondernemer 20

Senior
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administ
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Henkh en Doldersum bedankt voor de reacties. Erg bruikbaar en meegenomen in het verhaal! Fijn.
 2. Onder voorbehoud van financiering is inderdaad opgenomen. Wat is een realistische huurvrije periode voor 18 maanden?
 3. Hallo HL'ers De bank wil een kopie huurcontract voor mijn aanvraag van een financiering. Welke ik deze dagen wil gaan opstellen met de vehurende makelaar. Een huurtermijn van 18 maanden + drie jaar gaan ze mee akkoord. De vraagprijs huur ligt binnen de exploitatie. Huurvrije periode hebben we het nog niet over gehad. Wat is realistisch in deze? Omdat het geen standaard 5 jaren contract vraag ik me af of er andere aspecten zijn waarin ik me ( extra) moet beschermen in het contract? Alle andere tips/adviezen zijn ook zeker welkom.
 4. Plan schrijven en richting de bank gaan of bijvoorbeeld stichting qredits.
 5. Misschien kun je je concept verder toelichten? Heb je al eens op hbd.nl gekeken of bij brancheorganisaties geïnformeerd?
 6. Zou je ook andere producten willen verhuren als je daar kans voor ziet?
 7. Duidelijk, dank je! Nog eenmaal: De binnenkomende omzet stort je weer op de rekening courant?
 8. 15 maanden met locaties bezig geweest vond ik voor nu wel genoeg. Plan helemaal klaar maar geen goede locatie en niet tot overeenstemmingen kunnen komen. Met een vernieuwend concept in de retail en cross channel verkoop zie ik voldoende mogelijkheden om te starten. Geen goodwill/overname scheelt voor een starten natuurlijk aanzienlijk en gauw 30/40k. Ik zou ook wel kunnen zeggen dat de complete verbouwing voor een nieuw concept een hoger ligt in de retail. En het aantal werknemers een stuk lager, voor mij allemaal voordelen. Marco 1. Hier staat tegenover 30% eigen inbreng. 2. BTW / Seizoeninkoop via rekening courant, los van de andere aanvragen. Wat staat hier dan tegenover qua eigen inbreng/onderpand. Dat is me nog niet duidelijk. Alvast bedankt. Pim
 9. Eindelijk zomer, maar komende week richting bank voor een aanvraag financiering winkel. Er zijn nog wat onduidelijkheden bij mij, hoop dat iemand mij kan voorzien van advies. Het gaat om een winkel/detailhandel/mode 1.Verbouwing/Inventaris/ eenmalige marketing gaat middels een zakelijke lening. Klopt dit? In deze lening zit ook het volgende: voorfinanciering btw & eerste inkoop om te starten. Doe ik dit zo goed? 2.Daarnaast heb ik natuurlijk met seizoenen te maken en wil ik altijd de mogelijkheid hebben tot extra financiële ruimte/ seizoen inkoop en extra marketing middels een rekening courant. Hoe moet de totaal financiering er nu uitzien om te starten? Is dat 1 apart van 2 Of ziet de bank deze samen?
 10. Misschien onbewust. We komen niet uit de branche. Maar geloven sterk in het concept dat we hebben uitgeschreven. Dan ga je kijken naar vergelijkbare branches voor cijfers etc maar kom je tot de conclusie dat dit voor een klein deel een realistische maatstaf kan zijn. De ondernemer moet het gaan doen, logisch ook.
 11. Dat is correct,heb ik gelezen. Er zit alleen een groot verschil tussen de omzet die wij hadden geprognotiseerd en zij hebben afgegeven. Het zijn natuurlijk ook aannames op basis van cijfers. Het succes of onderscheidende vermogen kan natuurlijk niet worden berekend.
 12. Hallo iedereen, Samen met mijn vriendin hebben we een nieuw winkelconcept bedankt ( detailhandel-mode ) Nu hebben we deze laten toetsten door de brancheorganisatie. Hier is een haalbaarheid voor afgegeven met een bepaalde omzet. Op voorrand realiseerde wij dat het altijd een aanname is en dat de ondernemer, locatie en toegevoegde waarde het werkelijke verhaal zal vertellen. Hebben hier ondernemers ervaring met deze onderzoeken? Hoe vertaalde het zich in de realiteit? We zijn benieuwd.
 13. Ziet er goed uit, ik weet niet of het al vermeld is maar bij de subgroepen arrangementen en over ons vind ik de lettertype erg klein. En ik denk dat de kosten per persoon etc, ook anders moet het valt een beetje in het niets. Verder is het verhaal over de bezienswaardigheden wel erg lang, en is de opmaak niet optimaal ( het lijkt nu een verhaal ) Succes!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept