Jump to content

janieta80

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Je kunt het via een advocaat of kort geding proberen via art. 843 Rv, Inzagerecht. Artikel 843a is in beginsel bedoeld als een aanvulling op artikel 21 (waarheidplicht) en artikel 22 (inlichtingenplicht) Rv. Het geeft alleen een vorderingsrecht tot inzage, afschrift of uittreksel van bepaalde bescheiden met als doelstelling om deze bescheiden ten behoeve van de bewijsvoering veilig te stellen. Deze vordering biedt echter onvoldoende waarborgen dat de tegenpartij het bewijs niet zal wegmaken. Er wordt namelijk geen afgifte van de bescheiden gevraagd. Om die reden wordt artikel 843a wel gekoppeld aan artikel 730 en artikel 709 lid 3 Rv. http://www.bewijsbeslag.nl/page/licentiemisbruik/
 2. Ik denk dat TS het niet goed interpreteert: Je moet nl. binnen een half jaar na afloop van het boekjaar (dus uiterlijk 1 juli) je balans, V&V inleveren bij gemeente. Zij gaan dan kijken hoeveel inkomsten je hebt genoten uit je bedrijf. Dus eigenlijk: hoeveel winst, en hoeveel IB/VPB moet daar nog vanaf. ALles wat je meer hebt verdiende dat de bijstandsnorm (935 p/mnd incl vakantiegeld) moet je terugbetalen aan de gemeente als je tenminste ook een uitkering voor levensonderhoud hebt gehad. En ja, het is natuurlijk wel zo: heer meer kosten je opvoert, hoe minder winst erover blijft. Kosten zijn te beinvloeden door bijv voor toekomstige kosten nu alvast een reservering op te bouwen. Ook middels afschrijvingen kun je de winst manipuleren, maar daar heeft de fiscus wel regels voor opgesteld. Ik weet niet precies meer hoe het zit met die afschrijvingen, maar als je dat precies wilt weten dan is er vast wel iemand die raad kan geven. Kortom: als je winst dus meer is dan de bijstandsnorm, dan zou ik eens gaan kijken hoe je zaken te eigene gunste kunt aanpassen. Zolang daar geen sprake van is, hoef je je om terugbetaling geen zorgen te maken.
 3. Vroeger kon je in windows heel makkelijk zoeken naar NIEUWE items tussen 2 datums. De enige zoekfunktie die ik nu kan vinden is in de verkenner: het zoekvak. Ik ben echter op zoek naar bestanden die GEMAAKT zijn tussen een bepaalde datum. Kan iemand mij aub zsm doorgeven waar ik in Windows kan zoeken op GEMAAKTE items?
 4. Uit ervaring kan ik beamen dat je absoluut geen inschrijving bij de KVk mag hebben als je een uitkering (WWB in mijn geval) aanvraagt. Ik moest mijn inschrijving beeindigen (ook al had ik geen activiteiten ) anders werd de uitkering geweigerd. Ik weet van iemand anders dat - alhoewel onbezoldigd bestuurder - achteraf problemen had gekregen met de WWB. De gemeente in dit geval kwam achter de inschrijving, en hoewel diegene geen activiteiten had ontplooit en geen vergoeding ontving en daardoor deze inschrijving wellicht vergeten was of niet van belang vond om te melden, was het voor gemeente wel aanleiding om de uitkering stop te zetten en terug te vorderen. Dus neem geen risico. ALs je coach zegt dat het niet mag, voeg je dan daarnaar!
 5. Ik heb een concept voor een advertentiesite dat in de eindfase van ontwikkeling is,e n nu denk ik erover om dit te combineren met een eigen advertentiekrant; tegen betaling kunnen klanten de advertentie doorplaatsen. Ik heb wat offertes opgevraagd voor drukwerk & verspreiding; bij een oplage van 50K, 12 pagina's en 20 advertenties op een pagina, is de kostprijs voor een advertentie ca. 12 euro. Ik hoef niets aan de krant te verdienen, het is slechts bestemd voor om met een gesloten beurs de naamsbekendheid te promoten. Wat vinden jullie van het advertentietarief? Zou een autohandelaar of een makelaar tegen dit tarief een advertentie willen plaatsen? Wat zou je als particulier willen betalen voor een advertentie van bijv. je huis? Ik heb even een screenshot toegevoegd om een idee te geven hoe het er ongeveer uit gaat zien. Edit: titel verduidelijkt en naar het juiste board verplaatst.
 6. Ik denk zelf dat het iets is voor Box 3: inkomen uit vermogen. Je hebt een merknaam, dat is een bezit. Je krijgt jaarlijks geld voor het gebruik. Volgens mij verschilt dit niet wezenlijk van inkomsten uit verhuur onroerend goed (mijn geval). Ik vul op mijn IB mijn bezittingen/schulden in, woning verhuist naar box 3 (dus geen renteaftrek meer), maar ik wordt belast met 1,4% rendementsheffing. Ik stuur geen fakturen, huur wordt gewoon betaald, zonder BTW heffingen. En feitelijk is het gebruik van een merknaam geen commissie. Het is net als mijn woning: het merk is een bron van inkomsten, het is passief inkomen. Je hoeft er niets voor te doen. De bron genereert inkomen en blijft intact (wordt niet verkocht). Het is eigenlijk een vergoeding voor het gebruiksrecht. Dus ik denk dat je al die eerdere aangiften terug moet draaien; daartegenover staat dan wel denk ik dat je een waarde aan je merknaam moet toekennen en die moet opvoeren als vermogensbestanddeel in je IB. Dan heb je ook geen kvk meer nodig. Ik bendruk dat dit mijn zienswijze is, ik ben geen expert en raad je dus aan deze kwestie bijv. voor te leggen aan moderator Joost.
 7. Ik heb een tijdje Roboform gebruikt om niet steeds weer wachtwoorden etc op te hoeven zoeken in mijn spreadsheet; ben altijd bang dat ik op een dag de wachwoorden voor mijn admin van diverse sites en server kwijtraak. Nu kom ik tot mijn verbazing erachter dat je al die wachtwoorden gewoon kunt bekijken in....FIREFOX!!! En inderdaad.....zo zie ik dat ik me voor sommige websites meerdere keren heb ingeschreven omdat ik de wachtwoorden blijkbaar kwijt was! Er is ook een plug in Masterpasword voor het geval je een pc deelt met anderen of gewoon voor extra beveiliging. Dus FIrefox doet volgens mij hetzelfde als Roboform... Ik heb gelezen dat deze optie (bekijken van logingegevens) niet beschikbaar is in IE. Hier de link van het artikelel https://www.security.nl/artikel/16015/1/Beveilig_je_Firefox_wachtwoorden_met_Master_Password_Timeout.html
 8. Ik heb de gehele inventaris plus klantenbestand verkocht. Niet de bedrijfsnaam of het pand. Maar ik begrijp dat ik ermee moet leren leven; ik heb geen zin om zelf pagina's aan te maken etc. Allemaal bedankt voor de reakties
 9. Heren, Mijn vader is reeds in 2008 overleden; zij bedrijf is toen ook verkocht. Nog steeds wordt er gebeld om offertes; men geeft hierbij aan dat zij de contactgegevens uit google hebben. Als ik zelf zoek op de bedrijfsnaam dan kom ik inderdaad tientallen keren op allerlei verschillende websites de bedrijfsgegevens tegen. Allemaal websites die blijkbaar info uit de Kvk hebben gehaald of uit de gouden gids, en weer van elkaar hebben gekopieerd? Helaas wordt er niets gedaan om de informatie aktueel te houden. Mijn vader had geen website, dus daar is het niet vanaf gehaald; de info komt dus van de kvk of telefoongids of gouden gids. Nu zie ik echter ook dat mijn eigen bedrijf tientallen keren voorkomt, echter ik ben inmiddels verhuisd. Ik heb pogingen gedaan om via SIDN met webmasters in contact te komen, en als ik al een emailadres kon vinden, werd er nooit op gereageerd dan wel aktie op ondernemen. Nu heb ik gehoord dat je aan Google kunt vragen om die info te verwijderen; ik kan echter niet vinden hoe. Heeft iemand advies?
 10. Als het een BV was die failliiet is wegens gebrek aan baten, dan is het toch einde verhaal? Immers, de BV bestaat na het faillissement niet meer. EN dat is anders bij een eenmanszaak. De ondernemer kan (prive en zakelijk) failliet gaan, dan wordt het faillissement opgeheven bij gebrek aan baten, maar de persoon blijft bestaan, dus blijven er ook voor de schuldeisers mogelijkheden op verhaal. Ik ben geen expert op dit gebied, maar wellicht kan iemand op dit forum dit bevestigen? Dus wellicht gaat de curator proberen de schulden op jou te verhalen en je in prive aansprakelijk te stellen. Dat kan als je geen correcte administratie hebt gevoerd of geen administratie overdraagt of niet tijdig je jaarrekeningen hebt gedeponeerd. Is dit soms aan de hand?
 11. Ik denk dat je dan moet zoeken op `interaction designer`. Dat zijn mensen die nadenken of de plek van een button, de pagina/indeling etc om tot de hoogst mogelijke conversie te komen.
 12. Ik heb in aug. een WOB verzoek ingediend. Omdat ik na 4 wk nog geen reaktie had, heb ik de gemeente ingebreke gesteld op 16 september. Ik heb vorige week nogmaals een herinnering gestuurd, er wordt niet op gereageerd. Volgens mij had de gemeente inmiddels een besluit op mijn dwangsom moeten nemen, klopt dat? En kan ik dan ook een dwangsom eisen voor het uitblijven van het besluit op de dwangsom?? Kortom: wat kan ik nu nog doen als gemeente volhardt in haar weigering in mijn WOB verzoek? Moet ik nu in beroep om alsnog de info te krijgen?
 13. Kan iemand mij zeggen wat dat precies betekent? Ik denk dat het concurrentievoordelen zijn, klopt dat?
 14. http://www.telegraaf.nl/digitaal/13022899/__Ton_boete_voor_versturen_spam__.html Companeo kan nu lekker dokken voor zijn gespam ;D ;D @ Vossie, heb gelachen om je tip om spam te stoppen
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept