Jump to content

jeroentb

Senior
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Ik ben vorig jaar gestart vanuit de WW en ik kan het je van harte aanbevelen. Inderdaad is het zo dat je aan het eind van je 6 maanden moet beslissen of je bedrijf levensvatbaar is en of je dus door wilt gaan met ondernemen, of terug wilt keren naar WW. Ik vraag me daarom af of het handig is als v.o.f. te gaan starten, omdat je zelf al aangeeft dat bij gering succes die VOF een eenmanszaak moet worden. Je moet dan dus aantonen dat de onderneming voor 2 vennoten niet levensvatbaar is, maar de onderneming moet wel voldoende inkomen genereren voor je partner om als eenmanszaak door te gaan. En omdat na 6 maanden de zaak zeker nog niet volwassen is, is die beoordeling dan heel moeilijk. Misschien kun je beter eerst zelf als eenmanszaak beginnen en als na 6 maanden blijkt dat de onderneming levensvatbaar is hem omzetten naar een v.o.f. en je partner in de zaak halen. Bijkomend voordeel is dat je partner nog gewoon inkomen genereert uit de 24 uur loondienst, heel fijn als je in de eerste maanden nog geen of weinig omzet hebt.
 2. Ik ga er van uit dat je adviezen aan de makelaars gaat geven? Dan is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wel bijzonder belangrijk. Misschien dat Norbert daar iets meer over kan vertellen? :)
 3. In eerste instantie zat ik aan de Bouw CAO te denken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een parketvloer (het parketvloeren bedrijf valt onder de wonen CAO) is de trap een essentieel/integraal onderdeel van een huis. Bij een nieuwbouw woning wordt de trap er tijdens de bouw al in gezet en de parketvloer pas na oplevering. Vandaar dat ik Bouw verwacht. Maar waarom vraag je het niet aan Upstairs? Of bel anders FNV of CNV, die weten het bijna altijd wel.
 4. Hmmm... Ik ben juist ondernemer geworden om niet de hele tijd dingen te moeten. Maar ik moet in ieder geval mijn vakbekwaamheid weer laten toetsen in 2014 en ik moet echt werk gaan maken van mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering. Gelukkig helpt Norbert mij met dat laatste, dus dat komt wel goed. Ik heb verder zakelijk niet echt concrete doelstellingen. Het zou mooi zijn als ik in 2014 vier keer mijn omzet van het 4e kwartaal 2013 kan realiseren. Dan ben ik dik tevreden!
 5. Wiki Skiplist "In computer science, a skip list is a data structure that allows fast search within an ordered sequence of elements. Fast search is made possible by maintaining a linked hierarchy of subsequences, each skipping over fewer elements. Searching starts in the sparsest subsequence until two consecutive elements have been found, one smaller and one larger than the element searched for. Via the linked hierarchy these two elements link to elements of the next sparsest subsequence where searching is continued until finally we are searching in the full sequence. The elements that are skipped over may be chosen probabilistically."
 6. Vooruit dan maar, BW Boek 2: Artikel 24b Een groep is een economische eenheid waarin rechtspersonen en vennootschappen organisatorisch zijn verbonden. Groepsmaatschappijen zijn rechtspersonen en vennootschappen die met elkaar in een groep zijn verbonden. en Artikel 24a 1. Dochtermaatschappij van een rechtspersoon is: a. een rechtspersoon waarin de rechtspersoon of een of meer van zijn dochtermaatschappijen, al dan niet krachtens overeenkomst met andere stemgerechtigden, alleen of samen meer dan de helft van de stemrechten in de algemene vergadering kunnen uitoefenen; b. een rechtspersoon waarvan de rechtspersoon of een of meer van zijn dochtermaatschappijen lid of aandeelhouder zijn en, al dan niet krachtens overeenkomst met andere stemgerechtigden, alleen of samen meer dan de helft van de bestuurders of van de commissarissen kunnen benoemen of ontslaan, ook indien alle stemgerechtigden stemmen. 2. Met een dochtermaatschappij wordt gelijk gesteld een onder eigen naam optredende vennootschap waarin de rechtspersoon of een of meer dochtermaatschappijen als vennoot volledig jegens schuldeisers aansprakelijk is voor de schulden. 3. Voor de toepassing van lid 1 worden aan aandelen verbonden rechten niet toegerekend aan degene die de aandelen voor rekening van anderen houdt. Aan aandelen verbonden rechten worden toegerekend aan degene voor wiens rekening de aandelen worden gehouden, indien deze bevoegd is te bepalen hoe de rechten worden uitgeoefend dan wel zich de aandelen te verschaffen. 4. Voor de toepassing van lid 1 worden stemrechten, verbonden aan verpande aandelen, toegerekend aan de pandhouder, indien hij mag bepalen hoe de rechten worden uitgeoefend. Zijn de aandelen evenwel verpand voor een lening die de pandhouder heeft verstrekt in de gewone uitoefening van zijn bedrijf, dan worden de stemrechten hem slechts toegerekend, indien hij deze in eigen belang heeft uitgeoefend.
 7. Het antwoord schijnt in Boek 2BW te staan, maar daar kijk ik niet zo vaak als in Boek 7BW... Boek 7 BW Art 691 lid 6 luidt nml: 6. Dit artikel is niet van toepassing op de uitzendovereenkomst waarbij de werkgever en de derde in een groep zijn verbonden als bedoeld in artikel 24b van Boek 2 dan wel de één een dochtermaatschappij is van de ander als bedoeld in artikel 24a van Boek 2.
 8. Intra concern uitzenden is geen uitzenden, zie Artikel 691 Burgerlijk Wetboek Boek 7, lid 6. Je bent dus geen payroller voor je eigen onderneming, dus mag je ook geen a, b & c contracten aanbieden.
 9. Hoi ragney, Norbert heeft (zoals gewoonlijk) helemaal gelijk. De verplichtstellingsbeschikking voor BPF Vervoer: Verplichtstellingsbeschikking BPF Vervoer Samengevat: werknemer in dienst is van een onderneming in het Beroepsvervoer over de Weg moet deelnemen, met uitzondering van DGA's en directie zijnde bestuurder van BV/NV. IB ondernemers zijn geen werknemers, dus zijn ook niet verplicht. Je kunt het fonds dus gewoon een mailtje sturen dat je geen personeel hebt en dat ze iemand anders moeten gaan lastig vallen. Groet, Jeroen
 10. Wat wellicht ook nog interessant voor je is, is dat je waarschijnlijk ook kunt kiezen voor een laag - hoog constructie voor wat betreft je pensioenuitkering. De laag - hoog constructie houdt in dat je de eerste vijf jaar van je pensionering voor een lagere pensioenuitkering kiest, en dat de pensioen uitkering na afloop van die vijf jaar verhoogd wordt (tot boven de oorspronkelijke uitkering uiteraard). Vraag voor de zekerheid bij je pensioenuitvoerder na of je bij hen ook voor deze optie kunt kiezen.
 11. Als pensioenspecialist wil ik je waarschuwen voor het doen van een pensioentoezegging aan je personeel. Dat is zeker geen vrijblijvende keuze. Als je eenmaal pensioen toezegt aan je personeel, zit je ook echt aan die toezegging vast. Als je al nadenkt over het doen van een pensioentoezegging, bespreek dan eerst met je mensen of ze er wel echt behoefte aan hebben. Wellicht zitten jouw mensen (dames?, parttimers? met partners die fulltime werken?) wel helemaal niet te wachten op een beetje pensioen en hebben ze liever een andere arbeidsvoorwaarde. Nog wel 1 waarschuwing: Zeg NOOIT pensioen toe aan slechts een gedeelte van je personeel. Als je twee mensen aan neemt en 1 wil er wel pensioen en de andere niet, geef ze dan ofwel geen van beide een pensioenregeling ofwel allebei. Onderscheid maken in het doen van pensioentoezeggingen is bijzonder gevaarlijk.
 12. Hoi Jochem, Ik heb nagenoeg alleen maar detacheerders als opdrachtgevers. En ik denk dat het met goede werknemers en een aantal interessante leads helemaal niet moeilijk is om als detacheerder draaiende te blijven. Er is nog genoeg markt. Wat ik wel zie is dat het belangrijk is om: 1. Een focus te hebben op wat voor personeel je wilt detacheren (hoger of lager gespecialiseerd, SAP, Oracle of JAVA, Agile/SCRUM of Prince2, etc.) 2. Een werkgever te zijn die mensen aan zich kan binden. Jouw mensen werken 40 uur per week bij jouw opdrachtgevers. Hoe zorg je ervoor dat ze ook collegiaal naar elkaar worden en niet alleen de medewerkers van de opdrachtgever als collega zien. 3. Wat ga je zelf doen? Blijf jij op kantoor (alleen!) om te acquireren en te werven, of zet jij jezelf ook weg? 4. Zorg voor goede contacten bij de brokers. Bij grotere werkgevers kom je als detacheerder niet rechtstreeks binnen, maar loopt het altijd via een broker. 5. Check of je onder de ABU-cao valt en of je personeel bij StiPP pensioen moet opbouwen. Dat hangt voor een groot gedeelte van de antwoorden onder punt 1 af. Mocht je een keer met iemand willen sparren, heb ik een aantal interessante contacten voor je. Bureaus als Professionals in Flex (http://www.professionalsinflex.com/) zijn gespecialiseerd in het helpen van startende ondernemers in de Flexbranche. Succes met je keuzes in ieder geval. Groet, Jeroen
 13. Hmm... Ik ben mij aan het afvragen hoe ik er dan bijkom dat bij faillissementen van IB-ondernemers lijfrente tegoeden toch in het faillissement betrokken worden. Ik heb hier toch een aantal malen over gesproken met mensen die veel slimmer dan ik zijn en dezelfde mening waren toegedaan. Misschien een gevalletje verouderde kennis... Excuses dan voor mijn verkeerde aannames in mijn column.
 14. Hoi Norbert, Bedankt voor je reactie. Ik ben van mening dat medische selectie niet echt het meest prangende issue is bij het tot stand komen van de vrijwillige beroepspensioenfondsen. Zelf zou ik een grote voorkeur hebben dat er geen medische selectie plaats vindt. Maar zelfs indien dat wel gebeurt, zie ik genoeg schaalvoordelen in collectieve regelingen ten opzichte van individuele regelingen dat die fondsen een bestaansrecht kunnen hebben. Maar zelfs als er helemaal geen vrijwillige beroepspensioenfondsen komen vind ik dat ook IB ondernemers recht hebben om een oudedagsvoorziening ergens veilig te kunnen stellen, zonder het risico te lopen dat het bij faillissement aan de schuldeisers wordt verstrek, of mee gaat tellen in het vermogen voor de bijstandstoets. Indien de derde pijler op die punten gewijzigd wordt heb ik daar ook vrede mee. Groet, Jeroen
 15. Nee, daar heb ik nog specifiek naar gevraagd. Deze meneer vertelde me dat ik bij iedereen in de regio op de eerste pagina zou staan voor zoektermen als BPF-vrijstelling en pensioenadvies, ongeacht of ze er een woonplaats bij vermeld hadden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept