Jump to content

Deta-ICT

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. De doelstelling is om binnen 3 jaar 5 werknemers te hebben. Echter zal het bedrijf wel langere tijd afhankelijk zijn van mij. Ik had zelf al twijfels over het voostel vandaar mijn topic hier. Ik ga maandag vriendelijk bedanken.. Joost geeft aan dat ik eigenlijk een veredelde werknemer ben. Is dit anders als ik 30 of 40% van de aandelen heb? Of gaat het om het meerderheidsbelang!
 2. Volledig afhankelijk, de investeerder is totaal niet betrokken en heeft niet eens kennis van mijn branche. Ik ga het ook echt in mijn eentje opzetten.
 3. Het gaat om een bedrag van 10K. De investeerder investeert 90k en de aandelen worden ook op deze manier verdeeld, 10% | 90%. Bij een winst na belasting van 500K kan ik nogmaals 10% van de aandelen bemachtigen tegen een betaling van 10K. Met de reactie van Edo ben ik het eigenlijk wel eens. Als ik er zelf geld in heb zitten is er misschien meer noodzaak voor mij om er hard aan te trekken. Ik moet maandag laten weten of ik het wil doen, maar ben er nog niet over uit.
 4. Bedankt Dennis! Ik wil met mijn ouders afspreken dat ik het terugbetaal op het 1ste moment dat er dividend uitgekeerd wordt. In dat geval krijgen ze een hoger bedrag terug. Indien er nooit dividend uitgekeerd wordt zijn mijn ouders het geld kwijt. Kan dit aangezien er dus een kans is dat ik niet terug betaal? Dien ik een dergelijk contract op te stellen bij een notaris of iets dergelijks?
 5. Ik heb de mogelijkheid om samen met een investeerder een bedrijf te starten. Ik koop mijzelf ook in voor een x-percentage en daarvoor wil ik geld lenen van mijn ouders. Mijn ouders zien het als een investering in mijn ontwikkeling. Zijn er zaken waar ik rekening mee moet houden? Schenkingsbelasting bijvoorbeeld? Of kunnen ze het bedrag zonder consequenties op mijn rekening storten? Alvast bedankt voor jullie hulp en advies! Gr. Jochem
 6. Juist daarom moet jij volgens mij eerst van die tijdsdruk af om je beter voor te bereiden i.p.v. te overwegen je in het diepe te storten. Keuzes maken blijft moeilijk, totdat de beslissing genomen is. Je kunt ook voor die onderneming gaan met alle risico's en verplichtingen die je daarmee aangaat, maar dan moet je echt wel tegen jezelf kunnen zeggen dat je er 110% voor gaat en desnoods achteraf genoegen kunt nemen met voor de spiegel staan en zeggen: "Ik heb het tenminste geprobeerd." Jij weet zelf het beste hoe je in elkaar steekt op dat punt. Succes en groet, Hans Helemaal met je eens dat ik van de tijdsdruk af moet! Ik ben iemand met een enorme drive en werkweken van 80 uur niet schuwt. Bij mijn vorige werkgever ben ik begonnen toen het randje faillissement was en binnen 3 jaar is het een ontzettend succesvol bedrijf geworden waar een grote hand van mij zit in het commerciële succes. Als het mislukt zijn mijn ouders en ik het geld kwijt, maar heb ik in een jaar tijd meer geleerd dan ik waarschijnlijk in 4 jaar in loondienst zou leren..
 7. De Baan? ??? De vacature bij het andere bedrijf (buiten de kans om voor mezelf te starten). Hopelijk is het duidelijk in welke spagaat ik zit.. Nee, dat is niet duidelijk. Als dit jou voor jouw gevoel in een spagaat plaatst is het voor mij helder wat je moet kiezen: de baan. Als jij ondernemer zou zijn, ik bedoel dus ondernemer in je hart en je ziel, dan zou het helder zijn waar je voor zou kiezen. Als ik de vacature in loondienst afwijs heb ik niet de garantie dat ik eruit kom met de investeerder om daadwerkelijk het bedrijf op te starten. De kans om met een investeerder dit bureau op te starten krijg ik niet snel meer, zeker niet in deze aantrekkelijke vorm waarbij ik mijn mindere competenties kan uitbesteden aan onderdelen van het "grote" detacheringsbureau en mijn eigen investering relatief laag is wat weinig financiële risico's mee brengt van mijn kant. Het is dus niet zo makkelijk als jij te kennen geeft..
 8. De Baan? ??? De vacature bij het andere bedrijf (buiten de kans om voor mezelf te starten). Hopelijk is het duidelijk in welke spagaat ik zit..
 9. @Dennis: Zie deze post voor meer info: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=18;action=display;threadid=49316
 10. Ik ben recent op een vervelende manier bij mijn werkgever weggegaan en heb verschillende procedures lopen. Er is een hele mooie functie bij een gerenommeerd bedrijf waar ik kan starten. Zij willen echter op korte termijn een reactie of ik er voor wil gaan. Zelf heb ik voorgesteld aankomende donderdag aan te geven of ik voor wil gaan ja of nee. Dit vonden ze zelf al redelijk laat. Het bedrijf is al enkele maanden op zoek naar iemand voor deze functie en ik ben de enige kandidaat. Misschien dat ik aan kan geven dat ik dit verder wel onderzoeken alvorens ik een go geef. Uiteraard bestaat er een kleine kans dat de baan vergeven is.
 11. Als er mensen zijn met aantoonbare relevante kennis die mij met bovenstaande kunnen helpen/adviseren stel ik dat op prijs. Tevens ben ik bereid hiervoor te betalen. Stuur in dat geval een persoonlijk bericht..
 12. Dat klopt, mijn excuses voor de onduidelijkheid van mijn kant.
 13. Ter verduidelijking was ik werkzaam als Recruitment Consultant en dus niet zelf gedetacheerd. Ik zie dat dit forum primair is bedoeld voor ondernemers (ben zelf ook bezig om voor mijzelf te starten), maar hoop dat jullie mij toch willen helpen. @Dennis: Ik heb mijn vorige werkgever gevraagd mij van een lijst te voorzien van alle kandidaten, cliënten, relaties en werknemers die van toepassing zijn op het relatiebeding. De reactie van mijn werkgever is dat het relatiebeding duidelijk is en dat ik eventuele vraagstukken aan mijn vorige werkgever kan voorleggen. Is het een optie zelf een lijst te maken en te vragen deze aan te vullen indien niet correct? Is het een optie om te vragen naar een uitleg van het begrip "kandidaat" of "relatie"? Ik maak gebruik van rechtsbijstand, maar voel mij in geen enkele vorm daadwerkelijk geholpen. Ze willen de zaak zsm afsluiten.
 14. Ik ben werkzaam geweest voor een detacheringsbureau. Recent ben ik uit dienst gegaan. In mijn contract staat een relatiebeding waardoor ik direct en indirect geen werkzaamheden uit mag voeren voor klanten, relaties, werknemers en cliënten van mijn vorig werkgever. Enkele vraagstukken: 1: Wat zijn relaties? Bij mijn vorige werkgever zijn er verschillende medewerkers die wij gedetacheerd hebben met tussenkomst van een tussenpartij (broker). Is de eindklant tevens een relatie waar ik direct en indirect geen werkzaamheden voor mag verrichten? 2: Ik mag direct en indirect geen werkzaamheden verrichten voor kandidaten van mijn vorig werkgever. Wat is een kandidaat? Is dat iemand die wij formeel hebben voorgesteld bij een klant? Is dat iemand die in de database staat? 3: Bij mijn vorige werkgever waren er verschillende mensen gedetacheerd (voornamelijk expats) dmv een payroller die onder andere de visa procedure uitvoeren. Mag ik gebruik maken van dezelfde payroller rekening houdende met mijn relatiebeding? Graag zie ik jullie reactie tegemoet. Bij voorbaat dank voor jullie hulp/advies. Gr. Jochem
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept