janieta80

Junior
  • Aantal berichten

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door janieta80

  1. Je kunt het via een advocaat of kort geding proberen via art. 843 Rv, Inzagerecht. Artikel 843a is in beginsel bedoeld als een aanvulling op artikel 21 (waarheidplicht) en artikel 22 (inlichtingenplicht) Rv. Het geeft alleen een vorderingsrecht tot inzage, afschrift of uittreksel van bepaalde bescheiden met als doelstelling om deze bescheiden ten behoeve van de bewijsvoering veilig te stellen. Deze vordering biedt echter onvoldoende waarborgen dat de tegenpartij het bewijs niet zal wegmaken. Er wordt namelijk geen afgifte van de bescheiden gevraagd. Om die reden wordt artikel 843a wel gekoppeld aan artikel 730 en artikel 709 lid 3 Rv. http://www.bewijsbeslag.nl/page/licentiemisbruik/
  2. Ik denk dat TS het niet goed interpreteert: Je moet nl. binnen een half jaar na afloop van het boekjaar (dus uiterlijk 1 juli) je balans, V&V inleveren bij gemeente. Zij gaan dan kijken hoeveel inkomsten je hebt genoten uit je bedrijf. Dus eigenlijk: hoeveel winst, en hoeveel IB/VPB moet daar nog vanaf. ALles wat je meer hebt verdiende dat de bijstandsnorm (935 p/mnd incl vakantiegeld) moet je terugbetalen aan de gemeente als je tenminste ook een uitkering voor levensonderhoud hebt gehad. En ja, het is natuurlijk wel zo: heer meer kosten je opvoert, hoe minder winst erover blijft. Kosten zijn te beinvloeden door bijv voor toekomstige kosten nu alvast een reservering op te bouwen. Ook middels afschrijvingen kun je de winst manipuleren, maar daar heeft de fiscus wel regels voor opgesteld. Ik weet niet precies meer hoe het zit met die afschrijvingen, maar als je dat precies wilt weten dan is er vast wel iemand die raad kan geven. Kortom: als je winst dus meer is dan de bijstandsnorm, dan zou ik eens gaan kijken hoe je zaken te eigene gunste kunt aanpassen. Zolang daar geen sprake van is, hoef je je om terugbetaling geen zorgen te maken.
  3. Vroeger kon je in windows heel makkelijk zoeken naar NIEUWE items tussen 2 datums. De enige zoekfunktie die ik nu kan vinden is in de verkenner: het zoekvak. Ik ben echter op zoek naar bestanden die GEMAAKT zijn tussen een bepaalde datum. Kan iemand mij aub zsm doorgeven waar ik in Windows kan zoeken op GEMAAKTE items?
  4. Uit ervaring kan ik beamen dat je absoluut geen inschrijving bij de KVk mag hebben als je een uitkering (WWB in mijn geval) aanvraagt. Ik moest mijn inschrijving beeindigen (ook al had ik geen activiteiten ) anders werd de uitkering geweigerd. Ik weet van iemand anders dat - alhoewel onbezoldigd bestuurder - achteraf problemen had gekregen met de WWB. De gemeente in dit geval kwam achter de inschrijving, en hoewel diegene geen activiteiten had ontplooit en geen vergoeding ontving en daardoor deze inschrijving wellicht vergeten was of niet van belang vond om te melden, was het voor gemeente wel aanleiding om de uitkering stop te zetten en terug te vorderen. Dus neem geen risico. ALs je coach zegt dat het niet mag, voeg je dan daarnaar!
  5. Ik heb een concept voor een advertentiesite dat in de eindfase van ontwikkeling is,e n nu denk ik erover om dit te combineren met een eigen advertentiekrant; tegen betaling kunnen klanten de advertentie doorplaatsen. Ik heb wat offertes opgevraagd voor drukwerk & verspreiding; bij een oplage van 50K, 12 pagina's en 20 advertenties op een pagina, is de kostprijs voor een advertentie ca. 12 euro. Ik hoef niets aan de krant te verdienen, het is slechts bestemd voor om met een gesloten beurs de naamsbekendheid te promoten. Wat vinden jullie van het advertentietarief? Zou een autohandelaar of een makelaar tegen dit tarief een advertentie willen plaatsen? Wat zou je als particulier willen betalen voor een advertentie van bijv. je huis? Ik heb even een screenshot toegevoegd om een idee te geven hoe het er ongeveer uit gaat zien. Edit: titel verduidelijkt en naar het juiste board verplaatst.
  6. Ik denk zelf dat het iets is voor Box 3: inkomen uit vermogen. Je hebt een merknaam, dat is een bezit. Je krijgt jaarlijks geld voor het gebruik. Volgens mij verschilt dit niet wezenlijk van inkomsten uit verhuur onroerend goed (mijn geval). Ik vul op mijn IB mijn bezittingen/schulden in, woning verhuist naar box 3 (dus geen renteaftrek meer), maar ik wordt belast met 1,4% rendementsheffing. Ik stuur geen fakturen, huur wordt gewoon betaald, zonder BTW heffingen. En feitelijk is het gebruik van een merknaam geen commissie. Het is net als mijn woning: het merk is een bron van inkomsten, het is passief inkomen. Je hoeft er niets voor te doen. De bron genereert inkomen en blijft intact (wordt niet verkocht). Het is eigenlijk een vergoeding voor het gebruiksrecht. Dus ik denk dat je al die eerdere aangiften terug moet draaien; daartegenover staat dan wel denk ik dat je een waarde aan je merknaam moet toekennen en die moet opvoeren als vermogensbestanddeel in je IB. Dan heb je ook geen kvk meer nodig. Ik bendruk dat dit mijn zienswijze is, ik ben geen expert en raad je dus aan deze kwestie bijv. voor te leggen aan moderator Joost.
  7. Ik heb een tijdje Roboform gebruikt om niet steeds weer wachtwoorden etc op te hoeven zoeken in mijn spreadsheet; ben altijd bang dat ik op een dag de wachwoorden voor mijn admin van diverse sites en server kwijtraak. Nu kom ik tot mijn verbazing erachter dat je al die wachtwoorden gewoon kunt bekijken in....FIREFOX!!! En inderdaad.....zo zie ik dat ik me voor sommige websites meerdere keren heb ingeschreven omdat ik de wachtwoorden blijkbaar kwijt was! Er is ook een plug in Masterpasword voor het geval je een pc deelt met anderen of gewoon voor extra beveiliging. Dus FIrefox doet volgens mij hetzelfde als Roboform... Ik heb gelezen dat deze optie (bekijken van logingegevens) niet beschikbaar is in IE. Hier de link van het artikelel https://www.security.nl/artikel/16015/1/Beveilig_je_Firefox_wachtwoorden_met_Master_Password_Timeout.html
  8. Ik heb de gehele inventaris plus klantenbestand verkocht. Niet de bedrijfsnaam of het pand. Maar ik begrijp dat ik ermee moet leren leven; ik heb geen zin om zelf pagina's aan te maken etc. Allemaal bedankt voor de reakties
  9. Heren, Mijn vader is reeds in 2008 overleden; zij bedrijf is toen ook verkocht. Nog steeds wordt er gebeld om offertes; men geeft hierbij aan dat zij de contactgegevens uit google hebben. Als ik zelf zoek op de bedrijfsnaam dan kom ik inderdaad tientallen keren op allerlei verschillende websites de bedrijfsgegevens tegen. Allemaal websites die blijkbaar info uit de Kvk hebben gehaald of uit de gouden gids, en weer van elkaar hebben gekopieerd? Helaas wordt er niets gedaan om de informatie aktueel te houden. Mijn vader had geen website, dus daar is het niet vanaf gehaald; de info komt dus van de kvk of telefoongids of gouden gids. Nu zie ik echter ook dat mijn eigen bedrijf tientallen keren voorkomt, echter ik ben inmiddels verhuisd. Ik heb pogingen gedaan om via SIDN met webmasters in contact te komen, en als ik al een emailadres kon vinden, werd er nooit op gereageerd dan wel aktie op ondernemen. Nu heb ik gehoord dat je aan Google kunt vragen om die info te verwijderen; ik kan echter niet vinden hoe. Heeft iemand advies?
  10. Als het een BV was die failliiet is wegens gebrek aan baten, dan is het toch einde verhaal? Immers, de BV bestaat na het faillissement niet meer. EN dat is anders bij een eenmanszaak. De ondernemer kan (prive en zakelijk) failliet gaan, dan wordt het faillissement opgeheven bij gebrek aan baten, maar de persoon blijft bestaan, dus blijven er ook voor de schuldeisers mogelijkheden op verhaal. Ik ben geen expert op dit gebied, maar wellicht kan iemand op dit forum dit bevestigen? Dus wellicht gaat de curator proberen de schulden op jou te verhalen en je in prive aansprakelijk te stellen. Dat kan als je geen correcte administratie hebt gevoerd of geen administratie overdraagt of niet tijdig je jaarrekeningen hebt gedeponeerd. Is dit soms aan de hand?
  11. Ik denk dat je dan moet zoeken op `interaction designer`. Dat zijn mensen die nadenken of de plek van een button, de pagina/indeling etc om tot de hoogst mogelijke conversie te komen.
  12. Ik heb in aug. een WOB verzoek ingediend. Omdat ik na 4 wk nog geen reaktie had, heb ik de gemeente ingebreke gesteld op 16 september. Ik heb vorige week nogmaals een herinnering gestuurd, er wordt niet op gereageerd. Volgens mij had de gemeente inmiddels een besluit op mijn dwangsom moeten nemen, klopt dat? En kan ik dan ook een dwangsom eisen voor het uitblijven van het besluit op de dwangsom?? Kortom: wat kan ik nu nog doen als gemeente volhardt in haar weigering in mijn WOB verzoek? Moet ik nu in beroep om alsnog de info te krijgen?
  13. Kan iemand mij zeggen wat dat precies betekent? Ik denk dat het concurrentievoordelen zijn, klopt dat?
  14. http://www.telegraaf.nl/digitaal/13022899/__Ton_boete_voor_versturen_spam__.html Companeo kan nu lekker dokken voor zijn gespam ;D ;D @ Vossie, heb gelachen om je tip om spam te stoppen
  15. Ik heb eenzelfde zaak aan de hand gehad. Enige verschil is dat ik opdrachtgever was bij een webbouwer. Wij hebben echter milestone-betalingen afgesproken. Was het een grote opdracht waarin veel tijd ging zitten? En hebben jullie afgesproken dat er betaald wordt bij oplevering/goedkeuring? Bij mij was het zo dat tijdens de bouw veel mis ging; er moest veel hersteld worden. Maar... elk herstel leverde weer nieuwe fouten op. Er is denk ik uiteindelijk meer tijd gaan zitten in herstel van in de bouw zelf (was overigens maar 120 uur). 3 mnd na de opleverdatum heb ik een brief gestuurd waarin ik eiste dat openstaande funktionalilteit uitelijk binnen 6 wk na dato opgeleverd moest worden (en nogmaals: het was maar 120 uur werk). Er werd opgeleverd, helaas, weer met fouten. HEb toen voor de laatste keer 2wk herstel gegeven. En toen was het nog niet goed. Heb toen geweigerd de laatste termijn te betalen. HEb ze formeel in gebreke gesteld. Heb een IT-er inehuurd om te bekijken welke punten van de offerte nog openstonden, en of hetgeen was opgeleverd conform offerte was (OA geen tables). Deze bevindingen heb ik bij de ingebrekestelling gevoegd. . Ze hebben gereageerd en zelfs geweigerd aanpassingen te doen vanwege de aanwezigheid van tables terwijl wij dat niet overeengekomen waren. En zo waren er meer punten. Na de termijn heb ik een brief gestuurd dat ik ze ging dagvaarden om mijn geld terug te krijgen. Bij deze brief heb ik een CD gevoegd met de files en databasestructuur die ik van hen ontvangen had; heb in die brief ook gevraagd alles files van hun server (zij hostten ook de site) te wissen. Zodoende "geef je alles terug wat ze gemaakt hebben".... Ze zijn gedagvaard, en hebben het zover niet laten komen. Een dik dossier fouten plus weigering tot herstel waren voor hun blijkbaar aanleiding tot maar te schikken en alles terug te betalen. Dus kijk eerst eens wat jullie concreet hebben afgesproken over de betalingen? Als er niet staat dat er tussentijds afgerekend moet worden maar achteraf , dan lijkt het mij duidelijk: het moet dan gewoon zijn werk afmaken. Echter de vraag is of je dat wilt; immers de hele kwestie is de verstandhouding niet ten goede gekomen. En kijk anders of hij de afspraken na is gekomen: heeft hij hetgeen opgeleverd is volgens opdracht gedaan? Zo niet, dan moet je het daarop afschieten misschien? En kijk eens op advocatenorde.nl of je daar die advocaat tegenkomt. Ben benieuwd! Want ik vind het vreemd dat een advocaat meteen zo uit de hoek komt. Hij had eerst tegen zijn client moeten zeggen dat ie jouw ingebreke had moeten stellen; er is nl. meer nodig voor een failissementsaanvraag. Zolang een vordering betwist is kan er geen faillissement of beslag gelegd worden. Je hebt dus nog wel even "uitstel van executie"lijkt mij. Maar goed, ik ben geen jurist houd dat voor ogen.
  16. Af en toe check ik mijn oude hotmail account en opeens zie ik dat ik wekelijks matchmails krijg van Relatieplanet.nl. Ik heb mij daar ooit ingeschreven in 2007, echter toen zij ongevraagd mijn advertentie wijzigden was ik er ook meteen klaar mee. Echter, sinds april dit jaar zie ik opeens wekelijks van die matchmails. Ik heb via klacht.nl mijn klacht geplaatst; zij sturen de klacht door. Echter er wordt niet gereageerd, ook niet op reminders van klacht.nl. Vanmorgen bel ik en dan zegt Relatieplanet dat het helemaal niet nodig was een klacht in te dienen; ik had gewoon die matchmails uit kunnen zetten..!!! Maar zij zetten het dus gewoon AAN om zo weer even de aandacht op zich te vestigen. Ik vind dit gewoon SPAM, echter Relatieplanet is het daar totaal niet mee eens. Zij hebben aan mijn instellingen zitten rommelen en dat vindt ik tamelijk onbehoorlijk. Wat vinden jullie: is dat SPAM? Of moet dit maar kunnen omdat ik, zoals Relatieplanet zegt, dan maar mijn gegevens had moeten verwijderen ipv mijn profiel te verbergen......
  17. http://www.atkearney.com/images/global/pdf/Offshoring_Opportunities_Amid_Economic_Turbulence-GSLI_2011.pdf Ik vond deze lijst op internet. Ik wil nl. een internetportal laten bouwen in een lage-lonen-land. Ik was mij aan het orienteren op Roemenie, echter uit deze lijst blijkt dat de "skills" hier zeer matig zijn in vergelijking tot India. Ik was nl de mening toegedaan dat dit het tegenovergestelde betrof. Wat overigens opvalt is dat Nederland geheel ontbreekt in deze lijst, terwijl een land als Portugal hier wel op voorkomt...... Figuur 3 laat heel duidelijk zien dat India wat betreft kennis op het gebied van IT. de USA op de voet volgt. Maar qua opleiding, scoort de Philippijnen het beste. Jammer alleen dat de eur <>USD koers niet meer zo gunstig is als 2 jaar terug :'( Wellicht interessante informatie voor diegenen die ook IT-offshoring overdenken.
  18. @henkh Ja, maar mijn advocaat is helaas daags na de zitting voor 4wk op vakantie. Vandaar dat ik onderhand toch wel een beetje benieuwd ben wat er zou kunnen gebeuren...
  19. Alle cijfers heb ik opgesteld, en heb daarna het plan door laten lezen door een consultancybedrijf. Samen hebben we nog wat zaken aangepast, bijv. mbt belastingteruggaven etc. Wat kleine dingetjes en zo is het opgenomen in mijn businessplan. Echter het advies stelt dat mijn cijfers TECHNISCH niet in orde zijn (het gaat er dus niet om HOE ze tot stand zijn gekomen, maar meer: boekhoudkundig niet ok, niet compleet). En dit handelt zijn om mijn belastingaangfiten, en de hele financiele paragraph. Als de discussie was gegaan over het feit dat prognoses niet zijn onderbouwd, of niet goed zijn onderbouwd, was het wat anders geweest; hierover kunnen we nu eenmaalvan mening verschillen.. Nu nemen zij een standpunt in dat zeer makkelijk te verifieeren is. En dat heb ik dus laten doen: ik breng een accountantsverklaring in op mijn cijfers. Ze zijn ONBETWIST in technisch opzicht in orde. En dat zou het adviesburo toch wel geweten moeten hebben... Dus ik ben nu benieuwd wat ik kan verwachten. Ik meen nu zeer sterk te staan, maar wat als zij opeens op alles zeggen "wij hebben ons vergist, sorry......"Wij nemen het terug en corrigeren meteen het hele advies omdat zij aansprakelijkheid vrezen..??.....natuurlijk wel zo dat het nog steeds past die die eerdere afwijzende conclusie..... Dus ja, ik ben benieuwd wat mij verder te wachten staat...en kijk uit naar verdere reakties.
  20. @henkh Ja, je hebt helemaal gelijk: 1 op de 35 of zo krijgt het voor elkaar om het negatieve besluit te laten vernietigen. Statistisch gezien inderdaad weinig kans op succes. Maar je leest ook dat er volgens mij in geen enkel geval een tegenadvies wordt ingebracht; en dat heb ik wel gedaan om levensvatbaarheid aan te tonen. ik kom later nog even terug op je vragen! Ik ben echter van mening dat alles valt op staat met een goede advocaat. En jezelf inlezen in de materie...dat is heel belangrijk..Ik zit bovenop mijn dossier en geef aanwijzingen aan mijn advocaat als ik het idee heb dat hij iets over het hoofd ziet. Ik ben nou eenmaal van mening dat een advocaat geen parate kennis heeft van alle jurispr. en wetten. Alle belangrijke dingen die ik lees kopieer ik in word, evt. met URL;s zodat ik het later terug kan vinden. EN zo heb ik in de loop der tijd veel informatie verzameld. Wat bijv. ook heel belangrijk is: zijn ALLE relevante feiten in het advies weergegeven..Relevant betekent : is het een feit dat belangrijk is voor het bestuur om te weten.......Als de positieve zaken genegeerd worden terwijl die van belang zijn voor de levensvatbaarheid, dan kun je zeggen dat feiten niet volledig zijn aangevoerd.of misschien dat ze selectief gepresenteerd worden...Ja, die komt op de gebrekenlijst :-).... Lees op rechtspraak.nl de uitspraken en zo wordt je op een goed spoor gezet.... Er zijn weinig advocaten die ervaring hebben met BBZ; ik heb echter heel veel gelezen, oa via google books. Google eens op algemene beginselen...je kunt besluiten laten vernietigen als het niet zorgvuldig is voorbereid of als de motivering ondeugdelijk is etc..Is het betrouwbaar en onpartijdig, en heel belangrijk wordt de conclusie gedragen door de bevindingen en hoe zit het met feiten/meningen...Er zijn meer kansen dan je denkt :-) @letsel... ik moet iets rechtzetten: de RB heeft de zitting geschorst....en gemeente dus geadviseerd inhoudelijk op alle punten van bezwaar te reageren. Dat is een mondeling advies geweest; ik weet niet of dit nog bevestigd wordt aangezien ik nog niets ontvangen heb...Maar... de RB heeft echter niet gezegd dat na herstel, zij een nieuw besluit kan nemen als zij dat wenst...Wat zij wel heeft gezegd is dat gemeente 6 weken de tijd krijgt, en dat ik daarna weer 4 weken de tijd heb om op de reaktie van bezwaar te reageren. Ik dacht zelf dat dit de "bestuurlijke lus"was, en heb het zo verwoord. T.a.v. het tegenadvies heeft de rechtbank mij ook min of meer geadviseerd om het advies terug te trekken; reden hiervoor was het feit dat de inhoud niet helemaal strookt met het moment van het besluit/informatie opgenomen die is ontstaan NA het besluit. Het advies is dus ingetrokken, maar wij hebben nu de gelegenheid om het op de 2e zitting, in aangepaste vorm, weer in te brengen. Dus al met al is het een heel circus aan het worden. Op zich denk ik dat ik redelijk sterk stond; ik heb het mijn gemeente in elk geval heel erg moeilijk gemaakt :-): Een positief tegenadvies PLUS een grote gebrekenlijst... Ik vraag me dus af of gemeente in haar reaktie NIEUWE feiten in kan brengen, of bijv. standpunten in kan nemen die HAAKS op de eerste stellingen staan (Bijv. dat ze nu opeens zegt dat mijn balansen en begrotingen inderdaad correct zijn weergegeven....terwijl het hele advies gedomineerd word door het feit dat de cijfers niet goed zijn/foutief zijn weergegeven.en hierdoor levensvatbaarheid negatief beoordeeld wordt.) Kan ze naast de reaktie op bezwaar een geheel nieuw advies inbrengen waarmee zij tevens de door mij geconstateerde gebreken herstelt..?Want ik kan immers wel een tegenadvies inbrengen.. Ben benieuwd naar de reakties.
  21. 2 weken terug heb ik een zitting gehad bij de RB mbt een beroepsprocedure nav een afwijzend besluit op mijn BBZ-aanvraag. Waar mijn bezwaar vooral om draait is: * er staan onjuistheden in het advies die de inhoud beinvloeden en dus de conclusie aantasten * Belangrijke feiten ontbreken/worden niet meegenomen in het advies, terwijl ze heel belangrijk zijn (mijn concurrentievoordelen bijv, en mijn marktanalyse en - mogelijkheden) * in de financiele paragraaf wordt cijfermateriaal door adviseur ingebracht; mijn cijfers worden zonder goede motivering terzijde geschoven, echter nagelaten is een liquiditeitsontwikkeling te schetsen waaruit moet blijken of ik uiteindelijk met het bedrijf in mijn levensonderhoud kan voorzien alsmede in staat ben de lening af te lossen. * er is niet inhoudelijk gereageerd op mijn bezwaren mbt bovenstaande standpunten, er is wel een reaktie gekomen, echter dit is een aanvulling op het advies en niet bepaald een inhoudelijk reaktie op mijn bezwaren. .... Nu is er dus een zitting geweest, en de rechtbank zegt gebruik te maken van de "bestuurlijke lus"...Tijdens de zitting is door RB aan gemeente geadviseerd te reageren op mijn standpunten in bezwaar. Ik maak hieruit op dat de RB van oordeel is dat er sprake is van een motiveringsgebrek (gebrekkige feitenvergaring omdat de reaktie op bezwaar relevant is en betrokken dient te worden bij de besluitvorming denk ik zelf?). Ik heb nog geen verslag hiervan ontvangen. De RB heeft een termijn gesteld aan gemeente; daarna krijgen hebben wij een termijn gekregen om daar weer op te reageren. Mijn vraag: Kan het adviesburo ook besluiten om gewoon een heel nieuw advies in te brengen waarmee mijn hele bezwaar onderuit wordt gehaald? Want daar vrees ik eigenlijk voor. Of moet zij zich houden aan het ADVIES (de RB zei letterlijk "ik adviseer u in uw reaktie in te gaan op alle punten van het bezwaar".......). Ik heb gesteld dat het advies onzorgvuldig is vanwege de onvolledigheid (dus negeren van de o zo belangrijke concurrentievoordelen, trends en kansen die de markt biedt ). Kan zij zomaar een heel nieuw advies inbrengen waarbij zij het door haar ingebrachte cijfermateriaal corrigeert, de door mij vastgestelde onjuistheden corrigeert,en nieuwe standpunten inneemt die niet eerder naar voren zijn gebracht in het advies?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.