xfifix

Junior
  • Aantal berichten

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door xfifix

  1. In 2012 overgestapt naar een groot accountant bureau omdat onze boekhouder ermee stopte. De fout van mijn leven. Ik heb uiteindelijk honderden euro's meer betaald dan afgesproken. Inmiddels heb ik een nieuwe boekhouder die de jaarcijfers voor 2013 ging opmaken. Nu blijkt dat er in 2012 grote fouten gemaakt zijn en is onze nieuwe boekhouder de jaarcijfers van 2012 opnieuw aan het maken. Over twee weken komen we bij elkaar om deze te bespreken. Er zal opnieuw aangifte gedaan moeten worden voor 2012. Ik vraag mij af of ik hier nog iets mee moet/kan. Een voorbeeld van een fout is dat ze onze vergunningen (a 2500 euro) als Prive geboekt hebben? Ook de bouw van onze garage (wordt zakelijk gebouwd) staat als Prive op en zo zijn er nog heel veel dingen. Ik heb bijna 2000 euro betaald voor dit rapport en de aangiftes, dan mag je toch wel wat verwachten? Of is dit mijn eigen fout?
  2. Bedankt nog voor de informatie! Ik kan hier helaas even niet meer over kwijt omdat ik door dit topic herkend ben (goede les voor me). Maar in ieder geval heb ik veel aan jullie info gehad!
  3. Overigens zal de huur van het lokaal waarschijnlijk tussen de 300 en 500 incl, kosten maar dat weet ik morgen pas zeker (gehoord uit tweede hand).
  4. De berekeningen kloppen enigszins, al is het waarschijnlijk wel de bedoeling dat ik hier zelf in zal gaan werken. Tot 10 kinderen mag je met 1 persoon werken (het 4 ogenprincipe kan ook opgevangen worden door bv een leerkracht). Als ik dit dus in mijn eentje zou doen vervallen de personeelskosten. Maar wellicht zal ik wel 1 iemand in dienst nemen ja, ook om ziekte e.d. op te vangen. Jij noemt het geen vetpot, dat mag. Ik doe dit ook niet om rijk van te worden, mijn droom is gewoon om eigen baas te zijn in iets wat ik heel graag doe. Ik doe nu werk dat ik niet leuk vind voor een 1500 netto waar ik 36 uur voor moet werken, dus dat ruil ik hier graag voor in.
  5. Bedankt voor deze reacties. Het is zo dat deze organisatie zich in de beginfase (toen ik er nog werkzaam was) zich vooral richtte op 1 bepaalde regio. Alles zat binnen enkele maanden vol met als gevolg dat nu, jaren later, op bijna iedere hoek wel een locatie te vinden is. Daarnaast hebben ze enkele locaties buiten de bekende regio (waar ik dus geïnteresseerd in ben). In verband met de bezuinigingen lopen de locaties in de stad allemaal leeg met al een aantal sluitingen tot gevolg de afgelopen twee jaren. Ik heb natuurlijk geen omzetcijfers op papier gezien, maar als ik tel dat de BSO 19 uur per week open is (momenteel) en bezocht wordt door gemiddeld 10 kinderen per dag a 6.75 per uur... dan bereken ik toch een hele leuke omzet. Dan heb ik nog geen idee wat de kosten zullen zijn uiteraard. Ik heb vanavond een telefonische afspraak met iemand die verstand heeft op financieel gebied en mij hopelijk wat handvaten kan geven om morgen goed het gesprek in te gaan. Uiteraard neem ik de tips die hier genoemd worden ook mee. Vind het gewoon erg spannend en wil ook niet overkomen als iemand die geen idee heeft waar ie het over heeft ;)
  6. Beste allen, Een eigen kinderdagopvang is al jaren mijn grote droom, maar vanwege alle bezuinigingen heb ik die stap nooit durven zetten. Vorige week ontving ik het bericht dat mijn vorige werkgever failliet is verklaard. Ze hopen op een doorstart in afgeslankte vorm en je kon kenbaar maken als je interesse had in een overname. Ik heb toen een mail naar de curator gestuurd en daarin kenbaar gemaakt dat ik eventueel interesse heb in overname van 1 en/of 2 specifieke locaties. Viavia hoorde ik dat ze al een grote organisatie hebben gevonden die alles over gaat nemen. Gisteravond ontving ik echter een mail dat ze MORGEN met me om de tafel willen zitten voor de mogelijkheden van de mijn opgegeven locaties te bespreken. HELPPPPPP ik ben opeens bloednerveus! Waar gaat het om? Locatie 1 is een buitenschoolse opvang in mijn eigen dorp, er bezoeken ongeveer 10 kinderen iedere middag deze BSO. De BSO is gevestigd IN de Brede School en de huidige BSO huurt dan ook een lokaal daar. Locatie 2 betreft wederom een goedbezette BSO in een Brede school een paar dorpen verder EN een kinderopvang die per 1 april 2014 geopend is (hiervan weet ik niet hoe deze nu bezet is). De BSO is er al jaren. Mijn vraag aan jullie: Wat moet ik morgen allemaal vragen, zeggen, doen?? Ik kijk zeer uit naar jullie tips!
  7. Hallo Steefann! Ik denk dat je vooral niet moet gaan ondernemen 'om maar te ondernemen'. Al ken ik het gevoel wel om iets voor jezelf te willen hebben. In tegenstelling tot jou heb ik juist meerdere ideeën die ik zou willen uitvoeren en kan ik alleen niet kiezen welke het gaat worden. Ik doe mijn inspiratie op, op de werkvloer! Heb nu bij een aantal organisaties gewerkt en 'zie' dan toch altijd wel dingen die in mijn ogen 'beter' of anders kunnen. Zo had ik een aantal jaren geleden al het idee om een kinderopvang te beginnen waar ouders opvang per half uur konden inkopen en enkel de uren hoefden te betalen dat hun kind op de opvang was. In die tijd (toen het nog goed ging met de kinderopvang) kon je enkel inkopen per dagdeel en vakanties betaalde je ook gewoon door, en daar stoorden heel veel ouders zich enorm aan. Dus ik dacht HIER moet ik op inspelen!! Helaas was ik te jong en onervaren en durfde ik de stap niet te nemen. Nu het slecht gaat in de kinderopvang zie je het opeens overal (en dat bevestigd aan mij dat mijn idee toen al goed was ;)). Inmiddels werk ik niet meer in de kinderopvang maar ook bij mijn nieuwe baan ervaar ik negatieve dingen en probeer dan voor mezelf helder te krijgen of ik hier iets mee kan. Ik weet niet of je naast je studie ook nog werkt? Maar misschien is de werkvloer voor jou ook de plaats om inspiratie op te doen en natuurlijk ervaring.
  8. Hallo, Heb net je site bekeken, ziet er goed uit. Ik wil je er alleen even op wijzen dat ik bij 'home' bij 'hoeveel het kost' staat dat logo + huisstijl minimaal 75euro kost en verderop kom ik een aantal keer 105euro tegen. Aangezien ik nog een logo nodig heb krijg je wellicht nog een mailtje van me ;)
  9. Bedankt voor jullie reacties! Heb me deze avond eens wat meer erin verdiept... en kan concluderen dat ik toch echt iemand nodig heb ;) Het gaat inderdaad eigenlijk alleen om 1 keer per jaar alles in orde te maken. Bovendien moet er ook nog het 1 en ander worden veranderd in ons vof contract, dus ik ontkom er niet aan. Vandaag een nuttige tip ontvangen voor een potentiele boekhouder dus die ga ik morgen maar eens even bellen. En dan hopen dat ik dit keer een goede vis aan de haak heb ;D
  10. En het is geen optie, gezien het feit je twee kinderen hebt, om voor een deel ouderschapsverlof op te nemen zodat je toch nog inkomsten hebt EN meer 'vrije tijd' voor je onderneming?
  11. Aargh moet even mijn frustratie kwijt. Sinds onze boekhouder twee jaar geleden gestopt is vind ik maar geen 'goede' nieuwe. Eerst een jaar bij een accountant geweest en moest uiteindelijk, anders als in de offerte, honderden euro's meer betalen. Meteen opgezegd. Dit jaar dus bij een klein administratiekantoor, een vader en een zoon. Maar nu is het zo dat deze dus gewoon niet of pas na 2 weken reageren op mails en telefoontjes! Er zou twee weken geleden iemand langskomen om alles door te spreken maar krijg gewoon geen reactie meer. Voor mij ook een gedane zaak dus. Maar hoe kom ik nou aan een betrouwbare boekhouder... er is zoveel keus en zoveel prijsverschil... Daarmee kwam bij mij de vraag op, heb ik wel een boekhouder nodig? (waarschijnlijk wel ;)) Heb ik wel een jaarrekening nodig? Mijn vriend en ik hebben nu 6 jaar een vof (ijsverkoop) en daarnaast allebei een vaste baan. Mijn vriend is ondernemer voor de belastingdienst, ik niet. De boekhouding doe ik zelf ik excel en de aangifte BTW doe ik ook altijd zelf. Mijn boekhouding bestaat uit zo'n 150 facturen. Weet niet of het van belang is maar we draaien een omzet van 50.000-60.000 euro per jaar. Wie kan mij goede raad geven wat wijsheid is? Moet ik een jaarrekening laten maken of hoeft dit niet perse? Lees zoveel verschillende dingen heen en weer. Ik weet dat het niet zo slim is om alles zelf te gaan doen, maar door onze twee laatste ervaringen krijg ik daar wel de neiging toe.
  12. xfifix

    Nanny en BTW

    Beste Joost, Dat klopt helemaal. Echter is het zo dat gastouders en nanny's via de officiële weg altijd bij een bemiddelingsbureau aangesloten moeten zijn. Het is natuurlijk iets anders als je gewoon op marktplaats een oproep zet voor vraag naar een 'nanny' en deze zwart wordt betaald. Omdat ik zelf overwogen heb om gastouder/nanny te worden, heb ik hier best veel research naar gedaan, maar vergeef me als ik hier iets neerzet dat niet klopt! Gr
  13. xfifix

    Nanny en BTW

    Dan blijft een nanny en een gastouder nog altijd hetzelfde in mijn ogen ;) Maargoed beetje offtopic, ik hoop dat ts wat aan de informatie van ons heeft gehad,
  14. xfifix

    Nanny en BTW

    Beste Dennis, Volgens mij is een gastouder en een nanny hetzelfde, alleen verpakken ze dat met een leuke naam 'de nanny'. Het is gewoon een gastouder die aan huis komt. Want ook als 'Nanny' moet je een pedagogisch diploma hebben en aangesloten zijn bij een bemiddelingsbureau zodat de ouders recht hebben op de kinderopvangtoeslag. Groetjes Bo
  15. xfifix

    Nanny en BTW

    Hallo, Ik ga ervan uit dat zij dus als gastouder werkzaam gaat zijn? Deze werkzaamheden kunnen waarschijnlijk niet bij de eemanszaak gerekend worden. Maar even uit mijn hoofd is het volgens mij zo dat, mits zij aan bepaalde voorwaarden voldoet, wel als ondernemer gezien kan worden en dus ook recht heeft op zelfstandigen aftrek etc... Die voorwaarden zijn bijvoorbeeld dat ze aan de urengrens moet komen, minimaal 3 opdrachtgevers per jaar moet hebben en nog een aantal... Dit is bijvoorbeeld het geval als je zelf als gastouder thuis werkt en er kinderen van verschillende ouders bij jou opvang afnemen. Uit jou verhaal begrijp ik dat je vrouw niet vanuit haar eigen huis gaat werken, maar naar het gezin/gezinnen toe gaat? Een gastouder is vrijgesteld van BTW. Heb even een linkje opgezocht voor je met misschien wat duidelijkere informatie. http://www.clickgastouderopvang.nl/SiteCollectionDocuments/2011%20Gastouder%20en%20de%20belasting.pdf Groetjes
  16. Bedankt voor jullie reacties! Onze twee verkoopwagen draaien zeer goed, en inderdaad in Zuid Limburg ;) Ene staat langs de rijksweg aan de ingang van een bekend wandelgebied en de ander in het centrum van Valkenburg. In de winter met de kerstmarkt verkopen we dan warme wafels. Het is alleen jammer dat het zo seizoensgebonden is en we daarom nog onze vaste baan erbij moeten houden. We houden in principe genoeg over om te 'overwinteren' maar we hebben een bouwval van een huis gekocht die we met en met aan het opknappen zijn. Dus iedere euro die binnenkomt wordt op dit moment geïnvesteerd in de bouw van een bedrijfsruimte (garage) in onze tuin. Hierin komt onze ijskeuken en zullen de verkoopwagens gestald worden komende winter. Onze verkoopwagen worden voor 75% bemant door personeel, mijn vriend is dagelijks uren bezig met ijs draaien, bestellingen, inkoop etc... en ik werk de zomer gewoon door bij mijn baas en zorg daarnaast voor onze twee kinderen. Ik merk alweer dat ik te snel vol van het idee was en de beren op de weg niet zag wat betreft de overname. Ik zal eerlijk zeggen dat ik nog geen idee heb van cijfers etc... dus daar kan ik geen zinnig woord over zeggen. We gaan in ieder geval wel eens praten erover. De eigenaren zijn mijn ouders 'beste vrienden' dus ik ga ervan uit dat ze hierover ook eerlijk zullen zijn. Marco je vraagt waarom meteen kopen en niet huren? We hadden zelf ook het idee om (zou het wat worden) eerst te huren, maar wilde gewoon eens weten of er überhaupt mogelijkheden tot koop zijn in ons geval. Ik dacht alweer te rooskleurig, namelijk dat als we zouden kunnen aantonen dat we met de huur van de appartementen en het woonhuis de hypotheek zouden kunnen betalen, de kans groot zou zijn op een financiering. Maar stel we zouden ons huis zouden verkopen en voor (ongeveer) hetzelfde geld de helft van de zaak kunnen kopen (dus cafe, zaal en woning erboven) dan zou het wel gaan toch?
  17. Wij zijn twee jonge ondernemers in de ijsbranche, We hebben nu 5 jaar twee verkoopwagens op twee vaste standplaatsen en dit loopt heel goed! Het ijs maken we zelf. Voor alsnog is dit wel een 'extraatje'en hebben we hiernaast nog beide een parttime baan. Sinds twee jaar geleden hebben wij de droom om verder te gaan in het ijs en willen wij een eigen ijssalon beginnen. Het is echter alleen bij dromen gebleven en we zijn hier nog niet effectief mee aan de slag gegaan. We wilden eerst genoeg sparen. Vorige week zaten we in ons stamcafé en deden de eigenaren ons een soort van aanbod. Ze vroegen of wij het niet zien zitten om de toko over te nemen en er wellicht een ijssalon/lunchroom van te maken. Nou dat is zeker iets om serieus over na te denken. Volgens hen is alles mogelijk, huren, kopen/gedeeltelijk kopen, Het pand heeft een L-vorm van 3 verdiepingen met in de voorste blok het cafe, wc's en een zaaltje erachter. Daarboven op wonen de eigenaren zelf, grote woning met 5 slaapkamers. de andere blok bestaat uit appartementen, 1 appartement dat permanent verhuurd wordt en 5 vakantieappartementen die vrijwel het hele jaar bezet worden door (merendeels) vaste klanten. De mogelijkheden: - het hele pand overnemen (kopen) incl. appartementen - alleen het eerste blok kopen, dus het café en het woonhuis - alleen de onder verdieping (café en zaaltje) huren We hebben het nog niet over prijzen gehad, daarvoor zouden we binnenkort eens samenzitten en zouden ze ons ook inzicht geven op de cijfers. Ik zou graag eens van de kenners horen wat jullie hiervan vinden? Als we zouden willen kopen (weinig eigen geld) waar kijkt een bank dan naar? Als je, bijvoorbeeld door jaarcijfers, kunt aantonen dat de hypotheek alleen al betaald kan worden uit het verhuren van de appartementen, is dat voor de bank een zekerheid waardoor ze sneller met je in zee gaan? Is er zonder eigen geld überhaupt wel een mogelijkheid tot kopen? We zijn echt leken op dit gebied en gaan ons nu dan ook verder verdiepen in het hele gebeuren. als extra info, we wonen zelf in een koophuis twee straten verder op en willen hier het liefst ook gewoon blijven wonen. Groetjes
  18. Hoi Marjan, Bedankt voor je uitgebreide antwoord (en dat op zondag)! Even snel vanaf mijn gsm: uurprijs verlagen kan indd maar bereking toont aan dat je wel erg moet zakken met de prijs wil de klant ook echt een leuke korting hebben. Waar ik eerder aan dacht (moet nog uitgewerkt worden) zakken met de prijs gelang het aantal kinderen op een dag. Dus bij 2 kinderen bv 6.36, 3 kinderen 6.22 en zo naar beneden zodat als er bv 10 kinderen op een dag zijn de prijs nog maar 5 euro is. Maargoed, we hebben nog zoveel ideeen die we nader moeten uitwerken, in die fase zijn we nu. Nog even terug op mijn ander idee, om ouders te werven werken met aanbiedingen, zou dat wel mogen? Groetjes
  19. Samen met een collega/vriendin ga ik een kindercentrum starten bij ons in het dorp. Rechtsvorm nog niet bekend (mocht dit later van belang zijn). Natuurlijk zijn wij nu bezig met het bedenken van een uniek concept en daarbij komen er wat vragen bij ons naar boven. Één van die dingen is zeer ruime openingstijden, minimaal van 06.30 tot 19.00 en wellicht ook zaterdagopvang. Mijn eigen 2 kinderen gaan momenteel 2 dagen per week naar een kdv hier in de buurt. Dit kdv is geopend van 07.30 tot 17.45 en ook in de omgeving is er geen kdv dat langer open is dan 18.30 (ik zou hier miniaal 30 minuten voor moeten uittrekken om naar een kdv te rijden dat langer open is). Mijn vraag dus: Mag ik mijn eigen kinderen meenemen naar mijn eigen kdv met behoudt van kot? Ik kan ze ook 'gratis' plaatsen maar dan snij ik mezelf en mijn zakenpartner in de vingers, gezien we ook maar een beperkt aantal kindplaatsen hebben. Daarnaast lijkt het mij dat mijn kinderen dan niet verzekerd zijn op de momenten dat ze op het kdv zijn? Mijn vriend heeft een eigen onderneming in de horeca en kan dus ook niet altijd optijd bij het kdv zijn om de kinderen op te halen. Verder waren we aan het speculeren, 'wat als je ouders (een deel van) hun eigen bijdrage teruggeeft, waardoor ze dus minder kosten hebben' mag dit? Na wat ik gevonden heb op internet lijkt mij van niet, al kwam ik ook dit tegen http://www.rijnmond.nl/nieuws/03-05-2012/kinderopvangbedrijf-schaft-eigen-bijdrage-af Toen rees de vraag op, mag je ouders wel op een andere manier dan in geld tegenmoet komen in de kosten. Dus dat ons concept bijvoorbeeld wordt : 1 dag opvang per week is 1 pak luiers in de maand, 2 dagen opvang 2 pakken luiers etc... ik neem luiers nu maar even als voorbeeld. Weet iemand of je op deze manier klanten mag werven? Ik hoop dat jullie met me meedenken, wees vooral kritisch, Groetjes
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.