Jump to content

stopper

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Fijn dank je wel Joost. Ga ik morgen nog maar eens overleggen met de accountant. Wellicht heb ik mijn vraag niet duidelijk genoeg gesteld.
 2. Goedendag, Graag wil ik toetsen of ik de regeling voor de btw van een prive auto goed begrijp. Ik heb namelijk het idee van wel maar mijn accountant zegt dat het niet klopt wat ik wil. Wat is het geval: Wij hebben een prive auto die wij ook gebruiken voor zakelijke ritten. Zakelijke ritten houden wij netjes bij en wij betalen van de zakelijke rekening naar de prive rekening 19cent per gereden km. Volgens mij is het mogelijk om alle btw terug te vragen (van de autokosten) over de zakelijk gereden kilometers. Dit in verhouding tot de prive km. Oftewel: 10.000 km gereden op jaarbasis en 4.000km daarvan zakelijk. Dus ik mag over de autokosten 40% van de btw terugvragen. Dit staat volgens mij ook hier: link belastingdienst Zie ik het goed of haal ik het een en ander door elkaar?
 3. Als jij zegt dat jij er 10 uur in de week mee bezig bent dan denk ik wel dat zij dat geloven. En als zij het niet geloven dan moeten zij maar aantonen dat het niet klopt.
 4. Ingeschreven staan bij de KvK is niet het criterium, het criterium is hoeveel uur jij gespendeerd hebt aan jouw bedrijf. Voorbereidingstijd (de periode voordat je daadwerkelijk begint met verkopen of diensten verlenen) telt ook mee. Voor de rest heeft Stopper een prefect antwoord gegeven. Klopt Dennis van de voorbereidingstijd. Maar voorbereidingstijd kan een discussie punt opleveren. Inschrijven bij KvK is een hard gegeven waar ze in ieder geval niet omheen kunnen. En Basto....inderdaad is het niet te controleren.
 5. Als je een ww uitkering gaat aanvragen en je hebt al een bestaande onderneming dan moet je opgeven hoeveel uur je de afgelopen 6 maanden iedere week hebt gewerkt voor jouw onderneming. Dan wordt er gekeken wat het gemiddelde is per week en deze uren mag je dan naast jouw uitkering blijven besteden aan jouw onderneming. Zo ken ik iemand die naast haar uitkering 10 uur per week mag besteden aan haar onderneming. Heb je jouw onderneming pas 4 weken en je hebt er iedere week 10 uur aan besteed dan wordt het 4 weken maal 10 uur = 40 uur en dit dan delen door 26. Hoe eerder je dus begint (inschrijven bij KvK) met de onderneming hoe beter het is.
 6. Bedankt voor de antwoorden. Het is mij duidelijk dat ik dit zelf mag bepalen.
 7. Stel je bent op 1 juli met je onderneming begonnen en je gaat die 1,5% toepassen mag je hier dan ook de helft van nemen omdat het maar een half jaar is?
 8. Stel ik koop een keer gebak voor klanten bij bakker A en daarna een keer bij bakker B. Als ik dit ga boeken mag ik dan een relatie aanmaken in mijn boekhoudpakket die ik bakker noem en daar dan beide facturen op boeken? Of dien ik voor elke bakker een eigen relatie aan te maken in mijn boekhoudpakket en daar dan de factuur aan te koppelen? Kan iemand mij vertellen hoe de Belastingdienst hier tegen aan kijkt?
 9. Volgens mij is er een andere mogelijkheid namelijk: nu al inschrijven bij de KvK. Op het moment dat je je gaat inschrijven bij het UWV heb je de mogelijkheid om aan te geven dat je naast je dienstbetrekking ook nog een eigen bedrijfje hebt. Het UWV wil dan weten hoeveel tijd jij de afgelopen 26 weken (als ik het goed heb) besteed hebt aan de onderneming. Dan wordt er een gemiddelde genomen...bijvoorbeeld 208 uur de afgelopen 26 weken dan is dat gemiddeld 8 uur per week. Deze 8 uur per week mag jij dan besteden aan je eigen onderneming terwijl je gewoon een uitkering krijgt. Ga je meer uren aan je bedrijf besteden dan moet je dit doorgeven en wordt je gekort op je uitkering. Volgens mij mag je een aantal weken voor de inschrijving ook al meetellen als zijnde opstart uren. Ander krijg je dat je zeg 20 weken 0 uur eraan besteed hebt en op het moment van inschrijving zeg 6 x 8 uur. Dan moet je 48 uur door 26 delen en dan krijg je nog geen 2 uur.
 10. Dag Joost, Sorry dan heb ik niet goed gezocht. Dank voor het antwoord. Er wordt maandelijks een bedrag betaald voor de software (15 euro per maand) en eenmalig de implementatiekosten. Contract voor de software wordt aangegaan voor 36 maanden. Maakt dat nog iets uit?
 11. Als ik een computer (649 euro) koop met beeldscherm (190euro) en ik koop ook nog extra geheugen (90 euro) die ik zelf in de computer plaats wat mag ik dan zien als investeringsaftrek? Mag ik dit zien als een compleet pakket en het totaalbedrag als investeringsaftrek nemen of enkel computer en geheugen omdat dit 1 geheel vormt? Of enkel de computer? Andere vraag is: als ik een softwarepakket aanschaf en er zijn implementatiekosten van 800 euro. Heb ik hier dan ook investeringsaftrek op?
 12. Ben al in december begonnen met de voorbereidingen en vanaf 1 januari vol aan het werk. Vanaf half februari ingeschreven bij KvK omdat ik toen pas toestemming had van het UWV. Dan kom je uit op een gemiddelde van 40 uur per week. Lijkt mij niet zo'n vreemd aantal uren in de week. Zeker niet als je starter bent. Je bent dan 24/7 bezig met de onderneming. Ik durf de confrontatie wel aan met de Belastingdienst. Heb alles goed gedocumenteerd. In het ergste geval accepteren zij het niet en moet ik een geld bedrag terugbetalen? Zie ik dat goed? Of loop ik ook nog het risico van een boete? Volgens mij (maar dat moet de accountant maar goed uitzoeken) is het interessanter om 2012 ook mee te nemen omdat mijn vrouw ook dit jaar pas begonnen is en de verwachting is dat de winst de aankomende jaren nog niet spectaculair zullen zijn omdat we flink moeten investeren.
 13. Hoe moet ik deze opmerking zien? Dat ik op geen enkele manier iets kan verrekenen met het geïnvesteerde geld? Het is een innovatief product wat ik aanbood, toegespitst op de voedingsmiddelen industrie. Men gaf ook aan dat er wel degelijk interesse is maar dat men op dit moment geen investeringen durfde te doen. Ben ook door het hele land bij veel voedingsmiddelen producenten geweest en heb op diverse plaatsen ook een proef mogen doen. Wat betreft de uren kan ik dit wel verantwoorden. Daar ben ik niet bang voor. Maar ik zal ook omzet moeten hebben om hiervoor in aanmerking te komen? Nogmaals...kan ik dan niets verrekenen?
 14. Goedendag, Ik ben in januari 2012 in de WW gekomen en ben in februari met goedkeuring van het UWV voor mezelf begonnen. Helaas ben ik in augustus gestopt omdat er geen inkomsten uit kwamen. Nu zal een boekhouder volgend jaar mijn belastingaangifte doen maar wil ik nu (dure maand komt eraan) eigenlijk weten of ik iets terug kan krijgen van de Belastingdienst. Ik heb dit jaar de 1225 uren gehaald. Iedere maand een bruto uitkering van 1.700 van het UWV, geen omzet en de volgende onkosten gemaakt: Investering materiaal en website: 6.000 euro onkosten zoals verzekeringen, tel.kosten, reclame etc.: 8.000 euro Vanaf volgend jaar ga ik deelnemen in de onderneming van mijn vrouw. Ik weet niet of dit nog invloed kan hebben op de belastingaangifte 2012?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept