Jump to content

Schermman

Senior
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Herman
 • Last name
  B
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Rotterdam
 1. Bij deze is mijn vraag eigenlijk heel simpel. Je hebt een half jaar contract van 36u. 4x9. In dit contract staat dat je een proeftijd hebt van 2 maanden. Na deze 2 maanden gaat automatisch het halfjaar contract in. Nu zegt de baas, zonder enige waarschuwing: Ja, je hebt 400 uur gewerkt en vandaag is de laatste dag van je proefperiode. Je contract wordt niet verlengt, je bent je 2 proefmaanden niet door. Is je proefmaand (of 2 maanden) altijd gebaseerd op 40-urige werkweek of als je 36 uur werkt, op 36? 400 gewerkte uren / 40 = 10 weken (2,5 maand) 400 gewerkte uren / 36 = 11,2 weken. (2,8 maand) Want hoe ik het ook bereken, ik ben mijn 2 maanden door? Met vriendelijke groet,
 2. Top! Nu heb ik mij uitgeschreven als Nederlander en ga mij inschrijven als inwoner in Curacao. Maar hoe doe ik dit met mijn eigen bedrijf en met mijn aangifte? Kan ik deze gewoon laten staan?
 3. Het is inderdaad een half jaar contract. Maar ben ik verplicht om mij in te schrijven in Curacao als ik daar ga werken en wonen? Of mag ik ook in Nederland ingeschreven staan? ik weet niet exact hoe dat zit.
 4. Het is een half jaar contract. Daarna als het beide partijen bevalt is het voor een langere periode.
 5. Beste Ondernemers, Ik zit met een vraag. Zojuist heb ik te horen gekregen dat ik een baan heb gekregen in Curacao. het betreft een begin van een half jaar. Daarna wordt verder gekeken of verlening mogelijk is. Nu zit ik alleen met een paar vragen betreft mijn eigen kleine onderneming. Puur als extra inkomen, niet eens 8 klanten. Als eerste is mijn vraag, wat is verstandiger te doen? Of wat zouden jullie in deze situatie doen. Zal ik mij volledig uitschrijven hier in Nederland en ook mijn eigen bedrijf opzeggen en dan weer opnieuw openen in Curacao? Zal ik gewoon hier in Nederland ingeschreven staan als inwoner en ook mijn eigen bedrijf gewoon hier laten staan? Als vestigingsadres, mijn ouders. Of mij uitschrijven als inwoner hier en inschrijven als inwoner in Curacao en mijn bedrijf wel hier laten staan. Hoe is dit precies allemaal belastingtechnisch? Ik hoop dat hier ondernemers/mensen zijn die zoiets soortgelijk hebben meegemaakt of mij advies kunnen geven. Alvast erg bedankt, Met vriendelijke groet,
 6. Dat is ook zeker waar. Mijn marketingstrategie probeer ik a.d.h.v. een voorbeeld te bepalen. Omdat dit voor mij niet volledig helder en duidelijk is, zoek ik wat gedachten van mensen hier op dit forum. Een ieder heeft natuurlijk een voorkeur voor een bepaalde optie, zo ook ik, maar dan alsnog probeer ik kritisch te kijken welke voor- of nadelen er zitten aan de keuze van een bepaalde marketingstrategie. De waarheid zal vast en zeker ergens in het midden liggen en er zal ook niet één goed antwoord uitkomen. Dit vind ik een top antwoord. Een combinatie van 1 en 3. Aparte websites onder 1 merk gepresenteerd "Detroit" met een doorgeefluik Detroit.nl net zoals Coolblue.nl dat is. Multi Site via wordpress vind ik een top idee! Zoals colombo al mooi verwoorde: Een gebruiker zoekt in eerste instantie op 1 van je activiteiten. Hotel, Restaurant, Auto Verhuren, en hiervoor richt je de aparte websites in. Zoals Coolbue dat ook doet, ga ik dat doen met HotelDetroit.nl enzovoorts. Erg bedankt voor het helpen!
 7. Aan een ieder, bedankt voor jullie antwoorden. Na wat brainstormsessies heb ik besloten om 1 doorgeefluik website te maken. Stel als voorbeeld; Detroit.nl met als paraplu naar alle activiteiten in detroit en alle losse activiteiten ondersteun ik met een aparte website met de naam van de plaats erin. Dus RestaurantDetroit.nl, HotelDetroit.nl etc. etc. Zo promoot je de merknaam/plaatsnaam Detroit en komt het professioneler over dan wanneer je Detroit.nl/Hotel pakt of Detroit.nl/Restaurant.
 8. Had ik maar besloten :) Ik zoek argumenten en beweegredenen om te kiezen voor één van de 2. En ik hoop door jullie mening te mogen ontvangen, ik vergemakkelijkt word in mijn keuze.
 9. Oke, begrijpbaar antwoord. Ook logisch. Maar dit zou betekenen dat je ook voor elk van deze activiteiten een website moet maken, een facebook, etc. etc. Dat kost natuurlijk meer mankracht. Of je maakt 1 website en 1 facebookpagina. (Even als voorbeeld)
 10. Daarnaast wil ik eigenlijk een klein stukje toevoegen. Nu kwam ik op de Virgin Group. Ook een bedrijf dat verschillende en diverse activiteiten heeft. Virgin Atlantic, Virgin Mobile etc. Al deze bedrijven hebben een eigen website. Stel dat in mijn voorbeeld de bedrijven niet zo groot waren. Zal ik dan www.virgin.nl/Mobile of mobile.virgin.nl en hetzelfde met Atlantic OF dus aparte websites maken. Het kost alleen veel meer mankracht om alles individeel te promoten? Hoop dat ik het zo met een ander soort voorbeeld beter heb uitgelegd. Ik weet dat er niet specifiek één antwoord juist is. Maar wat brainstormen en wat meningen en visies, doet altijd goed.
 11. Bedankt voor alle antwoorden. Altijd goed om verschillende meningen en visies te lezen. Een deel combineren is inderdaad een optie. Maar het liefst verkoop je het als een pakket. De efteling bijvoorbeeld verkoopt een ervaring en niet losse achtbanen. Ondanks dat niet alle attracties voor iedereen aantrekkelijk zijn. Betreft het vraagstuk, wil je natuurlijk dat mensen naar jouw stad komen. Je hotel ligt naast het restaurant en tegenover de club. Sommige mensen komen voor alleen de club en sommige alleen voor het eten en sommige alleen om te slapen. Dus zal je dan apart een site maken voor het restaurant, het hotel en de bar of alles één site waaruit blijkt dat je alles doet? Ik blijf het moeilijk vinden. Of weet iemand misschien een interessant artikel hierover?
 12. Beste HLers, Op dit moment zit ik met een vraagstuk waar ik niet uitkom. Ik wil graag een probleemstelling op tafel leggen en om jullie mening vragen. Stel een bedrijf heeft een stukje grond gekocht met 6 panden. Alle panden staan netjes in een hofje. Zie het als een "kleine stad". De ondernemer heeft in elk van deze 6 panden een ander activiteit. [*]Auto verhuur bedrijf [*]Restaurant [*]Kamer/Kantoor schoonmaak bedrijf [*]Shop dat schoonmaak spullen verkoopt [*]Hotel/Hostel [*]Bar/Club Zouden jullie dan (marketing technisch) voor elk van deze activiteit een unieke website maken, helemaal ingericht en georiënteerd op die specifieke activiteit. Of zouden jullie alles onder 1 "paraplu" website hangen waarin de kans bestaat dat een klant denkt dat - doordat het bedrijf verschillende activiteiten doet van verschillende aard - het bedrijf niet professioneel wordt gevonden? Je wilt natuurlijk het liefst zoveel mogelijk dat cross-selling aan te pas komt en je wilt eigenlijk een soort van "kleine stad" verkopen, het merk stad, een ervaring, een all-in-one solution. Hoe zouden jullie zo'n vraagstuk aanpakken? Dus voor elke niche activiteit een unieke website of alles onder 1 website hangen en als 'experience' verkopen? Voor beide kanten vind ik dat er wat te zeggen valt maar ik kom er niet uit. Vriendelijke groettjes, Ronald [Mijn bericht is iets aangepast]
 13. Beste Ondernemers, Voor een folder ben ik op zoek naar de juiste vertaling van een aantal kernwoorden, Uiteraard ben ik bekend met Google Translate maar dit vertrouw ik niet altijd. Dus ik hoop dat er hier mensen zijn die een 2e taal spreken of iig het vakjargon kennen en mee kunnen helpen met het vertalen. De woorden die vertaald moeten worden zijn: [*]Huisvesting [*]Brandveiligheid [*]Alleenstaande bedden [*]Faciliteiten [*]Voorzieningen Deze moeten worden vertaald in: [*]Duits [*]Roemeens [*]Portugees [*]Litouws [*]Pools Als voorbeeld van Google Translate vertaling: Duits: [*]Huisvesting = Gehäuse [*]Brandveilig = Brandschutz [*]Alleenstaande bedden = Einzelbetten [*]Faciliteiten = Anlagen [*]Voorzieningen = Dienstleistungen Maar ik twijfel dus of Google het wel juist vertaald en daarbij heb ik dus hulp nodig. Alvast bedankt, MvG, Ronald Boer
 14. Beste Ondernemers, Op dit moment ben ik op zoek naar buitenlandse kranten/tijdschriften die in Nederland worden verspreid. Weten jullie kranten / tijdschriften die onder de Poosle / Portugeese / Litouwse / Roemeense gemeenschap in Nederland worden verspreid? Ik weet er 1: PoPolsku voor de Polen in Nederland. Graag aan te vullen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept