Jump to content

NandavdE

Junior
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Vrouw
 • First name
  Nanda
 • Last name
  van der Elst
 • Company or organization name
  Pink Pineapple advies & support
 • LinkedIn
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management

Company info

 • Location
  Hoornaar

Recent activities

 1. Dat is een van de dingen die ik me inderdaad ook afvraag! Wordt het niet gezien als een lening, die maandelijks afgelost wordt?
 2. Ik sta ervoor om een nieuwe mobiele telefoon aan te schaffen in combinatie met een abonnement. De constructie die ik in gedachten heb: 1. Een eenmalige toestelbetaling voor een deel van de aanschaf van het toestel 2. Een abonnementsbetaling per maand (incl. data en belminuten) 3. Een toestelbetaling per maand om het resterende bedrag van het toestel te betalen. Voor 2. en 3. zou ik iedere maand een totaalfactuur ontvangen. Ik vraag me af hoe ik deze bedragen in mijn eenmanszaak moet administreren en hoe ik met de BTW om moet/kan gaan? Wat is aftrekbaar
 3. Het lijkt erop dat er wat verwarring is ontstaan tussen vrijgestelde en verlegde omzet. Dat is nu kraakhelder. Dank 🙂
 4. Dank voor je snelle reactie Bert. Nee, mijn diensten zijn niet vrijgesteld, het betreft alleen een opdrachtgever buiten de EU, waarnaar ik dus verleg. Geen probleem dus om BTW af te trekken van kosten die de BV maakt?
 5. Beste forumleden, Onlangs heb ik een BV opgericht, die door belastingdienst is aangemerkt als onderneming voor de OB. Nu heb ik een opdrachtgever, buiten de EU, naar wie ik de BTW verleg. Op dit moment is dit de enige opdrachtgever. Heb ik dan in jullie optiek, wel recht op aftrek van door de BV betaalde BTW op kosten? Een collega-ondernemer suggereerde dat dit alleen het geval is als de onderneming ook BTW afdraagt. Dank voor de input!
 6. Goedemiddag leden, Onlangs hebben mijn partner en ik onze bescheiden v.o.f. beëindigd en heb ik een nieuwe eenmanszaak opgericht. Ik ben nu bezig met de financiële en fiscale afwikkeling van de vof. Op de balans staan een paar, niet erg waardevolle, activa, waaronder een laptop en een fotocamera. Deze activa willen we overhevelen naar privé, waarna vervolgens BTW moet worden afgedragen over het verschil tussen de boekwaarde en de marktwaarde van de activa. Heb ik het tot zover goed begrepen? Dan is mijn vraag vervolgens, hoe bepaal ik de marktwaarde? Is dit zo simpel a
 7. Prinsrachid, heb je advies gevolgd en e.e.a. direct via de resultatenrekening geboekt. Dank!
 8. Ik heb van de salarisverwerker gecorrigeerde loonjournaalposten gekregen van de jaren waarop de correcties betrekking hebben, 2013 en 2014. Kan ik deze nu gewoon in de boekhouding van 2015 verwerken op de manier die je hieronder beschrijft?
 9. De teruggave werd veroorzaakt door een correctie in de premies. In de horeca (we hebben een lunchroom) ben je verplicht om een hoge sectorpremie toe te passen. Indien iemand na 1 jaar nog in dienst is, in combinatie met een vast uren-contract, mag je het hoge percentage vervangen door het lage (aldus het bedrijf dat voor ons de loonadministratie verwerkt..). Kun je hier iets meer mee uit de voeten? Alvast bedankt!
 10. Beste Peter, Dank voor je reactie. De mogelijke teruggaaf kwam pas in 2015 aan het licht, dus in 2013 en 2014 was er nog geen sprake van een vordering, die ontstond pas in 2015 nadat we de correctie-aangifte bij de BD hadden ingediend. Vervolgens stortte de BD dus een bedrag aan teruggaaf op onze bankrekening, waarvan ik niet weet hoe ik dit nu in onze boekhouding moet opnemen. Als eenmalige opbrengst zoals jij aangaf? En zo ja, hoe ziet die boeking er uit? Dank!
 11. Goedenavond forumleden, In 2015 heeft onze vof een teruggaaf loonbelasting gekregen, die betrekking had op de jaren 2013 en 2014. Gezien het feit dat die jaren boekhoudkundig al gesloten zijn, wil/moet ik de teruggaaf dus in 2015 boeken. Het lijkt niet juist om e.e.a. in het memoriaal te boeken op de balansrekening 'Loonbelasting te betalen' maar eerder als een aparte boeking. Hoe kan ik dit het beste doen? Hartelijk dank voor jullie suggesties. Vriendelijke groet, Nanda
 12. Ik verzorg momenteel de aangifte IB 2014 voor ondernemers voor mijn overleden vader. Hij was commanditair vennoot in een bedrijf en ontving voor zijn kapitaalinbreng jaarlijks alleen een vaste rente. In de IB aangifte geef ik dan ook aan dat hij een medegerechtigde was in een onderneming. Vervolgens voer ik het rentebedrag op bij Specificatie samenwerkingsverband onder 'Overige vergoedingen'. Onder Box 1 - winst uit onderneming wordt gevraagd naar toetssaldi. De onderneming heeft sinds mijn vader toetrad als c.v. geen verliezen geleden. Dien ik hier nu toch bedragen in te vu
 13. Dank je wel voor je reactie Ronaldinho. Duidelijk t.a.v. de investeringsaftrek. Er is een v.o.f. contract met daarin de meeste zaken, zoals je die beschrijft, opgenomen. Wat ik me nog afvraag: Is het eigenlijk wettelijk verplicht om rente uit te keren of te rekenen over het positieve danwel negatieve saldo van een kapitaalrekening?
 14. Ik heb al een flink aantal oude posts doorzocht maar vind niet het exacte antwoord op mijn kwestie: Mijn privé partner en ik hebben al een aantal jaren samen een v.o.f. De winst verdelen we 30/70% (dit is ongeveer gebaseerd op het aantal uren dat een ieder voor het bedrijf werkt). Dit jaar hebben we voor het eerst meer dan Euro 2.300,- excl. BTW geinvesteerd waardoor er recht bestaat op investeringsaftrek voor de IB. Moeten wij het bedrag aan investeringsaftrek nu ook 30/70 verdelen of mag dat ook op basis van een andere verdeling? Dank voor de reactie!
 15. Ik lees op diverse sites dat kruisposten per definitie niet op een eindbalans mogen voorkomen. In het geval van mijn bedrijf gebruik ik de rekening kruisposten om kasgelden te boeken die ik tijdens de laatste dagen van een jaar heb ontvangen en in het nieuwe jaar pas op de bankrekening stort. Hetzelfde doe ik met de klantbetalingen per pin aan het einde van het jaar, die ook pas in het nieuwe jaar op de bankrekening worden ontvangen. Het is mij niet duidelijk hoe ik deze liquide middelen, die mijns inziens wel op het oude jaar van toepassing zijn moet weergeven op de balans als dit
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept