Jump to content

Wkhoek

Senior
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • First name
  Wk
 • Last name
  Hoek
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Noord
 1. Ik zou zelf enige voorzichtigheid in acht nemen met een nieuw gestart bedrijf en me meer richten op omzet. De privé auto volstaat wel begrijp ik. Komt het scheepje met eu’s binnen varen, dan zou ik me focussen wat hiermee te doen.
 2. Volgens mij ligt het wat minder simpel. Als ik het goed begrijp lever jij aan een buitenlandse klant, met btw verlegt? Dan moet jij wel aan kunnen tonen dat de goederen daadwerkelijk geëxporteerd zijn. Dus vrachtbrieven en waarschijnlijk ook export verklaring. Als je jou dossier niet volledig hebt, zul je alsnog btw moeten afdragen.
 3. Zoals ik het lees is het zijn droom, niet de jouwe? Kun je niet bij hem in dienst? Mede ondernemer worden in iemand anders zijn droom kan ook jou nachtmerrie worden
 4. Ik ben er geen specialist in, maar ik doe het altijd als volgt: -je maakt voor C een gewone factuur, volgens de margeregeling -je maakt voor A een inkoopverklaring volgens de margeregeling die A ondertekend.
 5. met personeel starten lijkt mij bijkans onmogelijk, of de order portefeuille moet dusdanig zijn. Maar misschien kun je ook ritten maken via een conculega-transportbedrijf?
 6. Je kunt ook even één huren als je een klant hebt. Maar heb je ervaring bij een transportbedrijf? Komt best heel veel bij kijken. En een ondernemingsplan ?
 7. Ik lees dat deze vw is aangeschaft bij een Renault dealer. Mag ik hieruit opmaken dat de wagen dan als occasion is aangeschaft? Het kan dan namelijk ook zo zijn dat de auto bij de vorige eigenaar al gechipped is, maar dat dit nu door de originele software update ongedaan is gemaakt.
 8. Wij hebben dat met ons eerste pand ook gedaan. De aanvang huur was hierdoor erg laag, het was daardoor voor ons makkelijker de stap te zetten. Maar misschien dat we uiteindelijk wel wat duurder uit zijn geweest.
 9. Zorg er ook voor dat goed in de koopakte/'factuur' beschreven is hoeveel m2 voor zakelijk gebruik is en hoeveel m2 voor woonbestemming. En de daarbij behorende m2 prijzen (bij mij had woonbestemming deel een hogere m2 prijs dan zakelijke deel) en het btw tarief dient vermeld te worden en het btw bedrag per woon/werk deel. Dus dat alles zeer duidelijk gespecificeerd op de 'factuur' staat
 10. Als het probleem is dat de auto nu te naam gesteld is van jou fiscale partner, lijkt mij dat er best wel een autobedrijf te vinden is die de wagen wil 'inkopen' van jou fiscale partner en deze vervolgens aan jou bedrijf wil uitfactureren (met een zeer geringe marge). Maar misschien is dat te doorzichtig?
 11. Volgens mij gaat het om meer dan de genoemde 40,- (dat was enkel als er niets geleverd zou worden)
 12. Mooi werk. En Lelystad moest vanwege ontbreken van conformiteitsverklaring?
 13. Met ongeloof neem ik kennis van het zo plotselinge overlijden van Peter. Persoonlijk heb ik hem niet gekend, maar zijn bijdrages heb ik altijd erg gewaardeerd. Vooral zijn familie maar ook zijn bekenden veel sterkte gewenst.
 14. To be honest, de automatisering in de autohandel is echt al 10 stappen verder. Marktplaats is sowieso niet interessant voor de dealer. Deze gebruiken een eigen app waarop auto's razendsnel verhandelt worden nog voordat de inruil definitief is. Daarnaast zijn er nog de (afgesloten) veilingsites, (eigen) ex-lease auto's en de diverse samenwerkingsafspraken via het eigen netwerk. Ik denk dat je van goede huize moet komen als je hier op dit moment nog verbeter mogelijkheden ziet.
 15. Nou, volgens mij is dit uitgesloten vanwege de ter beschikking stelling. Aangezien het een eenmanszaak betreft, zou je aan jezelf verhuren wat dus niet opgaat bij de belastingdienst.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept