Jump to content

Wkhoek

Senior
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • First name
  Wk
 • Last name
  Hoek
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Noord
 1. Antieke kast is niet nieuw lijkt me. Dan sta je toch eigenlijk heel sterk?
 2. Maar dit gaat om wegenbelasting/verzekering enzovoort. Dat zijn relatief weinig kosten lijkt me? Wat als hij een stevige griep krijgt? Dan kan die ook tijdelijk niet rijden. Overigens las ik een artikel over een lesauto met en scherm tussen de leerling en leraar. Dus wellicht kan hij op zeer korte termijn alweer aan de gang.
 3. (Klinkt niet echt als ondernemen, maar afgezien daarvan) ja kan in box 3 als je het in privé aanschaft. De btw kun je dan niet verrekenen, dus zonder btw verhuren en bij evt verbouwingen kun je de btw ook niet terug vragen.
 4. Op zich een leuk handvat voor de zeer onervaren autokoper. Maar je zou de genoemde controle punten ook op een website onder elkaar kunnen zetten. Tis een beetje een algemeen verhaal, dezelfde vragen voor elke auto. De staat van de remmen beperkt zich tot het testen of die lekker en recht remt. Maar slijtage kun je zo niet beoordelen en kan wel grote onkosten geven. Ik heb het kenteken ingevuld van meerdere auto’s. 1 waarvan bekend is dat er fors olie kan zijn, maar daar wordt niet over gerept. Wellicht helpt het een bepaalde doelgroep, maar als je zo onervaren bent zou ik een aankoopkeuring door een prof. zeer sterk aanraden
 5. Ik zou zelf enige voorzichtigheid in acht nemen met een nieuw gestart bedrijf en me meer richten op omzet. De privé auto volstaat wel begrijp ik. Komt het scheepje met eu’s binnen varen, dan zou ik me focussen wat hiermee te doen.
 6. Volgens mij ligt het wat minder simpel. Als ik het goed begrijp lever jij aan een buitenlandse klant, met btw verlegt? Dan moet jij wel aan kunnen tonen dat de goederen daadwerkelijk geëxporteerd zijn. Dus vrachtbrieven en waarschijnlijk ook export verklaring. Als je jou dossier niet volledig hebt, zul je alsnog btw moeten afdragen.
 7. Zoals ik het lees is het zijn droom, niet de jouwe? Kun je niet bij hem in dienst? Mede ondernemer worden in iemand anders zijn droom kan ook jou nachtmerrie worden
 8. Ik ben er geen specialist in, maar ik doe het altijd als volgt: -je maakt voor C een gewone factuur, volgens de margeregeling -je maakt voor A een inkoopverklaring volgens de margeregeling die A ondertekend.
 9. met personeel starten lijkt mij bijkans onmogelijk, of de order portefeuille moet dusdanig zijn. Maar misschien kun je ook ritten maken via een conculega-transportbedrijf?
 10. Je kunt ook even één huren als je een klant hebt. Maar heb je ervaring bij een transportbedrijf? Komt best heel veel bij kijken. En een ondernemingsplan ?
 11. Ik lees dat deze vw is aangeschaft bij een Renault dealer. Mag ik hieruit opmaken dat de wagen dan als occasion is aangeschaft? Het kan dan namelijk ook zo zijn dat de auto bij de vorige eigenaar al gechipped is, maar dat dit nu door de originele software update ongedaan is gemaakt.
 12. Wij hebben dat met ons eerste pand ook gedaan. De aanvang huur was hierdoor erg laag, het was daardoor voor ons makkelijker de stap te zetten. Maar misschien dat we uiteindelijk wel wat duurder uit zijn geweest.
 13. Zorg er ook voor dat goed in de koopakte/'factuur' beschreven is hoeveel m2 voor zakelijk gebruik is en hoeveel m2 voor woonbestemming. En de daarbij behorende m2 prijzen (bij mij had woonbestemming deel een hogere m2 prijs dan zakelijke deel) en het btw tarief dient vermeld te worden en het btw bedrag per woon/werk deel. Dus dat alles zeer duidelijk gespecificeerd op de 'factuur' staat
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept