Jump to content

Wkhoek

Senior
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-3

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • First name
  Wk
 • Last name
  Hoek
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Noord

Recent activities

 1. Polestar is toch de electrische wagen? Wist niet dag die gelieerd was aan Volvo.
 2. Ik denk dat een winkelier niet gauw actief jou diensten aanbied. Als de klant in de winkel is vanwege dat hij thuis een defect apparaat heeft, dan is hij feitelijk al op zoek naar een nieuwe. Anders was hij niet in de winkel. Het lijkt mij met een beetje actief marketing beleid en hier en daar het populaire woord ‘duurzaam’ + een artikel en advertenties op regionale website’s dat dat meer op levert.
 3. Dat laatste is volgens mij toch niet correct? Ik koop en verkoop regelmatig margegoederen (auto’s) en breng geen btw in rekening: Als u margegoederen verkoopt, dan vermeldt u op de factuur geen btw. De btw is wel bij uw prijs inbegrepen. Is uw klant een ondernemer die btw mag aftrekken? Dan kan hij de btw niet aftrekken. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/bijzondere_regelingen/margeregeling/margegoederen/normaal_btw_berekenen_bij_margegoederen
 4. Sommige gebruikte goederen komen voor de margeregeling in aanmerking. Bv gebruikte spullen die je bij particulieren inkoopt. Deze verkoop je dan ook weer als margegoederen. Dus breng je geen btw in rekening bij verkoop.
 5. Het lijkt mij nogal ingewikkeld bedacht. Waarom een bv voor iets wat nog opgestart moet of kun je niet beter in loondienst bij die bv A? Dat je hoge winst verwacht is geen garantie dat het ook zo is en de energie die je steekt in het bedenken van constructies kun je volgens mij beter dicht timmeren met loondienst en omzet-bonussen.
 6. De evt import belasting in de usa is voor de koper en niet voor jou. Dit wordt via de douane Vd usa afgehandeld met de koper. btw is voor jou niet anders omdat je geen bedrijf hebt
 7. Het vraagt wellicht een soort van investering, maar is er een no-cure / no-pay concept uit te werken?
 8. Een paar dingen die mij opvallen: waarom een bv? Volgens mij is dat sowieso niet handig. Een pand van 300 m2 lijkt mij zeker in het begin vrij fors. Wellicht kun je iets kleiners vinden voor minder kosten. Daarnaast denk ik dat een financiering bijzonder lastig is, tenzij je al omzet hebt behaald.
 9. Ik zou gewoon beginnen, streefdatum januari anders heb je gelijk dubbele Rdw kosten (dit jaar nog en gelijk in januari weer). -inschrijven kvk -bedrijfsvoorraad aanvragen op de site van de Rdw -handelaarskenteken aanvragen op de site van de Rdw -verzekeringen regelen -bank rekening regelen -plekje waar auto’s gestald kunnen -account op marktplaats en autoscout maken -en gaan. Het importeren kan dan beginnen, maar gewoon een NL auto inkopen lukt je dan ook vast. Een website bouwer kun je opdracht geven, die draaien een leuke standaard website zo in
 10. Ik zou zeggen: Geniet vooral nog van het loondienst bestaan. Je kunt nu zo maar wat anders gaan doen als wilt, maar als je voor jezelf bent begonnen is dat er niet meer bij.
 11. Ik kan niet zo uitgebreid reageren, maar mijn voorbeeld is mijn eigen situatie: Ik heb samen met 1 compagnon een vof. We zijn allebei ondernemer voor de inkomstenbelasting. Mijn compagnon heeft privé een bedrijfswagen. Daarvoor betaald hij automatisch het lage mrb tarief.
 12. Het klinkt mij best ambitieus. Broodjeszaak en een cocktailbar tegelijk opstarten. Dat worden veel en hele lange dagen. Het lijkt mij bijkans onmogelijk om zonder ervaring hier in 1 keer een succes van te maken. Persoonlijk zou ik een ondernemingsplan maken met de broodjeszaak. Als die op papier dus kan renderen, kun je als je voldoende energie over hebt altijd op een later moment de cocktailbar openen.
 13. De vorige huurder heeft het geplaatst, zeg je. Die huurder was ook anti-leegstand huurder? (en heeft hij wel toestemming gevraagd?) Dan zal het wel niet zo’n vaart lopen. Op tijd de huur betalen en de boel netjes houden vinden ze waarschijnlijk belangrijker.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept