Jump to content

Wkhoek

Senior
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • First name
  Wk
 • Last name
  Hoek
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Noord
 1. Ik zou zeggen: Geniet vooral nog van het loondienst bestaan. Je kunt nu zo maar wat anders gaan doen als wilt, maar als je voor jezelf bent begonnen is dat er niet meer bij.
 2. Ik kan niet zo uitgebreid reageren, maar mijn voorbeeld is mijn eigen situatie: Ik heb samen met 1 compagnon een vof. We zijn allebei ondernemer voor de inkomstenbelasting. Mijn compagnon heeft privé een bedrijfswagen. Daarvoor betaald hij automatisch het lage mrb tarief.
 3. Het klinkt mij best ambitieus. Broodjeszaak en een cocktailbar tegelijk opstarten. Dat worden veel en hele lange dagen. Het lijkt mij bijkans onmogelijk om zonder ervaring hier in 1 keer een succes van te maken. Persoonlijk zou ik een ondernemingsplan maken met de broodjeszaak. Als die op papier dus kan renderen, kun je als je voldoende energie over hebt altijd op een later moment de cocktailbar openen.
 4. De vorige huurder heeft het geplaatst, zeg je. Die huurder was ook anti-leegstand huurder? (en heeft hij wel toestemming gevraagd?) Dan zal het wel niet zo’n vaart lopen. Op tijd de huur betalen en de boel netjes houden vinden ze waarschijnlijk belangrijker.
 5. Antieke kast is niet nieuw lijkt me. Dan sta je toch eigenlijk heel sterk?
 6. Maar dit gaat om wegenbelasting/verzekering enzovoort. Dat zijn relatief weinig kosten lijkt me? Wat als hij een stevige griep krijgt? Dan kan die ook tijdelijk niet rijden. Overigens las ik een artikel over een lesauto met en scherm tussen de leerling en leraar. Dus wellicht kan hij op zeer korte termijn alweer aan de gang.
 7. (Klinkt niet echt als ondernemen, maar afgezien daarvan) ja kan in box 3 als je het in privé aanschaft. De btw kun je dan niet verrekenen, dus zonder btw verhuren en bij evt verbouwingen kun je de btw ook niet terug vragen.
 8. Op zich een leuk handvat voor de zeer onervaren autokoper. Maar je zou de genoemde controle punten ook op een website onder elkaar kunnen zetten. Tis een beetje een algemeen verhaal, dezelfde vragen voor elke auto. De staat van de remmen beperkt zich tot het testen of die lekker en recht remt. Maar slijtage kun je zo niet beoordelen en kan wel grote onkosten geven. Ik heb het kenteken ingevuld van meerdere auto’s. 1 waarvan bekend is dat er fors olie kan zijn, maar daar wordt niet over gerept. Wellicht helpt het een bepaalde doelgroep, maar als je zo onervaren bent zou ik een
 9. Ik zou zelf enige voorzichtigheid in acht nemen met een nieuw gestart bedrijf en me meer richten op omzet. De privé auto volstaat wel begrijp ik. Komt het scheepje met eu’s binnen varen, dan zou ik me focussen wat hiermee te doen.
 10. Volgens mij ligt het wat minder simpel. Als ik het goed begrijp lever jij aan een buitenlandse klant, met btw verlegt? Dan moet jij wel aan kunnen tonen dat de goederen daadwerkelijk geëxporteerd zijn. Dus vrachtbrieven en waarschijnlijk ook export verklaring. Als je jou dossier niet volledig hebt, zul je alsnog btw moeten afdragen.
 11. Zoals ik het lees is het zijn droom, niet de jouwe? Kun je niet bij hem in dienst? Mede ondernemer worden in iemand anders zijn droom kan ook jou nachtmerrie worden
 12. Ik ben er geen specialist in, maar ik doe het altijd als volgt: -je maakt voor C een gewone factuur, volgens de margeregeling -je maakt voor A een inkoopverklaring volgens de margeregeling die A ondertekend.
 13. met personeel starten lijkt mij bijkans onmogelijk, of de order portefeuille moet dusdanig zijn. Maar misschien kun je ook ritten maken via een conculega-transportbedrijf?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept